Love, Death & Robotsin piti olla uusi Heavy Metal, mutta se on jotain paljon parempaa Kommentit pois päältä artikkelissa Love, Death & Robotsin piti olla uusi Heavy Metal, mutta se on jotain paljon parempaa 145

9.4 / 10
Hyvää Reipas yhteiskuntakritiikki, scifin synkkyys ja musta huumori yhdistettynä ronskiin ja taitavasti toteutettuun animaatioon tekevät tästä kokemuksen, jota ei tällä hetkellä oikein muualta saa. Huonoa Antologiassa kaikki jaksot eivät ole timanttia. Lyhyesti Roisi science fiction -animaatioantologia, joka jättää hyvän scifin tavoin tarinansa kummittelemaan mielessä pitkään.

Alkuperäinen Heavy Metal julkaistiin vuonna 1981. Allekirjoittanut taas vuotta myöhemmin, joten tutustuin teokseen ja siihen johtaneisiin sarjakuviin paljon elokuvan ilmestymisen jälkeen. , joka on ohjannut muun muassa klassikon ja joka yllätti kelpo -filmatisoinnilla suunnittelivat Heavy Metal -rebootia jo vuonna 2008. Melkein neljä vuosikymmentä on kulunut alkuperäisestä Heavy Metalista ja sen huonosta, vuonna 2000 ilmestyneestä, jatko-osasta. Länsimainen, aikuisille suunnattu animaatio on ollut valitettavan harvassa, ja Heavy Metalin sekä :n tuotosten lisäksi on vain 90-luvun MTV -pätkä joka osaltaan määritteli X-sukupolven MTV:tä.

Sarjassa ei tosiaan olla säästelty missään osa-alueessa. Veri lentää ja paljasta pintaa on sen verran, että K-18 -leima on ansaittu. Nämä eivät kuitenkaan ole mitään verrattuna siihen intensiteettiin mitä usean jakson lähdemateriaalin novelleissa ja varsinkin niiden karuissa lopuissa on. Erinomaisesta Old Man’s War -kirjasarjasta tunnettu John Scalzi loistaa pikimustalla huumorilla, jonka taitaa myös splatterpunk-legenda . Sarjan huippukohdat perustuvat kuitenkin scifi-kirjailija :in novelleihin, ja ne jäävät kummittelemaan mielen sopukoihin pitkään, kuten hyvän scifin kuuluu.

Mitä helvettiä me nyt tehdään?

, on Black Mirror :in tavoin antologiasarja, jossa on myös keskinkertaisia jaksoja, mutta sarjaa ei voi arvioida hyvien ja huonojen jaksojen keskiarvon mukaan vaan sen miten paljon sarjan massasta poikkeava ote antaa anteeksi heikoille hetkilleen. Kuten Black Mirror, on tämäkin eräänlainen kunnianosoitus sille mitä science fiction on parhaimmillaan. Mustaa huumoria, teknologian ja tieteen tuomaa toivoa ja toivottomuutta ja yhteiskuntakritiikkiä. Se on hyvin tervetullutta kaiken maailman -roskan keskellä.

Pelinkehittäjä, muotoilukeskuksen VR/AR -hessu, kolmekymppinen pc-pelaaja, indie guy. For reviews, contact sebastian ( at ) errori.net

Kommentoi

Black Mirror saa jatkoa ensi kuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Black Mirror saa jatkoa ensi kuussa 47

Netflixin dystopiasarja on saamassa jatkoa ensi kuussa kun sarjan viides tuotantokausi ilmestyy. Kolme jaksoa kattava viides kausi pärähtää palveluun kesäkuun 5. päivä.

Jälleen kerran jaksojen aiheet pyörivät lähitulevaisuudessa teknologian ja erilaisten sosiaalisten tekijöiden parissa.

Black Mirror siirtyi Channel 4:ltä Netflixille sarjan kolmannelle kaudelle vuonna 2016. Netflixin aiemmat Black Mirror kaudet ovat sisältäneet kuusi jaksoa. Black Mirror aiheinen interaktiivinen Bandersnatch -elokuva ilmestyi joulukuussa 2018.

Sivuston perustaja ja toimittaja.

Kommentoi