Näillä keinoilla älypuhelimesi voi auttaa sinua pitämään parempaa huolta henkisestä hyvinvoinnistasi Kommentit pois päältä artikkelissa Näillä keinoilla älypuhelimesi voi auttaa sinua pitämään parempaa huolta henkisestä hyvinvoinnistasi

Älypuhelin on lähes aina saatavillamme, aamun heräämisestä illalla nukkumaanmenoon asti. Älylaitteet ja uusi teknologia voivat helpottaa elämäämme monella eri tavalla, mutta liiallinen käyttö ei ole hyväksi kenellekään. Maailman mielenterveyspäivää vietetään 10. lokakuuta, ja sen takia mobiiliteknologiayhtiö OnePlus listasi neljä kätevää älypuhelinominaisuutta, jotka auttavat pitämään huolta henkisestä hyvinvoinnistasi:

Äänetön tila

Tämä on kaikista yksinkertaisin neuvo ja onkin varmasti jo monien käytössä. Mykistämällä puhelimen soitto- ja ilmoitusäänet saat omaa rauhaa, mutta tärkeät puhelut ja viestit tulevat kuitenkin läpi. Puhelimen jatkuva piippaaminen ei siis keskeytä muuta tekemistäsi, mutta olet kuitenkin tavoitettavissa.

Yötila

Hyvillä yöunilla on suora positiivinen vaikutus mielenterveyteen ja tunneälyyn. On myös tutkittu, että ihmisen empatiakyky heikkenee, kun ei nuku tarpeeksi. Puhelimen yötilan käyttö esimerkiksi ajastetusti illalla auttaa rauhoittumaan ja nukahtamaan paremmin, kun sovellusten ilmoitukset ovat kokonaan pois päältä. Yötila vaikuttaa myös positiivisesti puhelimen akunkestoon, kun sovellukset eivät pyöri taustalla eivätkä lähetä ilmoituksia unien aikana. Yötilan pystyy ajastamaan esimeriksi arkipäiville eri aikaan kuin viikonlopulle. Yötilassa puhelin siis ilmoittaa vain herätyksistä ja tärkeistä puheluista sekä muuttaa puhelimen valon silmäystävällisemmäksi, suodattamalla pois silmille haitallista sinistä valoa.

Älypuhelin on lähes aina saatavillamme, aamun heräämisestä illalla nukkumaanmenoon asti. Älylaitteet ja uusi teknologia voivat helpottaa elämäämme monella eri tavalla, mutta liiallinen käyttö ei ole hyväksi kenellekään.

Älä häiritse -tila

Tämä tila sammuttaa kaikki äänet, puhelut ja ilmoitukset. ”Älä häiritse” on täydellinen silloin kun haluat olla täysin omassa rauhassa. Kyseessä ei ole kuitenkaan lentokonetila, sillä tässä tilassa voit asettaa poikkeuksia, jolloin esimerkiksi puhelut vain tietyistä numeroista tulevat läpi tai vain tietty sovellus pystyy lähettämään ilmoituksia. Älä häiritse -tila on täydellinen esimeriksi opiskelemisen aikana tai aina kun haluat rentoutua ilman keskeytyksiä, esimeriksi juoksulenkillä jos kuuntelet puhelimen kautta musiikkia kuulokkeilla, mutta et halua että puhelut tulevat läpi ja katkaisevat musiikin lenkin aikana.

Zen-tila

Tämä on yksi -laitteiden erityisominaisuuksista. Sen tavoitteena on katkaista puhelimen kaikki yhteydet tietyksi ajaksi, joka voi vaihdella 20 minuutista yhteen tuntiin. Suurin ero muihin edellä mainittuihin tiloihin on se, että Zen-tilaa ei voi keskeyttää tai lopettaa sen käytön aikana, eli puhelin on lukittu zen-tilaan määrittämäksesi ajaksi. Zen-tila on todella tehokas ottaa käyttöön silloin kun haluat varmistaa itsellesi täysin häiriöttömän hetken täysin erossa puhelimestasi.


”Älypuhelimet ovat suuressa osassa ja kovassa käytössä monen ihmisen arjessa, joten me OnePlussalla suunnittelemme laitteisiimme myös ominaisuuksia, jotka auttavat myös pitämään huolta digitaalisesta ja henkisestä hyvinvoinnistamme” kertoo Tuomas Lampen, OnePlussan Euroopan strategiajohtaja.

