Marraskuussa Paramount+:lla käynnistyy mm. Dexter: New Blood ja Yellowstonen 4. kausi Kommentit pois päältä artikkelissa Marraskuussa Paramount+:lla käynnistyy mm. Dexter: New Blood ja Yellowstonen 4. kausi

Yellowstone

Marraskuussa -suoratoistopalvelussa yksinoikeudella ensi-iltansa saavat muun muassa , Yellowstonen odotettu neljäs tuotantokausi sekä uudet alkuperäistuotannot ja .

Dexter: New Blood

8. marraskuuta

Kaikkien suosikkisarjamurhaaja Dexter palaa vihdoin ruutuun sarjassa Dexter: New Blood. Showtimen erikoissarja saa Pohjoismaissa ensi-iltansa maanantaina 8. marraskuuta Paramount+-palvelussa. Pääosaa sarjassa näyttelee Emmy-ehdokkuudenkin napannut Michael C. Hall. Sarjassa seurataan Dexteriä 10 vuotta sen jälkeen, kun hän katosi hurrikaani-Lauran pyörteisiin ja jatkaa nyt elämäänsä kuvitteellisessa lumisessa Iron Laken pikkukaupungissa New Yorkissa. Dexter yrittää omaksua uudenlaisen elämäntavan, mutta tiiviissä yhteisössä sattuvat odottamattomat tapahtumat aktivoivat jälleen menneisyyden Dark Passenger -traumat. Dexterin siskoa Debiä näyttelee Jennifer Carpenter. Jack Alcott nähdään Dexterin teini-ikäisen pojan roolissa, joka palaa Dexterin elämään 10 vuoden jälkeen. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Julia Jones (The Mandalorian), Alano Miller (Sylvie's Love), Johnny Sequoyah (Believe) ja Clancy Brown (The Crown, Billions®). Sarjan kirjoittajaksi palaa Clyde Phillips. 

Sarja koostuu kymmenestä tunnin mittaisesta jaksosta, jotka julkaistaan viikoittain Paramount+-palvelussa. Myös sarjan aiemmat kaudet ovat tilaajien katsottavissa.

Sarjan on tuottanut Showtime ja sen tuottajina toimivat Clyde Phillips, Michael C. Hall, Scott Reynolds, Marcos Siega, Bill Carraro, John Goldwyn ja Sara Colleton.


Yellowstone, kausi 4

8. marraskuuta

Yellowstonen 3. kausi päättyi brutaaliin cliffhangeriin, joka jätti tulevan neloskauden yksityiskohdat hämärän peittoon. Nyt odotus on vihdoin ohi ja Duttonin perheen fanit pääsevät näkemään sarjan seuraavat käänteet. Kevin Costnerin tähdittämä sarja nähdään yksinoikeudella Paramount+-palvelussa 8. marraskuuta alkaen. Sarja kertoo Duttonin perheestä, jonka keskiössä on Oscar-palkitun Costnerin näyttelemä John Dutton. Dutton johtaa Amerikan suurinta karjatilaa, joka on jatkuvissa ristiriidoissa naapurimaiden, laajenevan kaupungin, reservaatin sekä kansallispuistoalueen kanssa. Lisäksi yhteisöä kohauttavat ratkaisemattomat murhat, menneisyyden haavat sekä keskinäiset valtapelit.

Uudella kaudella nähdään tutun tähtikaartin lisäksi myös Market Equitiesin toimitusjohtajaa Caroline Warneria näyttelevä Jacki Weaver (Silver Linings Playbook, Birdbox) sekä poliisivoimia, maatalouden tehotuotantoa ja eläinten tappamista vastustava mielenosoittaja Summer Higgins, jota näyttelee Piper Perabo (Covert AffairsCoyote Ugly). Muita uusia tulokkaita ovat Kathryn Kellyn (Nashville, Dolly Parton's Heartstrings) näyttelemä eläinlääkäri Emily, joka solmii pian suhteen uuden cowboyn kanssa sekä Finn Littlen (Storm Boy, Angel of Mine) näyttelemä nuori poika Carter, joka muistuttaa kovasti nuorta Ripiä.

on ollut yksi Paramount+:n suosituimpia sarjoja palvelun kevään 2021 Pohjoismaiden lanseerauksesta lähtien. Yhdysvalloissa Yellowstone on ollut kaapeli-tv:n katsotuin sarja. Uusi kausi alkaa 8. marraskuuta tuplajaksolla, ja tämän jälkeen katsojat pääsevät näkemään uuden jakson viikoittain.

Sarjan ovat luoneet Taylor Sheridan ja John Linson sekä tuottaneet John Linson, Art Linson, Taylor Sheridan, Kevin Costner, David C. Glasser, Bob Yari ja Stephen Kay.


