Logitech tuo takaisin klassisen MX518 -pelihiiren Kommentit pois päältä artikkelissa Logitech tuo takaisin klassisen MX518 -pelihiiren 174

on tuomassa takaisin klassisen MX518 -pelihiirensä. 2000-luvun alkupuolella alunperin ilmestynyt hiiri oli yksinkertainen, mukavasti muotoiltu, suorituskykyinen ja edullisesti hinnoiteltu.

G MX518 -nimellä kulkeva uusi hiiri säilyttää klassisen muotoilun, mutta on tekniikaltaan edeltäjäänsä modernimpi. Tutun ’munankuoren’ alle kätkeytyy Logitechin huippuhiiristä tuttu 16 000 DPI:n Hero -sensori ja 32-bittinen ARM -prosessori. Hiirelle luvataan 1 millisekunnin lukutarkkuutta. Hiiren kahdeksan näppäintä saa makrotettua haluttuihin tehtäviin ja ne tallentuvat hiiren omaan muistiin, joten asetukset pysyvät vaikka vaihtaisit konetta kesken kaiken.

Logitech G MX518

Logitech G MX518 -hiiri on ennakkotilattavissa nyt n. 60€ hintaan.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi

Logitech lanseerasi pelaamista helpottavia apuvälineitä liikkumisrajoitteisille Kommentit pois päältä artikkelissa Logitech lanseerasi pelaamista helpottavia apuvälineitä liikkumisrajoitteisille 137

Logitech G Adaptive Gaming Kit

Maailman johtavimpiin oheislaitteiden valmistajiin kuuluva on julkistanut pelaamista helpottavan laajennusosan Microsoft Xbox Adaptive Controller -peliohjaimelle.

Logitech G Adaptive Gaming Kit -laajennuspaketin sisältämien toiminto- ja liipaisinpainikkeiden ansiosta peliohjain voidaan räätälöidä sopivaksi myös liikuntarajoitteisille pelaajille. Perinteisen peliohjaimen painikkeet ovat pienet ja vaativat melkoista akrobatiaa. Tätä helpottaakseen Logitech G Adaptive Gaming Kit -laajennus tarjoaa käyttöön isokokoisia ja helposti painettavia painikkeita. Tämän ansiosta yhä useampi pelaaja pääsee nauttimaan monipuolisesta pelitarjonnasta.

”Laajennuspaketti on suunniteltu täydelliseksi pariksi Xbox Adaptive Controller -peliohjaimelle. Laajennusosa sisältää kaiken tarvittavan ja ja tekee peliohjaimesta helposti hallittavan”, kommentoi Logitech-pelitarvikkeiden johtaja Ujesh Desai. ”Haluamme tällä ratkaisulla tukea pelaajayhteisön monipuolisuutta ja vastaanottavuutta. Koemme, että pelaaminen on kaikkien yhteinen harrastus. Jaettu ilo on paras ilo.”

Laajennusosa on Logitech G:n ja Microsoft Inclusive Tech Labin yhteistyön tulos. Lisäksi laajennusosaa on työstetty yhdessä erilaisten saavutettavuusryhmien kanssa, joihin kuuluvat muun muassa The AbleGamers Charity- ja SpecialEffect-järjestöt. Yhteistyön avulla on haluttu varmistaa mahdollisimman toimiva ohjainkokemus, joka vastaa peliyhteisön tarpeisiin.

Logitech G Adaptive Gaming Kit on Logitech G:n ja Microsoft Inclusive Tech Labin yhteistyön tulos
Logitech G Adaptive Gaming Kit on Logitech G:n ja Microsoft Inclusive Tech Labin yhteistyön tulos

”Uskomme, että teknologialla on mahdollisuus vahvistaa meitä kaikkia”, kommentoi Microsoftin pelituotteiden toimitusjohtaja Phil Spencer. ”Yhdessä laajennusosan avulla voimme mullistaa pelaamisen tekemällä siitä entistä saavutettavamman kokemuksen.”

”AbleGamers-järjestön tavoite on tehdä videopelaaminen mahdolliseksi kaikenlaisille pelaajille”, kommentoi AbleGamersin toiminnanjohtaja Steve Spohn. ”Jokaisen tarpeet ovat erilaiset. Logitech G Adaptive Gaming Kit tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia pelaamisen mahdollistamisessa monenlaisille pelaajille. Arvostamme mahdollisuutta työskennellä läheisesti Logitech G:n kanssa laajennusosan parissa ja toivomme yhteistyön jatkuvan myös tulevaisuudessa.”

Logitech G Adaptive Gaming Kit sisältää kolme pientä ja kolme isoa toimintopainiketta. Kaikki painikkeet on varustettu huipputason pelikytkimillä sopivan vasteen takaamiseksi. Lisäksi paketissa on neljä hipaisupainiketta, kaksi erilaista liipaisinpainiketta ja räätälöitävät, toisiinsa kiinnitettävät ohjaimen alustamatot. Kokonaisuus on viimeistelty painikkeiden tunnistetarra-arkeilla ja karhuntarrakiinnityksin.

