Näillä keinoilla älypuhelimesi voi auttaa sinua pitämään parempaa huolta henkisestä hyvinvoinnistasi Kommentit pois päältä artikkelissa Näillä keinoilla älypuhelimesi voi auttaa sinua pitämään parempaa huolta henkisestä hyvinvoinnistasi

Älypuhelin on lähes aina saatavillamme, aamun heräämisestä illalla nukkumaanmenoon asti. Älylaitteet ja uusi teknologia voivat helpottaa elämäämme monella eri tavalla, mutta liiallinen käyttö ei ole hyväksi kenellekään. Maailman mielenterveyspäivää vietetään 10. lokakuuta, ja sen takia mobiiliteknologiayhtiö OnePlus listasi neljä kätevää älypuhelinominaisuutta, jotka auttavat pitämään huolta henkisestä hyvinvoinnistasi:

Äänetön tila

Tämä on kaikista yksinkertaisin neuvo ja onkin varmasti jo monien käytössä. Mykistämällä puhelimen soitto- ja ilmoitusäänet saat omaa rauhaa, mutta tärkeät puhelut ja viestit tulevat kuitenkin läpi. Puhelimen jatkuva piippaaminen ei siis keskeytä muuta tekemistäsi, mutta olet kuitenkin tavoitettavissa.

Yötila

Hyvillä yöunilla on suora positiivinen vaikutus mielenterveyteen ja tunneälyyn. On myös tutkittu, että ihmisen empatiakyky heikkenee, kun ei nuku tarpeeksi. Puhelimen yötilan käyttö esimerkiksi ajastetusti illalla auttaa rauhoittumaan ja nukahtamaan paremmin, kun sovellusten ilmoitukset ovat kokonaan pois päältä. Yötila vaikuttaa myös positiivisesti puhelimen akunkestoon, kun sovellukset eivät pyöri taustalla eivätkä lähetä ilmoituksia unien aikana. Yötilan pystyy ajastamaan esimeriksi arkipäiville eri aikaan kuin viikonlopulle. Yötilassa puhelin siis ilmoittaa vain herätyksistä ja tärkeistä puheluista sekä muuttaa puhelimen valon silmäystävällisemmäksi, suodattamalla pois silmille haitallista sinistä valoa.

Älypuhelin on lähes aina saatavillamme, aamun heräämisestä illalla nukkumaanmenoon asti. Älylaitteet ja uusi teknologia voivat helpottaa elämäämme monella eri tavalla, mutta liiallinen käyttö ei ole hyväksi kenellekään.

Älä häiritse -tila

Tämä tila sammuttaa kaikki äänet, puhelut ja ilmoitukset. ”Älä häiritse” on täydellinen silloin kun haluat olla täysin omassa rauhassa. Kyseessä ei ole kuitenkaan lentokonetila, sillä tässä tilassa voit asettaa poikkeuksia, jolloin esimerkiksi puhelut vain tietyistä numeroista tulevat läpi tai vain tietty sovellus pystyy lähettämään ilmoituksia. Älä häiritse -tila on täydellinen esimeriksi opiskelemisen aikana tai aina kun haluat rentoutua ilman keskeytyksiä, esimeriksi juoksulenkillä jos kuuntelet puhelimen kautta musiikkia kuulokkeilla, mutta et halua että puhelut tulevat läpi ja katkaisevat musiikin lenkin aikana.

Zen-tila

Tämä on yksi -laitteiden erityisominaisuuksista. Sen tavoitteena on katkaista puhelimen kaikki yhteydet tietyksi ajaksi, joka voi vaihdella 20 minuutista yhteen tuntiin. Suurin ero muihin edellä mainittuihin tiloihin on se, että Zen-tilaa ei voi keskeyttää tai lopettaa sen käytön aikana, eli puhelin on lukittu zen-tilaan määrittämäksesi ajaksi. Zen-tila on todella tehokas ottaa käyttöön silloin kun haluat varmistaa itsellesi täysin häiriöttömän hetken täysin erossa puhelimestasi.


”Älypuhelimet ovat suuressa osassa ja kovassa käytössä monen ihmisen arjessa, joten me OnePlussalla suunnittelemme laitteisiimme myös ominaisuuksia, jotka auttavat myös pitämään huolta digitaalisesta ja henkisestä hyvinvoinnistamme” kertoo Tuomas Lampen, OnePlussan Euroopan strategiajohtaja.

OnePlus ja Sharge yhteistyöhön – tuloksena varavirtalähde Kommentit pois päältä artikkelissa OnePlus ja Sharge yhteistyöhön – tuloksena varavirtalähde

OnePlus x Sharge

Globaali teknologiabrändi OnePlus on tunnettu vahvasta yhteisöstään, jonka palautetta yritys pyrkii kuuntelemaan ja hyödyntämään tuotekehityksessä. OnePlussalla on ”” – ohjelma, jossa yhteisön jäsenet voivat toivoa ja ehdottaa tuoteideoita, joista parhaaksi äänestetyt
toteutetaan. ja kehittivät yhteistyössä Power Bank -varavirtalähteen, joka on nyt myynnissä valmistaja Shargen sivuilla.

