Lohikäärmeen väkevä paluu – arvostelussa Dragons Dogma 2 Kommentit pois päältä artikkelissa Lohikäärmeen väkevä paluu – arvostelussa Dragons Dogma 2

Dragon's Dogma 2 (Xbox Series X / PC)

8.2 / 10
Hyvää Monipuolinen hahmoluonti. Isot viholliset. Piilotetut aarteet. Mukana seuraavat apurit. Huonoa Mikromaksut. Huono optimointi PC:llä.

Dragon's Dogma 2 on Capcomin tuottama ja julkaisema yksinpelattava, tarinankerrontaan painottuva fantasiatoimintaroolipeli, joka haastaa pelaajat valitsemaan tarinansa itse.

Voit luoda haluamasi näköisen hahmon, valita haluamasi kutsumuksen ja luoda itsellesi uniikin kumppanin. Tilanteita voi ratkaista monella eri tavalla, hyödyntäen maailmasta löytyviä esineitä ja omia taitojasi.

Matkan aikana saat seuraasi Pawneja, jotka ovat ylimaallisia olentoja. Näiden apureiden kanssa matka fantasiamaailmassa ei tunnu tylsältä. Ajoittain tuntuu kuin pelaisit muiden pelaajien kanssa.. 

Rosoinen startti

Julkaisun ensihetkillä peli sai runsain mitoin kritiikkiä huonosta optimoinnista: pelaajat eivät olleet tyytyväisiä siihen, kuinka paremmilla koneilla ruudunpäivitysnopeus laski toiminnan tai suuremman hahmomäärän näyttämisessä. Lisäksi pelaajia närkästytti mikromaksut, joilla voi ostaa pelin esineitä. Lisäksi pelaajia hämmensi Capcomin päätös rajoittaa pelikokemus vain yhteen tallennukseen ilman mahdollisuutta aloittaa uutta.

Ensikosketus peliin tuntuu hienolta. Graafisesti peli näyttää komealta ja kontrollit ovat helposti ymmärrettävissä. Tarina alkaa pelaajan, Arisenin, salamurha yrityksestä jonka avulla pelaaja kirotaan ja menettää muistinsa. Tästä alkaa salaisuuksien vyyhdin purkaminen ja taustalla toimivien tahojen paljastaminen. 

Pelin alussa voit valita neljästä eri ”aloituskutsumuksesta”: taistelija (fighter), jousiampuja (archer), maagi (mage) ja varas (thief). Jokaisella näistä on omanlaisensa taistelutyyli ja käytettävät aseet. Taitoja jokaisella kutsumuksella on riittävästi omanlaisensa hahmon ja taistelutyylin luomiseen.

Sankari tekee mitä vaaditaan

Tehtäviä pelissä löytyy laidasta laitaan, aina helpoista ”auta hahmoa keräämään kasveja” -tehtävistä aina haastavampiin ”mene tämän pedon pesimäalueelle ja tee niistä loppu” -tehtäviin. Esineitä ja raaka-aineita yhdistelemällä voi luoda uusia. Voit esimerkiksi tehdä parantavia rohtoja tai räjähtäviä nuolia.


Kontrollit ovat hyvin nopeasti opittavissa ja ne tuntuvat taistelun tiimellyksessä luontevilta. Haasteita on aluksi lähinnä siinä, että vasta alkaneella pelaajalla ei ole kovin monia taitoja avattuna perushyökkäystä lukuun ottamatta.

Pienet viholliset kaatuvat suhteellisen helposti, erityisesti taikaa sisältävillä hyökkäyksillä, mutta isompia vihollisia vastaan taistellessa tarvitaan jo hieman tilannetajua ja taktiikkaa. Erityisesti maaston käyttö omaksi hyödyksi on tarpeellista.

Peli näyttää upealta ja taistelut tuntuvat luonnollisilta hahmon kutsumuksesta riippumatta. Liikkeet ja taitojen animaatiot ovat johdonmukaisia ja näyttävät hienoilta. Pelin äänimaailma toimii. Taikojen ja fyysisten hyökkäysten äänet ovat sellaisia kuin kuvittelisit niiden olevan.

Musiikki ja maailman “taustamelu” sekä vihollisten äänet ovat omasta mielestäni hyvin toteutettu. 
Myös palkattavien apureiden kommentit ja keskustelut ovat mielenkiintoisia ja hauskoja.

Kaiken kaikkiaan…?

Kaikkineensa Dragon's Dogma 2 on toimiva paketti mielenkiintoisine hahmoineen ja vihollisineen. Mukana kulkevat pawnit pitävät seuraa pelaajalle ja johdattavat pelaajan aarteiden äärelle silloin tällöin.

Perusversio pelistä lähtee matkaan 65 euron hintaan, joka monelle voi olla hieman liian kallis pelin tämänhetkisen toimivuuden takia, erityisesti :llä. Konsolilla peli toimii kuitenkin vallan mainiosti.

