Lukuisista hittipeleistä tunnettu Naughty Dog on vaarassa jäädä kärryiltä PS5:n kanssa Kommentit pois päältä artikkelissa Lukuisista hittipeleistä tunnettu Naughty Dog on vaarassa jäädä kärryiltä PS5:n kanssa

Sony Interactive Entertainmentin tytäryhtiö tunnetaan kriitikoiden ylistämistä ja kaupallisesti menestyneistä videopelisarjoistaan, kuten Unchartedista ja The Last of Usista. Studio ei kuitenkaan ole vielä toimittanut todella uraauurtavaa peliä :lle, joka on ollut markkinoilla jo yli kaksi vuotta.

Edellisissä konsolisukupolvissa Naughty Dog on jatkuvasti työntänyt pelaamisen rajoja innovatiivisilla pelimekaniikoillaan, upealla grafiikalla ja kiehtovalla tarinankerronnalla. Studion PS2-pelit, ja , mullistivat alustagenren, kun taas PS3-pelit, 2 ja 3, asettivat uudet standardit elokuvamaisille toimintaseikkailupeleille. PS3:n ja sen jatko-osa PS4:llä määrittelivät uudelleen tarinankerronnan videopeleissä ja keräsivät kriitikoiden ylistystä ja lukuisia palkintoja.

PS5:n julkaisun jälkeen Naughty Dog on kuitenkin keskittynyt ensisijaisesti aiempien peliensä uudelleenmasterointiin ja uudelleenkäsittelyyn uutta konsolia varten. Uncharted: Legacy of Thieves Collection ja The Last of Us Part 1 -remake ovat molemmat erinomaisia pelejä, mutta ne eivät ole täysin uusia kokemuksia. Pelaajat, jotka ovat jo pelanneet näitä pelejä PS4:llä, eivät löydä näistä remasteroinneista juuri mitään uutta tai innovatiivista.

Kun muut studiot, kuten Santa ja , ovat jatkaneet pelien rajojen pidentämistä PS5-peleillään, kuten God of War Ragnarokilla ja Spider-Man 2:lla, Naughty Dog näyttää menettäneen vauhtinsa. Studion viimeaikainen tuotanto on ollut alitehokasta, eikä mikään viittaa siihen, että todella mullistava nimike olisi tulossa.

On epäselvää, mikä on aiheuttanut Naughty Dogin alamäen viime vuosina. Ehkä studio kamppailee sopeutuessaan PS5-ajan uusiin haasteisiin ja odotuksiin. Tai ehkä tiimi on yksinkertaisesti ottanut varovaisemman lähestymistavan kehitystyöhönsä ja keskittynyt remasterointeihin ja uusintaversioihin samalla, kun se työstää uutta IP:tä tai todella kunnianhimoista uutta projektia.

Oli syy mikä tahansa, on pettymys nähdä, että Naughty Dog, joka on aikoinaan ollut yksi alan innovatiivisimmista ja menestyksekkäimmistä studioista, kamppailee löytääkseen jalansijaa PS5:llä. Toivottavasti studio pystyy löytämään uudelleen mojonsa ja toimittamaan todella uraauurtavan pelin, joka jälleen kerran vahvistaa sen paikan pelialan johtavana tekijänä.

Skull and Bones -merirosvopelin ensimmäinen kausi Raging Tides on alkanut – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Skull and Bones -merirosvopelin ensimmäinen kausi Raging Tides on alkanut – katso traileri

Skull and Bones

on paljastanut tietoa massiivisen merirosvosimulaationsa Skull and Bonesin ensimmäisen kauden sisällöstä. Peli kehittyy ja laajenee jatkuvasti,ensimmäisen pelivuoden aikana. Luvassa on neljä eri tapahtumakauden sisältöä. Ensimmäinen kausi kestää maaliskuun 8. päivään asti.

Ensimmäisen kauden päävastus on Philippe La Peste eli ruttokuningas ja hänen pelottava ”kulkutautien laivastonsa”. Kauden aikana pelaajat kohtaavat uusia vihollisia, kuten rutonkantajalaivoja ja merihirviöitä.

Pelaajien etenemistä mitataan Smuggler Pass -keräilykortilla, joka palkitsee tehtävien ja haasteiden suorittamisesta uusin asein, varustein ja koristein. Smuggler Pass on saatavilla ilmaiseksi, ja erikseen voi ostaa Premium-tason, joka tarjoaa ainutlaatuisia kosmeettisia lisäpalkintoja.

Kauden aikana pelaajat voivat ansaita hahmoilleen ja aluksilleen uusia ominaisuuksia ja lisätarvikkeita. Aiempien kausien tarvikkeita voi hankkia myös myöhemmillä kausilla arvoesineitä valuuttana käyttäen.

on saatavilla sekä - ja /S -pelikonsoleille että -tietokoneille. Tietokoneversiot ovat myynnissä Epic Games Store- ja Ubisoft Store -kauppapaikoissa. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Street Fighter 6 -taistelupelin turnauksessa miljoonan dollarin pääpalkinto – uusi hahmo pelattavissa Kommentit pois päältä artikkelissa Street Fighter 6 -taistelupelin turnauksessa miljoonan dollarin pääpalkinto – uusi hahmo pelattavissa

Street Fighter 6

Suositun -taistelupelin Pro Tour 2024 -turnauksessa on jaossa miljoonan dollarin pääpalkinto.

Turnauksessa jatketaan vuonna 2014 alkanutta perinnettä ja mestaruus ratkaistaan Capcom Cup XI -finaalitapahtumassa. Miljoonan dollarin voittopottia on tavoittelemassa maailman huippupelaajat.

Peli on saanut samalla myös uuden pelattavan hahmon, psykoottisen Ed-nyrkkeilijän. Ed on valittavissa kaikissa pelitiloissa sekä Fighting Ground -haasteissa. Hahmolla on myös omat päätehtävät ja tarinalinja.

Street Fighter 6 on saatavilla sekä , ja sekä S -konsoleille, että :lle. Pelin ikäraja on PEGI 12.