Love, Death & Robotsin piti olla uusi Heavy Metal, mutta se on jotain paljon parempaa Kommentit pois päältä artikkelissa Love, Death & Robotsin piti olla uusi Heavy Metal, mutta se on jotain paljon parempaa

9.4 / 10
Hyvää Reipas yhteiskuntakritiikki, scifin synkkyys ja musta huumori yhdistettynä ronskiin ja taitavasti toteutettuun animaatioon tekevät tästä kokemuksen, jota ei tällä hetkellä oikein muualta saa. Huonoa Antologiassa kaikki jaksot eivät ole timanttia. Lyhyesti Roisi science fiction -animaatioantologia, joka jättää hyvän scifin tavoin tarinansa kummittelemaan mielessä pitkään.

Alkuperäinen Heavy Metal julkaistiin vuonna 1981. Allekirjoittanut taas vuotta myöhemmin, joten tutustuin teokseen ja siihen johtaneisiin sarjakuviin paljon elokuvan ilmestymisen jälkeen. , joka on ohjannut muun muassa klassikon ja Tim Miller joka yllätti kelpo -filmatisoinnilla suunnittelivat Heavy Metal -rebootia jo vuonna 2008. Melkein neljä vuosikymmentä on kulunut alkuperäisestä Heavy Metalista ja sen huonosta, vuonna 2000 ilmestyneestä, jatko-osasta. Länsimainen, aikuisille suunnattu animaatio on ollut valitettavan harvassa, ja Heavy Metalin sekä :n tuotosten lisäksi on vain 90-luvun -pätkä joka osaltaan määritteli X-sukupolven MTV:tä.

Sarjassa ei tosiaan olla säästelty missään osa-alueessa. Veri lentää ja paljasta pintaa on sen verran, että K-18 -leima on ansaittu. Nämä eivät kuitenkaan ole mitään verrattuna siihen intensiteettiin mitä usean jakson lähdemateriaalin novelleissa ja varsinkin niiden karuissa lopuissa on. Erinomaisesta Old Man's War -kirjasarjasta tunnettu loistaa pikimustalla huumorilla, jonka taitaa myös splatterpunk-legenda . Sarjan huippukohdat perustuvat kuitenkin scifi-kirjailija Alastair Reynolds :in novelleihin, ja ne jäävät kummittelemaan mielen sopukoihin pitkään, kuten hyvän scifin kuuluu.

Mitä helvettiä me nyt tehdään?

, Death and Robots on :in tavoin antologiasarja, jossa on myös keskinkertaisia jaksoja, mutta sarjaa ei voi arvioida hyvien ja huonojen jaksojen keskiarvon mukaan vaan sen miten paljon sarjan massasta poikkeava ote antaa anteeksi heikoille hetkilleen. Kuten Black Mirror, on tämäkin eräänlainen kunnianosoitus sille mitä science fiction on parhaimmillaan. Mustaa huumoria, teknologian ja tieteen tuomaa toivoa ja toivottomuutta ja yhteiskuntakritiikkiä. Se on hyvin tervetullutta kaiken maailman Ready Player One -roskan keskellä.

Huhtikuun striimatuimmat leffat ja sarjat – jännitystä, tunteita ja tuttuja suosikkeja Kommentit pois päältä artikkelissa Huhtikuun striimatuimmat leffat ja sarjat – jännitystä, tunteita ja tuttuja suosikkeja

Huhtikuussa suomalaiset uppoutuivat tiukkoihin trillereihin, sydäntä raastaviin draamoihin ja muutamaan vanhaan suosikkiin. JustWatchin suoratoistolistojen mukaan kuukauden katsotuimmat elokuvat ja sarjat tarjosivat tuhdin annoksen tunteita, toimintaa ja pohdittavaa.

Aloitetaan leffapuolelta. Huhtikuun ykkönen oli , joka tuntuu osuneen suomalaisten hermoon. Elokuva sukeltaa yksinäisyyden ja läheisyyden tarpeen ytimeen scifillä maustettuna – vähän niin kuin , mutta pelottavammalla twistillä. Hopeasijalle nousi A Real Pain, jonka nimi ei valehtele: Jesse Eisenbergin ohjaama roadtrip-draama on täynnä rehellistä kipua, huumoria ja veljeyttä. Kolmanneksi kiri , yksinkertaisen koukuttava mysteerielokuva, jossa yksi nainen ja salaperäinen musta laatikko pitävät katsojan otteessaan alusta loppuun.

