Logitech toi uuden matalaprofiilisen ja langattoman G915 -pelinäppäimistön markkinoille Kommentit pois päältä artikkelissa Logitech toi uuden matalaprofiilisen ja langattoman G915 -pelinäppäimistön markkinoille

Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja, julkisti uuden matalaprofiilisen, langattoman ja suorituskykyisen mekaanisten pelinäppäimistöjen lippulaivamallin.

Langaton Logitech G915 LIGHTSPEED ja langallinen Logitech G815 LIGHTSYNC RGB hyödyntävät ensimmäisenä Logitech G:n uusia GL-kytkimiä. Kytkinten suorituskyvyn ansiosta molemmissa pelinäppäimistöissä yhdistyvät huippuluokan muotoilu ja ensiluokkainen käytettävyys toisiinsa upean RGB-valaistuksen kanssa. Perinteisen näppäimistöasettelun lisäksi pelinäppäimistöissä on viisi ohjelmoitavaa G-makropainiketta, joihin on mahdollista määritellä räätälöityjä toimintoja tai kokonaisia komentoketjuja.

”Uudet näppäimistömme ovat täydellisiä esimerkkejä siitä, millaista jälkeä saadaan aikaiseksi, kun palkitut muotoilijamme ja insinöörimme suunnittelevat yhdessä huipputason pelinäppäimistön”, kommentoi Logitech-pelitarvikkeiden johtaja Ujesh Desai. ”Logitech G915 yhdistää toisiinsa huippunopean langattoman LIGHTSPEED-teknologian, RGB-valaistuksen, pitkän akunkeston ja äärimmäisen matalan alumiinikuoren. Kokonaisuus edustaa uuden sukupolven pelinäppäimistöä.”

Logitech G915 -pelinäppäimistön palkittu LIGHTSPEED-kommunikointitekniikka mahdollistaa huippunopean langattoman tiedonsiirron, joka toimii viiveettömällä yhden millisekunnin päivitysnopeudella. Lisäksi näppäimistö toimii niin haluttaessa myös Bluetooth-yhteyden välityksellä. Näin näppäimistö voidaan yhdistää kahteen eri tietokoneeseen tai muuhun laitteeseen yhtäaikaisesti. Näiden välillä voidaan myös vaihtaa helposti pelkällä napinpainalluksella.

Logitech G915 on myös ensimmäinen langaton LIGHTSPEED-pelinäppäimistö, joka hyödyntää ainutlaatuisia LIGHTSYNC-värivaloja. LIGHTSYNC mahdollistaa peräti 16,8 miljoonan värivalikoiman käytön näppäimistön valaistuksessa. Erilaisia värivalaistusasetuksia voidaan muokata Logitech G HUB -peliohjelmistolla omien tarpeiden ja halujen mukaan. Näppäimistön akunkesto on peräti 135 päivää keskimääräisellä kahdeksan tunnin käytöllä RGB-valaistus pois kytkettynä. RGB-värivalaistusta käytettäessä näppäimistössä riittää virtaa täydellä latauksella yli 12 päiväksi keskimääräisellä kahdeksan tunnin käytöllä. Akun vähäisestä varauksesta näppäimistö ilmaisee 15 prosentin kohdalla ja se latautuu mukana tulevalla usb-kaapelilla täyteen noin kolmessa tunnissa.

Logitech G915- ja Logitech G815 -näppäimistöt käyttävät tehokkaita ja virtaviivaisia mekaanisia GL-kytkimiä. Ne ovat tyypilliseen mekaaniseen kytkimeen verrattuna puolet kevyempiä. Lisäksi ne tarjoavat peräti 25 prosenttia nopeamman painalluksen ja miellyttävän käyttökokemuksen. GL-kytkimiä on saatavilla kolmea eri mallia, joita ovat GL Linear, GL Tactile ja GL Clicky. Linear-kytkimet takaavat kevyen ja lähes äänettömän painalluksen. Tactile-kytkimet takaavat vahvemman, mutta hiljaisen mekaanisen vasteen. Clickyssä puolestaan yhdistyvät sekä Tactilen selkeä painallusvaste että äänekäs naksahdus, joka on monelle pelaajalle tärkeä ominaisuus. Kaikki kytkinmallit on tarkasti suunniteltu yhteensopivaksi molempien näppäimistöjen kanssa.

