Maailman rikkaimpiin lukeutuva Jeff Bezos astuu sivuun Amazonin toimitusjohtajan roolista Kommentit pois päältä artikkelissa Maailman rikkaimpiin lukeutuva Jeff Bezos astuu sivuun Amazonin toimitusjohtajan roolista

Jättiläismäiseen asemaan nousseen -verkkokaupan toimitusjohtaja on ilmoittanut astuvansa syrjään nykyisestä roolistaan yrityksessä. Asemastaan Bezos luopuu kesällä, ja hänen tilalleen toimitusjohtajan pestiin siirtyy Amazonin verkkopalveluista vastannut Andy Jassy.

Bezos ei aio siirtyä yrityksestä kokonaan syrjään, vaan aikoo toimia jatkossa yhtiön hallituksen puheenjohtajana.

”Amazonin toimitusjohtajana toimiminen tuo muokanaan suuren vastuun, ja se on kuluttavaa. Sen lisäksi on myös vaikeaa suunnata huomionsa muihin asioihin. Hallituksessa olen mukana päättämässä yhtiön tärkeistä asioista, mutta minulla on sen lisäksi myös aikaa ja resursseja keskittyä muihinkin asioihin”, Bezos kertoo päätöksestään.

Bezosin nettovarallisuus on tällä hetkellä talouslehti Forbesin mukaan suuruudeltaan noin 185,7 miljardia dollaria. Hän on tällä hetkellä maailman toisiksi rikkain mies heti Elon Muskin jälkeen. Amazonin Bezos perusti vuonna 1995.

Nvidia tavoitti juuri historiallisen suuren markkina-arvon Kommentit pois päältä artikkelissa Nvidia tavoitti juuri historiallisen suuren markkina-arvon

, yhtiö, joka on tunnettu tehokkaista näytönohjaimistaan, on saavuttanut historiallisen virstanpylvään: 2 triljoonan dollarin markkina-arvon. Tämä on ensimmäinen kerta, kun piirisiruvalmistaja on saavuttanut tämän saavutuksen, vahvistaen Nvidian aseman vallitsevana voimana teknologia-alalla.

Tämä saavutus tulee vain vuosi sen jälkeen, kun Nvidia ylitti toivomansa 1 biljoonan dollarin rajan ja viikko sen jälkeen, kun se ohitti Amazonin ja Alphabettin maailman neljänneksi arvokkaimpana yrityksenä. Uutiset seuraavat Nvidian vaikuttavaa Q4-tulosraporttia, joka paljasti huiman 265 prosentin nousun neljännesvuosittaisissa tuloissa ja ennätykselliset 60,9 miljardin dollarin vuositulot, mikä on 126 prosentin vuosittainen kasvu.

Nvidian menestys ulottuu perinteisten peli- ja näytönohjainmarkkinoiden ulkopuolelle. Yritys on noussut johtavaksi toimijaksi tekoälyssä (AI), ja se on suosittu sirutoimittaja yrityksille, jotka käyttävät AI-ratkaisuja. Vahvistaakseen asemaansa Nvidia valmistautuu lanseeraamaan seuraavan sukupolven AI-sirunsa, HGX H200, joka tarjoaa lisää muistikapasiteettia ja kaistanleveyttä käsitellä ”massiivisia määriä” dataa generatiivisille AI-sovelluksille.

Tämä saavutus asettaa Nvidian eliittiin – se liittyy Microsoftiin ja Appleen ainoana Yhdysvalloissa toimivana yrityksenä, joka on saavuttanut 2 biljoonan dollarin rajan. Vaikka kilpailijat, kuten Microsoft, tutkivat omien AI-sirujen kehittämistä vähentääkseen riippuvuuttaan Nvidiasta, viimeaikaiset raportit viittaavat siihen, että Nvidia perustaa uuden 30 miljardin dollarin liiketoimintayksikön, joka keskittyy luomaan räätälöityjä AI-siruja eri yrityksille.

Kun AI-maailma jatkaa kehittymistään, on selvää, että Nvidia on hyvin asemoidussa asemassa säilyttääkseen hallintonsa ja vahvistaakseen markkinajohtajuuttaan.

Lähde: Bloomberg

Amazonin Prime Deal -päivät eivät jätä kylmäksi tälläkään kertaa Kommentit pois päältä artikkelissa Amazonin Prime Deal -päivät eivät jätä kylmäksi tälläkään kertaa

Digitaaliset ostoskärryt kilisee, kun Saksan on virallisesti käynnistänyt Prime Deal Days -ostostapahtuman, jatkaen huimaavia tarjouksiaan aina lokakuun 11. päivään saakka. Tarjolla on huomattava määrä huikeita tarjouksia, aina Airfyereistä, näytönohjaimiin.

Myös PS5-lisätallennustilaa kaipaaville mukana on varsin melleviä tarjouksia.

Saksan Amazon (Amazon.de) on yksi Euroopan suurimmista verkkokaupoista ja se palvelee asiakkaita ympäri maailman, mukaan lukien suomalaiset shoppailijat. tarjoaa laajan valikoiman tuotteita lukuisista kategorioista ja sen verkkosivusto on saatavilla myös englanniksi, mikä tekee ostosten tekemisestä sujuvaa myös suomalaisille käyttäjille.

Tarjouksiin käsiksi pääsy vaatii rekisteröitymisen Amazonin Prime -palveluun, jonka saa ensimmäiseksi kuukaudeksi täysin ilmaiseksi.