Lohikäärmeen väkevä paluu – arvostelussa Dragons Dogma 2 Kommentit pois päältä artikkelissa Lohikäärmeen väkevä paluu – arvostelussa Dragons Dogma 2

Dragon's Dogma 2 (Xbox Series X / PC)

8.2 / 10
Hyvää Monipuolinen hahmoluonti. Isot viholliset. Piilotetut aarteet. Mukana seuraavat apurit. Huonoa Mikromaksut. Huono optimointi PC:llä.

Dragon's Dogma 2 on Capcomin tuottama ja julkaisema yksinpelattava, tarinankerrontaan painottuva fantasiatoimintaroolipeli, joka haastaa pelaajat valitsemaan tarinansa itse.

Voit luoda haluamasi näköisen hahmon, valita haluamasi kutsumuksen ja luoda itsellesi uniikin kumppanin. Tilanteita voi ratkaista monella eri tavalla, hyödyntäen maailmasta löytyviä esineitä ja omia taitojasi.

Matkan aikana saat seuraasi Pawneja, jotka ovat ylimaallisia olentoja. Näiden apureiden kanssa matka fantasiamaailmassa ei tunnu tylsältä. Ajoittain tuntuu kuin pelaisit muiden pelaajien kanssa.. 

Rosoinen startti

Julkaisun ensihetkillä peli sai runsain mitoin kritiikkiä huonosta optimoinnista: pelaajat eivät olleet tyytyväisiä siihen, kuinka paremmilla koneilla ruudunpäivitysnopeus laski toiminnan tai suuremman hahmomäärän näyttämisessä. Lisäksi pelaajia närkästytti mikromaksut, joilla voi ostaa pelin esineitä. Lisäksi pelaajia hämmensi Capcomin päätös rajoittaa pelikokemus vain yhteen tallennukseen ilman mahdollisuutta aloittaa uutta.

Ensikosketus peliin tuntuu hienolta. Graafisesti peli näyttää komealta ja kontrollit ovat helposti ymmärrettävissä. Tarina alkaa pelaajan, Arisenin, salamurha yrityksestä jonka avulla pelaaja kirotaan ja menettää muistinsa. Tästä alkaa salaisuuksien vyyhdin purkaminen ja taustalla toimivien tahojen paljastaminen. 

Pelin alussa voit valita neljästä eri ”aloituskutsumuksesta”: taistelija (fighter), jousiampuja (archer), maagi (mage) ja varas (thief). Jokaisella näistä on omanlaisensa taistelutyyli ja käytettävät aseet. Taitoja jokaisella kutsumuksella on riittävästi omanlaisensa hahmon ja taistelutyylin luomiseen.

Sankari tekee mitä vaaditaan

Tehtäviä pelissä löytyy laidasta laitaan, aina helpoista ”auta hahmoa keräämään kasveja” -tehtävistä aina haastavampiin ”mene tämän pedon pesimäalueelle ja tee niistä loppu” -tehtäviin. Esineitä ja raaka-aineita yhdistelemällä voi luoda uusia. Voit esimerkiksi tehdä parantavia rohtoja tai räjähtäviä nuolia.


Kontrollit ovat hyvin nopeasti opittavissa ja ne tuntuvat taistelun tiimellyksessä luontevilta. Haasteita on aluksi lähinnä siinä, että vasta alkaneella pelaajalla ei ole kovin monia taitoja avattuna perushyökkäystä lukuun ottamatta.

Pienet viholliset kaatuvat suhteellisen helposti, erityisesti taikaa sisältävillä hyökkäyksillä, mutta isompia vihollisia vastaan taistellessa tarvitaan jo hieman tilannetajua ja taktiikkaa. Erityisesti maaston käyttö omaksi hyödyksi on tarpeellista.

Peli näyttää upealta ja taistelut tuntuvat luonnollisilta hahmon kutsumuksesta riippumatta. Liikkeet ja taitojen animaatiot ovat johdonmukaisia ja näyttävät hienoilta. Pelin äänimaailma toimii. Taikojen ja fyysisten hyökkäysten äänet ovat sellaisia kuin kuvittelisit niiden olevan.

Musiikki ja maailman “taustamelu” sekä vihollisten äänet ovat omasta mielestäni hyvin toteutettu. 
Myös palkattavien apureiden kommentit ja keskustelut ovat mielenkiintoisia ja hauskoja.

Kaiken kaikkiaan…?

Kaikkineensa Dragon's Dogma 2 on toimiva paketti mielenkiintoisine hahmoineen ja vihollisineen. Mukana kulkevat pawnit pitävät seuraa pelaajalle ja johdattavat pelaajan aarteiden äärelle silloin tällöin.

Perusversio pelistä lähtee matkaan 65 euron hintaan, joka monelle voi olla hieman liian kallis pelin tämänhetkisen toimivuuden takia, erityisesti :llä. Konsolilla peli toimii kuitenkin vallan mainiosti.

Peli sopii varmasti jokaiselle roolipeleistä kiinnostuneelle ja erityisesti Dragon's Dogma -faneille. Kaikki eivät välttämättä ole tyytyväisiä peliin, mutta pelin ”puutteet” eivät kuitenkaan kauheasti vaikuta pelistä saatavaan kokonaiskokemukseen.

