Magic: The Gathering x Final Fantasy on oikea fanien unelmakollaboraatio Kommentit pois päältä artikkelissa Magic: The Gathering x Final Fantasy on oikea fanien unelmakollaboraatio

jatkaa kunnianhimoista Universes Beyond -sarjaa uudella fanien unelmakollaboraatiolla: . :n ja Square Enixin yhteinen crossover julkaistaan kesällä 2025, ja nyt on nähty iso joukko kortteja, erityisesti neljästä Commander-pakasta, jotka juhlistavat sarjan rakastetuimpia pelejä – , VII, X ja XIV.

Komentajapakat: Terra, Cloud, Tidus ja Y'shtola johtavat joukkoja

Jokainen neljästä Commander-pakasta keskittyy yhteen pelimaailmaan ja siihen sopivaan komentajaan:

Jokainen pakka tuo mukanaan uusia kortteja, joihin on upotettu ikonisia hetkiä, hahmoja ja jopa meemejä – faneja ilahduttavalla tarkkuudella.

Sephirothista Safer Sephirothiin ja naurukohtaus Spiraan

Yksi silmiinpistävimmistä korteista on Sephiroth, Fabled SOLDIER, jonka muodonmuutos heijastaa hänen kehitystään nuoresta taistelijasta lopulliseksi One-Winged Angeliksi. Mukana on myös Final Fantasy X:n ehkä tunnetuin (ja usein meemeihin päätynyt) kohtaus – Tiduksen ”naurukohtaus” – joka näkyy kortissa Inspiring Call.

Together, Forever puolestaan iskee suoraan tunteisiin FFX-faneille muistuttaen Tiduksen ja Yunan koskettavasta tarinasta. Ja kyllä, myös Golden Saucerin treffit saavat korttinsa – neljällä eri versiolla, joista löytyy vaihtoehdot Aerithille, Tifalle, Yuffielle ja Barretille!

FFXIV-fanien iloksi: Hildibrand ja Wondrous Tails

Final Fantasy XIV:n pakka on täynnä yksityiskohtia MMORPG:n pitkäaikaisille pelaajille. Hildibrand Manderville katoilee ja palaa pelikentälle kuin pelissä ikään, ja Tome of Legends on täysi kunnianosoitus -kirjalle – jopa ikonisten neljän peräkkäisen yhdistelmän puuttumisineen.

Erikoismaininnan saa myös kortti Clever Concealment, joka viittaa FFVII:n ikoniseen Don Corneo -kohtaukseen ja käyttää mekaniikkaa, joka sopii yllättävän hyvin drag-asuihin pukeutuville sankareille.

Julkaisupäivä

x Final Fantasy -setti julkaistaan 13. kesäkuuta 2025, ja ennakkotapahtumat alkavat viikkoa aikaisemmin. Täydellinen kokoelma on vielä näkemättä, mutta jo nyt on selvää, että tämä setti on rakkaudella rakennettu fanien ja pelaajien yhteiseksi iloksi.

Tämä setti on pakollinen hankinta niin Magic-pelaajille kuin Final Fantasy -faneillekin.

Tunteen kuohuja – Pelimusiikin ikivihreät, osa 10 Kommentit pois päältä artikkelissa Tunteen kuohuja – Pelimusiikin ikivihreät, osa 10

Pelimusiikin ikivihreät on Errorin artikkelisarja, jossa toimittajamme poimii kasaan kourallisen jollain tapaa hänen omaa elämäänsä mullistaneita pelisävellyksiä. Kappaleet ovat voineet riemastuttaa, vihastuttaa tai aiheuttaa monia muita vahvoja reaktioita, mutta ennen kaikkea, ne ovat jääneet elämään ikuisina korvamatoina omaan sisimpäänsä. Ne soivat kuin päättymättömältä kasetilta, joka ei koskaan mene solmuun.

Voit nyt myös äänestää artikkelisarjan lopussa omaa kappalesuosikkiasi.

