Miellyttävä jälleennäkeminen PC:llä – arvostelussa Ghost of Tsushima Director’s Cut Kommentit pois päältä artikkelissa Miellyttävä jälleennäkeminen PC:llä – arvostelussa Ghost of Tsushima Director’s Cut

Ghost of tsushima

8.9 / 10
Hyvää • Hyvä ja mukaansa tempaava tarina • Kivasti tekemistä • Pieniä visuaalisia juttuja, jotka tuovat peliin syvyyttä • Taistelu on miellyttävää Huonoa • Saattaa ruveta toistamaan itseään • Hinta on hieman korkea

Sucker Punch Productionsin arvostettu samuraieepos Ghost of Tsushima ratsastaa vihdoin :lle Director's Cut -versiona. Tämä lopullinen versio heittää pelaajat myrskyisään 1200-luvun loppuun, jossa he astuvat Jin Sakain saappaisiin, yhden viimeisistä samuraista, jotka puolustavat Tsushiman saarta raa'alta mongolien hyökkäykseltä.

Jin voi valita taistelevansa perinteisellä samuraikunnialla tai omaksua Ghostin tappavat, mutta häpeälliset taktiikat. Pelaajat raivaavat oman polkunsa kauniissa avoimessa maailmassa, vapauttaen kyliä, taistellen mongoli joukkoja vastaan ja parantaen miekkailutaitojaan epätoivoisessa vapaustaistelussa.

Se laajentaa peruspelin Iki Island -lisäosalla, joka tarjoaa uuden luvun Jinin tarinaan sekä uusia vihollistyyppejä, minipelejä ja paljon muuta tutkittavaa. Se sisältää myös Legendsin, jännittävän online-yhteistyötilan, jossa voit yhdistää voimasi ystävien kanssa haastavien tehtävien ja ryöstöjen selättämiseksi.

PC-versiossa on parannuksia, joilla hyödynnetään PC:n tehoa. Odota lukitsemattomia kuvanopeuksia uskomattoman sujuvalle visuaaliselle kokemukselle ja joukkoja grafiikka-asetuksia, joilla voit hienosäätää pelikokemustasi. Ghost of Tsushima Director's Cut PC:llä lupaa olla mukaansatempaavan tarinansa, ja maailmansa sekä monien pelitapojen ansiosta must-play kaikille avoimen maailman ja samurai-toiminnan faneille.

Ghost of Tsushima: Director's Cutin PC-versio teki minuun heti positiivisen vaikutuksen. Peli tuntui sujuvalta ja bugittomalta, ja grafiikka oli upea. Alkuperäisen pelin pelanneena olin innoissani siitä, että pääsisin kokemaan Jinin tarinan uudelleen PC:llä.

Ghost of Tsushiman tarina on kiehtova ja mukaansatempaava. Se kertoo Jin Sakaista, samuraista, joka joutuu puolustamaan Tsushiman saarta mongolivalloittajilta. Tarinassa on paljon tunnetta ja jännitystä, ja se pitää pelaajan otteessaan alusta loppuun asti.

Päätehtävän ohella pelissä on paljon muutakin tekemistä. Voit tutkia avointa maailmaa, suorittaa sivutehtäviä, kerätä keräilyesineitä ja parantaa Jinin taitoja.

Erityisesti pidin pienistä yksityiskohdista, jotka toivat peliin syvyyttä. Esimerkiksi hahmo kurottuu ratsun selästä koskemaan tiettyjä kasveja niiden läpi ratsastaessaan, ja miekan voi puhdistaa taisteluiden jälkeen.

Näppäimistöllä ja hiirellä pelatessa kontrollit tuntuvat hieman kömpelöiltä, varsinkin jos on tottunut pelaamaan ohjaimella. Tämä ei kuitenkaan estä pelikokemuksesta nauttimista.

Ghost of Tsushima: Director's Cut on upea peli. Grafiikka on yksityiskohtaista ja elävää, ja animaatiot ovat sulavia. Myös pelin äänimaailma on onnistunut. Musiikki on tunnelmallista ja tukee tarinan tunnelmaa, ja äänitehosteet ovat realistisia.