Mayor of Kingstown

15. marraskuuta

Paramount+:n uusi alkuperäissarja Mayor of Kingstown on Oscar-ehdokas Taylor Sheridanin ja Hugh Dillonin luomus, joka seuraa McLuskyn perhettä. He ovat vallankäyttäjiä Kingstownissa Michiganissa, missä vankeustoiminta on ainoa kukoistava liiketoiminnan ala. Sarja käsittelee systemaattisen rasismin, korruption ja epätasa-arvon teemoja sekä tarjoaa terävän katsauksen perheen pyrkimyksen tuoda järjestystä ja oikeutta kaupunkiin, jossa ei ole kumpaakaan.

Sarjaa tähdittävät muun muassa Oscar-ehdokas Jeremy Renner, Oscar-voittaja Dianne Wiest, Emmy-voittaja Kyle Chandler sekä Hugh Dillon, Taylor Handley, Emma Laird ja Tobi Bamtefa.   

MTV Entertainment Studiosin ja 101 Studiosin tuottaman sarjan tuottajina toimivat Sheridan, Hugh Dillon, Jeremy Renner, Antoine Fuqua, David C. Glasser, Ron Burkle, Bob Yari ja Michael Friedman.

Sarja koostuu kymmenestä tunnin mittaisesta jaksosta, jotka nähdään viikoittain Paramount+-palvelussa.


Yellowjackets

15. marraskuuta

Yellowjackets on samaan aikaan selviytymistarina, psykologinen kauhutarina ja kasvutarina, joka seuraa huippulahjakkaiden lukioikäisten nuorten naisten jalkapallojoukkuetta. Joukkue selviää onnekseen – ja epäonnekseen – lentoturmasta kaukana pohjoisessa erämaassa. Sarja seuraa heidän raakaa selviytymistarinaansa ja kertoo samalla heidän elämästään 25 vuotta myöhemmin. Joukkueen jäsenet ovat pyrkineet saamaan elämänsä takaisin raiteilleen, mutta he eivät pääse karkuun menneisyyttään tai erämaan tapahtumia. Sarjan näyttelijäkaartiin lukeutuvat muun muassa Melanie Lynskey (Castle Rock), Oscar- ja Emmy-ehdokas Juliette Lewis (Camping), Emmy-ehdokas Christina Ricci (Z: The Beginning of Everything), Tawny Cypress (Unforgettable),  Ella Purnell (Sweetbitter), Samantha Hanratty (Shameless), Sophie Thatcher (Prospect), Sophie Nélisse (The Book Thief), Steven Krueger (The Originals), Jasmin Savoy Brown (The Leftovers) ja Warren Kole (Shades of Blue). 

Norjalainen ohjaaja Eva Sørhaug on ohjannut kolme jaksoa ja sarjan ovat luoneet ja tuottaneet Ashley Lyle ja Bart Nickerson (Narcos) sekä Creative Enginen Jonathan Lisco (Animal Kingdom, Halt ja Catch Fire), Karyn Kusama (Destroyer, Girlfight) jaDrew Comins.

Entertainment Onen Showtimelle tuottama sarja koostuu kymmenestä tunnin mittaisesta jaksosta, jotka nähdään viikoittain Paramount+-palvelussa.

Suursuositun Yellowstone -sarjan uudet jaksot ilmestyvät marraskuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Suursuositun Yellowstone -sarjan uudet jaksot ilmestyvät marraskuussa

Yellowstone

Fanien iloksi suursuosittu draamasarja tekee paluun -palveluun marraskuussa uusien jaksojen myötä. MTV Entertainment Studiosin ja 101 Studiosin tuottaman sarjan kuvaukset on juuri aloitettu Montanassa.

Viides kausi päättyi jännittävään asetelmaan kun Jamie lähti haastamaan isäänsä Johnia ja sisartaan Bethiä. Nähtäväksi jäänee mihin suuntaan perheen sisäiset taistelut ajautuvat.

Sarja kertoo Duttonien perheen tarinan. He pyörittävät Yhdysvaltojen yhtä suurimmista karjatiloista, mutta elämä ei ole helppoa. Sarjassa draamaa piisaa, kun perhesuhteet joutuvat koetukselle, murhamysteereitä selvitetään ja käydään jatkuvaa taistelua muiden maidenomistajien, kasvavan kaupungin, reservaatin ja kansallispuiston kanssa.

Yellowstonen takana on vaikuttava tekijätiimi. Oscar-ehdokkaana tunnettu Taylor Sheridan on käsikirjoittanut sarjan yhdessä John Linsonin kanssa. Myös tuottajisto on nimekäs, sillä joukkoon kuuluu muun muassa sarjan yksi päänäyttelijöistä Kevin Costner.

