Leijulautoja ja Pradaa – Riders Republic päivittyy uusilla ominaisuuksilla Kommentit pois päältä artikkelissa Leijulautoja ja Pradaa – Riders Republic päivittyy uusilla ominaisuuksilla

Riders Republic

on julkaissut -extremeurheilupelin kuudennelle Cutting Edge -kaudelle uusia tapoja liikkua ja uutta muotia.

Cutting Edge -pelikaudella jätetään talvi taakse ja syöksytään vauhdilla eteenpäin kevättä rinnassa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita talvilajien hylkäämistä, sillä laskettelu on yhä pelin keskiössä ja tarjolla onkin uusia kisoja ja vaatteita lumilajien ystäville. Pelissä otetaan kantaa myös aina tärkeisiin ilmastoasioihin ja se sisältääkin ensimmäisen virtuaalisen ilmastomarssin tärkeän asian puolesta. Uusinta uutta lajipuolella tarjoaa leijulautailu, joka tuo mukanaan täysin uusia tapoja nauttia extremeurheilun haasteista.

Elokuvistakin tutulla leijulaudalla liikkuminen sujuu niin maalla, meressä kuin ilmassakin. Leijulautaa eivät rajoita pyörät eikä lumi tai näiden puute. Leijulauta on täysin uutena laitteena erikseen hankittava lisäosa, joka ei sisälly pelin kausikorttiin. Lauta tulee saataville uuden pelikauden toisella viikolla ja sitä pääsee ilmaiseksi kokeilemaan useissa erikoistapahtumissa.

Uuden kauden myötä myös muotivaatemerkki Prada tekee paluun ja tarjoaa pelaajan päälle upeaa virtuaalipalttoota ja -nuttua monessa eri muodossa. Kun haluaa tehdä vaikutuksen muihin pelaajiin, ovat Prada ja leijulauta suorastaan lyömätön yhdistelmä. Lisäksi leijulauta saa oman tulppaaninpunaisen versionsa Prada-pinnoitteella, joten ei muuta kuin rinteeseen vaikutusta tekemään. Pradalla on pelissä mukana myös oma tapahtumansa, jossa pääsee tutustumaan leijulaudan tyyliin.

Pelikauden uudet ja vaikuttavimmat tapahtumat on sisällytetty Ridge Ultimate -lisäosapakettiin. Se sisältää kahdeksan uutta kisatapahtumaa BMX-pyöristä suksiin ja lumilautoihin. Tapahtumien myötä tarjolle tulee uusia paikkoja, palkintoja ja varusteita. Ridge Ultimate -laajennus on erikseen ostettavissa tästä päivästä alkaen.

Pelikaudessa on myös uusittu Tricks Battle -pelimuoto. Vaikka sen kentät ovat samoja ja entuudestaan tuttuja, uudet säännöt tekevät pelimuodosta uudenlaisen kokemuksen. Nyt haetaan kukkulan kuningas -tyylistä alueen hallintaa pelkkien temppujen sijasta.

Viimeisenä, muttei vähäisempänä on mukana talvien ja ympäristön suojelemiseen keskittyvä virtuaalinen ympäristömarssi. Se on tehty yhteistyössä Protect Our Winters -järjestön kanssa. Tällä kampanjalla pyritään levittämään tietoisuutta ympäristöasioista ja luonnonsuojelusta. Asiasta kertova Conscience-elokuva onkin nähtävissä pelin rinnenäytöllä useita kertoja kauden aikana.

Lisäksi pelissä on luvassa uusia viikoittaisia kisatapahtumia, uusi tyyliään vaihtava rinnerakennus ja parikin uutta kisatiimiä. Mitähän heillä on mielessään? Näistä voi ottaa selvää vaikkapa uuden uimakyvyn avulla veteen pudotessaan.

Riders Republic on saatavilla , , ja S sekä -konsoleille että :lle ja Ubisoft Store -kauppapaikkojen kautta. Lisäksi peli on saatavilla Google Stadia- ja Ubisoft+ pelitilauspalveluihin.

