Meta julkaisi uudet Quest PRO VR-lasit Kommentit pois päältä artikkelissa Meta julkaisi uudet Quest PRO VR-lasit

Meta Quest Pro

on julkaissut virallisesti uudet Pro VR-lasit, jotka ovat aiemmin kulkeneet työnimellä Project Cambria.

Lasit ovat parannellut versiot 2 -laseista ja niissä on mm. uudet parempilaatuiset ja tarkemmat optiikat. Mukana on myös täysvärinen sekoitetun todellisuuden tila. Myös laitteen ulkonäköä on paranneltu aiempiin laseihin nähden.

Laitteen voimalähteenä toimii Qualcom Snapdragon XR2+, joka tarjoaa enemmän tehoja vähemmällä lämmöntuotolla. Pikseleitä laitteen uusilla näytöillä on 37% enemmän tuumaa kohden.

Laitteen mukana tulevissa Touch Pro -ohjaimissa on sisäänrakennetut sensorit, jotka osaavat tunnistaa paikkansa tilassa.

Laitteen on määrä ilmestyä lokakuun 25. päivä ja hintaa sille kertyy 1 799 euroa.

Kommentoi

VR-laitteiden määrä Steamissä rikkoi 3 miljoonan rajan Kommentit pois päältä artikkelissa VR-laitteiden määrä Steamissä rikkoi 3 miljoonan rajan

Facebook Project Cambria

VR-laittiden suosio on noussut erityisesti 2 -VR-lasien myötä, mutta nyt Steam -palvelussa niitä on kuukaudessa yhdistettynä yhteensä yli 3,4 miljoonaa kappaletta.

Tiedot ovat peräisin Valven kuukausittaisesta katsauksesta, jossa se julkaisee tilastoja Steam -palvelusta. Tietojen mukaan yhteensä 2,14% Steamin käyttäjistä on VR-laite hallussaan. Viime vuoteen nähden laitteita oli 29,46% enemmän.

Suosituimmaksi laitteeksi ylsi 2 -lasit 46,02% osuudella. Seuraavaksi yleisimmät VR-laitteet olivat Index (14,36%), Rift S (13,10%) sekä Vive (7,31%).

on parhaillaan kehittämässä seuraavaa versiota 2 -laseista ja tuote kantaa toistaiseksi nimeä Project Cambria.

Kommentoi

Facebook kiusoittelee uusilla Project Cambria VR-laseilla Kommentit pois päältä artikkelissa Facebook kiusoittelee uusilla Project Cambria VR-laseilla

Facebook Project Cambria

on suuntaamassa sosiaalisesta alustastaan metaversumiin ja on lanseerannut uuden korkealaatuiset /-lasit, jotka kantavat nimeä Project Cambria.

Laseissa on korkealaatuiset kamerat, jotka välittävät kuvaa suoraan lasien ruutuihin. Laseissa on myös teknologiaa, mitä ei ole vielä saanut tuotua Quest -malliston laseihin.

Laitteen hinta ja tarkka julkaisuajankohta on vielä pimennossa, mutta hinnaltaa lasit asettuvat kalliimmalle sektorille. Laseja voidaan odottaa markkinoille ensi vuoden puolella.

Kommentoi