Modulaarinen uusi Hasselblad -kamerajärjestelmä vie valokuvaamisen uudelle tasolle Kommentit pois päältä artikkelissa Modulaarinen uusi Hasselblad -kamerajärjestelmä vie valokuvaamisen uudelle tasolle

on tuonut markkinoille ensiluokkaisen modulaarisen -valokuvauskaluston, joka vie legendaarisen kameramalliston sadan megapikselin aikakaudelle.

Hasselblad 907X & CFV 100C on alansa tehokkain keskikokoinen modulaarinen kamerajärjestelmä. Se on yhteensopiva kaikkien XCD-, HC/HCD- ja Xpan-linssien kanssa, mikä mahdollistaa parhaiden linssien ja tehokkaan kamerajärjestelmän yhdistämisen.

CFV 100C -moduuli tuo uutta eloa Hasselblad V System -kameroiden 500- ja 200-sarjan malleihin, mahdollistaen perinteisen kameratekniikan yhdistämisen digitaaliseen kuvanlaatuun. Moduuli mahdollistaa myös perinteisten teknisten filmikameroiden käytön sadan megapikselin sensorilla.

Kamerajärjestelmä tarjoaa ensiluokkaista kuvanlaatua, väritoistoa ja dynaamista aluetta. Se hyödyntää Hasselblad Natural Colour Solution -tekniikkaa varmistaen luonnollisen värien toiston.

Kamerassa on 294 tarkennusalueen PDAF-automaattitarkennus ja yhden teratavun tallennustila, mikä tekee siitä markkinoiden ensimmäisen modulaarisen kameran yhdysrakenteisella tallennustilalla varustettuna.

Vaikka 907X & CFV 100C on ominaisuuksiltaan huippuluokkaa, se on aiempaa kevyempi ja pienempi, mikä vähentää käsien rasitusta ja tekee siitä markkinoiden keveimmän ja pienimmän korkean tarkkuuden vaihtoehdon omassa kokoluokassaan.

Hinta ja saatavuus

Hasselblad 907X & CFV 100C on parhaillaan saatavilla 7 799 euron hintaan.

Insta360 Ace Pro -toimintakameran laitteistopäivitys tuo uusia ominaisuuksia Kommentit pois päältä artikkelissa Insta360 Ace Pro -toimintakameran laitteistopäivitys tuo uusia ominaisuuksia

Insta360 Ace Pro

Boston Groupin jakeleman Ace Pro -toimintakameran laitteistopäivitys tuo useita uusia ominaisuuksia ja parannuksia. Päivitys sisältää mm. Active HDR -ominaisuuden paremman hallinnan, Clarity Zoom -tarkennuksen laajemman tuen sekä uusia yhteensopivuuksia.

Päivityksen kohokohdat:

  • Parempi hallinta Active HDR:stä: Käyttäjät voivat nyt kytkeä väritilan pois päältä ja hallita valokuvien ja videoiden muokkausta tarkemmin. Active HDR hyödyntää valon ja varjojen kontrastia ja tuo kuvamateriaaliin eloa.
  • Laajempi Clarity Zoom -tuki: Clarity Zoom -tarkennusominaisuus on nyt saatavilla useammassa kuvaustilassa. Tuplanäpäyttämällä näyttöä kamera suurentaa kuvan kaksinkertaiseen kokoon ilman kuvanlaadun heikkenemistä.
  • Parannettu yhteensopivuus: Insta360 Ace Pro on nyt yhteensopiva mm. Garmin- ja Apple Watch -kellojen, Insta360 GPS Preview Remote- ja Insta360 GPS Action Remote -kaukosäätimien sekä Sena-, Cardo- ja VIMOTO-moottoripyöräkypärien kanssa.
  • Webcam-tila: Kameraa voidaan käyttää tietokoneen verkkokamerana mm. Zoom-, Microsoft Teams- ja Skype-sovelluksissa. Webcam-tilan tarkkuus on 1080p ja päivitysnopeus 30 kuvaa sekunnissa.

Insta360 Ace Pro kykenee 8K-videotarkkuuteen ja 48 megapikselin valokuviin. Kamerassa on 2,4 tuuman käännettävä kosketusnäyttö ja akun PD-pikalataus. Kamera on myös vesitiivis 10 metriin asti ja kestää äärimmäisiä lämpötiloja.

Hinta ja saatavuus

Insta360 Ace Pro -toimintakamera on myynnissä 499 euron hintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron. Kameraan on saatavana myös kattava valikoima lisävarusteita, kuten pikakiinnitysjalustoja, ND-suotimia ja erilaisia suojia ja koteloita.

DJI FlyCart 30 -kuljetuskopteri mullistaa pientavaroiden lyhyiden matkojen toimitukset Kommentit pois päältä artikkelissa DJI FlyCart 30 -kuljetuskopteri mullistaa pientavaroiden lyhyiden matkojen toimitukset

tuo myyntiin ammattikäyttöön tarkoitetun FlyCart 30 -kuljetuskopterin, joka kykenee jopa kymmenien kilogrammojen painoisten kuormien nopeaan siirtämiseen ilmateitse.

