Muistatko Theme Hospital-pelin: Nyt samoilta tekijöiltä ilmestyi Two Point Hospital Kommentit pois päältä artikkelissa Muistatko Theme Hospital-pelin: Nyt samoilta tekijöiltä ilmestyi Two Point Hospital

Mikäli vuonna 1997 ilmestynyt Theme Hospital -peli on tuttu ja nostalgiaa herättävä, voi samojen tekijöiden tuoma uusi Two Point Hospital olla sopiva pelihankinta. :lle ilmestynyt peli on brittiläisen Two Point Studiosin kehittämä ja Segan julkaisema, ja siinä pelaaja vastaa ja johtaa sairaalaan ylläpitoa ja henkilöstöasioita.

Sairaalan kokonaishoito alkaa osastojen, toimistojen sekä palveluiden asentamisella ja sisustamisella, budjettia ylittämättä. Puitteiden valmistuessa pelaajan on oikeudenmukaisesti huolehdittava mm. henkilökunnan kouluttamisesta eri tarpeiden mukaan niin, että eri osastojen välinen kehitys etenee tasaisesti.

Two Point Hospital -strategiapelin viihdearvoa nostetaan brittihuumorin sävyin. Edeltävän pelinsä tavoin sairaalassa liikkuvien potilaiden nimet ja sairaudet ovat tarkoituksella huvittavia. Sekavien eli ns. lighthead-potilaiden pään tilalta löytyy hehkulamppi ja pelleasuisilla potilailla on alaansa liittyviä sairauksia, ja usein pellet on parannettava takaisin normaaleiksi ihmisiksi.

Peli on lisäksi haasteellinen ja laaja, sillä helpot ja lyhytvaikutteiset ratkaisut kostautuvat ja osoittavat hoitoketjun tehottomuuden. Sairaalan johtaminen vaatii paneutumista ja pohdintaa kuinka ongelmat saadaan ratkaistua pitkällä tähtäimellä niin, että potilaita hoidetaan ja sairaala saa siitä maksun. Alhainen palkka ei motivoi lääkäreitä ja jokaisella osaajalla on omat vahvuutensa ja luonteenpiirteensä.

Hyvää ratkaisutaitoa vaaditaan, kun käytettävää rahaa on vähän, tarkastaja on kaupungissa, pandemia on iskenyt asukkaisiin ja sairaalan henkilöstö on raivoissaan huonoista työoloistaan.

Katso pelin esittelyvideot tästä:

Tältä näyttää moninpeli ensi viikolla ilmestyvän Welcome to Paradize -zombiepelissä Kommentit pois päältä artikkelissa Tältä näyttää moninpeli ensi viikolla ilmestyvän Welcome to Paradize -zombiepelissä

Welcome To Paradize

PAN Visionin jakelema ja NACONin julkaisema avoimen maailman -toimintapeli on pelattavissa myös yhteistyössä kavereiden kanssa. Katso moninpelin traileri alta.

Paratiisissa kukaan ei ole yksin, vaikka minkäänlaista juttuseuraa omat hakkerointikypäriä kantavat zombiapulaiset eivät tarjoakaan. Sen sijaan ihmiskaverin kanssa koettuna zombimaailmastakin löytyy jutun juurta jauhettavaksi. Turinoinnin ohella vaarallisten alueiden koluaminen on turvallisempaa, sillä ylimääräiset silmäparit ehkäisevät tehokkaasti salakavalan selkämykseen hyökkäämisen. Toki sekin sillä oletuksella, että pelikaveria kiinnostaa pelikumppanin kohtalo tai että on ylipäätään yhtään enemmän hereillä kuin ympärillä pyörivät zombit.

