Magic The Gatheringin uudet Commander-pakat ilmestyvät viikonloppuna Kommentit pois päältä artikkelissa Magic The Gatheringin uudet Commander-pakat ilmestyvät viikonloppuna 57

Commander on peliformaattina Magic The Gatheringista yksi monipuolisimmista ja jopa kiinnostavimmista. Rajoituksia on melko vähän, joten mielikuvitus, hullut ideat ja teemapakat ovat hyvinkin toimivia. Siinä missä muissa formaateissa on helposti tietyt arkkityypit ja jopa pakkalistat, mitkä pärjäävät. Toki Commanderissakin saa tehtyä pakan, mikä menee loputtomaan comboon melko helposti, mutta se on ihan pelaajista kiinni onko se kivaa vai ei. Keittiönpöytäformaatissa hauskanpito on tärkeintä, eikä kilpalistat.

Vaikka Commanderissa on hyvin vahvaa tee-se-itse-pakkojen kasailu ja pohtiminen, niin julkaisee joka syksy neljä valmispakkaa, mitkä ovat ihan mukiinmeneviä sisältäen oikeinkin hyviä kortteja ja ovat suoraan paketista ihan pelattavia. Tosipelaajat tietysti tuunaavat näistä muutamilla korttimuutoksilla mieleisensä, tai jopa pistävät pakan ihan palasiksi vain saadakseen sieltä muutaman haluamansa kortin. Ihan miten vain, nämä pakat ovat todella haluttuja ja ennemmin tai myöhemmin myydään loppuun.

Uudet pakat huomioidaan myös tulevana viikonloppuna eri Wizards Play Networkiin kuuluvissa kaupoissa, joita Suomessakin on useita. Commanderia peluuttavia Magic Weekend -turnauksia on ympäri maailman sekä lauantaina tai sunnuntaina. Vaikka turnauksessa voikin tuoda minkä tahansa (laillisen) Commander-pakan, niin se suosii erikoissäännöillään näitä uusia; uusi muokkaamaton pakka saa kaikki kolme Legendary Creaturea komentajakseen heti pelin alussa!

Lisäksi kaupat voivat halutessaan tuoda peliin ”rastitehtäviä”. Näitä on esimerkiksi kolmen instantin tai sorceryn castaaminen vuorossa, täytetekstin luku komentajasi äänellä tai vaikkapa kahteen eri vastustajaan hyökkäys samaan aikaan. Jos suorittaa kaikki nämä tehtävät, voi saada esimerkiksi erikoisboosterin palkinnoksi!

Lähimmän Wizards Play Networkiin kuuluvan kaupan löydät täältä: https://locator.wizards.com.

Monessa lammessa samanaikaisesti uiskenteleva pelialan hörhö.

Striimailen satunnaisesti: mixer.com/Thaumiel_Nerub

Kommentoi

Throne Of Eldraine lisää Magic: The Gatheringiin mekaniikan mikä vie kortit seikkailemaan Kommentit pois päältä artikkelissa Throne Of Eldraine lisää Magic: The Gatheringiin mekaniikan mikä vie kortit seikkailemaan 77

-keräilykorttipelin seuraava setti, Throne Of Eldraine tuo peliin uuden mekaniikan nimeltä ”Adventure”, mikä korostaa sen satukirjamaista maailmaa. Kortit tunnistaa tekstiosiosta, mikä muistuttaa avonaista kirjaa. Vaikka ”Adventure” onkin Sorcery, sitä ei voi kohdentaa Sorceryitä etsivillä korteilla.

Kun olentokortti, jolla on Adventure-mekaniikka on kädessäsi, voit castata sen joko normaalina creaturena pöytään tai lähettää sen seikkailuun ja exileen. Tällöin saat tehtyä kortilla sen vaihtoehtoisen efektin. Adventure-kortit voi myöhemmin pelin edestä käyttää vielä Exilestäkin.

Muita uusia mekaniikoita ovat ”Food-tokenit”, jotka käyttämällä pelaaja saa 3 lifeä takaisin. Adamant taas tekee lisäefektin, jos sen castaamiseen käyttää kolme määritettyä manaväriä.

”Food-tokenit”, joita käyttämällä pelaaja saa 3 lifeä takaisin

Throne Of Eldrainen pre-release-turnaukset pidetään syyskuun viimeisellä viikonlopulla ja setti ilmestyy virallisesti lokakuun ensimmäisenä perjantaina.

 

Monessa lammessa samanaikaisesti uiskenteleva pelialan hörhö.

Striimailen satunnaisesti: mixer.com/Thaumiel_Nerub

Kommentoi

Dungeons & Dragons pöytäroolipeli palaa Eberroniin loppuvuodesta Kommentit pois päältä artikkelissa Dungeons & Dragons pöytäroolipeli palaa Eberroniin loppuvuodesta 49

Aikanaan useita palkintojakin voittanut magiaa ja teknologiaa sekoittava Eberron-fantasiamaailma saapuu Dungeons & Dragonsin viidennelle laitokselle. Debyyttinsä maailma teki kolmannen laitoksen aikaan ja oli neljännen laitoksen ”oletusmaailma”, mistä se nousikin suureen suosioon. Marraskuun 19. päivä ilmestyvä kirja sisältää ainekset pulp-tyylisiin fantasiaseikkailuihin useine helppokäyttöisine paikkoineen. Kirja esittelee myös säännöt esineiden keksimiselle ja työstämiselle uuden hahmoluokan voimin. Uutena tarinaa pyörittävänä voimana myös koko seikkailijaryhmälle yhteinen taustavaikuttaja. 16 uutta rotua ja lukuisia hirviöitä. Lisäksi kirja esittelee Eberronin maailmaan sijoittuvan kampanjan.

Monessa lammessa samanaikaisesti uiskenteleva pelialan hörhö.

Striimailen satunnaisesti: mixer.com/Thaumiel_Nerub

Kommentoi

Roolipelihitti Baldur’s Gaten kolmas osa tulossa – ja tässä traileri! Kommentit pois päältä artikkelissa Roolipelihitti Baldur’s Gaten kolmas osa tulossa – ja tässä traileri! 75

Divinity: Original Sin 2:n takana oleva Larian Studios on uuden Baldur’s Gaten takana. Valitettavasti paljoa ei ole tietoa julkisuuteen tullut, lisenssin omistaja Wizards Of The Coastkaan ei juurikaan ole pelin kehityksestä pukahtanut. Julkaisupäivästäkään ei ole mitään tietoa, sillä E3-esityksessä vastauksena oli ympäripyöreä ”sitten kun se on valmis”. Tärkeintä on, että pelistä tulee todella, todella hyvä kuuleman mukaan. Sen verran tiedetään kuitenkin, että Steamilta ja GoGilta peliä tulee saamaan.

Peli pohjautuu pöytäroolipelin viidenteen laitokseen, mutta joitain sääntöjä on konvertoitu tietokonepeliin sopivammaksi. Peli pyörii luonnollisesti Baldur’s Gate -kaupungin ympärillä aikana, kun mind flayerit ovat löytäneet keinon matkustaa maailmojen välillä. Ne ovat hirvittävä Underdarkissa elävä psionisia voimia omaava rotu, jotka rakastavat alempien rotujen orjuuttamista. Nyt ne kuitenkin haluavat takaisin kotimaailmaansa, minkä ovat menettäneet.

Lähde: PC Gamer

Monessa lammessa samanaikaisesti uiskenteleva pelialan hörhö.

Striimailen satunnaisesti: mixer.com/Thaumiel_Nerub

Kommentoi