Mechanic Battle on rento ja kevyt autourheilupeli, joka tarjoaa hupia muutamaksi tunniksi Kommentit pois päältä artikkelissa Mechanic Battle on rento ja kevyt autourheilupeli, joka tarjoaa hupia muutamaksi tunniksi

Mechanic Battle (Nintendo Switch)

6.5 / 10
Hyvää Kevyttä ja rentoa pikkupelattavaa. Halpa hinta. Autojen kustomointi yllättävän monipuolista. Radat tarpeeksi haastavia. Arcademainen pelituntuma. Huonoa Pieniä teknisiä ongelmia seassa, mitkä kuitenkin voidaan antaa anteeksi hinta-laatuun nähden. Tekoäly ei tarjoa riittävää haastetta.

on simppeli pikkupeli autourheilun ja tuunaamisen maailmasta. Pelin alussa valitaan aloittelijatason auto muutamasta vaihtoehdosta, joista virittelyn kautta valjastetaan kelpokiesi kisakäyttöön. Normaalien kisojen lisäksi pelimuotoina löytyvät eliminaatiokierrokset sekä nopeimman ajan metsästäminen. Kisoja ajamalla tienataan palkintorahoja, joilla auton ulkokuoren lisäksi voidaan ostaa mm. tehokkaampaa moottoria ja parempia jarruja. Kun kisavoittoja on kertynyt takataskuun tarvittava määrä, pelaajalle aukeaa erillinen mestaruuskalenteri, ja mestaruuden voitettuaan pelaaja pääsee etenemään seuraavalle vaikeustasolle.

Ajotuntuma on arcademainen ja siihen voi vaikuttaa niin uusilla osilla kuin auton ominaisuuksia virittelemällä. Virittämismahdollisuuksia on muutamia yleisiä kuten vaihdelaatikon säätäminen kohti kiihtyvyyttä tai huippunopeutta tai jarrujen painotus eteen tai taakse. Ajettavia ratoja on useita, jos huomioidaan ratojen eri variaatiot: kisailla saatetaan samoissa maisemissa, mutta eri mittaisilla ja muotoisilla radoilla. Pelin oikeastaan ainut merkittävä miinuspuoli löytyy mitättömän haasteen antavista tekoälykuskeista. Pienellä virittelyllä ja osien päivittelyllä vastustajat jäävät hyvin helposti jälkeen ja ohitin hitaimpia kierroksella muutamaankin otteeseen.

Switchille ilmestynyt n. kympin hintainen on rento ja kevyt autourheilupeli, joka tarjoaa yllättävänkin laadukasta hupia muutamaksi tunniksi.

Arvostelu: Ville Malila / Digiosaamisella työelämään -hanke

Kommentoi

Minecraft -strategiapeli tulossa ensi vuonna – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Minecraft -strategiapeli tulossa ensi vuonna – katso traileri

Minecraft Legends

on saamassa oman toimintaa ja strategiapeliä yhdistelevän Minecraft Legends -pelin ensi vuoden puolella. Voit katsoa pelin ensimmäisen trailerin alta.

Peli ei varsinaisesti ole Stracraftin ja vastaavien tyyppinen reaaliaikainen strategiapeli, vaan pelissä edetään päähahmoa ohjaamalla. Pelissä tulee kuitenkin olemaan strategiaelementtejä ja tietenkin tuttu kulmikas grafiikka.

Alkuperäinen Minecraft -peli ilmestyi vuonna 2011 ja on sittemmin saanut käännöksiä monille eri alustoille. osti pelin kehittäjän Mojangin vuonna 2014 ja julkaisi Minecraft -aiheisen luolastoroolipelin nimeltään Dungeons vuonna 2020.

Legends on tulossa vuonna 2023 PlayStation, Xbox ja Nintendo Switch -konsoleille sekä PC:lle Steamin ja Storen kautta. Peli tulee olemaan saatavilla myös Xbox Game Pass -tilauksen kautta.