Langallinen Logitech G815 -pelinäppäimistö noudattaa samaa muotoilua kuin Logitech G915 -näppäimistö ja sen ominaisuudet ovat langattomuutta lukuunottamatta samat. Siinä on lisäksi usb 2.0 -läpivienti ja mukana tuleva usb-johto läpivientiä varten.

Hinta ja saatavuus

Logitech G915 LIGHTSPEED- ja Logitech G815 LIGHTSYNC RGB -pelinäppäimistöt tulevat myyntiin elokuussa 249 ja 199 euron hintaan.

Logitech tarjoilee parempaa kuvan- ja äänenlaatua kotikonttorille Kommentit pois päältä artikkelissa Logitech tarjoilee parempaa kuvan- ja äänenlaatua kotikonttorille

Logitech Brio 100

Oheislaitteiden valmistaja on lanseerannut uuden Brio 100 -verkkokameran, joka tarjoaa etätyöläisille entistä parempaa kuvan- ja äänenlaatua videotapaamisiin.

Nykyaikaisessa hybridityömallissa osa työstä tehdään työpaikalla ja loput kotona etätyönä. Sen myötä monet kokouksista ja tapaamisista hoidetaan tietokoneiden verkkokameroiden välityksellä, joka säästää aikaa ja rahaa. Jotta videopalaveri olisi tyydyttävällä tasolla, tulee siihen käytettävien laitteiden mahdollistaa sekä hyvä kuvanlaatu että selkeä äänentoisto.

Uusi Logitech Brio 100 -verkkokamera kuvaa täysteräväpiirtoisella 1080p-videotarkkuudella ja antaa kohteensa loistaa selkeästi ja värikylläisesti. Lisäksi kamerassa on laadukas yhdysrakenteinen mikrofoni, jonka ansiosta puheääni kuuluu muille selkeästi.

Täysteräväpiirtoisen videokuvan ohella on tärkeää, että valotasapaino on kohdallaan. Kameran RightLight-tekniikka korostaa kuvan kirkkautta ja vähentää varjoja peräti 50 prosenttia aiempiin Logitech-verkkokameroihin verrattuna. Kuvan tarkkuuden ja automaattisen valkotasapainon ansiosta kuva välittyy muille selkeänä, kauniina ja erottelukykyisenä. Lisäksi käyttäjä voi helposti muokata video-ominaisuuksia mieleisekseen Logi Options+ -sovelluksella.

Logitech Brio 100 -verkkokameran yhdysrakenteisen mikrofonin ansiosta puheääni kuulostaa selkeältä eikä erillistä pöytä- tai sankamikrofonia tarvita. Kamera on myös yhteensopivia kaikkien yleisesti käytössä olevien kuvapuhelusovellusten kanssa, joita ovat esimerkiksi Microsoft Teams, Zoom ja Google Meet. Kamerassa on yhdysrakenteinen linssinsulkija, joka fyysisesti estää kuvaamisen käytön päätyttyä. Se tuo mielenrauhaa kameran käyttöön.

Kompakti kamera tulee myyntiin kolmella eri värisävyllä, joita ovat grafiitinharmaa, luonnonvalkoinen ja roosa. Värit ovat linjassa muiden viime aikoina julkaistujen Logitech-oheislaitteiden kanssa, joten valitut värisävyt on helppo sovittaa yhteen muiden tuotteiden kanssa. Näitä ovat muun muassa langattomat Logitech Pebble 2 -hiiret ja -näppäimistöt sekä Logitech Zone Vibe 100- ja Logitech H390 -kuulokemikrofonit. Kameran kumppaniksi sopivat myös erinomaisesti Logitech Litra -valaisimet, joilla kuvattavan kasvot saavat arvoisensa valaistuksen.

Logitechin tuotesuunnittelussa pyritään siihen, että kuluttaja voi tuntea tehneensä hyvän ja vastuullisen ratkaisun hankkiessaan Logitech-verkkokameran. Valmistuksessa on minimoitu sen aiheuttama hiilijalanjälki ja hyödynnetty kierrätysmuovia. Kierrätysmuovin osuus grafiitinvärisessä kamerassa on 77 prosenttia ja muissa värivaihtoehdoissa 34 prosenttia. Tuotepaketeissa käytetty paperi tulee FSC-sertifioiduista metsistä ja muista valvotuista lähteistä.

Hinta ja saatavuus

Logitech Brio 100 -webkamera on parhaillaan saatavilla 49,99 euron hintaan ja värivaihtoehtoina on pinkki, valkoinen sekä musta.