OnePlus x Sharge

Sharge on tunnettu tyylikkäistä ja laadukkaista latureistaan sekä varavirtalähteistään. Laitteen muotoilussa on pyritty yhdistämään molempien brändien olemus yhdessä kannettavuuteen ja jokapäiväiseen käyttöön. Lopullinen muotoilu on OnePlus ja Sharge yhteistyön tulos. Yhteisön palaute muotoilusta, käytettävyydestä, tehokkuudesta ja ominaisuuksista johti käyttäjälähtöiseen
lopputulokseen.

OnePlus x Sharge

3-in-1 - on suunniteltu kannettavaksi ja matkalle mukaan otettavaksi. Siinä on irrotettava laturiosa, jotta 10 000 mAh:n virtalähteen kantaminen mukana missä tahansa on helppoa. Vaihdettavat adapterit tekevät käytöstä vaivatonta missä tahansa ympäri maailmaa. SUPERVOOC-pikalatausteknologia lataa OnePlus-laitteet 55W-teholla ja laite tukee PD-latausta 40W:iin asti, eli sillä saa ladattua myös muut kuin OnePlus laitteet nopeasti. Varavirtalähteessä on 3 USB-porttia laitteiden lataamiseen.

Erinomainen valinta perustablettia tarvitsevalle – testissä OnePlus Pad Go Kommentit pois päältä artikkelissa Erinomainen valinta perustablettia tarvitsevalle – testissä OnePlus Pad Go

OnePlus Pad Go

8 / 10
Hyvää Näytön terävyys. Äänenlaatu. Näytön peilaaminen. Laadukas rakenne, joka on vieläpä ulkonäöltään varsin komea. Huonoa Ei sormenjälkilukijaa. Ei myöskään tukea esimerkiksi erikseen käytettävälle kynälle. Varsinaisen laturin puuttuminen pakkauksesta. Yhteenveto OnePlus Pad Go on erinomainen valinta vaikkapa opiskelijoille, satunnaiskäyttäjille ja niille, jotka etsivät luotettavaa tablettia viihteeseen ja peruskäyttöön.

Pad Go saapui markkinoille edullisemmaksi vaihtoehdoksi kalliimmalle sisarukselleen, OnePlus Padille. Budjettitietoisia käyttäjiä silmällä pitäen Pad Go priorisoi olennaiset ominaisuudet pitäen hinnan alhaalla. Mutta miten se pärjää käytännön käytössä?

on tyylikäs: mintunvihreän metallin ja lasin yhdistelmä ja se näyttää uskomattoman kauniilta. Tabletissa on keskitetty kamera niin etu- kuin takapuolella, joka mahdollistaa helpon asettelun kuvaamista varten.

Kevyen esittelyvideomme tabletin ulkoisesta olemuksesta voit ottaa haltuun tästä alta:

OnePlus Pad Go antaa käyttöön 8 GB RAM-muistia ja 256 GB ROM-muistia, joten tekeminen ei jää niistä kiinni. Omien sanojensa mukaan laite mahdollistaa vaikka 22 eri sovelluksen käyttämisen taustalla. Eikä itse tässä juurikaan suuria yskimisiä havaittu. Jos kaipaat lisää tilaa, laitteen microSD -korttipaikka mahdollistaa tilan kasvattamisen jopa 1 TB:n saakka. 

Jakaminen laitteiden kesken

OnePlus Pad Go tarjoaa mahdollisuuden helppoon tiedonsiirtoon ruudun peilaamisen avulla. 
Kun puhelin ja tabletti ovat yhdistetty, voit tiputella tiedosta vain raahaamalla niitä näytöstä toiseen, vaikka ne eivät olisi kirjautuneena samalle tilille. Ilmoitukset näkyvät myös molemmissa laitteissa, joten saat tiedon kaikista tapahtumista. 

Myös tekstin kopioiminen onnistuu yhtä helposti: voit kopioida tekstiä esimerkiksi tabletilla, ja liittää sen puhelimen leikepöydälle. Myös kuvat voi tallentaa toiselle laitteelle livenä ja esimerkiksi puhelimen kuvat voi tallentaa tabletille ja muokata niitä välittömästi.

Kirkas ja terävä näyttö

Näyttö reagoi hyvin kosketukseen ja näyttää selvältä sekä kirkkaalta. Se on väritoistoltaan miellyttävä, ja ajaa asiansa erittäin hyvin esimerkiksi videoiden ja kuvien katselussa. LCD-paneeli, etenkin tässä hintaluokassa on vailla vertaansa.

