Muutama sana pelimuusikista Kommentit pois päältä artikkelissa Muutama sana pelimuusikista

PC Pelaaja / PC Gamer

Peliteollisuus on muodostunut valtavaksi liiketoiminnaksi, jossa on mukana raudanlujia ammattilaisia. Suunnittelijat, käsikirjoittajat, koodaajat, graafikot ja muut vastaavat tulevat hyvin nopeasti mieleen, kun ajatellaan peli-alan ammattilaisia.

Kuinkas sitten pelimusiikki? Musiikin rooli voi olla pelin rytmittämistä, yleisen tunnelman luomista tai jonkin tietyn tilanteen korostamista. Olen usein huomannut esimerkiksi tiukan pomotaistelun aikana, että musiikki saattaa muuttua hektisemmäksi tai uhkaavammaksi, vastuksena olevan pomon vaarallisuutta korostaen.

Pelimusiikin säveltämisen tekee vielä vaativammaksi se seikka, että kappaleiden pitää tukea peliä oikein, eli liian vaisua taustalorinaa se ei saa olla. Se ei myöskään saa ryhtyä missään vaiheessa ärsyttämään, olettaen pelaajan pelaavan jotain tiettyä kohtaa tai kenttää satoja tai jopa tuhansia kertoja. Tästä hyvänä esimerkkinä on NES:n alkuperäinen Super Mario Bros, jonka ensimmäisen kentän iloinen musiikki on lähes jokaiselle pelaajalle tuttu. Enkä ole vielä tähän päivään mennessä kuullut, että kyseinen kappale olisi raastanut kenenkään korvia.

Olen kuunnellut koko ikäni valtavasti musiikkia, lähes sitä hengittäen. Pelien äänimaailma onkin aina erityishuomioni alla ja ajattelin nyt lähitulevaisuudessa laatia muutaman Top-5 listan eri pelisarjojen sävellyksistä. Musiikista yleisestikin nauttivat ihmiset voivat liittyä mukaan, kun käymme useiden pelisarjojen tarjontaa läpi.

 

Kommentoi

Pelimusiikkiorkesteri julkaisi kaksi musiikkivideota The Last of Us Part II -pelin hengessä Kommentit pois päältä artikkelissa Pelimusiikkiorkesteri julkaisi kaksi musiikkivideota The Last of Us Part II -pelin hengessä

Game Music Collective

Suomalainen pelimusiikkiorkesteri Game Music Collective julkaisi tällä viikolla kaksi musiikkivideota myyntiennätyksiä rikkovasta The Last of Us Part II -pelistä.

Pelimusiikkiorkesterin YouTube-kanavalla tiistaina julkaistu kappale ”Through the Valley” tuli tunnetuksi The Last of Us Part II -pelin trailerimusiikkina. Alkuperäisen kappaleen on kirjoittanut amerikkalainen blues/folk-muusikko Shawn James.

Torstaina julkaistu toinen musiikkivideo on norjalaisen A-ha-yhtyeen 1985 julkaistu hitti Take on Me, joka myös soi The Last of Us Part II -pelissä päähenkilö Ellien esittämänä.

The Last of Us Part II -musiikkivideot kuvattiin Helsingissä Vallilan Ratapihan alueella. Musiikkivideoiden laulajaksi Game Music Collective kutsui vierailemaan oululaisen Mokka Laitisen, joka tunnetaan parhaiten Punaisen Kuningattaren Periaatteen laulajana.

“Vallilan ratapiha soveltuu loistavasti The Last of Usin post-apokalyptisen maailman teemaan”, kommentoi Game Music Collectiven taiteellinen johtaja Lukas Stasevskij. “Toimme paikalle vielä auton ovia ja muuta romua, jotta tavoitimme paremmin pelin tunnelman. Halusimme myös löytää musiikkivideolle laulajan, joka pystyisi tulkitsemaan kappaleet samassa hengessä kuin pelin päähenkilö Ellie. Pelissä on riipaisevaa tragediaa ja Mokka oli todellinen löytö tulkitsemaan kappaleet.”

Kommentoi

Arch Enemyn, Triviumin, Soilworkin sekä Dark Tranquillityn laulajat ovat lainanneet ääntään osaksi tulevaa Metal: Hellsinger -peliä Kommentit pois päältä artikkelissa Arch Enemyn, Triviumin, Soilworkin sekä Dark Tranquillityn laulajat ovat lainanneet ääntään osaksi tulevaa Metal: Hellsinger -peliä

”Metal: Hellsinger” on rytminen ensimmäisen persoonan ammuntapeli (FPS), jossa kykysi ampua tahdilla parantavat pelikokemustasi. Mitä enemmän synkronoit ammuntaasi rytmin kanssa, sitä intensiivisemmäksi musiikki muuttuu ja sitä enemmän tuhoa teet. Päihitä erilaisia demoneita pääkalloverhotuilla terillä tai erilaisilla murha-aseilla varustettuna. Jokaisella aseella on oma erikoiskykynsä.

Pelaa läpi eeppisen tarinan, jonka palkittu näyttelijä Troy Baker on luonut. Valloita sitten tulostaulut tai haasta ystäväsi voittamaan sinut haastetilassa.

Vaikka Infernal Planes tunnetaan yleisesti nimellä helvetti, se on todellisuudessa tuhannen helvetin liitto, jotka kaikki ovat omalla tavallaan kauhistuttavia ja ikäviä. Punaisen tuomarin syrjäyttämiseksi sinun on taisteltava tiesi kovimmista kulmista aina Voken jäisestä maailmasta Stygian vihaiseen maailmaan asti.

”Metal: Hellsinger” tullaan julkaisemaan Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X -konsoleilla sekä PC:llä vuonna 2021 ja sillä tullaan kuulemaan metallimusiikin saralla ansioituneita laulajia kuten Alissa White-Gluzia (Arch Enemy), Matt Heafya (Trivium), Mikael Stannea (Dark Tranquillity) sekä Björn Stridia (Soilwork). Voit katsoa trailerin pelistä tästä:

Kommentoi