Logitech tuo uusia mikrofoneja ja valoja striimaajille ja sisällöntuottajille Kommentit pois päältä artikkelissa Logitech tuo uusia mikrofoneja ja valoja striimaajille ja sisällöntuottajille

Logitech G -tuotteet striimaajille ja sisällöntuottajille

Oheislaitteiden valmistaja on tuomassa myyntiin striimaajille ja sisällöntuottajille tarkoitettuja mikrofoneja ja valaisimia.

Pelikeskeisen sisällöntuotannon suosion myötä myös laitteistotarpeet pätevään striimaamiseen ovat kasvaneet vauhdilla. Logitech G vastaa kysyntään tuomalla myyntiin kaksi korkeatasoista mikrofonia ja striimauskäyttöön tarkoitetun RGB-valaisimen. Logitech G Yeti GX- ja Logitech G Yeti Orb -mikrofonit sekä Logitech G Litra Beam LX -valaisin täydentävät malliston aiempia striimaustuotteita, ja samalla Blue- ja Litra-tuotemerkit yhdistyvät Logitech G -merkin alle.

Perinteisen yksin- ja moninpelaamisen ohella striimauskeskeinen sosiaalinen pelaaminen on yleistynyt nopeasti. Tällaisessa pelaamisessa valaistus ja äänentoisto ovat tärkeitä tekijöitä, sillä iso osa striimilähetysten seuraamisen nautinnosta tulee striimaajan reaktioiden seuraamisesta. Tässä korostuvat ilmeet ja kehonkieli, mikä korostaa hyvän valaistuksen tarvetta. Tärkeää on myös selkeä puheääni, jotta yleisö voi seurata lähetyksen kommentointia. Olipa käytössä mikä tahansa striimialusta, kuten Twitch, YouTube tai Discord, samat lainalaisuudet äänenlaadun ja videokuvan selkeyden suhteen pätevät kaikkialla.

Jokaisessa kolmessa uudessa tuotteessa on hyödynnetty sekä Logitech G LIGHTSYNC RGB -valaistusteknologiaa että G HUB -ohjelmiston monipuolisia ominaisuuksia. Ohjelmistolla voidaan helposti hallita Logitech G -tuoteperheen valaistusasetuksia ja muita toimintoja. Lisäksi mikrofoneissa hyödynnetään ensiluokkaista Blue VO!CE -äänitekniikkaa, jonka ansiosta puheääni kuulostaa selkeältä ja erottelukykyiseltä.

Logitech G Yeti GX

Ikoniseen Yeti-muotoiluun perustuva pöytämikrofoni hyödyntää dynaamista kapseliteknologiaa ensiluokkaisen äänentoiston mahdollistamiseksi. Mikrofonissa on myös pelihiiristä tuttu ja kätevä vierityspainike äänentason säädölle. Mikrofonin superhertan muotoisen suuntakuvion ansiosta hiiren ja näppäimistön naksumisen kaltaiset taustaäänet jäävät kuulumatta. Mikrofonin Smart Audio Lock -lukituksella voidaan valita halutut ääniasetukset nopeasti. Lisäksi automaattiset asetukset äänentasoille ehkäisevät sekä taustahälyä että ylikovia ja äkkinäisiä äänenvoimakkuuden leikkauksia.

Yeti GX -mikrofonissa hyödynnettävä Blue VO!CE -äänitekniikka mahdollistaa erilaisten äänisuotimien ja -efektien käytön puheäänen kanssa. USB-C-liitännällä varustettu mikrofoni on helppo ja nopea ottaa käyttöön. Se sopii niin striimaukseen kuin muuhunkin äänen taltiointiin. Mikrofoni toimitetaan tukevan pöytätelineen kanssa. Mikroni on myös yhteensopiva erikseen hankittavan Compass-tukivarren kanssa, jolla mikrofoni voidaan helposti kiinnittää vaikkapa työpöytään ja saadaan lähelle puhujaa.

Logitech G Yeti Orb

Tämä pienikokoinen ja helppokäyttöinen USB-C-liitäntää hyödyntävä pallomikrofoni on nopea ja vaivaton ottaa käyttöön. Siksi se on ihanteellinen ratkaisu esimerkiksi aloitteleville striimaajille. Mikrofonin räätälöity kondensaattorikapselitekniikka tallentaa ääntä hertan muotoisella suuntakuviolla, joka sopii täydellisesti pelistriimaamiseen. Näyttävää ulkoasua korostaa monipuolisesti räätälöitävät RGB-valot. Näitä voidaan vaivatta säätää sekä ennen lähetystä että sen aikana.

