Monster Truck Championship -ajopeli saapuu uudelle konsolisukupolvelle maaliskuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Monster Truck Championship -ajopeli saapuu uudelle konsolisukupolvelle maaliskuussa

Monster Truck Championship

PAN Visionin jakelema ja NACONin julkaisema -ajopeli julkaistaan maaliskuussa myös - ja /S -pelikonsoleille, joilla päästään nauttimaan entistä upeammasta ultraterävästä 4K-grafiikasta ja jopa 60 ruudun päivitysnopeudesta.

Viime marraskuussa edelliselle konsolisukupolvelle ja -tietokoneille julkaistu ajopeli tuo kilpa-areenoilta ja televisiosta tutut jättiautot pelaajien ajettaviksi. Hurjilla tehoilla, vääntökyvyllä ja jättirenkailla varustetut monsteriautot ovat monelle tuttu näky erilaisista viihdeohjelmista ja elokuvista. Näiden massiivisten autojen ajamisesta voi Suomessa vain haaveilla. Monster Truck Championship tekee haaveista totta virtuaalimuodossa, kun kuljettaja pääsee ohjastamaan toinen toistaan hurjempia jättikaaroja erilaisilla ajoradoilla.

Kovaääniset voimanpesät ajavat kilpaa töyssyisillä radoilla mittaa toisistaan ottaen. Luvassa on tiukkoja kurveja, hurjia hyppyjä ja jyrkkiä töyräitä, jotka pitävät menon villinä ja kisan arvaamattomana. Kun isot tehopakkaukset syöksyvät radalla kaasu pohjassa, toisinaan myös ajoneuvojen pelti rytisee ja vaaran tuntu on ilmassa.

Monster Truck Championship -pelissä pelaaja osallistuu astetta erikoisempiin ajokisoihin oikean hirviöauton ratissa. Pelkän vauhtiajon ohella tärkeää on kiikkerästi ohjautuvan auton hallinta ja nopea reagointikyky. Se tuo kisailuun omat haasteensa, sillä jättimäiset renkaat ja tarkka fysiikanmallinnus tekevät autosta haastavan hallita. Reilun maavaran ansiosta pienet töyssyt on kuitenkin helppo ylittää eikä massiivinen auto jumiudu helpolla irtohiekkaan.

Pelissä on 25 erilaista ajorataa ja ajoareenaa eri puolilla Yhdysvaltoja. Mukana on useita erilaisia pelitiloja, kuten freestyle-kisat, vauhdikkaat rallit, rajut tuhoajot ja hyvää ajotaitoa vaativat aika-ajot. Pelissä on myös jopa kahdeksan pelaajan verkkopelitila. Lisäksi mukana on kiehtova urapelimuoto, jonka myötä pelaaja ottaa osaa erilaisiin ajotapahtumiin ja kisoihin. Menestyksen tuomilla palkintorahoilla pelaaja voi tuunata ja räätälöidä autoaan lukemattomin eri tavoin. Lisäksi pelaaja joutuu huolehtimaan omasta tiimistään ja sen varallisuudesta. Lopullisena tavoitteena on mestaruussarjan voitto Monster Truck -finaaleissa.

Erilaisia monsteriautoja on 16 erilaista ja näistä jokaista voi muokata erilaisin ominaisuuksin niin kiihtyvyyden, jousituksen, huippunopeuden kuin rengasvalintojenkin suhteen. Kaikkiaan mukana on 50 erilaista viritysosaa, joten vaihtoehtoja riittää myös vaativampaan makuun.

Kisatunnelmaa kohentavat aidot ajoympäristöt, kannustava yleisö ja autojen yksityiskohtainen vahingonmallinnus. Peli mallintaa aidontuntuisesti ärhäköiden monsteriautojen voimansiirron, jousituksen ja renkaiden reagoinnin vauhdikkaissa kisoissa.

Monster Truck Championship julkaistaan PlayStation 5 ja Xbox Series X sekä S -pelikonsoleille 11. maaliskuuta 2021. Lisäksi peli on saatavilla sekä PlayStation 4, ja -konsoleille että PC:lle.

Kommentoi

Knockout City -polttopallomoninpelin beta-versiota ladattiin miljoona kertaa Kommentit pois päältä artikkelissa Knockout City -polttopallomoninpelin beta-versiota ladattiin miljoona kertaa

Knockout City

EA:n ja Velan Studiosin tulevan Knockout City -polttopallomoninpelin beta-kokeilu järjestettiin viime viikonloppuna. Peliä ladattiin yhteensä miljoona kertaa.

Lisäksi peliä pelattiin yli 116 miljoonaa minuuttia ja sitä katsottiin Twitch -palvelussa yli 93,7 miljoonaa minuuttia.

Knockout City on vauhdikas moninpeli, jossa pelaajat tarvitsevat polttopallosta tuttuja heittämisen, kiinniottamisen ja väistämisen taitoja pärjätäkseen kilpailuhenkisissä otteluissa.

Aluksi pelissä tulee olemaan viisi moninpelikarttaa erityisine esteineen ja ominaisuuksineen. Saatavilla on myös harjoitusalue, jossa voit treenata joukkueesi kanssa. Pelivälineitä on valittavana kuusi erilaista aina räjähtävästä Bomb Ball -pallosta painovoimaa vastustavaan Moon Ball -palloon.

Pelata voi joko 3 vastaan 3, 4 vastaan 4 tai kaikki kaikkia vastaan -pelitiloissa. Yhteensä joukkueessasi voi olla pelaajia 32 kappaletta. Pelihahmoja voi luonnollisesti tuunata makunsa mukaan erilaisten vaatteiden ja varusteiden avulla.

Knockout City ilmestyy PlayStation 4, ja -konsoleille sekä :lle toukokuun 21. päivä. Pelin beta-versio on pelattavissa huhtikuun 2.-4. päivä. Peli on takaisinpäin yhteensopiva myös ja sekä S -konsoleilla. Voit tutustua peliin tarkemmin täällä.

Kommentoi

Huhu: The Last of Us -uusinto tuloillaan – Days Gone jatko-osa kuopattu Kommentit pois päältä artikkelissa Huhu: The Last of Us -uusinto tuloillaan – Days Gone jatko-osa kuopattu

The Last of Us

Huhujen mukaan suosittu toimintaseikkailu The Last of Us olisi saamassa uusinnon -konsolille. Huhut ovat peräisin Bloombergin artikkelista.

Projekti alkoi alunperin Sonyn toimesta pienen kehitystiimin voimin, mutta sittemmin sen kehityksestä on vastannut alkuperäinen kehittäjä Naughty Dog. The Last of Us ilmestyi alunperin vuonna 2013 PlayStation 3 -konsolille ja sai uusinnon PlayStation 4:lle seuraavana vuonna.

HBO on julkaisemassa The Last of Us -aiheista tv-sarjaa, jonka pääosassa nähdään Game of Thrones näyttelijät Pedro Pascal ja Bella Ramsey.

Samaisen artikkelin mukaan myös Days Gone olisi saanut jatkoa, mutta Sony on hylännyt projektin. Pelin kehittäjänä toiminut Sony Bend siirrettiin sittemmin työstämään uutta Uncharted -peliä, mutta pelot fuusiosta Naughty Dogin kanssa sai kehittäjät vetäytymään projektista. Days Gone ilmestyi PlayStation 4 -konsolille vuonna 2019.

Kommentoi