Listalla nähtiin myös James Cameronin vedenalainen klassikko Abyss – Syvyys, joka on taas noussut pintaan ehkäpä uuden remasterin myötä. Smile 2 puolestaan jatkoi edeltäjänsä hyytävää perinnettä – jos hymyilyttää, niin ihan syystä. Kotimainen – Älä jätä jälkeäkään toi mukaan draamaa ja yhteiskunnallista kannanottoa, kun taas tarjoili perinteistä Tom Hardy -turpakäräjää brittiläisten mafioiden ytimessä. The Bikeriders vie meidät moottoripyöräjengin maailmaan 60-luvun Amerikassa, ja The Accountant sekä täydensivät kymmenikköä tuttuna toimintakaksikkona.

Tässä vielä huhtikuun 2025 katsotuimmat elokuvat Suomessa:

  1. Companion
  2. A Real Pain
  3. Monolith
  4. Abyss – Syvyys
  5. Smile 2
  6. Älä jätä jälkeäkään – Leave No Trace
  7. Havoc
  8. The Bikeriders
  9. The Accountant
  10. John Wick

Sarjapuolella kärjessä jyräsi The Last of Us, joka pitää pintansa kovana apokalyptisenä draamana – ei ihme, että se yhä koukuttaa. Toisena tuli , jossa Nathan Fillionin esittämä myöhäisherännäinen poliisi seikkailee arjen ja rikosten ristitulessa. Kolmannella sijalla loisti , joka jatkaa luksuslomien ironista ruotimista kakkoskaudella.

Dystopiasta kiinnostuneet saivat tankata tuoretta Black Mirror -kautta, ja The Handmaid's Tale – Orjattaresi muistutti taas, että todellisuus voi joskus tuntua liian läheiseltä. , Star Warsin synkempää päätä edustava sarja, jatkoi tasaista nousuaan, ja korealainen Moonrise toi mukaan romanssia, draamaa ja eeppisiä kohtaloita. Severance – Erotus puolestaan jäi monien mieleen kummallisena mutta kiehtovana tarinana työstä, jossa yksityiselämä todella erotetaan töistä – ehkä vähän liiankin konkreettisesti. Uusista nimistä ja Snowpiercer varmistivat, ettei listalta puuttunut synkkyyttä eikä lumimyrskyjä.

Tässä kuukauden katsotuimmat sarjat:

  1. The Last of Us
  2. The Rookie
  3. The White Lotus
  4. Black Mirror
  5. The Handmaid's Tale – Orjattaresi
  6. Andor
  7. Moonrise
  8. Severance – Erotus
  9. The Bondsman
  10. Snowpiercer

Love, Death + Robots Vol. 4 tuo mukanaan dinosauruksia ja jättivauvoja Kommentit pois päältä artikkelissa Love, Death + Robots Vol. 4 tuo mukanaan dinosauruksia ja jättivauvoja

Netflixin villi ja visuaalisesti upea animaatiosarja , Death + Robots palaa neljännen tuotantokautensa voimin 5. toukokuuta – ja luvassa on jälleen kaikkea maan ja avaruuden välillä. Sarjan tunnusomainen sekoitus scifiä, kauhua, huumoria ja outoutta ei ota askeltakaan takaisinpäin. Päinvastoin: uusi kausi lupaa olla entistäkin oudompi ja rohkeampi.

Vasta julkaistu teaser-traileri antaa pienen vilauksen tulevasta: jättivauvoja, dinosaurusten väkivaltaa, kissa, joka tuijottaa ällistyneenä, ja ehkä omituisimpana – savianimaatiolla toteutettu, silmillä varustettu seksilelu, jolla vaikuttaa olevan tunteet.

Mukana nähdään myös alienien ja pappien yhteiskävelyä rannalla, minimaailmassa tapahtuvaa avaruusinvaasiota, nukkebändin rokkaamista, kyberneettisesti kidutettu nainen ja hänen söpö pörrökumppaninsa, sekä epätoivoinen avaruustaistelu.

Sarjan taustavoimina jatkavat Deadpoolin ohjaaja ja - ja -klassikoista tuttu . Ohjaustiimiin palaa myös -elokuvan visuaalinen taiteilija Jennifer Yuh Nelson.


Muista merkata kalenteriin: 5. toukokuuta Netflixissä.