Yeti GX -mikrofonin lailla myös Yeti Orb osaa automaattisesti säätää tulevaa äänenvoimakkuutta ja näin ehkäistä ylikovia ääniä, joita saattaa tapahtua huomaamatta intensiivisissä pelihetkissä. Mikrofoni osaa myös ehkäistä äänen säröytymistä. Lisäksi mikrofonin ääniasetuksia ja -suotimia voidaan muokata helposti G HUB -sovelluksella ja Blue VO!CE -äänitekniikalla.

Logitech G Litra Beam LX

Korkeatasoisten suoratoistovalaisimien huipputasoa edustava Litra Beam LX valaisee kaksipuolisesti RGB-valollaan TrueSoft-teknologiaa hyödyntäen. Se saa striimaajan näyttämään hyvältä tilanteesta riippumatta, sillä valo säteilee kohteeseen upeasti teräviä varjoja muodostamatta. Valotehoa ja lämpötilaa voi myös monipuolisesti muokata, aina lämpimästä kynttilänvalosta viileään sinisävyyn asti 2700 – 6500 kelvinin säätövaralla. Valaisimen loistama valo on turvallista, sillä valaisin täyttää kaikki ultraviolettivalon turvarajat.

Valaisimen LIGHTSYNC RGB -tekniikan väriasetuksista löytyy jopa 16,8 miljoonaa värisävyä. Näin käyttäjä voi valita mieleisensä väri- ja valoasetuksen tunnelman ja tilanteen mukaan. LIGHTSYNC-tekniikka tukee myös Windows Dynamic Lighting -ominaisuutta, jolla voidaan tuoda synkronoitu väri- ja valaistusasetus kaikille sitä tukeville Windows 11 -yhteensopiville laitteille, kuten monille Logitech G -hiirille, -näppäimistöille ja -kuulokkeille.

Suuntana myönteinen tulevaisuus ja kestävä kehitys

Logitech on omistautunut ilmastopositiiviselle tuotekehitykselle ja pyrkii minimoimaan tuotteen valmistuksen hiilijalanjäljen. Tuotesuunnittelussa pyritään siihen, että kuluttaja voi tuntea tehneensä hyvän ja vastuullisen ratkaisun hankkiessaan Logitech G -tuotteen. Uutuustuotteiden muoviosissa käytetään runsaasti kierrätysmuovia. Yeti GX- ja Yeti Orb -mikrofoneissa kierrätysmuovin osuus on vähintään 68 ja 74 prosenttia. Litra Beam LX -valaisimessa kierrätysmuovin osuus on vähintään 48 prosenttia. Lisäksi tuotepaketeissa käytetty paperi tulee FSC-sertifioiduista metsistä ja muista valvotuista lähteistä. Logitechin PCR-ohjelma kertoo yrityksen omistautumisesta kestävään kehitykseen ja materiaalien uusiokäytöstä, joka osaltaan auttaa pienentämään hiilijalanjälkeä ja tukemaan kierrätysmateriaalien käyttöä. Logitech myös osallistuu ilmastohyvitykseen ja tukee valmistuksessa uusiutuvia energialähteitä mahdollisuuksien mukaan.

Logi PLAY Days

Uutuustuotteiden myyntiin tulo tapahtuu samaan aikaan #LOGIPLAYDAYS-kampanjan kanssa. Se järjestetään 13.-19.9.2023. Logi PLAY Days juhlii kaikkialla Euroopassa peliteknologian innovaatioita tuomalla pelaajille jopa 40 prosentin alennuksia joistakin myydyimmistä Logitech G -tuotteista. Logi PLAY Days -kampanja sisältää laajan valikoiman pelituotteita kuulokkeista ja pelihiiristä uuteen kädessä pidettävään G CLOUD -pelikonsoliin ja Logitech G923 -rattiohjaimeen.

Hinta ja saatavuus

Tuotteet ovat parhaillaan ennakkotilattavissa seuraaviin hinnoin: Logitech G Yeti GX 159 euroa, Logitech G Yeti Orb 69 euroa ja Logitech G Litra Beam LX 169 euroa.