Kommentoi

Erinomaisia metroidvania-pelejä tarjolla edullisesti Humble Bundlesta Kommentit pois päältä artikkelissa Erinomaisia metroidvania-pelejä tarjolla edullisesti Humble Bundlesta

Blasphemous

Humble Bundlessa on parhaillaan tarjolla edullinen pelipaketti, joka sisältää erilaisia metroidvania-pelejä kuten , Blasphemous sekä .

Paketti maksaa yhteensä 13,96 euroa ja siihen kuuluvat nämä pelit:

Sekä nämä alennuskupongit:

  • Zapling Bygone -50%
  • Rain World: Downpour -20%

Peli ja lisäosat ovat -koodeja :lle. Osa peleistä toimii myös ja -alustoilla. Paketti on hankittavissa aina kesäkuun 21. päivä asti.

Kommentoi

”Kun voissa paistaminenkaan ei auta” – arvostelussa The Lord Of The Rings: Gollum Kommentit pois päältä artikkelissa ”Kun voissa paistaminenkaan ei auta” – arvostelussa The Lord Of The Rings: Gollum

The Lord of the Rings: Gollum

Gollum (PS5)

2 / 10
Hyvää Jos tykkäät tuulahduksista vuosikymmenten takaa, on Gollum sinun juttusi. Arvostelumielessä plussia- ja miinuksia ei tarvinut juurikaan punnita keskenään. Huonoa Lähdemateriaalin täydellinen haaskaus. Pelimekaniikat. Vanhanaikaisuus. Ääninäyttely

Maailman tunnetuin fantasiakirja ja siihen pohjautuva elokuvasarja Taru sormusten herrasta ovat viihdyttäneet sukupolvien ajan miljoonia fantasiatarinoiden faneja ympäri maailman. Aiheesta on nähty myös useita erilaisia videopelejä, mutta yleensä joko sankareiden tai suurten armeijoiden katsantokannasta. Pian yksi tarinan suosituimmista sivuhahmoista, Klonkku, sai pitkän odotuksen jälkeen vihdoin oman videopelinsä. Siinä pelaaja pääsee ohjastamaan tätä traagisen tarinan hahmoa kirjoja ja elokuvia edeltävällä aikakaudella.

Gollum eli Klonkku tunnetaan yksinäisenä ja monessakin mielessä omituisena hahmona, joka kaihtaa päivänvaloa ja suosii pimeitä luolia. Hän kaihtaa yhtäältä ihmisiä ja hobitteja kuin toisaalta Sauronin armeijan örkkejä ja peikkoja. Klonkun omaperäisyys yhdessä hänen kiehtovan tarinansa kanssa tekevät hänestä sekä sympaattisen että samaistuttavan hahmon. Klonkku ei ole missään mielessä perinteinen sankari, vaan enemmänkin eräänlainen oman tien kulkija ja pikemminkin surullinen antisankari. Osin juuri tästä syystä Klonkku on erinomainen pelihahmo.

Lord of the Rings: Gollum

Pelin tarina sijoittuu vuosia ennen Taru sormusten herran tarinaa. Koska Klonkku ei olisi kaltaisensa olento ilman sormuksen pitkäaikaisia vaikutuksia, pelin tarina sijoittuu aikakauteen, jota ei kirjassa tai elokuvissa kuvailla. Monet pelin paikoista ovat kuitenkin teemallisesti ja ympäristöllisesti tuttuja tai ainakin tutunoloisia, sillä ne muodostavat yhtenäisen maailman peliä seuraavan ajanjakson kanssa.

Pelimaailman osin avoin luonne mahdollistaa Klonkun vapaan ohjaamisen, hiippailun ja taistelun pelimaailman vaaroja kohdaten. Pelissä hyödynnetäänkin runsaasti Klonkun hiiviskely- ja piileskelytaitoja, sillä etenkin suuremmat vastustajajoukot ovat liian vaikeita Klonkun rajallisille kyvyille ja resursseille. Myös Klonkun oma käytös vaikuttaa pelin luonteeseen. Moraaliset valinnat ohjaavat Klonkun kehittymistä, mikä tekee seikkailusta kutkuttavan ja jännittävän pelikokemuksen.