Ghost of Tsushima: Director's Cut on erinomainen peli, joka tarjoaa pelaajille tuntikausia viihdettä. Tarina on kiehtova, pelimaailma kaunis ja pelattavuus sujuvaa. Peli sopii kaikille avoimen maailman peleistä ja samuraitarinoista pitäville. Hinta on hieman korkea, mutta se on ehdottomasti hintansa arvoinen.

Hauskuuden kipinä uudelleensyntynyt – arvostelussa XDefiant Kommentit pois päältä artikkelissa Hauskuuden kipinä uudelleensyntynyt – arvostelussa XDefiant

XDefiant

9.7 / 10
Hyvät asiat Mekaniikat, Kartat, Pelimuodot,Grafiikka, Yleisesti pelin hauskuus Huonot asiat Nettikoodin bugit, Mahdollinen piilotettu taitoon perustuva pelaajien hakujärjestelmä (HSBMM), joka johtaa "tryhard"-pelaajien kohtaamiseen usein

XDefiant on Ubisoftin uusin ilmainen areena-räiskintäpeli, joka yhdistää Ubisoftin eri pelimaailmat. Se julkaistiin 21. toukokuuta 2024 PS5:lle, /X:lle, Windowsille ja Macille.

Ensikosketus peliin on todella positiivinen. Se herättää samanlaisia tunteita kuin ensimmäiset nostalgiset kokemukset Call of Duty MW2/3 -peleistä. Ainoat havaitut bugit liittyvät nettikoodiin, joita ovat mm. satunnaiset lobbysta uloslentämiset ja osumien rekisteröintiongelmat vihollisten ampumisessa, vaikka ping on ollut hyvä. Kaiken kaikkiaan peli vastaa odotuksia ja on erittäin hyvin toteutettu.

Sisältö

XDefiantissa on useita pelimuotoja, kuten domination, escort, occupy (hardpoint) ja hotshot (kill confirmed). Pelaaminen voi olla joko taktista tai vauhdikasta ja tehokasta. Asevalikoima on laaja ja monipuolinen, ja kaikki aseet ovat tasapainossa. Tämä tarkoittaa, että voit kokeilla kaikkia aseita ilman, että mikään niistä olisi liian tehoton tai heikko.

Kontrollit

Perus ohjaus napit ovat helppokäyttöiset. Slide cancelling onnistuu helposti pelin mekaniikan ansiosta. Bunny hopin ja super jumpin oppimiseen vaaditaan hieman harjoittelua. Ainoat taidot, jotka on oikeasti harjoiteltava, ovat quick scoping (sniperien nopea tähtääminen tarkasti) ja air strafing (ilmassa liikkuminen).

Grafiikka ja äänet

Grafiikka on erittäin hyvää, vaikka grafiikka-asetukset olisivatkin minimissä. Animaatiot ovat laadukkaita ja sulavia. Änimaailma on onnistunut: vastustajan askeleet kuuluvat selkeästi, musiikki sopii tunnelmaan ja äänimaisema pitää pelaajan valppaana.

Yhteenveto

on erinomainen peli ja todennäköisesti yksi parhaista räiskintäpeleistä, joita on julkaistu viime vuosina. Suosittelen sitä lämpimästi kaikille räiskintäpelien ystäville, varsinkin niille, jotka pitävät Call of Duty -peleistä. XDefiant on varmasti samalla tasolla niiden kanssa vaikka onkin enemmän arcade tyyppinen.

Huomioitavaa

Arvostelussa mainitaan, että pelissä on todennäköisesti piilotettu taitoon perustuva pelaajien hakujärjestelmä (HSBMM), joka johtaa usein ”tryhard”-pelaajien kohtaamiseen. Tämä ominaisuus ei välttämättä ole pelissä ja on vain arvostelijan oma huomio.

Arvostelu: Samuli Annala

Tarinallinen taideteos – arvostelussa Senua’s Saga: Hellblade II Kommentit pois päältä artikkelissa Tarinallinen taideteos – arvostelussa Senua’s Saga: Hellblade II

Senua's Saga: Hellblade II

Senua's Saga: Hellblade II (PC)

7 / 10
Hyvää Grafiikat. Äänimaailma ja -näyttely. Senuan ilmeet. Huonoa Erittäin suoraviivainen. Ei juurikaan haasteita. Vaisut taistelukohtaukset. Oudot fps romahtamiset.

