Muutama sana pelimuusikista Kommentit pois päältä artikkelissa Muutama sana pelimuusikista

PC Pelaaja / PC Gamer

Peliteollisuus on muodostunut valtavaksi liiketoiminnaksi, jossa on mukana raudanlujia ammattilaisia. Suunnittelijat, käsikirjoittajat, koodaajat, graafikot ja muut vastaavat tulevat hyvin nopeasti mieleen, kun ajatellaan peli-alan ammattilaisia.

Kuinkas sitten pelimusiikki? Musiikin rooli voi olla pelin rytmittämistä, yleisen tunnelman luomista tai jonkin tietyn tilanteen korostamista. Olen usein huomannut esimerkiksi tiukan pomotaistelun aikana, että musiikki saattaa muuttua hektisemmäksi tai uhkaavammaksi, vastuksena olevan pomon vaarallisuutta korostaen.

Pelimusiikin säveltämisen tekee vielä vaativammaksi se seikka, että kappaleiden pitää tukea peliä oikein, eli liian vaisua taustalorinaa se ei saa olla. Se ei myöskään saa ryhtyä missään vaiheessa ärsyttämään, olettaen pelaajan pelaavan jotain tiettyä kohtaa tai kenttää satoja tai jopa tuhansia kertoja. Tästä hyvänä esimerkkinä on NES:n alkuperäinen Super Mario Bros, jonka ensimmäisen kentän iloinen musiikki on lähes jokaiselle pelaajalle tuttu. Enkä ole vielä tähän päivään mennessä kuullut, että kyseinen kappale olisi raastanut kenenkään korvia.

Olen kuunnellut koko ikäni valtavasti musiikkia, lähes sitä hengittäen. Pelien äänimaailma onkin aina erityishuomioni alla ja ajattelin nyt lähitulevaisuudessa laatia muutaman Top-5 listan eri pelisarjojen sävellyksistä. Musiikista yleisestikin nauttivat ihmiset voivat liittyä mukaan, kun käymme useiden pelisarjojen tarjontaa läpi.

 

”Soittakaa lisää pelimusiikkia!” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 8 Kommentit pois päältä artikkelissa ”Soittakaa lisää pelimusiikkia!” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 8

Pelimusiikin ikivihreät on Errorin artikkelisarja, jossa toimittajamme poimii kasaan kourallisen jollain tapaa hänen omaa elämäänsä mullistaneita pelisävellyksiä. Kappaleet ovat voineet riemastuttaa, vihastuttaa tai aiheuttaa monia muita vahvoja reaktioita, mutta ennen kaikkea, ne ovat jääneet elämään ikuisina korvamatoina omaan sisimpäänsä. Ne soivat kuin päättymättömältä kasetilta, joka ei koskaan mene solmuun.

Tämän kertaisen artikkelisarjan valinnat pienten nippelitietojen kera voit katsastaa tästä alta:

Voit nyt myös äänestää artikkelisarjan lopussa omaa kappalesuosikkiasi.

Halo: Combat Evolved – Main Theme

Halo: Combat Evolved -pelin tunnusmusiikki on eeppinen ja majesteettinen sävellys, joka luo täydellisen tunnelman pelin avaruusooppera-maailmaan. Kappaleen sävelsi Martin O'Donnell, joka on työskennellyt monien muidenkin Halo-pelien musiikkien parissa. Main Theme on yksi pelimusiikkimaailman ikonillisimmista teemoista, ja se on jäänyt mieleen monille pelaajille pelin upean grafiikan ja jännittävän pelattavuuden ohella.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild – Hyrule Field

Vuonna 2017 ilmestyneen The Legend of Zelda: Breath of the Wild -pelin Hyrule Field -teema on kaunis ja tunnelmallinen kappale, joka kuvaa pelin avointa ja seikkailuntäyteistä maailmaa. Kappaleen herkät pianon sävelet ja orkesterin majesteettinen sointi herättävät tunteen vapaudesta ja seikkailusta.