Kommentoi

Trivial Pursuit Live! 2 tarjoaa lyhyen, mutta hauskan ja vaivattoman pelisession Kommentit pois päältä artikkelissa Trivial Pursuit Live! 2 tarjoaa lyhyen, mutta hauskan ja vaivattoman pelisession

Trivial Pursuit Live! 2 (Nintendo Switch)

7.5 / 10
Hyvää Tarjoaa nopeatempoisen- sekä yksinkertaisen pelikokemuksen. Kysymykset sopivan haastavia. Sulava toimivuus niin telakkaan kytkettynä- kuin myös käsikonsolillakin pelattuna. Hinta ei päätä huimaa. Huonoa Ei sovellu perheen pienimmille, sillä suomiversiota ei ole tarjolla. Tekoäly myöskin ehkä vähän liiankin pökkelö. Yksinpelinä tämän vuoksi vaatimaton kokemus.

on jatko-osa tutun tietovisailulautapelin 2015 ilmestyneestä konsoliversioinnista. Normaalin pelilaudalla liikkumisen sijaan, pelaajat asetetaan saman näyttöpäätteen ääreen vastailemaan vuoroillaan kysymyksiin eri kategorioista TV-visailujen tyyliin. Kysymyksiin vastaillaan joko vuoron perään ohjainta seuraavalle heitellen, tai yhtäaikaisesti jokainen omilla ohjaimillaan.

Sessiot ovat tarpeeksi lyhyitä, jotta yhden pelin ehtii läpäistä vaikka bussimatkalla. Yksinkertaisuus ja pelisessioiden pituudet tekevät pelikokemuksesta mukavan vaivattoman. Se on myös suuri plussa, kun ajatellaan extemporee pelisessioita, johon on täysin omiaan. Peli soveltuu mainiosti myös pelkkään käsikonsolilla pelaamiseen, sillä vuoropohjaisuus on ainakin Switchillä onnistuttu luomaan erittäin sulavasti toimivaksi. Porukka sohvalle istumaan, ja kosketusnäyttö kiertämään. Näin ei myöskään helpolla pääse lunttailemaan pelikavereiden vastauksia.

Uusittujen kysymysten ansiosta peli haastaa perheen ja ystävät hauskalla tietovisailulla. Mukana on klassinen pelitila jopa neljälle pelaajalle sekä joukkuevetoinen kaksi vastaan kaksi -kisatila. Paikallispelin ohella mukana on verkkopeli, jossa voidaan kisata muita pelaajia vastaan nettiyhteyden välityksellä. -pelimuodossa pelaajat voivat kisata striimausyleisön kanssa.

Pikkurahalla suupielet hymyyn

Kysymysten vaikeustason voi määrittää itse jokaisen pelisession alkuun. Positiiviseksi yllätykseksi (ainakin meidän testiraadille) voidaankin todeta, että vaikeustason noustessa perhetasoa ylemmäs, alkavat kysymykset oikeastikin käymään melko kinkkisiksi. Tietovisoja harrastavia neropatteja ei tulla päästämään helpolla.

Tällä hetkellä pelin saa ainakin Nintendon omasta kaupasta lunastettua edulliseen 15 dollarin hintaan. Siihen nähden kokemus on erittäinkin hintansa väärti, sillä testiraadilla ainakin oli hauskaa. Ja ennakkoluuloja kyllä löytyi ennakkoon, se myönnettäköön. Miinuksena mainittakoon, että peliä ei kuitenkaan valitettavasti saa suomenkieliseksi. Tämä on takuulla perhepiireissä suuri miinus ikäluokan nuorimpia ajatellen. Kaveriporukalla ja kohtalaisella englanninkielen taidolla peli tarjoaa kuitenkin peliviihteellisesti -sekä teknisesti varsin hauskan pelikokemuksen.

Trivial Pursuit Live! 2 on saatavilla 4, Xbox One ja Nintendo Switch -konsoleille. Peli on myös yhteensopiva Xbox Series X ja S sekä 5 -pelikonsolien kanssa.

Arvio: Digiosaamisella työelämään -hanke

Kommentoi