Muistatko Theme Hospital-pelin: Nyt samoilta tekijöiltä ilmestyi Two Point Hospital Kommentit pois päältä artikkelissa Muistatko Theme Hospital-pelin: Nyt samoilta tekijöiltä ilmestyi Two Point Hospital

Mikäli vuonna 1997 ilmestynyt Theme Hospital -peli on tuttu ja nostalgiaa herättävä, voi samojen tekijöiden tuoma uusi olla sopiva pelihankinta. :lle ilmestynyt peli on brittiläisen Two Point Studiosin kehittämä ja Segan julkaisema, ja siinä pelaaja vastaa ja johtaa sairaalaan ylläpitoa ja henkilöstöasioita.

Sairaalan kokonaishoito alkaa osastojen, toimistojen sekä palveluiden asentamisella ja sisustamisella, budjettia ylittämättä. Puitteiden valmistuessa pelaajan on oikeudenmukaisesti huolehdittava mm. henkilökunnan kouluttamisesta eri tarpeiden mukaan niin, että eri osastojen välinen kehitys etenee tasaisesti.

Two Point Hospital -strategiapelin viihdearvoa nostetaan brittihuumorin sävyin. Edeltävän pelinsä tavoin sairaalassa liikkuvien potilaiden nimet ja sairaudet ovat tarkoituksella huvittavia. Sekavien eli ns. lighthead-potilaiden pään tilalta löytyy hehkulamppi ja pelleasuisilla potilailla on alaansa liittyviä sairauksia, ja usein pellet on parannettava takaisin normaaleiksi ihmisiksi.

Peli on lisäksi haasteellinen ja laaja, sillä helpot ja lyhytvaikutteiset ratkaisut kostautuvat ja osoittavat hoitoketjun tehottomuuden. Sairaalan johtaminen vaatii paneutumista ja pohdintaa kuinka ongelmat saadaan ratkaistua pitkällä tähtäimellä niin, että potilaita hoidetaan ja sairaala saa siitä maksun. Alhainen palkka ei motivoi lääkäreitä ja jokaisella osaajalla on omat vahvuutensa ja luonteenpiirteensä.

Hyvää ratkaisutaitoa vaaditaan, kun käytettävää rahaa on vähän, tarkastaja on kaupungissa, pandemia on iskenyt asukkaisiin ja sairaalan henkilöstö on raivoissaan huonoista työoloistaan.

Katso pelin esittelyvideot tästä:

Kommentoi

WRC Generations -rallipeli ilmestyi Switchille Kommentit pois päältä artikkelissa WRC Generations -rallipeli ilmestyi Switchille

WRC Generations

Finlandin jakelema ja NACONin julkaisema ajopeli tarjoaa Switch -pelikonsolille kaikkien aikojen laajimman rallikokemuksen.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n virallisena ajopelinä on äärimmäisen monipuolinen, kattava ja kokonaisvaltainen rallikokemus. Se tarjoaa pelaajalle mahdollisuuden kokea virtuaalisten rallikisojen huumaa runsaalla kattauksella kiehtovia etappeja ja erikoiskokeita niin yksin- kuin moninpelinäkin. Samalla WRC Generations on ensimmäinen rallipeli moderneilla hybridiautoilla, mikä tuo oman muutoksensa perinteiseen rallikokemukseen. Kiehtovien lisäysten ohella peli sisältää kaikkien pelisarjan aiempien pelien sisällön sekä joukon keskeisiä uudistuksia.

Moninpelin ytimessä sykkii sen tärkein uudistus eli monipuolinen liigapelimuoto. Siinä verkkopelaajat pääsevät ottamaan mittaa toisistaan sekä vaihtuvissa päivä- että viikkohaasteissa. Näissä menestyminen ratkoo pelaajan sijoituksen kansainvälisessä pistetaulukossa, joten kisailu on viikosta toiseen jännittävää. Toinen keskeinen uudistus kisaamiseen on omien ajotiimien luominen. Näin pelaajat voivat tunnustaa omaa väriä ja tuoda esille tiiminsä nimeä erilaisissa moninpelihaasteissa.

