Love, Death & Robotsin piti olla uusi Heavy Metal, mutta se on jotain paljon parempaa Kommentit pois päältä artikkelissa Love, Death & Robotsin piti olla uusi Heavy Metal, mutta se on jotain paljon parempaa

9.4 / 10
Hyvää Reipas yhteiskuntakritiikki, scifin synkkyys ja musta huumori yhdistettynä ronskiin ja taitavasti toteutettuun animaatioon tekevät tästä kokemuksen, jota ei tällä hetkellä oikein muualta saa. Huonoa Antologiassa kaikki jaksot eivät ole timanttia. Lyhyesti Roisi science fiction -animaatioantologia, joka jättää hyvän scifin tavoin tarinansa kummittelemaan mielessä pitkään.

Alkuperäinen julkaistiin vuonna 1981. Allekirjoittanut taas vuotta myöhemmin, joten tutustuin teokseen ja siihen johtaneisiin sarjakuviin paljon elokuvan ilmestymisen jälkeen. David Fincher, joka on ohjannut muun muassa klassikon ja joka yllätti kelpo -filmatisoinnilla suunnittelivat Heavy Metal -rebootia jo vuonna 2008. Melkein neljä vuosikymmentä on kulunut alkuperäisestä Heavy Metalista ja sen huonosta, vuonna 2000 ilmestyneestä, jatko-osasta. Länsimainen, aikuisille suunnattu animaatio on ollut valitettavan harvassa, ja Heavy Metalin sekä Ralph Bakshi :n tuotosten lisäksi on vain 90-luvun -pätkä Liquid Television joka osaltaan määritteli X-sukupolven MTV:tä.

Sarjassa ei tosiaan olla säästelty missään osa-alueessa. Veri lentää ja paljasta pintaa on sen verran, että K-18 -leima on ansaittu. Nämä eivät kuitenkaan ole mitään verrattuna siihen intensiteettiin mitä usean jakson lähdemateriaalin novelleissa ja varsinkin niiden karuissa lopuissa on. Erinomaisesta Old Man's War -kirjasarjasta tunnettu John Scalzi loistaa pikimustalla huumorilla, jonka taitaa myös splatterpunk-legenda . Sarjan huippukohdat perustuvat kuitenkin scifi-kirjailija Alastair Reynolds :in novelleihin, ja ne jäävät kummittelemaan mielen sopukoihin pitkään, kuten hyvän scifin kuuluu.

Mitä helvettiä me nyt tehdään?

, on :in tavoin antologiasarja, jossa on myös keskinkertaisia jaksoja, mutta sarjaa ei voi arvioida hyvien ja huonojen jaksojen keskiarvon mukaan vaan sen miten paljon sarjan massasta poikkeava ote antaa anteeksi heikoille hetkilleen. Kuten Black Mirror, on tämäkin eräänlainen kunnianosoitus sille mitä science fiction on parhaimmillaan. Mustaa huumoria, teknologian ja tieteen tuomaa toivoa ja toivottomuutta ja yhteiskuntakritiikkiä. Se on hyvin tervetullutta kaiken maailman -roskan keskellä.

Levyraadin juontaja ja raati paljastettiin – siellä siellä se Väinökin on! Kommentit pois päältä artikkelissa Levyraadin juontaja ja raati paljastettiin – siellä siellä se Väinökin on!

Suomen legendaarinen musiikkiohjelma, , tekee odotetun paluun televisioruutuihin tuoreilla jaksoilla. Ohjelma on ollut kukoistava osa suomalaista musiikkikulttuuria vuosien varrella ja onnistunut viihdyttämään sekä innostamaan musiikin ystäviä ympäri maata.

Ohjelman juontajaksi on tällä kertaa poimittu television ja radion ääreltä tunnettu Jenni Pääskysaari. Viisihenkinen raati koostuu viikoittain vaihtuvista vieraista. Mainittakoon heistä esimerkiksi Idolsistakin tutun Asko Kallosen, nimeltämainitsematon tuottaja, Väinä Karjalainen (Laulaja J.Karjalaisen poika, josta tämä eräs kuuluisa hittilaulukin on tehty) , DJ Lina Schiffer ja kitaristi Mikko kosonen.

Levyraati-ohjelma sai alkunsa vuonna 1961, ja siitä lähtien se on tarjonnut katsojilleen mahdollisuuden kuulla asiantuntijoiden arvostelut tuoreimmista musiikkialan julkaisuista. Ohjelman suosio perustuu sen ainutlaatuiseen konseptiin, jossa eri musiikkityylejä edustavat raatilaiset arvioivat ja keskustelevat uusista levyistä rehellisesti ja intohimoisesti.

”Ja kymmenen pistettä saa……”

Levyraadin matka alkoi vuonna 1961 Jaakko Jahnukaisen toimiessa ensimmäisenä juontajana, ja hän jatkoi tehtävässään vuoteen 1980 saakka. Sarjan juontajana nähtiin myös Vesa Nuotio, Jukka Virtanen, Raakel Lignell ja viimeisimpänä Ruben Stiller. Viimeinen kerta, kun Levyraati nähtiin televisioruudussa, oli vuonna 2005.

Levyraati tekee paluun :n kevään ohjelmistossa. 

”Posio vaikenee, mutta vain hetkeksi” – Suuri Seikkailu palaa tv-ruutuihin Kommentit pois päältä artikkelissa ”Posio vaikenee, mutta vain hetkeksi” – Suuri Seikkailu palaa tv-ruutuihin

Kylläpäs meitä nostalgiannälkäisiä entisiä nuoria nyt hemmotellaan! Legendaarinen valloittaa jälleen televisioruudut ensi keväänä.

16 julkisuudesta tuttua henkilöä asettuvat kilpailemaan Lapin armottomissa olosuhteissa. Ensimmäinen Suuri Seikkailu -kausi hurmasi katsojat vuonna 2001, kun kaksi joukkuetta mitteli voimiaan Posion upeissa maisemissa. Sarjan juonsi tuolloin Taru Valkeapää, joka loi ohjelmalle ikonisen lopetuksen:

”Posio vaikenee, mutta vain hetkeksi.”

Uusi kausi tarjoaa kuitenkin jotain uutta, sillä Valkeapää luovuttaa juontajan tittelin ex-kansanedustaja, ja meille pelinörteille erittäinkin tutulle Tilt-juontajalle Jaana Pelkoselle.

Lähde: MTV