Sarjan viides kausi tuee olemaan viimeinen, jonka jälkeen sarja jatkuu uuden 2024 -nimisen spin-off sarjan myötä. Samaan Yellowstone saagaan kuuluvat myös muut spin-off-sarjat 1883 ja 1923. Alustavien huhujen mukaan uuden sarjan pääosissa nähtäisiin Matthew McConaughey.

Katsojat pääsevät seuraamaan Duttonien elämää SkyShowtime-sovelluksessa, joka toimii älypuhelimilla, tableteilla, älytelevisioilla ja suoratoistolaitteilla. Palvelusta voi valita kahden eri paketin välillä: 4,99 euron kuukausihintainen vaihtoehto sisältää mainoksia, kun taas 8,99 euron kuukausihintainen vaihtoehto on ilman mainoksia.

Nämä sarjat ja -leffat nähdään SkyShowtimella kesäkuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Nämä sarjat ja -leffat nähdään SkyShowtimella kesäkuussa

Mayor of Kingstown

on julkaissut kesäkuun sarja- ja leffauutuuksia, joiden joukossa on mm. odotettu kolmas kausi, historiallinen draamasarja sekä -elokuvan uusinto.

Uudet sarjat:

Mayor of Kingstown – kausi 3 – 6.6.

Mayor of Kingstown seuraa McLuskyn valtaperhettä Michiganin Kingstownissa, missä kukoistaa ainoastaan vankilatoiminta. Sarja käsittelee järjestelmällisen rasismin, korruption ja epätasa-arvon teemoja, ja seuraa perheen pyrkimyksiä tuoda lakia ja oikeutta kaupunkiin, josta ei löydy kumpaakaan.

The Tattooist of Auschwitz – 7.6.

Heather Morrisin kansainväliseen menestysromaaniin ‘The Tattooist of Auschwitz' perustuva kuusiosainen sarja on saanut inspiraationsa Lali ja Gita Sokolovin tosielämän tarinasta. Pari tapasi toisensa ollessaan vankeina Auschwitzin keskitysleirillä holokaustin aikaan. Pian saapumisensa jälkeen Lalista tehtiin Tätowier (tatuoija), jonka tehtävä oli tatuoida tunnistenumeroita muiden vankien käsivarsiin. Eräänä päivänä hän tapaa Gitan (Anna Próchniak) tatuoidessaan hänelle vankinumeroa. He rakastuvat ensisilmäyksellä, ja siitä alkaa rohkea, unohtumaton ja inhimillinen tarina.

Jatkuvat sarjat:

Apples Never Fall – päätösjakso 4.6.

Liane Moriartyn New York Times -menestysromaaniin perustuvan Apples Never Fall -sarjan keskiössä on päälle päin täydellisen oloinen Delaneyn perhe. Entiset tennisvalmentajat Stan (Sam Neill) ja Joy (Annette Bening) ovat myyneet menestyksekkään tennisakatemiansa ja valmistautuvat elämänsä kultaisiin vuosiin. He odottavat tilaisuutta viettää aikaa neljän aikuisen lapsensa (Alison Brie, Jake Lacy, Conor Merrigan-Turner, Essie Randles) kanssa, mutta kaikki muuttuu, kun haavoittunut nuori nainen koputtaa Joyn ja Stanin ovelle ja tuo mukanaan heidän kaipaamaansa jännitystä. Kun Joy katoaa yllättäen, lapset joutuvat tarkastelemaan vanhempiensa täydelliseltä vaikuttanutta liittoa uusin silmin ja perheen synkimmät salaisuudet alkavat paljastua.

PAW Patrol – uusia jaksoja 14.6. alkaen

PAW Patrol on esikouluikäisten tietokoneanimoitu toimintaseikkailusarja, jonka pääosissa ovat kuusi sankarillista koiranpentua ja heidän johtajanaan toimiva teknologiaa taitavasti hyödyntävä 10-vuotias Riku. Ongelmanratkaisutaitoja, hienoja kulkuneuvoja ja fyysistä huumoria ainutlaatuisella tavalla yhdistelevä PAW Patrol suojelee yhteistyössä Jännälahden yhteisöä. Palokoira Samppa, poliisikoira Vainu, kopterillaan lentelevä Kaja ja muut pennut täydentävät kukin tiimiä omalla ainutkertaisella persoonallisuudellaan ja taidoillaan. Yhteistyö ja tunnollisuus ovat sarjan kantavia teemoja. Jokaisella pennuista on apunaan oma erikoisreppunsa kaikenlaisten tilanteiden varalta, oli kyseessä sitten kissanpentujen pelastaminen tai junan pelastaminen kivivyöryltä! Ja oli seikkailu miten suuri tahansa, PAW Patrolin jäsenillä on aina aikaa leikkiä, nauraa ja ottaa vastaan korvarapsuja Rikulta.

