Magic: The Gathering on virallisesti maailman mutkikkain peli Kommentit pois päältä artikkelissa Magic: The Gathering on virallisesti maailman mutkikkain peli

Vuonna 1993 ensimmäisen kerran pelattu jatkaa nykyäänkin suosiotaan. Uusi settin, War Of The Spark julkaistiin viikko sitten ja seuraavia on jo tiedossa. Peli siis elää ja on voimissaan. Myös videopelipuolella Arena kasvattaa suosiotaan. Magic: The Gathering on se alkuperäinen keräilykorttipeli, mihin kaikki muut pohjaavat enemmän tai vähemmän, oli kyse sitten pahvista tai biteistä.

Magicin suosion ymmärtää; sen perussäännöt ovat niin helpot, että sen oppii jopa ensimmäisen pelin aikana, mutta korttien valtava määrä ja niiden eri kyvyt ja efektit ja varsinkin niiden käyttö keskenään luovat loputtoman määrän eri mahdollisuuksia. Joskus jotkut korttien efektit hyppivät kortista toiseen sikin sokin niin paljon, että virallisissa turnauksissa tarvitaan jopa tuomarin apua sen selvittämiseen mitä tapahtuu ja missä järjestyksessä.

Alex Churchill (itsenäinen tutkija ja lautapelisuunnittelija, Cambridge, UK), Stella Biderman (Georgia Institute of Technology) ja Austin Herrick (University of Pennsylvania) ovat tehneet Magic: The Gatheringille Turingin-testin etsiessään mahdollista laskukaavaa, millä Magic: The Gathering -pelin voisi voittaa. Usein monen pelin eri tulokset voi laskea, esimerkkinä shakki.

Shakissa on tietty määrä nappuloita, ja näillä nappuloilla tietyt liikkeet. Shakkilauta on tietyn kokoinen, eli riippuen nappuloista laudalla, liikkeitä on aina tietty mahdollinen määrä. Näin tietokone voi laskea kaikki mahdolliset liikkeet ja tulokset, sillä niitä ei ole rajaton määrä. Turing-testillä näytetään pelin monimutkaisuus sen rajoittuneessa mielessä.

Kun tietokoneella testautettiin Magic: The Gatheringia, minkä korttien tiedot sille oli syötetty, se ei pystynyt laskemaan voittostrategiaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pelissä on niin paljon eri muuttujia, että peliin on mahdoton laskea optimaalista voittotulosta.

Tarkoittaako tämä, että peli on todella monimutkainen ja vaikea oppia? Ei! Tutkimustulos osoittaa sen, että Magic: The Gathering on niin monimuotoinen ja laaja peli, että siinä on rajaton määrä eri vaihtoehtoja. Magic on liian monimutkainen tietokoneelle, mutta pelaajille se on loputtomat mahdollisuudet tarjoava temmellyskenttä pakanrakennuksessa ja pelitavoissa.

Peliin pääsee helposti tutustumaan joko lataamalla Magic: The Gathering Arena tietokoneelle tai vierailemassa lähimmällä jälleenmyyjällä kysymässä esittelypeliä.

Lähde: Esportstalk

Dungeons & Dragons teemainen LEGO-setti on pian todellisuutta? – kyllä muuten kelpaisi! Kommentit pois päältä artikkelissa Dungeons & Dragons teemainen LEGO-setti on pian todellisuutta? – kyllä muuten kelpaisi!

-konserni vihjailee tulevasta yhteistyöstä Dungeons & Dragonsin kanssa juhliakseen D&D:n 50-vuotisjuhlaa, käyttäen hulvattoman limaista geelikuutiota herättääkseen Lego-kansalaisten mielenkiinnon.

Vaikka yksityiskohdat pysyvätkin vielä visusti piilossa, sosiaaliseen mediaan julkaistu lyhyt video näyttää läpinäkyvän kuution vangitsevan klassisia D&D-elementtejä kuten luurangon, kolikoita ja avaimen.

”Aika juhlia yhdessä”, LEGO-konserni kirjoitti julkaisussaan ja lisäsi: ”Odotamme innolla! Oletko valmis rakentamaan upeita seikkailuja? #LEGODnD”

Jännätään, mitäs sieltä lopulta luoksemme saapuukaan!

Dungeons and Dragons ilmestyy nyt myös virtuaalilaseille Kommentit pois päältä artikkelissa Dungeons and Dragons ilmestyy nyt myös virtuaalilaseille

on ilmoittanut solmineensa kumppanuuden Wizards of the Coastin kanssa kehittääkseen ensimmäisen virallisen Dungeons and Dragons -pelin. Peli on vielä kehitysvaiheessa, mutta ilmoitus on herättänyt innostusta sekä pöytä- että videopelaajien keskuudessa.

Pelin odotetaan tavoittavan klassisen pöytäpelikokemuksen ytimen, mutta lisäämällä siihen VR:n tarjoama immersion. Pelaajat voivat tutkia luolia, taistella hirviöitä vastaan ja kehittää hahmojaan täysin immersiivisessä maailmassa.

”Olemme äärimmäisen innoissamme yhteistyöstä Resolution Gamesin kanssa Dungeons & Dragonsin tuomiseksi eloon VR:ssä”, sanoi Eugene Evans, Hasbro Gamingin ja Wizards of the Coastin vanhempi varatoimitusjohtaja. ”Heillä on selkeä käsitys siitä, miten tuoda pelaajat yhteen ja vangita pöytäpelien hauskuus digitaalisilla alustoilla saavutettavalla tavalla.”

Pelin julkaisupäivä on toistaiseksi ilmoittamatta, mutta Resolution Games kertoo jakavansa lisää tietoa tulevaisuudessa.

Lähde: PC Gamer