Tämän kertaisen artikkelisarjan valinnat pienten nippelitietojen kera voit katsastaa tästä alta:

The Price of Freedom – Final Fantasy VII Crisis Core

”The Price of Freedom” (自由の代償, Jiyū no Daishō) on Takeharu Ishimoton säveltämä ja sovittama kappale peliin Crisis Core - VII-. ”The Price of Freedom” soi, kun Zack Fair voittaa G Eraserin Sektori 8:ssa. Kappale kuullaan myös FMV-videossa ennen kolmen välistä kaksintaistelua Angeal Hewleyn, Genesis Rhapsodoksen ja Sephirothin välillä. Lopulta se soi kohtauksessa, jossa Angeal paljastaa siipensä Zackille, ja se toimii taisteluteemana Zackin viimeisessä taistelussa.

Kingdom Hearts – Dearly Beloved (Original Version)

”Dearly Beloved” on avainteema kaikissa -pelisarjan osissa, ja sen on säveltänyt Yoko Shimomura. Sitä pidetään Kingdom Hearts -sarjan tunnuskappaleena. Alkuperäinen versio sävellettiin yksinomaan pianolla. Hauska fatka: -sarjan jaksossa 17 ”Dearly Beloved” soi taustalla Zorc and Pals -mainoksessa.

Red Dead Redemption 2 – May I, Unshaken

Rockstar Gamesin mestariteos ei ole vain eeppinen lännenpeli, se on tunteikas, elokuvallinen kokemus, jossa tarina, hahmot ja tunnelma kietoutuvat saumattomasti yhteen. Yksi keskeinen osa tämän kokemuksen syvyyttä on pelin musiikki, ja erityisesti D'Angelon esittämä kappale ”Unshaken” on noussut fanien keskuudessa ikoniseen asemaan.

Unshaken” soi pelissä ratkaisevalla hetkellä, kun päähenkilö Arthur Morgan kulkee läpi vaikeuksien, kohti elämänsä suuria kysymyksiä. Kappale ei ainoastaan kuvita hetkeä, vaan tuo pelaajalle uudenlaista ymmärrystä Arthurin sisäisestä maailmasta.

Kappale syntyi artistin omasta halusta osallistua peliin – D'Angelo oli suuri Red Dead Redemptionin fani, ja kun hän sai tilaisuuden, hän tarttui siihen innolla. Yhdessä tuottaja Daniel Lanoisin ja Rocco DeLucan kanssa hän loi teoksen, jossa yhdistyvät lännen melankolia ja henkilökohtainen hengellisyys. Sanoitukset perustuvat muun muassa Paramahansa Yoganandan elämänviisauteen.

2 ei ole vain peli – se on matka. Ja ”Unshaken” on sen ääniraita, joka jää soimaan sydämeen vielä kauan lopputekstien jälkeen.

Mikä artikkelin kappalevalinnoista oli suosikkisi tällä kertaa?

Ja pelimusaraadin tällä kertaa voittaa?

Artikkeli: Mallu Millie

Ensivilkaisu Magic: The Gatheringin odotettuun Final Fantasy -korttisarjaan Kommentit pois päältä artikkelissa Ensivilkaisu Magic: The Gatheringin odotettuun Final Fantasy -korttisarjaan

-fanien odotus palkittiin, kun esitteli ensimmäiset uudet kortit tulevasta -sarjasta. Mukana on yli tusina ennen näkemätöntä korttia – ja niissä vilahtelevat fanien suosikit kuten Sephiroth, Cecil, Yuffie, Garland ja Chaos.

Sarjasta on jo aiemmin esitelty neljä komentajakorttia (Tidus, Cloud, Y'shtola ja Terra), ja nyt saimme lisäksi nähdä uusia legendaarisia hahmoja, näyttäviä taidevariaatioita sekä uudenlaisen Food-merkin. Mukana ovat myös ikoniset hahmot kuten Stilzkin, Sin ja Shiva, joka esiintyy Summon–korttina – ensimmäisenä lajiaan :n historian Saga creature -korttina.

Sarjaan kuuluu yli 100 legendaarista olentokorttia, joista 55 ovat reunattomia erikoisversioita. Monia näistä on kuvittanut pitkän linjan Final Fantasy -taiteilijat. Uusi sarja tuo myös takaisin kaksipuoliset kortit – kuten Cecil, jonka voi pelissä muuntaa Pimeäksi Ritariksi tai Lunastetuksi Paladiiniksi.

Final Fantasy -korttisarja julkaistaan 13. kesäkuuta. Se on täysin draftattava ja Standard-formaattiin sopiva. Mukana tulee myös neljä esivalmisteltua komentajapakkaa, kukin perustuen yhteen pelisarjan klassikoista: , , ja .