Welcome to ParadiZen zombikokemus taipuu sujuvasti monenlaiseen pelaamiseen. Olipa pelaaja yksinäinen susi, satunnainen kimppapelaaja tai täyspäiväistä moninpeliä harrastava selviytyjäoletettu, pelin joustava moninpeliluonne taipuu monenlaiseen muottiin. Kaverin kanssa voi pelata silloin ja tällöin tai vaikkapa kokonaisia tehtäväketjuja suorittaen. Sitä paitsi kaverin kanssa on mukavampi joutua zombihirvitysten kouriin kuin täysin yksin.

Mikä parasta, kaverin kanssa pelaaminen ei suinkaan haittaa omaa edistymistä pelissä. Näinpä kaverin kanssa puuhastelu ja seikkaileminen ei suinkaan ole pois omasta tarinalinjastosta. Pelaajia yhteen moninpelisessioon mahtuu enimmillään neljä kerrallaan. Jotta moninpelikokemuksen kuvailu ei jäisi täysin tekstin tasolle, on hommasta julkaistu myös muikea video.

Welcome to ParadiZe on toiminnallinen ja humoristinen selviytymistoimintapeli, jossa pelaaja ohjaa selviytyjää zombimaailmanlopun jälkeisessä maailmassa. Apuna aseiden lisäksi ovat kätevät hakkerointikypärät, joilla zombeista voi kesyttää omia alkukantaisia apureita.

Welcome to ParadiZe ilmestyy 29. helmikuuta 2024 - ja ja S -pelikonsoleille sekä :lle. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Rentoudu digitaalisessa puutarhassa – Garden Life peli ilmestyi tänään Kommentit pois päältä artikkelissa Rentoudu digitaalisessa puutarhassa – Garden Life peli ilmestyi tänään

Garden Life

PAN Visionin jakelema ja NACONin julkaisema tarjoaa mindfulness-henkistä virtuaalipuuhastelua ja rentouttavaa pelaamista.

Virtuaalisen puutarhan ja kasvihuoneen kanssa puuhastelu voi olla yhtäältä sekä rentouttavaa näpertämistä että tarinavetoista kevytseikkailua ilman suuria ja vaikeita haasteita. Suorituskeskeisen pelaamisen vastapainoksi luotu Garden Life: A Cozy Simulator on lämminhenkinen kokemus täynnä kevyttä tekemistä ja vaivatonta pelattavaa kasvimaan, puutarhan ja lähiympäristön sekä erilaisten puutarhatarvikkeiden parissa.

Värikkäässä ja hyväntuulisessa pelimaailmassa on kaksi erilaista pelimuotoa. Näitä ovat tarinavetoinen kevytseikkailu pienen kaupungin yhteisössä ja omassa rauhassa edistyvä puuhailupuoli ilman suuria tavoitteita tai varsinaisia haasteita. Jälkimmäinen näistä keskittyy enemmän rentouttavaan mindfulness-henkiseen puuhailuun, jossa aivot saavat lepoa ja mieli rentoutumista, kun pelaaja voi keskittyä harmittomiin askareisiin omaa virtuaaliympäristöään kunnostaen. Tarinavetoisessa pelitilassa pelaajalla on selkeitä toisiinsa liittyviä tapahtumia ja tehtäviä, jotka vievät peliä eteenpäin omalla painollaan.

Olipa pelitilana kumpi tahansa, molemmat keskittyvät puutarhanhoitoon, kasveihin ja elinvoimaisen ympäristön kanssa pakertamiseen. Etenemisen myötä pelaajaa palkitaan uusin työkaluin, kasvein ja tarvikkein, jotka tuovat lisää mahdollisuuksia pelissä etenemiselle.

Mukana on yli 120 erilaista kasvia eri väriversioineen ja peräti 245 erilaista koriste-esinettä ympäristöä kaunistamaan. Näiden monipuolisella yhdistämisellä jokainen voi löytää oman virtuaalisisustajansa pienellä vaivalla.

Garden Life on nyt saatavilla , , ja S -pelikonsoleille sekä :lle. Pelin Nintendo -versio julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Pelin ikäraja on PEGI 3.