LG esitteli television, joka on läpinäkyvä ollessaan sammutettuna Kommentit pois päältä artikkelissa LG esitteli television, joka on läpinäkyvä ollessaan sammutettuna

on esitellyt maailman ensimmäisen langattoman läpinäkyvän OLED-televison CES 2024:ssä, vallankumouksellisen laitteen, joka sulautuu saumattomasti mihin tahansa sisustukseen.

-mallissa on 4K-resoluutio ja LG:n langaton siirto-tekniikka äänen ja kuvan välittämiseen. Laite sisältää myös vetäytyvän kontrastinäytön, joka katoaa television pohjaan, kun sitä ei käytetä.

LG:n Alpha 11 AI -prosessorin voimalla OLED T tarjoaa uskomatonta kuvanlaatua ja prosessointitehoa. Se toimii myös yhdessä LG:n Zero Connect Boxin kanssa, mikä poistaa kaapelien tarpeen yhdistämällä langattomasti suoratoistolaitteesi ja pelikonsolisi televisioon.

OLED T:n alaspäin suunnatut kaiuttimet tarjoavat rikasta ja immersiivistä ääntä, kun taas vetäytyvä kontrastinäyttö mahdollistaa television sulautumisen vaivattomasti ympäristöönsä. Televisio tulee olemaan saatavilla itsenäisenä, seinään kiinnitettävänä ja seinälle sijoitettavana konfiguraationa.

LG Styler -höyrykaappi tarjoaa ekologisen ja kemikaalittomanvaihtoehdon jatkuvalle pyykin pesemiselle Kommentit pois päältä artikkelissa LG Styler -höyrykaappi tarjoaa ekologisen ja kemikaalittomanvaihtoehdon jatkuvalle pyykin pesemiselle

Vaatteiden ennenaikaiseksi kohtaloksi koituu usein tarpeettoman tiheä pesusykli, joka kuluttaa kankaita nopeasti. Tarpeetonta pesua voidaan välttää täydentämällä kodinhoitohuoneen varustelua nykyaikaisella ja monikäyttöisellä höyrykaapilla, joka raikastaa ja silottaa vaatteet käyttökertojen välissä puhtaan vesihöyryn avulla sekä kuivaa kosteat vaatteet. -höyry- ja kuivauskaappi poistaa lisäksi allergeenejä ja pahoja hajuja kankaista sekä tekee osansa kodin paremman ilmanlaadun suhteen.

Puhdasta vesihöyryä käyttävä Styler mahdollistaa herkkien kankaiden, kuten silkin, huollon kotona ja tarjoaa kemikaalittoman vaihtoehdon kuivapesulle. Kestävästi suunniteltu kaappi käyttää huomattavasti vähemmän sähköä pesukoneeseen verrattuna ja vain 2 % pesuohjelman kuluttamasta vesimäärästä auttaen kotitalouksia toteuttamaan kestävämpää arkea. Kompaktin kaapin minimalistinen muotokieli mahdollistaa sijoittamisen myös kodinhoitohuoneen ulkopuolelle, esimerkiksi makuuhuoneeseen kerran pidettyjä vaatteita keräävän tuolin tilalle.

Styler vähentää kankaita nopeasti kuluttavan jatkuvan pyykinpesun tarvetta raikastamalla ja silottamalla vaatteet käyttökertojen välissä puhtaan vesihöyryn avulla. Hellävarainen vesihöyry soveltuu hoitamaan myös herkkiä kankaita, kuten silkkiä, jotka muuten vaatisivat kuivapesua.

Styler -höyrykaappi tarjoaa helpotusta nykykotitalouksien kiireiseen arkeen sekä hellävaraisen ja ekologisen vaihtoehdon vaatteiden jatkuvalle pesemiselle. LG Styler on saatavilla kolmessa eri mallissa: LG Styler S5BB (musta, suurempi kapasiteetti), LG Styler S3WF (valkoinen) ja LG Styler S3MFC (peililasi).

LG:n vinkeillä saat olohuoneen äänentoiston huippuunsa Kommentit pois päältä artikkelissa LG:n vinkeillä saat olohuoneen äänentoiston huippuunsa

Nykyaikaiset televisiot tarjoavat loistavan äänen perustarpeisiin. Vaativa elokuvia katseleva ja musiikkia kuunteleva kuluttaja saattaa haluta maksimaalista äänentoistoa, ja television syvyyden pienentyessä tarve erillisen äänentoistojärjestelmän lisäämiseen kasvaa. Äänentoistoa voi maksimoida esimerkiksi äänipalkkien ja kotiteatterijärjestelmän avulla. Molemmat vaihtoehdot vahvistavat television sisäänrakennettuja kaiuttimia sekä omaavat surround-äänen ja monikanavaisen äänentoiston, jotka usein tukevat Dolby Atmos- ja DTS:X -äänitekniikoita.

Soundbarit eli äänipalkit tunnetaan parhaiten niiden ohuesta rakenteesta ja helppokäyttöisyydestä. Niiden asentamiseen tarvitaan usein vain virtajohto ja HDMI-kaapeli. Äänipalkeista on saatavilla myös täysin langattomia vaihtoehtoja. Muotoilukieli vastaa usein nykyaikaisten televisioiden muotoilua, mikä antaa laitteille yhtenäisen yleisilmeen. heijastaa äänen katsojalle seinien ja kattojen kautta luoden upean äänimaailman, jonka lopputulos kuitenkin vaihtelee huoneen mukaan. Parhaan mahdollisen bassontoiston saamiseksi tarvitaan yleensä lisäbasso. Kotiteatterijärjestelmän luomiseksi tarvitaan vastaanotin, haluttu määrä kaiuttimia, kaapelit kaikille kaiuttimille ja yksi tai useampi lisäalusta. Kotiteatterijärjestelmästä voi nopeasti tulla hintava ja tilaa vievä ratkaisu, mutta vastineeksi sen jokainen parametri on hienosäädettävissä ja mukautettavissa oman maun mukaiseksi.