Maailman johtava siviilikäyttöisten pienkoptereiden eli droonien ja luovan kamerateknologian valmistaja DJI on julkistanut DJI FlyCart 30 -kuljetuskopterin. Sen suorituskykyinen moottori ja tehokkaat akut mahdollistavat painavienkin hyötykuormien kuljettamisen pitkällä toimintasäteellä luotettavasti ja älykkäitä toimintoja hyödyntäen. Monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta kuljetuskopteri soveltuu vaikeakulkuisten alueiden väliseen tavarankuljetukseen. Suomessa tällaisia ovat erityisesti rannikoiden saaristoalueet sekä muut huonokuntoisten teiden tai venematkojen takaiset alueet. Kopteria voidaan hyödyntää monipuolisesti myös pelastustehtävissä sekä suljettujen maa- ja merialueiden kuljetuksissa.

Myös lyhyemmällä FC30-nimellä kulkeva kuljetuskopteri käyttää liikkumiseen neliakselista ja kahdeksansiipistä moniroottorijärjestelmää. Sen hiilikuitupropellit kykenevät siivittämään kopterin peräti 20 metrin sekuntinopeuteen eli noin 72 kilometriin tunnissa. Kahden akun varustuksella kopteri voi kuljettaa enintään 30 kilogramman kuorman jopa 16 kilometrin matkan. Vaihtoehtoisesti kopteria voidaan lennättää yhdellä akulla ja enintään 40 kilogramman kuormalla jopa kahdeksan kilometrin matkan. Kuljetuksia varten FC30-kopterin kuorma pakataan 70 litran kuljetuslaatikkoon, jossa on tasapainoanturit turvallisuuden takaamiseksi.

Kopteri on suorituskykyinen myös hyvin vaihtelevissa sääolosuhteissa. IP55-standardin tasoisesti suojattu kopteri kykenee toimimaan jopa -20 celcius-asteen pakkasessa ja enintään 45 celsius-asteen helteessä. Kopterien akut ovat itselämpiäviä, joten kopteri sopii erinomaisesti myös Suomen talvisiin oloihin. Kopteria voidaan käyttää myös tuulisessa ympäristössä, sillä kopteri kestää jopa 12 metriä sekunnissa puhaltavia puuskia. Kopterin lentokorkeus on enimmillään 3 000 metriä 30 kilogramman kuormalla. Kopterin mukautuvuus tekee siitä ensiluokkaisen vaihtoehdon yksilöllisiin tarpeisiin tilanteen mukaan.

DJI O3 -yhteysjärjestelmä huolehtii kopterin ja sen ohjaimen välisestä yhteydestä jopa kahdeksan kilometrin etäisyydeltä. Dual Operator -hallintatilassa kopterin hallinta voidaan siirtää ohjaajalta toiselle vain yhdellä painalluksella.

DJI DeliveryHub -hallinta-alusta helpottaa lentoreittien tekemistä ja seuraa lentoja analysoiden tietoja reaaliaikaisesti. Kopterin lentoa voi myös seurata reaaliaikaisesti laadukkaan kameran avulla. DJI DeliveryHub ja FC30 tukevat ulkoisten pilvialustojen tai hyötykuormien integraatiota, mikä mahdollistaa mukauttamisen monenlaisiin toimialakohtaisiin sovelluksiin. DJI Pilot 2 -sovellus puolestaan ohjaa manuaalista lentoa ja näyttää reaaliaikaisen lennon tilan, lastin tilan ja paljon muuta turvallisen ja tehokkaan toiminnan takaamiseksi.

Kopteri käyttää lennätyksessä älykkäitä lentojärjestelmiä, kuten reittianalyysiä sekä nousu- ja laskuvaiheen turvatoimia. Nämä yhdessä kehittyneen tutka- ja kamerajärjestelmän kanssa tekevät kopterista tarkasti ympäristöään havainnoivan lentolaitteen vuorokauden ajasta riippumatta. Kuljetuskopterin sisäinen ADS-B-vastaanotin varoittaa lennättäjiä ympärillä toimivista miehitetyistä lentokoneista ja helikoptereista. Hätätilassa kopteri voi laskeutua turvallisesti kuormansa kanssa yhdysrakenteisen laskuvarjon avulla.

Kopteri voidaan helposti pakata mukaan esimerkiksi tavalliseen henkilöautoon. Sen mitat pakattuna ovat 112 x 76 x 103 senttimetriä. Lentovalmiina kopterin mitat ovat 280 x 309 x 95 senttimetriä. Kopterin oma paino kahdella akulla on 65 kilogrammaa.

Lisävarusteena hankittava vinssijärjestelmä mahdollistaa kuljetusten tekemisen ilman tasaista laskeutumisalustaa. Vinssin mukana tulee 20 metrin kuljetuskaapeli, joka on kelattavissa sekä automaattisesti että manuaalisesti. Sen kanssa enimmäispaino on 40 kilogrammaa. Kopterin lisätyn todellisuuden projektioavustaja auttaa kuljetuksissa ja ehkäisee vinssikuorman heilumista.

Vinssijärjestelmän ohella muita lisävarusteita kopterille ovat esimerkiksi tehokas pikalatausasema, 4G-lähetinmoduuli ja liikuteltava D-RTK 2 -satelliittivastaanotin.

Hinta ja saatavuus

DJI FlyCart 30 -kopterin perusmallin ja ohjaimen suositushinta on 21 000 euroa. Kopterin, ohjaimen, kahden akun ja pikalatausaseman sisältävän kokonaisuuden suositushinta on 28 900 euroa. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.