Loistavan terävää toimintaa – Arvostelussa Stellar Blade Kommentit pois päältä artikkelissa Loistavan terävää toimintaa – Arvostelussa Stellar Blade

Stellar Blade

Stellar Blade (PS5)

9.5 / 10
Hyvää Hahmot. Grafiikat. Musiikki. Huonoa Keltaisen maalin syndrooma.

Odotettu Stellar Blade (aikaisemmin nimellä ) on korealaisen porukan kehittämä ja Sonyn julkaisema toimintaroolipeli. 

EVE saapuu Maan ulkopuolisesta siirtokunnasta, josta ihmiskunta on hakenut suojaa, mutta hänen paluunsa Maahan on katastrofi. Kun 7. ilmajoukko aloittaa operaationsa, jonka tarkoituksena on ottaa Maa takaisin naytibojen hallinnasta, hurja yllätyshyökkäys tuhoaa hänen yksikkönsä.

Ensikosketus peliin on uskomaton. Grafiikat ovat ainutlaatuiset ja hahmot, viholliset ja ympäristö näyttävät mahtavilta. Peli vastaa ennakko-odotuksia todella hyvin. Monet kutsuvat peliä NieR:in ja Souls-like pelien yhdistelmäksi, ja siltä se myös tuntuu.

Kohti vapautta

Ihmiskunnan tulevaisuus on vaakalaudalla -pelissä, PS5:n upouudessa tarinavetoisessa toimintaseikkailussa. Omituisten ja voimakkaiden olentojen hävittämä Maa on hylätty, ja tuhotun ihmisrodun jäänteet ovat paenneet ulkoavaruuden siirtokuntaan. 

Stellar Blade

Siirtokunnasta saapunut 7. ilmajoukon EVE saapuu planeettamme autioille jäänteille selvän tehtävän kanssa: pelasta ihmiskunta ottamalla Maa takaisin naytiboilta. Mutta kun EVE käy yksi kerrallaan naytibojen kimppuun ja selvittää menneisyyden mysteerejä ihmissivilisaation raunioissa, hän tajuaa tehtävänsä olevan kaikkea muuta kuin suoraviivainen. Itse asiassa juuri mikään ei ole sitä miltä se näyttää… 

Pelissä on päätarinan lisäksi paljon sivutehtäviä, joita tekemällä saa pelin valuuttaa ja osia aseiden ja varusteiden parantamiseen. Keräilyesineinä toimivat vanhan maailman tölkit, joita haalimalla saat palkinnoksi varusteita ja esimerkiksi uuden pukuvaihtoehdon, joita pelissä on tarjolla monta kymmentä.

Hyökkäys, väistö, esto

Ohjaimen nappiasetukset ovat melko samanlaiset toisten samankaltaisten pelien kanssa. Haastetta pelistä löytyy hyvin, sillä ihan normaalit vihollisetkin tekevät paljon vahinkoa pelaajaan, etenkin pelin alussa. 
Kovemmat ja haastavammat vihollispomot sen sijaan tekevät pelaajasta muusia muutamalla iskulla, jos et onnistu väistämään tai estämään niitä ajoissa. 

Pelissä on myös pieniä haastetehtäviä ripoteltuna sinne tänne pelimaailmaa, aina aikarajoitetuista laatikoiden dekoodaamisesta tarkkuus ammuntaan. Taitoja pelissä pitää avata keräämällä kokemuspisteitä, joita voi sitten käyttää taitojen avaamiseen ja parantamiseen, esimerkkeinä vaikka tuplahyppy ja hyökkäysten lisävahinko.

Stellar Blade

Grafiikat ovat aivan uskomattoman kauniit. Ympäristö, hahmot ja viholliset sopivat täydellisesti yhteen ja peli on tarvittaessa myös hieman pelottava ja synkkä.  Miinusta pelille voi antaa keltaisen maalin syndroomasta, vaikkakin se ei ole yhtä silmiinpistävää kuin joissakin muissa peleissä.

Animaatiot ovat kauniin toiminnallisia ja hyökkäysten voima tulee hyvin ilmi animaatioissa.
Musiikki on huikeaa ja sopii erinomaisesti peliin. Efektit voimistavat hyökkäysten voimakkuuden tunnetta ja äänimaailma on kaikin puolin erinomainen. 