Concordia – päätösjakso 6.6.

Concordia on tulevaisuuden kunta: kaikki perustuu valvontaan ja tiedonkeruuseen – ei itsekkäistä tai pahantahtoisista syistä, vaan yhteiskunnan kansalaisten parhaaksi. Kunnan johto haluaa luoda vapaamman, oikeudenmukaisemman ja inhimillisemmän yhteiskunnan. Kahden vuosikymmenen jälkeen Concordia on jo kiistaton menestys, kunnes kaksi katastrofia iskee: kunnassa tapahtuu ensimmäinen murha ja joku hakkeroi läpäisemättömänä pidetyn tekoälyjärjestelmän vaarantaen sen perustan ja laajentumismahdollisuudet. Tästä käynnistyy kilpajuoksu aikaa vastaan hakkeroinnin jälkien korjaamiseksi, murhan selvittämiseksi ja laajentumissuunnitelmien toteuttamiseksi, mutta tutkijat törmäävät pian syvästi järkyttävään salaisuuteen, joka uhkaa tuhota kaiken… Concordian pääosissa nähdään Ruth Bradley (Ted Lasso), Nanna Blondell (Black Widow) ja Hugo Becker (Leonardo), ohjaajana toimii Barbara Eder (Barbarians) yhdessä showrunnerin Frank Doelgerin (Game of Thrones) kanssa.

Elokuvat:

Milli Vanilli – 1.6.

Tämä vangitseva dokumentti kertoo 1990-luvun huulisynkkaskandaalissa ryvettyneen pop-duo Milli Vanillin huikean nousun ja julkisen tuhon tuntemattomat taustat.

The Exorcist: Believer – 12.6.

Ohjaaja David Gordon Green (Halloween-trilogia) palaa karmivaan tarinaan, joka löi lipunmyyntiennätyksiä, voitti kaksi Oscaria ja vaikutti kauhuelokuvien kehitykseen. Leslie Odom Jr. tähdittää tätä suoraa jatko-osaa ensimmäiselle elokuvalle, yhdessä alkuperäisen Exorcist-tähden Ellen Burstynin kanssa, joka palaa rooliinsa Chris MacNeilina. Kun 12-vuotias tyttö joutuu mystisen demonisen olennon riivaamaksi, hänen isänsä etsii epätoivoisesti apua ja tapaa naisen, jonka tytär selviytyi samankaltaisesta riivaustapauksesta 1970-luvulla.

Trolls Band Together – 20.6.

Kahden elokuvan mittaisen tosiystävyyden ja jatkuvan flirttailun jälkeen Poppy ja Branch ovat nyt vihdoin virallisesti pariskunta (#broppy)! Kun he lähentyvät, Poppy saa tietää Branchin salaisesta menneisyydestä. Branch oli aikoinaan mukana Poppyn suosikkipoikabändissä BroZonessa, samoin kuin hänen neljä veljeään: Floyd, John Dory, Spruce ja Clay. BroZone hajosi Branchin lapsuudessa, samoin koko perhe, eikä Branch ole nähnyt veljiään sen jälkeen. Kun ilkeät poptähtipahikset Velvet ja Veneer kidnappaavat Branchin Floyd-veljen tämän musiikkilahjojensa takia, Branch ja Poppy lähtevät riipaisevan tunteikkaalle matkalle tuodakseen veljekset takaisin yhteen ja pelastaakseen Floydin kohtalolta, joka on vielä pahempi kuin pop-kulttuurin unohtamaksi joutuminen.

Mean Girls (2024) – 26.6.

Komedianero Tina Fey esittelee uuden näkemyksen nykyklassikko Mean Girlsistä. Uusi oppilas Cady Heron (Angourie Rice) nousee koulun sosiaaliseen eliittiin päästessään mukaan The Plastics -nimellä tunnettuun suosittujen tyttöjen porukkaan, jota johtaa juonitteleva Regina George (Reneé Rapp) rinnallaan kätyrinsä Gretchen (Bebe Wood) ja Karen (Avantika). Asiat muuttuvat, kun Cady erehtyy ihastumaan Reginan eksään Aaron Samuelsiin (Christopher Briney) ja löytää itsensä Reginan vihalistalta. Kun Cady päättää taistella Reginaa vastaan hylkiökavereittensa Janisin (Auli'i Cravalho) ja Damianin (Jaquel Spivey) avustuksella, hänen on opittava pitämään kiinni todellisesta minästään keskellä ympäristöistä julminta: lukiota.