Peli ei kuitenkaan tarjoa pelkkiä vastustajia, vaan matkan varrella nähdään myös ystävällismielisiä hahmoja. Ennen kaikkea pyrkii tarjoamaan syvällisen ja yksityiskohtaisen toimintaseikkailun kirjailija J.R.R. Tolkienin luomaan fantasiamaailmaan, mutta ennennäkemättömästä kuvakulmasta.

Paluu menneisyyteen – kirjaimellisestikin

Gollum ei koskaan ennakkomateriaalien perusteella vaikuttanutkaan miltään vuosikymmenen peliteokselta. Yllättyneet voinee lopussa nostaa kädet ylös, mitä lopulliseen raatituomioon tulee.

Ensituntuma Gollumin pelin lähtiessään rullaamaan on

”Matkustinko juuri ajassa taaksepäin noin rapeat kymmenisen vuotta?”

Sen verta kömpelöön maailmaan pelaaja heitetään, että tekninen porno loistaa kaukana poissaolollaan. Visuaalisesti se on suoraan sanottuna ruma, eikä sitä auta kieltää. Ulkopuolinen paikalle saapunut katselija olisikin voinut tuumata, että

”Jahas jahas, pelaakos siinä itse isäntä jotain PS3-latausta storessa”

No ei se isäntä pelaa mitään vuoden 2009 hittipeliä tässä, vaan ihan vuoden 2023 ”Next Generation” -julkaisua, joka on kankea, vetinen ja nykii kuin -30c pakkasessa kylmiltään startattu Lada. Niin paitsi, eihän Ladat kyllä temppuile talvikylmillä? No, ymmärsitte pointin!

Miten muuten bugit? Löytyykö niitä? No sanotaanko näin, että tässä kohtaa olisi viisaampi kysyä, että löytyykö Gollumista kohtia, jotka eivät bugita. Ja vastataan tässä nyt niin, että kyllä niitä muutamia kohtauksia sieltä täältä löytyy.

Pelaajalle luvataan paljon hiiviskelyä ja muuta ”taktisemman” oloista touhua, mutta enempi Gollum nojaa erittäin tönkköön tasohyppelyyn, koska sen kontrollit ja pelimekaniikat ovat myöskin varsin keskeneräisiä. Pelastaako sitten tarina laisinkaan? No lisäähän tässä pääsee haukkumaan, sillä yleensä vastaavissa epäonnistumisissa voidaan kehua edes sentään sitä tarinaa, mutta kun ei niin ei. Pelin tarinamaailma on kuin ala-asteen äidinkielen vihkosesta suoraan revitty. Muistan itse kirjoittaneeni vastaavia räpellyksiä, eikä minun teoksistani koskaan tehty pelejä. Vai enkö vain jaksanut yrittää tarpeeksi huipulle? Mene ja tiedä..

Save ur money, honey….

Lord Of The Rings: Gollum on häpeällinen muistutus aikakaudesta, jolloin päin honkia tehtyjä halpoja lisenssipelejä julkaistiin tuon tuosta. Vaikka sitä yrittää kuinka paistaa voissa, ja käännellä menemään hyvältä maistuvassa rasvassa – ei se siitä miksikään muutu. Ei, vaikka väkisinkin yrittää. Kuluttajana olisin ehkä hieman näreissäni, jos olisin pelistä maksanut täyden. Entäpä kun sen saa halvalla markka marketista? No suosittelen pysymään kaukana silloinkin….

The Lord of the Rings: Gollum julkaistiin sekä - ja sekä S -pelikonsoleille että :lle syyskuun 1. päivä. Peli on tulossa myöhemmin myös Nintendo Switch -konsolille.

Kommentoi