Palkitun Hellblade: Senua's Sacrificen jatko-osassa, Seanua's Saga: Hellblade II, palaa raa'alle selviytymismatkalle läpi viikinkiajan Islannin myyttien ja kärsimysten. Senuan aikomuksena on pelastaa tyrannian kauhujen uhreiksi joutuneet, ja hänen edessään on taistelu sekä sisäisen että ulkoisen pimeyden kukistamiseksi.

Aiempaa peliä arvostelija ei ole pelannut, joten tämä peli on ensikosketus kyseiseen pelisarjaan. Elokuvamainen, tarinaan painottuva peli, joka kuvaa hyvin psykoosin oireita ja hallusinaatioita. Peli onkin tehty yhteistyössä ammattilaisten ja psykoosista kärsineiden ihmisten kanssa.

Pelin tarina sijoittuu 900-luvun Islantiin. Senua on jäänyt tahallaan ihmiskaappaajien vangiksi, löytääkseen näiden päällikön ja lopettaakseen ihmisten kaappaamiset. Miksi he kaappaavat ihmisiä? Kuka on kaiken takana ja mitä salaisuuksia saari ja sen asukkaat piilottelevat?

Senua

Jokaisella taistelulla on tarinansa

Senua's Saga: Hellblade II tarjoaa brutaaleja ja kiihkeitä taisteluja Senuan kamppaillessa selviytymisestä sekä ulkoisia, että sisäisiä vihollisia vastaan. Taistelusysteemi on melko simppeli: sinulla on kevyt ja raskas hyökkäys, sekä väistö ja blokkaus.

Haasteita pelissä ei valtavasti ole, pois lukien riimupuiden ja muiden piilotettujen salaisuuksien etsiminen.
Pulmia pelissä on muutamia, mutta nekään eivät ole mahdottoman hankalia. Käytännössä Senua on vuorovaikutuksissa erilaisten esineiden kanssa, jotka omalta osaltaan muuttavat maailmaa, avaten ja sulkien reittejä kohti pulmien ratkaisuja. Näitä vaihtelemalla pelaaja pääsee askel askeleelta pelissä ja pulmien ratkonnassa eteenpäin.

Kuten useimmissa nykypeleissä, grafiikat ovat tässäkin erinomaiset. Elokuvamainen laajakuva (mustat palkit ylhäällä ja alhaalla) oli välillä ärsyttävä, mutta teemallisesti sopiva. Senuan ilmeet olivat erinomaisesti tehty ja kauhun, paniikin sekä surun ja epäilyksen pystyi näkemään helposti kasvoilta.
Peli ei myöskään säästele raakuuden kanssa, vaan näyttää miten ihmiset toisiaan kohtelevat, kun se kaikista pahin tapahtuu.

Senua

Välillä pelissä oli selittämättömiä kuvataajuuden (fps) romahtamisia, jolloin ne tippuivat 70:stä alle 10:neen. Tällaisi romahduksia sattui muutamaan otteeseen ja ne tekivät pelistä lähes mahdottoman pelata, etenkin jos fps romahti ennen taistelua tai sen aikana. Tämä teki mahdottomaksi väistää tai blokata vihollisten hyökkäyksiä.

Vaikka Senua's Saga: Hellblade II on graafisesti ja tarinallisesti erinomainen peli, jotain jäi puuttumaan. Oliko se pelin pituus? Kenties erittäin suoraviivainen pelin eteneminen? Tai hieman tylsät taistelukohtaukset? Jotain pelistä jäi joka tapauksessa hieman kaipaamaan, jonka seurauksena voi Steamin 49.99€:n hintaa hieman kyseenalaistaa. Parempi kenties heittää toivelistalle ja odottaa alennuksia.

Arvosanaksi pelinä Senua's Saga: Hellblade II saa 7/10, juurikin edellä mainittujen puutteiden/ongelmien takia. Mutta jos siihen suhtautuu interaktiivisena elokuvana tai taiteena, voisi arvosana olla helposti 9/10. Kokemuksena erinomainen, pelinä vähän vaisu.