Tiimien ohella pelaajat voivat luoda upeita autotarroituksia eri kuvioineen, väreineen ja tunnuksineen. Erilaisia hauskoja ja tyylikkäitä yhdistelmiä on valtava määrä. Suunnittelutyökalun avulla jokainen voi tehdä omasta ajokistaan tunnistettavan ja persoonallisen luomuksen.

sisältää runsaasti ajettavaa ja koettavaa, kuten peräti 22 eri maata, 50 virallista ajotiimiä, 165 erikoiskoetta ja 37 legendaarista autoa vuosikymmenten varrelta. Kaikkiaan kisojen varrelle mahtuu jopa 750 kilometriä erilaisia rallireittejä.

on nyt saatavilla 5, PlayStation 4, ja S, Xbox One sekä Switch -konsoleille että PC:lle.

Kommentoi

Far Cry 6 -toimintapeli laajenee uuden lisäosan myötä Kommentit pois päältä artikkelissa Far Cry 6 -toimintapeli laajenee uuden lisäosan myötä

Far Cry 6 - Lost Between Worlds

Suositun Far Cry 6 -toimintapelin päivitykset ja lisäosat ovat laajentaneet pelin perusluonnetta juonivetoisen tarinan ulkopuolelle. Nämä laajennukset ovat tarjonneet vaihtoehtoisia tapoja tutustua pelimaailman hahmoihin sekä tuoneet kiehtovia kierteitä pelimaailmaan, kuten Stranger Things -televisiosarjan vivahteet, Rambo-elokuvien vaikutteet tai näyttelijä Danny Trejon karisman lisätehtävineen.

Lost Between Worlds -lisäosa laajentaa peliä entisestään tuomalla mukaan New Game Plus -pelimuodon ja uusia pelihaasteita sekä valikoiman pienempiä uudistuksia, kuten monipuolisemman ammusten käytön ja mahdollisuuden kuljettaa eläinapureita mukanaan.

Lisäosan tärkein sisältö on kuitenkin kokonaan uusi tarinatila, joka vie päähahmo Dani Rojasin yliluonnolliselta vaikuttavaan kokemukseen. Tavatessaan maan ulkopuolisen Fe-olennon Dani huomaa olevansa aivan uudenlaisten ongelmien edessä. Paetakseen luonnottomasta tilanteesta Dani joutuu suorittamaan tehtäviä ulottuvuuksia repineiden elementtien joukossa. Tämä tarkoittaa epätavallisten maailmojen ja näiden lainalaisuuksien parissa selviytymistä. Haasteena ovat eriskummalliset pulmatilanteet ja uudenlaiset vastukset. Vastaavasti apua on uudenlaisista aseista ja varusteista. Lisäksi Dani saa tarinan edetessä avukseen uudenlaisia voimia.

Lost Between Worlds tarjoaa ennennäkemättömän tavan kokea Far Cry 6 -pelin maailma ja nauttia sen hurjista ja luonnottomista tapahtumaketjuista tutulta tuntuvan pelimekaniikan avulla. Samalla pelin uudet haastetilat ja pelimuodot tarjoavat perinteisemmän Far Cry 6 -kokemuksen sekä yksinpelinä että yhdessä kaverin kanssa yhteistyömuodossa pelaten.

Uuden lisäosan kunniaksi tulee pelattavaksi ilmaiseksi rajoitetuksi ajaksi. Peliä testanneiden pelaajien edistyminen tallentuu, joten ostaessaan pelin pelaaja pääsee jatkamaan peliä alusta aloittamisen sijasta.

on saatavilla sekä Xbox Series X/S-, Xbox One-, PlayStation 5-, ja PlayStation 4 -pelikonsoleille että -tietokoneille. Far Cry 6: Lost Between Worlds -lisäosa julkaistaan 6. joulukuuta kaikille edellä mainituille pelialustoille.

Kommentoi