Peli sopii varmasti jokaiselle roolipeleistä kiinnostuneelle ja erityisesti Dragon's Dogma -faneille. Kaikki eivät välttämättä ole tyytyväisiä peliin, mutta pelin ”puutteet” eivät kuitenkaan kauheasti vaikuta pelistä saatavaan kokonaiskokemukseen.

Ubisoft+ Classics -pelikirjasto laajenee kuudella klassikkojulkaisulla Kommentit pois päältä artikkelissa Ubisoft+ Classics -pelikirjasto laajenee kuudella klassikkojulkaisulla

Ubisoft Classics

+ Classics -pelipalveluun on tulossa kuusi uutta peliä huhtikuun, toukokuun ja kesäkuun aikana. Uudet pelit ovat:

Huhtikuu

  • : Avoimen maailman moottoriurheilupeli, jossa pelaajat voivat kilpailla autoilla, moottoripyörillä, veneillä ja jopa pienkoneilla.
  • : Vauhdikas bilepeli, joka on kuin modernisoitu versio polttopallosta.

Toukokuu

  • : Reaaliaikainen strategiapeli, jossa pelaajat rakentavat asutusyhteisöjä ja taistelevat ryövärilaumoja vastaan.
  • : Toimintaseikkailupeli hakkeroinnin maailmasta.

Kesäkuu

  • : Teollisen ajanjakson alkupuolelle sijoittuva strategiapeli, jossa pelaajat rakentavat kaupunkiympäristöä tyhjästä.
  • : Toimintapeli, jossa pelaajat joutuvat keskelle kuvitteellisen Kyratin valtion sisällissotaa.

Ubisoft+ Classics -pelipalvelu on saatavilla PlayStation-pelikonsoleille ja :lle. Tilaus maksaa 7,95 euroa kuukaudessa ja sen voi peruuttaa milloin tahansa.

Palvelussa on tällä hetkellä yli 50 peliä vuosien varrelta, ja valikoima laajenee jatkuvasti. Uusia pelejä lisätään noin kuukauden välein.

Ubisoft+ Classics on hyvä vaihtoehto pelaajille, jotka haluavat pelata vanhempia Ubisoft-pelejä edullisesti ja helposti.

Sea of Thieves saavutti 40 miljoonan rosvon rajapyykin Kommentit pois päältä artikkelissa Sea of Thieves saavutti 40 miljoonan rosvon rajapyykin

Sea of Thieves Season 11

Merirosvoseikkailupeli on saavuttanut vaikuttavan 40 miljoonan pelaajan rajapyykin juuri ennen sen rantautumista :lle, pelin kehittäjä ilmoittaa.

Vuodelle 2018 sijoittuvassa blogikirjoituksessa johtava tuottaja Joe Neate kertoo 40 miljoonan pelaajan jakautuvan Xboxin, Windows 10:n ja Steamin pelaajien kesken. Rare on julkaissut yli 100 ilmaista päivitystä pelin julkaisun jälkeen Onelle ja :lle kuusi vuotta sitten. Pian julkaistava 12. kausi tuo mukanaan uusia lisäyksiä, kuten heittoveitset ja Bone Callerin.

Sea of Thieves saapuu PlayStation 5:lle huhtikuun 30. päivä. Premium-versio tarjoaa viiden päivän ennakkotilaajille pääsyn peliin jo huhtikuun 25. päivästä alkaen. Edistyminen ja esineet siirtyvät Xbox- ja PS5-version välillä, ja pelissä on ”vain PlayStation” palvelimet, joilla pelaajat voivat halutessaan poistaa käytöstä moninpelin eri alustojen välillä. Suorituskykyvaihtoehdot vastaavat Xbox Series X -versiota, ja PS5-versiossa on 60 peruspokaalia sekä Platina-pokaali nimeltä ”Merirosvojen Perfektionisti”.

Sea of Thieves

Sea of Thievesin julkaisua pidettiin aikanaan Rarelle kriittisen tärkeänä pelinä, sillä studio oli tehnyt muutaman Kinect Sports -pelin ennen kuin luopui liiketunnistamislisälaitteesta. Sea of Thievesistä on kuitenkin tullut Rarelle menestys ja yksi sen kautta aikojen eniten pelatuista peleistä. Tulevaisuuden suunnitelmista ei ole vielä tietoa, mutta Rare työstää edelleen vuonna 2019 julkistettua Everwildia, jolla ei ole vielä virallista julkaisupäivää.

Sea of Thieves on viimeisin Xbox-peli, joka hyppää kilpaileville alustoille. Aiemmin vastaavan siirtymän ovat tehneet Obsidianin Grounded ja Pentiment sekä Tango Gameworksin Hi-Fi Rush. Microsoft testaa nyt multialustastrategiaa tällä kvartetilla ja saattaa tulevaisuudessa julkaista lisää omia ensisijaisia pelejään myös muille kuin Xbox-konsoleille.

Lähde: IGN