Laajennusosa vaatii toimiakseen Xbox One -pelikonsolin ja Xbox Adaptive Controller -peliohjaimen.

Hinta ja saatavuus

Logitech G Adaptive Gaming Kit tulee saataville LogitechG.com-verkkokaupassa ja osassa Microsoft-myymälöitä marraskuun aikana 99,99 euron hintaan.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi

Modulaarinen ASTRO C40 TR -peliohjain tarjoilee huipputarkkaa hallintaa Kommentit pois päältä artikkelissa Modulaarinen ASTRO C40 TR -peliohjain tarjoilee huipputarkkaa hallintaa 163

ASTRO C40 TR

Logitechin omistama ASTRO Gaming on lanseerannut pelaajille huippuluokan ohjattavuutta ja räätälöitävyyttä C40 TR -peliohjaimellaan.

Langaton ASTRO C40 TR -peliohjain on aiemmin julkaistu Yhdysvalloissa, mutta tulee nyt saataville Eurooppaan. Se on suunniteltu äärimmäinen suorituskyky, kestävyys ja laadukkaat valmistusmateriaalit etusijalla. Tournament Ready (TR) -tuoteperheen uusin jäsen on kilpapelaamiseen ja muuhun vaativaan pelaamiseen sopiva modulaarinen ja vapaasti räätälöitävä peliohjain. Se on Sony PlayStation 4 -pelikonsolille virallisesti lisensoitu peliohjain, joka on yhteensopiva myös PC:n kanssa.

”Tuotteemme ovat muuttaneet kilpapelaamista merkittävästi parantamalla sekä joukkueiden että yksittäisten pelaajien suorituskykyä”, kommentoi ASTRO Gamingin markkinointijohtaja Aron Drayer. ”ASTRO C40 TR -peliohjain on tämän kehityksen seuraava askel. Yli kahden vuoden kehitystyön aikana olemme saaneet palautetta ammattipelaajilta ja nyt olemme valmiita tuomaan peliohjaimemme myös eurooppalaisten pelaajien käsiin.”

Ergonomisesti muotoiltu ASTRO C40 TR -peliohjain on valmistettu laadukkaimmista komponenteista. Niiden sekä monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta peliohjain tarjoaa suorituskykyistä ja tarkkaa ohjattavuutta myös vaativissa turnaustilanteissa. Peliohjain on suunniteltu erityisesti kilpapelaajille ja muuten pelaamisensa vakavasti ottaville pelaajille. He vaativat peliohjaimelta muokattavuutta ja mahdollisuutta määritellä henkilökohtaisia asetuksia.

PlayStation 4 -peliohjaimeen perustuvien painikkeiden lisäksi ASTRO C40 TR -peliohjaimessa on erilliset alapuolella olevat takapainikkeet. Näiden verraton ergonomia ja käytännöllisyys helpottavat haastavien tilanteiden hallintaa räätälöitävän toiminnallisuutensa ansiosta. Takapainikkeisiin onkin mahdollista määritellä mikä tahansa ohjaimessa oleva toiminto halutun mukaisesti.

ASTRO C40 TR -ohjaimen analogiset ohjaintatit ja suuntaohjain ovat vaihdettavissa. Lisäksi niiden paikkoja on mahdollista vaihtaa keskenään.
ASTRO C40 TR -ohjaimen analogiset ohjaintatit ja suuntaohjain ovat vaihdettavissa. Lisäksi niiden paikkoja on mahdollista vaihtaa keskenään.

Ohjaintateille tulee mukana eri korkuisia vaihtopäitä. Myös ohjaimen takapainikkeet ovat vapaasti ohjelmoitavissa. Painikkeiden ja ohjaimien herkkyyttä voidaan määritellä peliohjaimen omalla ohjelmistolla. Myös liipaisinpainikkeiden liikematkaa voidaan räätälöidä mieltymysten mukaisesti. Lisäksi eri painikkeiden toimintoja voidaan vaihtaa keskenään ja peliohjaimen äänilähdön asetuksia voidaan määritellä suoraan ohjaimesta. Kaikkiaan erilaisia räätälöintimahdollisuuksia ja toimintoyhdistelmiä on valtava määrä.

Langatonta ASTRO C40 TR -peliohjainta voi halutessaan hallita myös johdolla pelikonsoliin liitettynä ohjaimena. Valinta kahden käyttötilan välillä tapahtuu helposti napinpainalluksella. Kuulokkeita varten peliohjaimessa on 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, joten peliäänet ja äänikommunikaation saa vaivatta liitettyä suoraan peliohjaimeen.

Kokonaisuus on viimeistelty laadukkaalla akulla, joka tarjoaa virtaa pelaamiseen täydellä varauksella jopa 12 tunniksi. Lisäksi peliohjainpakettiin sisältyy kovakantinen kuljetuskotelo, johon mahtuvat ohjaimen lisäksi peliohjaimen vaihto-osat ja näiden irrottamiseen tarvittava työkalu.

