Magic: The Gathering on virallisesti maailman mutkikkain peli Kommentit pois päältä artikkelissa Magic: The Gathering on virallisesti maailman mutkikkain peli

Vuonna 1993 ensimmäisen kerran pelattu jatkaa nykyäänkin suosiotaan. Uusi settin, War Of The Spark julkaistiin viikko sitten ja seuraavia on jo tiedossa. Peli siis elää ja on voimissaan. Myös videopelipuolella Arena kasvattaa suosiotaan. Magic: The Gathering on se alkuperäinen keräilykorttipeli, mihin kaikki muut pohjaavat enemmän tai vähemmän, oli kyse sitten pahvista tai biteistä.

Magicin suosion ymmärtää; sen perussäännöt ovat niin helpot, että sen oppii jopa ensimmäisen pelin aikana, mutta korttien valtava määrä ja niiden eri kyvyt ja efektit ja varsinkin niiden käyttö keskenään luovat loputtoman määrän eri mahdollisuuksia. Joskus jotkut korttien efektit hyppivät kortista toiseen sikin sokin niin paljon, että virallisissa turnauksissa tarvitaan jopa tuomarin apua sen selvittämiseen mitä tapahtuu ja missä järjestyksessä.

Alex Churchill (itsenäinen tutkija ja lautapelisuunnittelija, Cambridge, UK), Stella Biderman (Georgia Institute of Technology) ja Austin Herrick (University of Pennsylvania) ovat tehneet Magic: The Gatheringille Turingin-testin etsiessään mahdollista laskukaavaa, millä Magic: The Gathering -pelin voisi voittaa. Usein monen pelin eri tulokset voi laskea, esimerkkinä shakki.

Shakissa on tietty määrä nappuloita, ja näillä nappuloilla tietyt liikkeet. Shakkilauta on tietyn kokoinen, eli riippuen nappuloista laudalla, liikkeitä on aina tietty mahdollinen määrä. Näin tietokone voi laskea kaikki mahdolliset liikkeet ja tulokset, sillä niitä ei ole rajaton määrä. Turing-testillä näytetään pelin monimutkaisuus sen rajoittuneessa mielessä.

Kun tietokoneella testautettiin Magic: The Gatheringia, minkä korttien tiedot sille oli syötetty, se ei pystynyt laskemaan voittostrategiaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pelissä on niin paljon eri muuttujia, että peliin on mahdoton laskea optimaalista voittotulosta.

Tarkoittaako tämä, että peli on todella monimutkainen ja vaikea oppia? Ei! Tutkimustulos osoittaa sen, että Magic: The Gathering on niin monimuotoinen ja laaja peli, että siinä on rajaton määrä eri vaihtoehtoja. Magic on liian monimutkainen tietokoneelle, mutta pelaajille se on loputtomat mahdollisuudet tarjoava temmellyskenttä pakanrakennuksessa ja pelitavoissa.

Peliin pääsee helposti tutustumaan joko lataamalla Magic: The Gathering Arena tietokoneelle tai vierailemassa lähimmällä jälleenmyyjällä kysymässä esittelypeliä.

Lähde: Esportstalk

Dungeons & Dragons -elokuvan virallinen nimi paljastettiin Kommentit pois päältä artikkelissa Dungeons & Dragons -elokuvan virallinen nimi paljastettiin

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Paramount ja eOne ovat julkaisemassa elokuvaa ja nyt sen koko nimi on paljastettu.

Hugh Grantin, Chris Pinen ja Michelle Rodriguezin tähdittämä elokuva kantaa nimeä .

Muita elokuvaan kiinnitettyjä näyttelijöitä ovat mm. Justice Smith (Jurassic World: Fallen Kingdom) ja Sophia Lillis (It, Gretel & Hansel).

Elokuvan ohjaajina ja käsikirjoittajina toimivat Jonathan Goldstein ja John Francis Daley, jotka tunnetaan mm. Spider-Man: Homecoming ja Game Night -elokuvista.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves ilmestyy elokuvateattereihin maaliskuun 3. päivä 2023.

Kun kasaripiirretyt ja roolipelit yhdistyvät – MythForce ilmestyy ensi viikolla Kommentit pois päältä artikkelissa Kun kasaripiirretyt ja roolipelit yhdistyvät – MythForce ilmestyy ensi viikolla

MythForce

on ilmoittanut julkaisevansa uuden roguelite pelin nimeltään huhtikuun 20. päivä. Voit katsoa pelin trailerin alta.

Pelissä yhdistyvät tyylillisesti 80-luvun piirretyt, henkinen roolipelaaminen sekä ensimmäisen persoonan toiminta.

Pelata voi joko yksin tai yhdessä kolmen kaverin kanssa. Tarkoitus on selviytyä vihollisia, ansoja sekä aarteita vilisevistä luolastoista. Käytössäsi on lukusia erilaisia aseita sekä taikoja.

Roguelite henkeen kaikki pelissä ansaittu häviää mikäli pelaaja kuolee. Myös luolasto muuttuu aina kun pelaaja tai koko ryhmä kuolee.

Kehittäjä Beamdog tunnetaan parhaiten uusinnoista kuten , Baldur's Gate, sekä . MythForce on kuitenkin firman ensimmäinen täysin oma tuotos.

MythForce ilmestyy Early Access tilaan Epic Games Storen kautta huhtikuun 20. päivä.