Näytön voi asettaa vaihtamaan näytönkirkkautta automaattisesti ympäröivästä valoisuudesta riippuen. Tällä tavalla ei tarvitse itse huolehtia siitä, onko näyttö liian pimeä tai kirkas. Tämän kaiken lisäksi OnePlus Pad Go tarjoaa näytössään sinisen valon suodattimen, joka helpottaa silmiin kohdistuvaa rasitusta.

Näytön pikselit on saatu puristettua niin tiukkaan pakettiin, että aikaan on saatu todella hyvännäköistä toistoa tarjoava 2,4K-resoluutio. Näyttö reagoi hyvin kosketukseen ja näyttää selvältä sekä kirkkaalta. Se on väritoistoltaan miellyttävä, ja ajaa asiansa erittäin hyvin esimerkiksi videoiden ja kuvien katselussa. LCD-paneeli, etenkin tässä hintaluokassa on vailla vertaansa.

Erinomainen äänenlaatu

OnePlus Pad Go tabletissa on Omnibearing Sound Field –tekniikka, joka takaa mahtavan äänenlaadun yhdessä Dolby Atmoksen ja tabletin neljän kaiuttimen kanssa.  Pad Go pitää huolen siitä, että stereoääni kuuluu oikein tabletin asennosta huolimatta: äänentoisto vaihtaa äänen kuulumista riippuen siitä miten tablettia käännät. Ei ole merkitystä pelaatko, kuunteletko musiikkia vai editoit, elokuvateatterilaatuinen ääni takaa mahtavan kokemuksen.

Akunkesto yllättää

Pad Gon merkittävä kohokohta on vaikuttava 8000 mAh akku, jonka voi ladata täyteen 33 W Super VOOC -pikalatauksella. Valitettavasti pakkauksesta puuttuu varsinainen laturi (johto kylläkin tulee mukana). Joka ainakin meille oli pieni miinus, vaikkakin nykyaikaahan tällaiset ratkaisut tuntuvat valitettavasti olevankin.

Mukavia uutisia satunnaiskäyttäjille on se, että akku kesti parhaimmassa tapauksessa jopa lähes kokonaisen viikon. Aktiivisella Disney+:n ja muun viihteen pyörittämisellä puhuttiin ihan päivän parin kestosta. Varsin mainio suoritus tämän hintatason tabletille.

Ei valokuvaajien ratkaisu, mutta perus dokumentointiin asiansa ajava

OnePlus Pad Go:n kamerara on melko simppelisti kiteytettynä ”perustason ratkaisu”, jossa on yksi 8 megapikselin takasensori ja 8 megapikselin etukamera. Nämä sopivat videopuheluille, tai perus arkiselle dokumentoinnille, mutta mutta eivät hienojen kuvien tai videoiden tallentamiseen. Takakameralla voi filmata videoita 1080 30 fps -laadulla. Samoin myös etukameralla.

Hinta-laatu on kohdillaan

OnePlus Pad Go on erinomainen valinta vaikkapa opiskelijoille, satunnaiskäyttäjille ja niille, jotka etsivät luotettavaa tablettia viihteeseen ja peruskäyttöön. Pitkä akkukesto, sulava näyttö ja laajennettava tallennustila tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon budjettitablettien segmentissä. Tehokäyttäjien, pelaajien ja huippuluokan ominaisuuksia, kuten sormenjälkitunnistinta tai premium-näyttöjä, etsivien on kuitenkin syytä katsella muita vaihtoehtoja.

Laite saapui myyntiin 329 € hintaan, tosin alennuksessa nyt 299 €. 
Erinomainen valinta niille, jotka hieman halvempaa tablettia tarvitsevat.

Tekniset tiedot

Näyttö

11,4 tuumaa LCD-näyttö

Tarkkuus: 2408 x 1720

Pikselitiheys: 260 PPI

Virkistystaajuus: 90Hz

Kontrasti: 1500:1

Kirkkaus: 400 nits

Käyttöjärjestelmä

OxygenOS 13.2

Suoritin ja muisti

Suoritin: MediaTek Helio G99

Tallennustila: 128GB UFS 2.2 (tuki enintään 1 Tt muistikortille)

Keskusmuisti: 8GB LPDDR4X

Kamera

Takakameran tarkkuus: 8MP, aukko f/2.0, näkökenttä 78°

Takakameran videokuvaus: 1080P/720P@30fps

EIS-kuvanvakautus

Etukameran tarkkuus: 8MP, aukko f/2.0, näkökenttä 78.2°

Etukameran videokuvaus: 1080P/720P@30fps

Tietoliikenne

LTE

Wi-Fi 5 (802.11ac), 802.11a/b/g/n/

WLAN 2.4G/WLAN 5.1G/WLAN 5.8G

Bluetooth 5.2