Stellar Blade on saatavilla PlayStation Storesta huokeaan 79,95 €:n hintaan ja Deluxe versio irtoaa 89,95 €:lla. Saatavilla on myös ilmainen demo pelistä. Vaikka hinta on melko korkea, voi todeta pelin olevan hintansa arvoinen.

Ilmaispelattava XDefiant moninpeli on nyt saatavilla Kommentit pois päältä artikkelissa Ilmaispelattava XDefiant moninpeli on nyt saatavilla

XDefiant

Ubisoft on nyt julkaissut uuden ilmaispelattavan -moninpeliräiskinnän. Peli tarjoaa vauhdikasta toimintaa erilaisissa pelimuodoissa ja sen oppimiskäyrä on loiva.

Pelissä on 14 erilaista kenttää ja viisi ainutlaatuista sotilasryhmittymää, joista jokaisella on omat erikoisominaisuutensa. Voit räätälöidä aseesi 24 eri vaihtoehdosta ja 44 viritysosasta. Lisäksi käytössäsi on erilaisia varusteita, kuten kranaatteja ja terveyspaketteja. Peliä kehitetään jatkuvasti ja tulevat kaudet tuovat mukanaan uutta sisältöä, kuten pelihahmoja, kenttiä ja aseita.

Peli sopii kaikille, jotka kaipaavat vauhdikasta ja helposti opittavaa ammuntapeliä verkossa ystävien kanssa pelattavaksi. Pelistä löytyy lisätietoa Ubisoftin verkkosivuilta.

XDefiant on nyt saatavilla Series X/S- ja -pelikonsoleille sekä :lle. Pelin ikäraja on PEGI 16.

Silmä tarkkana kesäkuun pelejä varten Kommentit pois päältä artikkelissa Silmä tarkkana kesäkuun pelejä varten

Kesäkuu tuo mukanaan useita odotettuja pelijulkaisuja, jotka tarjoavat viihdykettä pelaajille. Tulevat julkaisut kattavat monipuolisesti erilaisia genrejä ja tarjoavat jotain jokaiselle pelaajalle. Olipa kyseessä sitten räiskintä, roolipeli tai vaikkapa smurffailu, kesäkuu tarjoaa runsaasti uutta pelattavaa. Tässä lyhyt katsaus siihen mitä kesäkuu tuo tullessaan.

Destiny 2: The Final Shape
(PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Julkaisu: 4. kesäkuuta

Viimeinen Muoto häämöttää – painajaismainen todellisuuden kalkkiutuma, vääristynyt todellisuus Todistajan tahdon mukaan. Lähde vaaralliselle matkalle Travelerin sydämeen, kokoa Vanguard ja päätä Valon ja Pimeyden sota.

Life by You, Early Access (PC)

Julkaisu: 4. kesäkuuta

Avaa uusi luovien mahdollisuuksien maailma Life by Youssa – uudessa elämäsimulaattoripelissä, joka on sekä sinulle luotu ETTÄ sinun luomasi. Luomasi ihmishahmot, rakentamasi kaupungit ja kertomasi tarina ovat täysin hallinnassasi.

The Smurfs – Village Party
(PC, Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Julkaisu: 6. kesäkuuta

Suursmurffi on päättänyt järjestää poikkeuksellisen juhlan! Hän pyytää kaikkia smurffeja osallistumaan valmisteluihin, jotta juhlista tulisi unohtumattomat! Kierrä ympäri kylää ja kutsu kaikki maailmalle hajaantuneet smurffit tapahtumaan, mutta muista varoa Gargamel-velhoa, sillä hän on saanut vihiä juhlista ja tekee kaikkensa pilatakseen tunnelman…

Monster Hunter Stories (PC, Switch, PS4)

Julkaisu: 14. kesäkuuta

on Monster Hunter -maailmaa uusin ja jännittävin tavoin laajentava roolipeli. Siinä et metsästä hirviöitä vaan kasvatat niitä! Hirviöratsastajina tunnettuihin sankareihin keskittyvässä syvällisessä tarinassa elät hirviöiden keskuudessa ja muodostat elinikäisiä siteitä niihin.

Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin (PS4)

Julkaisu: 14. kesäkuuta

Uusi seikkailu odottaa sinua tässä vuoropohjaisen RPG-sarjan toisessa osassa, joka sijoittuu Monster Hunterin maailmaan! Ryhdy ratsastajaksi ja muodosta siteitä ystävällisten hirviöiden kanssa, jotka tunnetaan nimellä Monsties, taistellaksesi heidän rinnallaan osallistuessasi eeppiseen tarinaan.

Vampire Therapist (PC)

Julkaisu: 17. kesäkuuta

Ohjaa vampyyrit vuosisatojen tunnepatoutumien, vuosikymmenien harhaluulojen ja omituisen itseinhojen läpi todellisten kognitiivisten käyttäytymisterapiakonseptien avulla ja ryhdy vampyyriterapeutiksi! Jopa vampyyrit tarvitsevat olkapään itkeäkseen, kun niskan pureminen ei vain enää auta.

Still Wakes the Deep (PC, PS5, Xbox Series X/S)

Julkaisu: 18. kesäkuuta

On vuosi 1975. Skotlannin rannikon edustalla sijaitsevalla Beira D -öljynporauslautalla tapahtuu katastrofi. Pelasta miehistösi luhistuvan öljynporauslautan yliluonnollisilta kauheuksilta logiikan ja todellisuuden rajamailla.

Shin Megami Tensei V: Vengeance (PC, Switch, PS4, PS5, Xbox)

Julkaisu: 21. kesäkuuta

Aloita kriitikoiden ylistämän Shin Megami Tensei V:n lopullinen versio, jota on laajennettu massiivisesti upouudella tarinalla, joka sisältää uusia paikkoja, demoneita ja valintoja, jotka sanelevat koko olemassaolon kohtalon.

Elden Ring Shadow of the Erdtree DLC
(PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Julkaisu: 21. kesäkuuta

ELDEN RING on voittanut satoja palkintoja, kuten The Game Awardsin Game of the Yearin ja Golden Joystick Awardsin Ultimate Game of the Yearin. Se on laajaan ja synkkään fantasiamaailmaan sijoittuva eeppinen toimintaroolipeli. Tässä eeppisessä seikkailussa pelaajat voivat tutkia paikkoja vapaasti ja seikkailla omaan tahtiinsa.

The Shadow of the Erdtree -laajennus sisältää Varjon maahan sijoittuvan uuden ja mystisen tarinan, joka lisää peliin vaarallisia luolia sekä uusia vihollisia, aseita ja varusteita.

Luigi's Mansion 2 HD (Switch)

Julkaisu: 27. kesäkuuta

Liity heikkohermoisen sankarin Luigin kanssa pelottavalle seikkailulle Luigi's Mansion 2 HD:ssä Nintendo Switchille .

Tässä visuaalisesti tehostetussa seikkailussa vierailet aavemaisen Evershade Valleyn kylmissä paikoissa, jossa taivaalla roikkui äskettäin omalaatuinen Dark Moon. Aavetutkijan, professori E.Gaddin mukaan se rauhoitti laakson haamuja…eli yhteen yöhön asti, jolloin Dark Moon särkyi mystisesti!

Nyt paikka huutaa ja kuhisee häiritseviä haamuja! Voiko Luigi saada takaisin pimeän kuun kadonneet palaset ja palauttaa rauhan laaksoon?

Tchia (Switch)

Julkaisu: 27. kesäkuuta

Liity Tchian trooppiseen avoimen maailman seikkailuun, kun hän lähtee pelastamaan isäänsä julmalta tyrannilta, saariston hallitsijalta Meavoralta. Kiipeä, liu'u, ui ja purjehdi veneelläsi kauniiden saarten ympäri tutkiessasi fysiikkapohjaista hiekkalaatikkomaailmaa. Kohtaa Meavoran luomia kangassotilaita avoimissa kohtaamisissa, joissa luovuutesi antaa sinulle etulyöntiaseman. Ota hallintaasi kaikki löytämäsi eläimet tai esineet, hanki uusia ystäviä ja jammaile täysin pelattavalla Ukulelellasi.

SPYxANYA: Operation Memories (PC, Switch, PS4, PS5)

Julkaisu: 28. kesäkuuta

Anya Forgerin on luotava valokuvapäiväkirja! Kerää muistoja koulussa ja muissa jännittävissä paikoissa. Pelaa yli 15 suositun mangasarjan inspiroimaa minipeliä! Voitko auttaa Anyaa täyttämään valokuvapäiväkirjansa?