OnePlus 12 -puhelin julkistetaan todennäköisesti joulukuussa – yhtiö antoi ensimmäiset infot tulevasta lippulaivamallistaan Kommentit pois päältä artikkelissa OnePlus 12 -puhelin julkistetaan todennäköisesti joulukuussa – yhtiö antoi ensimmäiset infot tulevasta lippulaivamallistaan

antoi vilauksen odotetusta -puhelimestaan, paljastaen uuden muotoilunsa. Puhelin perii aiemman OnePlus 11 -lippulaivamallin tyylin, mutta pienin muutoksin.

Merkittävin muutos OnePlus 12:n muotoilussa on Alert Slider -tilakytkimen siirtyminen puhelimen oikealta reunalta vasemmalle puolelle. Tämä muutos mahdollistaa uuden integroidun antennin käytön, erityisesti parantaen suorituskykyä pelaamisen aikana.

OnePlus on testannut, että paras antennien asento on käyttäjän etusormien välissä, kun puhelinta pidetään vaakatasossa, juuri Alert Slider -tilakytkimen kohdalla. Uuden muutoksen myötä OnePlus pyrkii varmistamaan parhaan mahdollisen suorituskyvyn.

OnePlus 12 tulee saataville uudessa smaragdinvihreässä värissä nimeltä Flowy Emerald. Inspiraatio tähän vihreään sävyyn on peräisin Uudessa-Seelannissa sijaitsevasta Dart-joesta. Suunnittelutiimi on käyttänyt edistyksellisiä tekniikoita, kuten periskooppitelekameraa ja AG-tekniikkaa, tuodakseen elävyyttä ja harmoniaa puhelimen muotoiluun.

OnePlus 12 odotetaan julkaistavan joulukuussa 2023.

Pop-taiteilija Philip Colbert viimeisteli Michelangelon keskeneräisen Manchester Madonna -teoksen älypuhelinta apuna käyttäen Kommentit pois päältä artikkelissa Pop-taiteilija Philip Colbert viimeisteli Michelangelon keskeneräisen Manchester Madonna -teoksen älypuhelinta apuna käyttäen

Englantilainen nykytaiteilija Philip Colbert on viimeistellyt ja nykyaikaistanut Michelangelon historiallisen ja keskeneräisen mestariteoksen, Manchester Madonnan yhteistyössä OnePlussan kanssa. Poikkeuksellisen tästä modernisoinnista teki se, että Colbert käytti ainoana työkalunaan taittuvanäyttöistä OnePlus Open – älypuhelinta.

Lontoossa asuva Philip Colbert on tunnettu moderneista hummeriteemaisista poptaiteen töistään ja nyt hän otti vastaan OnePlussalta tehtävän viimeistellä Michelangelon 500-vuotta vanha, keskeneräisen teos omalla modernilla tyylillään. Tämä Michelangelon, Colbertin ja OnePlussan kohtaaminen yhdistää menneisyyden loiston nykyajan innovatiiviseen teknologiaan, tuoden klassisen mestariteoksen modernille aikakaudelle.

Colbertin versio taideteoksesta paljastettiin äskettäin Lontoon National Gallery -museon interaktiivisessa projektiossa. Itse projektio toteutettiin myös Open -laitteella ja valmis työ esiteltiin Michelangelon alkuperäisen maalauksen rinnalla, joka on edelleen keskeneräinen.

Koska teos toteutettiin kokonaan -puhelimella, Colbertin ei tarvinnut työskennellä pelkästään Itä-Lontoossa sijaitsevalla studiollaan vaan hän työskenteli teoksen parissa mm. National Galleryssa, kotonaan sekä matkustaessaan, missä tahansa inspiraation iskiessä.

”On todellinen kunnia tuoda uusi henki Michelangelon ikoniseen Manchester Madonnaan käyttämällä OnePlus Openia. Tämä yhteistyö edustaa taiteen, teknologian ja historian lähentymistä älypuhelimen antamalla vapaudella työskennellä milloin ja missä tahansa, inspiraation iskiessä.” Colbert kertoo työprosessista.

Taittuvanäyttöisen OnePlus Openin teknologia helpottaa työskentelyä, sillä sen suuri sisänäyttö mahdollistaa jopa kolmen sovelluksen käyttämisen kerralla, joten Colbert pystyi ensimerkiksi pitämään työstettävää taideteosta ja muistiinpanoja auki samanaikaisesti näytöllä. Video teoksen luomisprosessista katsottavissa alta.

”Olemme äärettömän ylpeitä voidessamme osallistua Michelangelon Manchester Madonnan viimeistelemiseen yhteistyössä Philip Colbertin kanssa. Philipin leikkisä tyyli tuo uutta elämää alkuperäiseen teokseen ja vapauttaa sen potentiaalin” Celina Shi, OnePlussan Euroopan markkinointijohtaja sanoi.