Logitech lanseerasi kaksi uutta mekaanista pelinäppäimistöä Kommentit pois päältä artikkelissa Logitech lanseerasi kaksi uutta mekaanista pelinäppäimistöä

Logitech G413 SE

Oheislaitteiden valmistaja laajentaa mekaanisten pelinäppäimistöjensä valikoimaa kahdella huokeahintaisella vaihtoehdolla.

Täysikokoinen Logitech G413 SE ja sen pienempi versio Logitech G413 TKL SE ovat molemmat pelinäppäimistöjä suorituskykyisillä mekaanisilla kytkimillä. Tyylikkään musta seosmetallirunko ja valkoinen led-taustavalaistus tekevät tuotteista ensiluokkaisen vaihtoehdon esimerkiksi peliharrastajan ensimmäisiksi mekaanisiksi pelinäppäimistöiksi.

”Käytimme runsaasti aikaa luodaksemme mekaanisen pelinäppäimistön, jossa olisi kaikki tarvittavat ominaisuudet ja joka vastaisi pelaajien tarpeisiin. Korkeatasoisista ja kestävistä materiaaleista valmistetut näppäimistöt tarjoavat suorituskykyä heille, jotka haluavat mekaanisen pelinäppäimistön edulliseen hintaan.”

kommentoi Logitech G:n tuotepäällikkö Ujesh Desai

Molemmissa pelinäppäimistöissä on mekaaniset tactile-kytkimet, joilla painallukset lähtevät napakasti ja antavat miellyttävän painallusvasteen. Näppäimistöjen korkealuokkaiset PBT-näppäimet ovat markkinoiden parhaimmistoa ja viimeistelty äärimmäisen hyvin käyttöä, kulutusta ja lämpöä kestävällä materiaalilla.

Kummankin näppäimistön metallirunko on harjattua mustaa alumiini-magnesiumseosta, joka takaa ensiluokkaisen kestävyyden ja minimalistisen näyttävän ulkoasun. Näppäimistöt on viimeistelty valkoisella led-taustavalolla, joka luo vaikuttavan kontrastin mustan näppäimistön kanssa.

Näppäimistöt tukevat enintään kuuden eri näppäimen yhtäaikaista painamista, mikä mahdollistaa luotettavan hallittavuuden tiukoissakin pelitilanteissa ja monimutkaisilla näppäinyhdistelmillä.

Täysikokoisessa Logitech G413 SE -mallissa on kaikki tavallisen näppäimistön painikkeet sekä kaksitoista FN-toimintopainiketta esimerkiksi mediatoiston hallitsemiseen ja muihin pikakomentoihin. Lyhyempi Logitech G413 TKL SE sisältää muutoin kaikki samat painikkeet, mutta siitä puuttuu erillinen numeronäppäimistö. TKL-näppäimistö onkin erityisen hyvä vaihtoehto esimerkiksi LAN-pelitapahtumiin tai pienille pelipöydille jättäen enemmän tilaa hiirelle.

Hinta ja saatavuus

Logitech G413 SE ja Logitech G413 TKL SE ovat saatavilla 79,99 ja 69,99 euron kuluttajahinnoin. 

Farming Simulator 25 sai ilmaisen sisältöpäivityksen Kommentit pois päältä artikkelissa Farming Simulator 25 sai ilmaisen sisältöpäivityksen

25 on päivittynyt versioon 1.6, joka tuo peliin ilmaista lisäsisältöä ja useita parannuksia. Päivitys sisältää uusia työkoneita ja traktoreita sekä lukuisia optimointeja ja pelattavuusuudistuksia.

Uusia laitteita päivityksessä ovat:

  • Albutt f155A -paalinostin
  • CLAAS FL 140 -etukuormain
  • John Deere 683R -etukuormain
  • CLAAS ARION (550 – 530) -traktori
  • John Deere 6R -sarjan traktori

Päivitys parantaa pelin suorituskykyä ja vakautta sekä tuo mukanaan useita muutoksia ja parannuksia. Näihin kuuluvat muun muassa ModHub-päivityspainike, parannukset tekoälyn toimintaan ja eläinten tuottavuuslaskelmiin sekä lukuisat korjaukset ja optimoinnit.

on myynyt jo yli kolme miljoonaa kappaletta. Peli on saatavilla :lle, |S:lle, :lle ja Macille. jatkaa pelin kehittämistä ja tukemista säännöllisillä päivityksillä ja sisältölisäyksillä.

†

Last Drop vie pelaajat karulle matkalle lama-ajan Suomeen Kommentit pois päältä artikkelissa Last Drop vie pelaajat karulle matkalle lama-ajan Suomeen

on uusi suomalainen videopeli, joka sijoittuu vuoteen 1994 kuvitteelliseen Nykylän kaupunkiin. Peli yhdistää avoimen maailman toimintaa, RPG-elementtejä ja synkkää huumoria. Tarina perustuu tosielämän kokemuksiin ja käsittelee teemoja kuten ystävyys, riippuvuus ja lunastus.

Peli erottuu joukosta ainutlaatuisella sekoituksella synkkää huumoria, ronskia tarinankerrontaa ja unohtumattomia hahmoja, kuten Rahikainen, Kuikka ja Seppo (Zeze).

Pelin on kehittänyt ja sen toimitusjohtaja Henri Koskinen kuvaa peliä ”vanhaksi kunnon 1990-luvuksi”. Peli on rakennettu Unreal Engine 5:llä ja siinä on ammattimainen ääninäyttely.

Last Dropin kehityksessä on ollut mukana yli 90 harjoittelijaa ja opinnäytetyöntekijää suomalaisista ammattikorkeakouluista. Projekti on saanut 25 000 euron apurahan Digidemo Avek -rahastosta vuonna 2021.

Peli jatkaa suomalaisen peliteollisuuden perinnettä, joka alkoi 1980-luvulla harrastelijoiden toimesta ja kehittyi 1990-luvulla demoskenen kautta ammattimaisemmaksi. Last Drop edustaa uutta sukupolvea suomalaisessa pelinkehityksessä, yhdistäen paikallista kulttuuria ja kansainvälistä pelattavuutta.