Muistatko Theme Hospital-pelin: Nyt samoilta tekijöiltä ilmestyi Two Point Hospital Kommentit pois päältä artikkelissa Muistatko Theme Hospital-pelin: Nyt samoilta tekijöiltä ilmestyi Two Point Hospital

Mikäli vuonna 1997 ilmestynyt Theme Hospital -peli on tuttu ja nostalgiaa herättävä, voi samojen tekijöiden tuoma uusi Two Point Hospital olla sopiva pelihankinta. :lle ilmestynyt peli on brittiläisen Two Point Studiosin kehittämä ja Segan julkaisema, ja siinä pelaaja vastaa ja johtaa sairaalaan ylläpitoa ja henkilöstöasioita.

Sairaalan kokonaishoito alkaa osastojen, toimistojen sekä palveluiden asentamisella ja sisustamisella, budjettia ylittämättä. Puitteiden valmistuessa pelaajan on oikeudenmukaisesti huolehdittava mm. henkilökunnan kouluttamisesta eri tarpeiden mukaan niin, että eri osastojen välinen kehitys etenee tasaisesti.

Two Point Hospital -strategiapelin viihdearvoa nostetaan brittihuumorin sävyin. Edeltävän pelinsä tavoin sairaalassa liikkuvien potilaiden nimet ja sairaudet ovat tarkoituksella huvittavia. Sekavien eli ns. lighthead-potilaiden pään tilalta löytyy hehkulamppi ja pelleasuisilla potilailla on alaansa liittyviä sairauksia, ja usein pellet on parannettava takaisin normaaleiksi ihmisiksi.

Peli on lisäksi haasteellinen ja laaja, sillä helpot ja lyhytvaikutteiset ratkaisut kostautuvat ja osoittavat hoitoketjun tehottomuuden. Sairaalan johtaminen vaatii paneutumista ja pohdintaa kuinka ongelmat saadaan ratkaistua pitkällä tähtäimellä niin, että potilaita hoidetaan ja sairaala saa siitä maksun. Alhainen palkka ei motivoi lääkäreitä ja jokaisella osaajalla on omat vahvuutensa ja luonteenpiirteensä.

Hyvää ratkaisutaitoa vaaditaan, kun käytettävää rahaa on vähän, tarkastaja on kaupungissa, pandemia on iskenyt asukkaisiin ja sairaalan henkilöstö on raivoissaan huonoista työoloistaan.

Katso pelin esittelyvideot tästä:

The Division 2 porskuttaa edelleen – uutta sisältöä luvassa Kommentit pois päältä artikkelissa The Division 2 porskuttaa edelleen – uutta sisältöä luvassa

The Division 2

Ubisoft on julkaissut Tom Clancy's -toimintapelin kuudennen vuoden toisen kauden nimeltä ”Shades of Red”. Uusi kausi tuo mukanaan merkittäviä päivityksiä suosittuun verkkomoninpeliin

Kauden sisältö

Shades of Red -kausi jatkaa pelin tarinaa uusilla käänteillä. Tarinan keskiössä on Aaron Keener, joka on nyt vangittuna Valkoisessa talossa. Pelaajien tehtävänä on jahdata Keenerin kumppaneita, alkaen Theo Parnellista.

Uudet ominaisuudet:

  • Kausittaiset muuttujat: Neljä erilaista muuttujatyyppiä, jotka vaikuttavat pelimekaniikkaan
  • Uutta tehtävää: Seitsemän peräkkäistä tehtävää, joissa kussakin on kahdeksan tavoitetta
  • Manhunt Scouts: Viikoittainen yhteistyötehtävä, jossa pelaajat ratkovat arvoituksia
  • Uudet varusteet ja aseet: Mukaan lukien uusia eksoottisia esineitä

Uusi sisältö on suunniteltu sekä uusille että kokeneille pelaajille. Jopa ensimmäisen tason pelaajat voivat ottaa osaa uuteen sisältöön.

Tom Clancy's The Division 2 -toimintapeli on saatavana sekä 5, , ja S sekä -pelikonsoleille että :lle. Lisäksi peli on saatavilla Ubisoft+-palvelussa.

Toimittajan valinnat: Peli-innostukseni juuret Kommentit pois päältä artikkelissa Toimittajan valinnat: Peli-innostukseni juuret

Hei kaikki lukijat! Täällä kirjoittaa tällä kertaa Mallu, 28-vuotias Errorin toimittajaharjoittelija, joka on pelannut ihan lapsuuden alkujuurista lähtien. Pelien kiehtova maailma on ollut aina lähellä sydäntäni ja tahtoisin jakaa teille pienen pintaraapaisun mistä kaikki alkoi.