Hinta ja saatavuus

Langaton ASTRO C40 TR -peliohjain tulee saataviille marraskuussa 199 euron suositushintaan.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi

Mekaaninen Logitech G PRO X -pelinäppäimistö mukautuu ammattipelaajien tarpeisiin Kommentit pois päältä artikkelissa Mekaaninen Logitech G PRO X -pelinäppäimistö mukautuu ammattipelaajien tarpeisiin 135

Logitech G Pro X Gaming Keyboard switches4

Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja, julkisti kompaktin ammattitason pelinäppäimistön, jossa on käyttäjän vaihdettavat mekaaniset kytkimet.

Ammattipelaajille ja esports-harrastajille suunnatussa Logitech G PRO X -pelinäppäimistössä on kolme eri mekaanista kytkinvaihtoehtoa, joista on helppo valita mieleisensä. Näppäimistö toimitetaan valinnaisilla GX-kytkimillä, mutta käyttäjä voi itse vaihtaa kytkimet erikseen hankittavilla GX Blue Clicky-, GX Red Linear- tai GX Brown Tactile -kytkinpaketeilla. Punaiset Linear-kytkimet takaavat kevyen ja lähes äänettömän painalluksen. Ruskeat Tactile-kytkimet takaavat vahvemman, mutta hiljaisen mekaanisen vasteen. Sinisessä Clickyssä puolestaan yhdistyvät sekä Tactilen selkeä painallusvaste että äänekäs naksahdus, joka on monelle pelaajalle tärkeä ominaisuus.

”Rakastin alkuperäistä PRO-näppäimistöä, mutta halusin naksahtelevilla kytkimillä varustetun version”, kommentoi Team SoloMid -joukkueen League of Legends -pelaaja Broken Blade. ”Nyt kun käytössäni on PRO-näppäimistö sinisillä GX Clicky-kytkimillä, en malta odottaa seuraavaa peliturnaustani.”

Logitech G Pro X Gaming -näppäimistön kytkimet ovat käyttäjän vaihdettavissa.
Logitech G Pro X Gaming -näppäimistön kytkimet ovat käyttäjän vaihdettavissa.

Logitech G PRO X -pelinäppäimistö on suunniteltu elektronisen urheilun ammattilaisten ehdoilla. Näppäimistön pitää taata huippuluokan toimivuus ja luotettavuus kaikissa peliolosuhteissa sekä tarjota ammattipelaajien tarvitsemat ominaisuudet kätevässä koossa olematta pelaamisen tiellä. Logitech G PRO X -pelinäppäimistö on niin sanottu tenkeyless-malli, joten se on kompakti ja kulkee helposti mukana vaikkapa repussa turnauksesta toiseen. Tenkeyless-näppäimistössä ei ole erillistä numeronäppäimistöä, minkä ansiosta se vie vähemmän tilaa. Lisäksi näppäimistön usb-kaapeli on helppo irrottaa, jolloin se ei ole yhtä altis kolhuille ja hajoamisille kuin kiinteärakenteisissa malleissa.

”Pelaajilla ja erityisesti peliammattilaisilla on tiukemmat vaatimukset näppäimistön osalta”, kommentoi Logitech-pelitarvikkeiden johtaja Ujesh Desai. ”Siksi halusimme suunnitella uuden ammattitason pelinäppäimistön vaihdettavilla kytkimillä. Tarjoamalla pelaajille mahdollisuuden valita oikeanlainen ja omaan pelityyliin sopiva kytkin omien mieltymystensä mukaisesti, me vastaamme entistä paremmin jokaisen henkilökohtaisiin tarpeisiin. Tämä parantaa pelaajan suorituskykyä entisestään.”

Näppäimistössä on kumiset tassut, jotka pitävät sen tukevasti paikoillaan. Näppäimistön korkeuden käyttökulman voi valita kolmesta eri vaihtoehdosta. Näppäimistö on myös varusteltu räätälöitävällä RGB-taustavalaistuksella, jonka värit ovat valittavissa jopa 16,8 miljoonan värisävyn paletista. Yhden kiinteän valaistusasetuksen voi myös tallentaa näppäimistön omaan yhdysrakenteiseen muistiin. Näin oma valaistusasetus kulkee kätevästi mukana tapahtumista toiseen. Logitech G HUB -ohjelmistolla voi määrittää monipuolisempia valaistusasetuksia omalle tietokoneelle vaikka näppäinkohtaisesti.

Hinta ja saatavuus

Uudet Logitech G PRO -pelinäppäimistöt tulevat lokakuussa myyntiin kahtena eri versiona. Vaihdettavilla kytkimillä varusteltu Logitech G PRO X on suositushinnaltaan 149 euroa ja on aluksi saatavana vain Logitechin omasta verkkokaupasta. Kiinteärakenteisilla GX Blue Clicky -kytkimillä varustettu Logitech G PRO on suositushinnaltaan 129 euroa. Erikseen hankittavia GX Blue Clicky-, GX Red Linear- ja GX Brown Tactile -kytkinpaketteja voi hankkia Logitechin omasta verkkokaupasta 49 euron suositushintaan.

Sivuston perustaja ja päätoimittaja.

Kommentoi