”Mene ulos, hae raitista ilmaa. Tetriksen voittaminen ei ole elämäntavoite” – Sky Newsin juontaja lähetti tylyt terveiset tuoreelle Tetris-mestarille Kommentit pois päältä artikkelissa ”Mene ulos, hae raitista ilmaa. Tetriksen voittaminen ei ole elämäntavoite” – Sky Newsin juontaja lähetti tylyt terveiset tuoreelle Tetris-mestarille

Kuten jotkut teistä ehkä jo tietävätkin, 13-vuotias Willis Gibson saavutti mahdottomalta tuntuvan saavutuksen voittaessaan Tetriksen Nintendon 8-bittisellä konsolilla, jota monet pitivät vielä muutama vuosi sitten täysin saavuttamattomana.

Kun pelin ”tapporuutu” ilmestyi yhtäkkiä hänen ennätystä tavoittelevien lukuisten live-pelisessioidensa aikana, hurraa-huudot ja ylistys olivat välittömiä. Sky Newsin toimittajalla oli kuitenkin erilainen näkemys asiasta, ja hän päätti sen sijaan haukkua poikaa.

”Äitinä sanoisin vain, että astu pois ruudun äärestä, mene ulos, hae raitista ilmaa… Tetriksen voittaminen ei ole elämäntavoite.”

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

NES Tetris on vihdoin voitettu 34 vuoden jälkeen Kommentit pois päältä artikkelissa NES Tetris on vihdoin voitettu 34 vuoden jälkeen

34 vuoden jälkeen 13-vuotias Willis ”Blue Scuti” Gibson -niminen ”ihmelapsi” on vihdoin voittanut Tetriksen NES-version. Saavutukseen yllettiin joulukuussa 2023, kun Tetriksen pelattavuuteen oli tehty useita innovaatioita ja parannuksia.

Tetriksen NES-versiota pidetään yhtenä pelin haastavimmista versioista, koska siitä puuttuu ominaisuuksia, kuten mahdollisuus tallentaa paloja. Monien vuosien ajan sitä pidettiin mahdottomana suorittaa loppuun. Vuonna 2021 käyttöön otettu uusi tekniikka nimeltä ”rolling” mullisti kuitenkin -yhteisön ja johti lukuisiin uusiin maailmanennätyksiin.

Blue Scutin voitto on vedenjakaja Tetris-yhteisölle, ja se on innoittanut pelaajia jatkamaan pelin rajojen pidentämistä. Jotkut pelaajat katsovat nyt jopa mahdollisuutta saavuttaa taso 255, mikä olisi todellinen osoitus heidän taidoistaan ja päättäväisyydestään.

Paluu menneisyyten – alkuperäinen Tetris-peli on nyt pelattavissa selaimessasi Kommentit pois päältä artikkelissa Paluu menneisyyten – alkuperäinen Tetris-peli on nyt pelattavissa selaimessasi

Juhlistaakseen -elokuvan julkaisua +:ssa, Tetris-yhtiö on julkaissut erikoisversion pelistä selaimille, joka pyrkii emuloimaan alkuperäistä vuoden 1984 versiota.

Tämä versio perustuu alkuperäiseen versioon, jonka Alexey Pajitnov loi Dorodnitsynin tietotekniikkakeskuksessa Moskovassa vanhaa Neuvostoliitossa valmistettua Elektronika 60 -tietokonetta varten ja käyttää vihreitä sulkeita (brackets) kiinteiden lohkareiden sijaan.

Antoisiin pelihetkiin pääset tämän linkin kautta