Olen ollut kiinnostunut pelaamisesta niin pitkään kuin muistan. Ensimmäiset muistoni liittyvät 1 -konsoliin ja -peleihin. Aloittaessani pelimatkani vietin usein aikaa ilmaispelien parissa, mutta kun julkaistiin, oli meidän saatava se kotiin. Pelaamisen maailmaan minut johdatti vanhempi serkkuni, jonka kautta tutustuin moniin PlayStation-klassikoihin, joista tulikin lapsuuteni merkittäviä pelielämyksiä. Tässä haluan jakaa kanssanne muutamia minulle tärkeitä pelejä, jotka tekivät minusta pelaajan.

Micro Maniacs (PS1, Gameboy Color)

on Codemastersin kehittämä värikäs ja vauhdikas ajopeli, jossa pienet hahmot kilpailevat juosten ja toisiaan vastaan taistelemalla. Pelissä on 41 erilaista ympäristöä ja kahdeksan hahmoa, joilla kaikilla on omat erityistaitonsa. Tämä oli ehdoton suosikkini serkkuvierailuilla, sillä sen luovat kentät ja hauskat ääniefektit vetivät aina mukaansa.

Spyro: Year of the Dragon (PS1)

oli aikoinaan aivan omaa luokkaansa. Insomniac Gamesin kehittämä seikkailu vei minut lohikäärmeiden maailmaan, ja siinä yhdistyi unelmoijan mielikuvitus sekä kiinnostavat hahmot. Spyron maailma oli visuaalisesti upea ja täynnä seikkailuja, jotka saivat aina palaamaan pelin pariin.

Nintendogs (Nintendo DS)

Eläinrakkaana ihmisenä oli lapsuudessa minulle aivan erityinen peli. Tässä simulaatiossa sai hoitaa omaa virtuaalikoiraa DS:n kosketusnäytön ja mikrofonin avulla. Vaikka pelissä ei ollut suuria haasteita tai tavoitteita, oli se silti ihana kokemus – täysi kymppi yksinkertaisuudessaan!

Sly 2: Konnakopla (PS2)

on edelleen yksi ikonisimmista peleistä, joita pelasin lapsena, eikä sen viehätys ole kadonnut aikuisenakaan. Sucker Punch Productionsin kehittämässä pelissä seurattiin Slyn ja hänen rikoskumppaniensa seikkailuja ympäri maailmaa. Seikkailun täyteiset kentät, hahmojen väliset kemiat ja varastelun jännitys tekivät tästä pelistä unohtumattoman.

Pokémon Emerald (Game Boy Advance)

Alun perin veljelleni kuulunut Pokémon Emerald oli myös minulle merkittävä peli, jonka parissa vietin lukemattomia tunteja. Tavoitteeni oli saada kaikki pelin Pokémonit, vaikka tajusinkin pian tarvitsevani myös toisen peliversion saadakseni kaiken. Vaikka tämä takaisku olikin harmillinen, nautin silti jokaisesta hetkestä – ja pelaan Pokémonia vielä tänäkin päivänä.

Dog's Life (PS2)

Dog's Life on yksi niistä vähemmän tunnetuista peleistä, mutta minulle se oli täynnä hauskuutta. Tässä Frontier Developmentsin luomassa pelissä sain elää koiran elämää ja tehdä kaikkea hauskaa, mitä koirat tekevät – haukkua, kaivaa kuoppia ja jopa pissiä ”kilpaillen” muiden koirien kanssa. Peli oli täynnä huumoria, ja se jäi elävästi mieleen lapsuuteni leikkisänä kohokohtana.

Ōkami (PS2)

, jonka kauniiseen maailmaan minut tutustutti ystäväni, oli visuaalisesti ja tarinallisesti ainutlaatuinen. Clover Studion ja Capcomin kehittämä peli yhdisti taidetta ja seikkailua, ja sen japanilaistyylinen grafiikka sai minut uppoutumaan tarinaan täysin. Vaikka en lapsena vielä ymmärtänyt peliä syvällisesti, sen tunnelma teki suuren vaikutuksen.

Näiden pelien kautta löysin paikkani pelien maailmasta ja olen kiitollinen, että sain kokea nämä seikkailut osana kasvutarinaani. Nämä pelit eivät olleet vain viihdettä – ne olivat matkoja eri maailmoihin ja antoivat unohtumattomia hetkiä, jotka vieläkin inspiroivat minua pelaajana.

Artikkeli: Mallu Millie