Huomioon otettavat ääniformaatit

Perinteinen surround-ääni jakaa elokuvan äänen eri kanaviin, jotka vastaavat eri kaiuttimia, kuten 5.1 tai 7.1 surround. On olemassa myös virtuaalisia surround-ääniä, jotka stimuloivat immersiivistä surround-ääntä eri tavoin ilman huoneen eri osiin sijoitettuja fyysisiä kaiuttimia. Suosittu nykyaikainen formaatti on Dolby Atmos, sillä siinä on jopa 128 erillistä ääniobjektia sijoitettuna 3D-kenttään, jossa jokaisella objektilla on sijainti ja suunta. Äänentoistojärjestelmä jakaa sitten objektit kaiuttimille, jotta ääni voidaan sijoittaa oikealle etäisyydelle ja oikeaan kulmaan suhteessa kuulijaan. Tämä 3D-kenttä ottaa huomioon myös korkeuden, mikä tarkoittaa Dolby-sertifioiduissa elokuvateattereissa kattoon asennettuja kaiuttimia.

Kotona monet haluavat välttää suurta määrää kaiuttimia, joten yleinen ratkaisu on ylöspäin suunnatut kaiuttimet äänipalkissa. Näin osa äänestä tulee kuulijalle katon kautta. Eri tavoin aseteltuna äänipalkit voivat myös laajentaa vasemman ja oikean kanavan välistä erottelua suuntaamalla äänen tv-nurkkausta ympäröiviin seiniin.

TV-kaiuttimet

TV-kaiuttimien etuihin kuuluvat integroitu muotoilu, jonka ansiosta lisälaitteille ei ole tarvetta sekä yksinkertaisuus, sillä kaikki tarvittavat asennukset on tehty valmiiksi. TV-kaiutin on myös kustannustehokas vaihtoehto, joka ei kaipaa lisäinvestointeja.

TV-kaiuttimien haasteisiin kuuluu rajallinen äänenlaatu, sillä niiden ohuemmassa äänessä on rajallinen äänenpaino. TV-kaiuttimissa ei myöskään ole surround-ääntä, vaan ääni tulee suoraan televisiosta, johon kaiuttimet on asennettu. Kaiuttimien sijainti ja koko vaikuttaa myös mahdollisuuksiin säätää ääntä henkilökohtaisten mieltymysten mukaan.

Soundbarit

Soundbarin eli äänipalkin etuihin lukeutuvat kompakti muotoilu, joka vie huomattavasti vähemmän tilaa kuin kotiteatterijärjestelmä sekä korkea äänenlaatu, joka on parempi kuin television kaiuttimien. Lisäksi soundbar on helppo asentaa, sillä se liitetään yleensä televisioon yhdellä kaapelilla tai jopa langattomasti.

Soundbarin haastavuutena on rajoitettu surround-ääni, sillä esimerkiksi huonekalujen sijainti ja pohjaratkaisu simuloivat ääntä ja se voi täten vaihdella suuresti. Äänipalkeissa esiintyy myös vaihtelevaa laatua ja eri mallien ja tuotemerkkien välillä on suuria eroja sekä äänen että rakenteen laadussa. Soundbar voi myös vaatia lisävarusteita parhaan mahdollisen kokemuksen takaamiseksi.

Kotiteatterijärjestelmä

Kotiteatterijärjestelmän etuihin kuuluu maksimaalinen äänenlaatu, sillä sen jokainen äänikanava on erotettu toisistaan mahdollistaen todellisen ja täysin immersiivisen surround-äänen. Kotiteatterijärjestelmässä on lisäksi korkea käyttömukavuus, koska ääntä voi mukauttaa kaiuttimien ja komponenttien valinnan avulla. Järjestelmä tarjoaa aidon elokuvateatterin kaltaisen kokemuksen kotiin.

Kotiteatterijärjestelmän haastavuutena on suurempi tilavaatimus sekä monimutkaisempi asennus, sillä järjestelmä vaatii enemmän tilaa sijoitteluun sekä osaamista ja aikaa asianmukaiseen asennukseen. Lisäksi kotiteatterijärjestelmässä on yleensä korkeammat kustannukset kuin muissa vaihtoehdoissa.

LG SoundBar SC9S – television ja äänipalkin synergia nostaa viihdekokemuksen täysin uudelle tasolle

-television integroiminen soundbariin on nyt helpompaa kuin koskaan, mikä parantaa kokemusta sekä äänen että estetiikan suhteen. LG Soundbar SC9S on helppo asentaa niin jalustalle kuin seinälle asetettuun C-sarjan OLED-televisioon WOW-kiinnikkeen avulla. SC9S Soundbar -äänipalkin voi myös yhdistää langattomasti vuoden 2023 LG OLED -televisioihin ja se on ohjattavissa kaukosäätimellä. Kiinnikkeet ovat nimeltään WOWcast ja WOW Interface, ja ne tekevät Dolby Atmos-, DTS:X- ja IMAX Enhanced -äänitekniikan käyttöönotosta helpompaa kuin koskaan. Äänipalkin mukana tuleva lisäbasso kytkeytyy myös langattomasti.