Muta ja lumi lentää – arvostelussa Snowrunner Kommentit pois päältä artikkelissa Muta ja lumi lentää – arvostelussa Snowrunner

SnowRunner

SnowRunner (PS4)

7.5 / 10
Hyvää Tekemistä riittää pitkäksi aikaa ja pelin parissa aika rientää kuin siivillä. Pahaa Tehtävissä jonkin verran toistoa, mutta onneksi maisemaa voi vaihtaa ja uudet haasteet odottavat. Mutaa Mikäli ajosimulaatiot miellyttävät ja erityisesti raskaskalusto tavarankuskaamisineen on lähellä sydäntä, kannattaa tämä peli ehdottomasti hommata kokoelmiin.

jatkaa siitä mihin edeltäjänsä MudRunner ja Spintires jättivät. Jo tuttujen Amerikan ja Venäjän maastojen lisäksi tutkittavana on myös Alaskan lumiset maisemat. Luonnollisesti kaikkea on enemmän ja se näyttää myös paremmalta kuin edeltäjänsä. Etenkin vuorokausirytmi tuo varsin vaikuttavia tunnelmia ajohetkiin.

Kyseessä ei kuitenkaan ole aivan täysin tavallinen ajopeli, jonka pelisarjan aiempia osia kokeilleet varmasti tiedostavat. SnowRunner, kuten edeltäjänsäkin onnistuu olemaan samalla erittäin miellyttävä ja jopa rauhoittava. Mutta toisinaan myös hermoja raastavan haastava ja ankara. Vaikka olisit kolmatta kertaa suorittamassa saman tehtävän osuutta ja jäät kerta toisen jälkeen mutaan kiinni, on siinä kuitenkin jotain niin tyydyttävää kun saat kammettua ajoneuvosi omin avuin irti.

SnowRunner arvostelu
Eräässä sivutehtävässä täytyi kammeta Chevy lähiseudun kukkulan huipulle.

Tehtäviä on monenlaisia ja useimpiin liittyy jonkin sortin tavaran kuskaaminen paikasta A paikkaan B. Usein se “helpoin” ja suorin reitti on kuitenkin katki ja vaatii oman sivutehtävänsä, jotta sen kautta pääsee etenemään. Kartalta löytyy myös muunlaisia sivutehtäviä kuten kadonneiden perävaunujen pelastamisia. Karttaa tutkimalla vastaan tulee mm. Ubisoftin peleistä tuttuun tapaan vartiotorneja, jotka avaamalla näet pidemmälle, ja samalla löydät sivutehtäviä ja päivityksiä kuormureihisi.

Ajoneuvoja on laidasta laitaan ja niitä on reippaasti enemmän kuin edeltävissä pelisarjan osissa. Mikä parasta, mukana on oikeita merkkejä kuten International, Caterpillar, Pacific ja Hummer. Uusia voi löytää maastosta tai niitä voi ostaa pajalta. Ajoneuvotyyppejä on myös monia ja jokaiselle on oma tarkoituksensa. Tavaran kuljetukseen on omanlaisia kulkupelejä maastosta riippuen. Myös maaston kartoitukseen ja pienempiin tehtäviin on kevyempiä lava-autoja. Maastosta muiden ajoneuvojen pelastamiseen on myös täysin omat raskaansarjan kulkuneuvot.

Snowrunner arvostelu
Kulkunevuoja voi parannella uusilla osilla ja kustomoidan haluamaan kuosiin.

Kulkupelejä voi tietenkin myös tuunata ja kustomoida makunsa mukaan. Puhtaasti kosmeettisten kuten maalin ja kattotelineiden lisäksi kuormureihin ja lava-autoihin saa myös asennettua uusia koneita, jousia, renkaita ja paljon muuta. Lavojen lisäksi niihin voi asentaa erilaisia laitteita ja säiliöitä.

Kommentoi

Superhot jatko-osa ei vaadi VR-laitteita – ilmestyy ensi viikolla Kommentit pois päältä artikkelissa Superhot jatko-osa ei vaadi VR-laitteita – ilmestyy ensi viikolla

Superhot: Mind Control Delete

Suositun Superhot VR-pelin jatko-osa Superhot: Mind Control Delete ilmestyy ensi viikolla heinäkuun 16. päivä konsoleille ja PC:lle.

Edeltäjästään poiketen se ei vaadi lainkaan VR-laitteistoa ja tulee olemaan täysin ilmainen niille, jotka jo omistavat Superhot -pelin entuudestaan.

Superhot: Mind Control Delete on neljä kertaa laajempi kuin edeltäjänsä ja siitä löytyy tutut ajantaivutusominaisuudet ja hidastetut taistelut. Keräät matkallasi tiedonrippeitä tarkoituksestasi ja kasvat edetessäsi vahvemmaksi.

Superhot: Mind Control Delete heinäkuun 16. päivä ja Xbox One -konsoleille ja PC:lle.

Kommentoi

Warhammer: Chaosbane saapuu myös seuraavan sukupolven konsoleille Kommentit pois päältä artikkelissa Warhammer: Chaosbane saapuu myös seuraavan sukupolven konsoleille

Warhammer: Chaosbane

Bigben Gamesin julkaisema Warhammer: Chaosbane -toimintaroolipeli on saamassa julkaisun myös seuraavan sukupolven Playstation 5 ja Xbox Series X -konsoleille.

Alunperin viime vuonna ja Xbox One -konsoleille sekä PC:lle ilmestynyt peli vie Warhammer -maailman Diablo-henkiseen toimintaroolipeliin. Pelissä olet Empire of Manin viimeinen toivo Chaosta vastaan. Yhteensä neljä pelaajaa voi liittyä samaan peliin lokaalisti tai verkon välityksellä.

Warhammer: Chaosbane on saatavilla PlayStation 4- ja Xbox One -konsoleille sekä PC:lle. Peli ilmestyy myös Playstation 5 ja Xbox Series X -konsoleille, mutta tarkka julkaisuajankohta on vielä pimennossa.

Kommentoi