Epic Games Store aloitti ilmaispelien jakamisen myös mobiililaitteille – ensimmäisenä zombisiltoja ja D&D-herkkua Kommentit pois päältä artikkelissa Epic Games Store aloitti ilmaispelien jakamisen myös mobiililaitteille – ensimmäisenä zombisiltoja ja D&D-herkkua

Bridge Constructor: The Walking Dead

Torstai tarkoittaa Epic Games Storessa tuttuun tapaan ilmaisia pelejä – mutta nyt on mukana myös täysin uusi pelikenttä: mobiililaitteet! Epic Games on nimittäin aloittanut viikoittaisen ilmaispelijakelun myös mobiilipuolella, :n ohella. Ensimmäisenä tarjolla on yllätyksiä niin zombien ystäville kuin Dungeons & Dragons -nörteillekin.

Tällä viikolla ilmaiseksi: ja Astarion's Champions of Renown Pack -peliin. Tarjous on voimassa Epic Gamesin mobiilisovelluksessa 10.–17. huhtikuuta 2025 Androidille ja :lle. Nappaa pelit ennen kuin aika loppuu – ja kun ne on lunastettu, ne pysyvät kirjastossasi ikuisesti!

Sillanrakennusta ja zombien kuritusta – Bridge Constructor: The Walking Dead

ClockStone Softwaren Bridge Constructor: The Walking Dead on hullunkurisen onnistunut yhdistelmä sillanrakennuspulmailua ja The Walking Deadin armotonta selviytymistaistelua. Rakenna järjettömiä virityksiä rajoitetuilla resursseilla, johdata tuttuja hahmoja kuten Daryl, Michonne ja Eugene turvaan – tai viritä heille ja walkereille kohtalokkaita ansoja, joissa fysiikkamoottori pistää ragdollit laulamaan. Tämä peli ottaa kaiken irti sekä toimintapuzzleista että post-apokalyptisestä maailmasta – ja vieläpä ilmaiseksi!

D&D-maailman tähdet yhdessä – Astarion's Champions of Renown Pack

Codename Entertainmentin Idle Champions of the Forgotten Realms vie sinut D&D-universumin syövereihin, jossa yli 140 tuttua hahmoa seikkailee automaattisesti puolestasi. Tällä viikolla Epic Games jakaa pelaajille kerrassaan hulppean Astarion's Champions of Renown Packin, joka sisältää seuraavat herkut:

  • Viisi avattavaa mestaria: Artemis, Karlach, Kalix, Astarion ja The Dark Urge
  • Eksklusiivinen ulkoasu: Tuxedo Kalix
  • Eksklusiivinen seuralainen: Rumble the Angry Flumph
  • Yhteensä 160 platinasalkkua (32 kpl per mestari) – sisältää taatusti shiny-varusteita
  • Kaksi viikon mittaista buustijuomaa: Gem Hunter ja Gold Hunter

Paketin saat, kun asennat Idle Championsin Epic Gamesin mobiilisovelluksen kautta ja kirjaudut peliin sisään.

Ilmaisviikkojen mobiililaajennus alkaa nyt

Tämä on vasta alkua – Epic Gamesin mobiilisovelluksen ilmaisviikot ovat tästä eteenpäin osa jokaviikkoista pelitarjontaa, aivan kuten PC:llä. Kannattaa siis pysyä hereillä ja tarkistaa torstaisin, mitä uutta on jaossa niin taskuruudulle kuin tietokoneellekin.

Paljonko oletkaan upottanut rahaa Steamiin? Tämä piilossa oleva sivu kertoo karun totuuden Kommentit pois päältä artikkelissa Paljonko oletkaan upottanut rahaa Steamiin? Tämä piilossa oleva sivu kertoo karun totuuden

Steam (Valve)

Videopeleihin saa helposti kulumaan sievoisen summan, mutta oletko koskaan oikeasti selvittänyt, kuinka paljon rahaa olet haudannut Steamiin? No, nyt voit – jos uskallat.

Valve on piilottanut syvälle Steamin tukisivuille eräänlaisen “tilinpäätöksen”, joka kulkee nimellä External Funds Used. Tämä sivu listaa kaiken, mitä olet alustalle koskaan syöttänyt – ja se saattaa avata silmiä vähän turhankin tehokkaasti.

Kyseessä ei ole mikään uusi ominaisuus, mutta se ei todellakaan loista näkyvyydellään. Redditin käyttäjät kaivoivat sen äskettäin uudelleen esiin, ja nyt voit sinäkin kurkistaa menneisyytesi lompakkoreikiin. Reitti aukeaa näin:

Help >  support > My account > Data related to your steam account > External funds used

Sivulta löytyy useampia lukemia, mutta suurin huomio kannattaa kiinnittää kohtaan TotalSpend – se kertoo kaiken. OldSpend kattaa ennen huhtikuuta 2015 käytetyt rahat ja PWSpend liittyy Perfect World -tileihin (esim. tai ).

Vaikka Steam tunnetaan alennusmyynneistään, on helppo huomata, että ne ovat myös iso syy siihen, miksi tililtäsi on kadonnut niin paljon rahaa. Eikä myyntikausi ole suinkaan ohi: seuraavaksi on luvassa Sokoban Fest 21.–28.4. ja heti perään Wargames Fest 28.4.–5.5. Mutta vuoden jättipaukku on tuttuun tapaan Steam Summer Sale, joka kestää 26.6.–10.7.

Lisäksi Valve julkaisi maaliskuussa uuden Steam-laitteisto- ja ohjelmistokyselyn, jossa selvisi muun muassa, että kiinankieliset käyttäjät muodostavat nykyään puolet koko käyttäjäkunnasta. Ai niin – Steam osaa nyt myös varoittaa, jos Early Access -peli näyttää hylätyltä.

Oletko sinä uskaltanut katsoa omaa kokonaissummaasi? Yllätyitkö… vai meinasiko kahvi mennä väärään kurkkuun?