Kappeleen ovat säveltäneet Manaka Kataoka, Maasa Miyoshi, Masato Ohashi & Tsukasa Usui.

Uncharted 4: A Thief's End – Main Theme

Vuonna 2016 julkaistun Uncharted 4: A Thief's End -pelin tunnuskappale on jännittävä ja vauhdikas sävellys, joka heijastaa pelin vauhdikasta toimintaa ja seikkailun tuntua. Kappaleen orkesterin ja sähköisten instrumenttien yhdistelmä luo ainutlaatuisen ja energisen tunnelman, joka pitää pelaajan otteessaan.

Kappaleen on säveltänyt elokuvasäveltäjä Henry Jackman.

Mikä artikkelin kappalevalinnoista oli suosikkisi tällä kertaa?

Ja levyraadin tällä kertaa voittaa?

”Please Don’t Stop The Game Music!” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 7 Kommentit pois päältä artikkelissa ”Please Don’t Stop The Game Music!” – Pelimusiikin ikivihreät, osa 7

on Errorin artikkelisarja, jossa toimittajamme poimii kasaan kourallisen jollain tapaa hänen omaa elämäänsä mullistaneita pelisävellyksiä. Kappaleet ovat voineet riemastuttaa, vihastuttaa tai aiheuttaa monia muita vahvoja reaktioita, mutta ennen kaikkea, ne ovat jääneet elämään ikuisina korvamatoina omaan sisimpäänsä. Ne soivat kuin päättymättömältä kasetilta, joka ei koskaan mene solmuun.

Tämän kertaisen artikkelisarjan valinnat pienten nippelitietojen kera voit katsastaa tästä alta:

Voit nyt myös äänestää artikkelisarjan lopussa omaa kappalesuosikkiasi.

Castlevania: Symphony of the Night – Dracula's Castle

Dracula's Castle on musiikkiteema, jonka alkuperäinen säveltäjä on Michiru Yamane pelille Castlevania: Symphony of the Night. Kappaletta kuullaan ensimmäisessä osiossa Draculan linnan sisäänkäynnillä. Se tuli pidetyksi Alucardin teemana, mikä myöhemmin vahvistettiin Konamin toimesta pelissä Castlevania Judgment.

Red Dead Redemption – Far Away

Vuoden 2010 toimintaseikkailu western-videopelin Red Dead Redemption soundtrackin sävelsivät muusikot Bill Elm ja Woody Jackson. Äänitykset tehtiin Jacksonin studiolla Los Angelesissa, ja soundtrackit tuotti David Holmes. Musiikin tarkoituksena oli jäljitellä 1960-luvun western-elokuvien ääniraitoja. Yhteistyössä toistensa kanssa Elm ja Jackson tuottivat yli neljätoista tuntia musiikkia viidentoista kuukauden aikana. Säveltäjät käyttivät epätavanomaisia soittimia luodakseen ainutlaatuisia ääniä ja työskentelivät taiteilijoiden, kuten Tommy Morganin, kanssa tuotannon aikana. Peliä varten tuotettiin myös neljä lisälauluäänitystä.

Pelin tunnetuimmassa kappaleessa tulkinnan tekee Ruotsalainen laulaja José Gabriel González.

The Witcher 3: Wild Hunt – The Fields of Ard Skelling

The Witcher 3 -pelin ääniraita The Witcher 3: Wild Hunt -pelille sävelsivät Marcin Przybyłowicz, Mikołaj Stroiński ja Percival, ja se koostuu 35 raidasta, joiden yhteiskesto on noin 81 minuuttia ja 7 sekuntia.

Tunnelmallisen The Fields of Ard Skellingin tahdittamana, toivotan teille rakkaat lukijamme oikein antoisaa syyviikonloppua! Näihin kuviin – näihin tunnelmiin…

Mikä artikkelin kappalevalinnoista oli suosikkisi tällä kertaa?

Ja se paras GTA on?