Näin saat tietokoneesi toimimaan nopeammin – Nappaa vinkit talteen! Kommentit pois päältä artikkelissa Näin saat tietokoneesi toimimaan nopeammin – Nappaa vinkit talteen!

PC Building Simulator 2

Kukapa ei olisi joskus kärsinyt tietokoneen hidastelusta ja varsinkin juuri jollain kriittisellä hetkellä! Tietokoneen hidastelu tuppaa usein ärsyttämään, mutta ei hätää, koneen toiminnan nopeuttamiseksi on tehtävissä muutamia asioita, joten aivan suin päin ei kannata suunnata ostamaan uutta tietokonetta ainakaan ennen, kuin on kokeillut näitä seuraavia vinkkejä! Näillä muutamalla todella yksinkertaisella kikalla saat taas palautettua nopeutta tietokoneesi toimintaan ja tämän myötä hidastelun aiheuttama ärstyskin on tipotiessään. Lukaise siis seuraavat vinkit läpi ja kokeile niitä heti käytännössä.

Siivoa koneesi turhista tiedostoista ja ohjelmista

Voit surutta poistaa tietokoneeltasi kaikki turhat tiedostot ja ohjelmat, joita et enää tarvitse tai käytä ja tiedät, että et tule niitä tarvitsemaan tulevaisuudessakaan. Sillä tietysti, mitä enemmän tiedostoja ja turhaa tavaraa tietokone sisältää, sitä hitaammin se myös toimii. Tähän löytyy myös erilaisia ohjelmia, jotka hoitavat siivoamisen puolestasi, mutta tämän voi hoitaa myös täysin itse, eikä ohjelman hankkiminen ole mikään välttämättömyys.

Muista poistaa pöly tietokoneen tuuletusaukoista

Pölyinen tietokone on hyvin yleinen syy siihen, että tietokone hidastelee. Pöly nimittäin nostaa tietokoneen lämpötilaa ja tämä saa taas tietokoneen käymään hitaammin. Kertynyt pöly hidastaa prosessorin toimintaa lämpötilan kurissa pitämiseksi ja pöly voi myös tarttua prosessorin tuulettimeen, joka taas nostaa lämpötilaa entisestään.

Pöytäkonetta on helppo puhdistaa pölystä pullotetulla paineilmalla, mutta kannettavan koneen kanssa kannattaa harkita kääntymistä ammattilaisen puoleen. Kaiken tämän tietokoneen siivoilun ohessa on mukava välillä pitää pieni tauko ja mitä oivallisin tapa pitää pieni tauko onkaan, kuin pelata erilaisia nettipelejä. Suosittelemme, että katsastat täältä kaikki parhaat pelisivustot mukavan tauon viettämiseen. Sivustolta löydät kaikki tämän hetken parhaimmat pelipaikat!

Pidä tietokoneesi ajan tasalla päivityksillä

Muista pitää tietokoneesi aina päivitettynä viimeisimpään versioon. Näin varmistat itsellesi optimaalisen toiminnan nopeuden jo pelkästään sillä, että olet ajan tasalla päivitysten ja uusimpien versioiden suhteen. Tietokoneen nopeuttamisen lisäksi päivitysten ajan tasalla pitäminen suojaa myös tietokonettasi ja sinua erilaisilta verkkohyökkäyksiltä.

Hanki itsellesi ulkoinen kiintolevy

Mikäli tietokoneen kiintolevysi on täyttymässä ja tämän takia myös tietokoneen nopeus hidastuu ja olet putsannut kaikki turhat tiedostot ja ohjelmat jo pois koneelta, niin on hyvä harkita ulkoisen kiintolevyn ostamista. Tällä voit helposti parantaa tietokoneen suorituskykyä tallettamalla kaikki tärkeät ja suuret tiedostot johonkin muualle kuin itse tietokoneelle.

Tämä vapauttaa tietokoneelta tilaa ja saa sen myös täten toimimaan huomattavasti vikkelämmin ja sujuvammin. Tässä siis muutama kotikonsti joilla nopeuttaa oman tietokoneen toimintaa. Tietokoneen osoittaessa merkkejä hidastumisesta, niin kokeile siis ensin ainakin yllä mainittuja vinkkejä ja vasta tämän jälkeen suuntaa viemään konettasi korjaajalle, tai vaihtoehtoisesti hankkimaan uutta tietokonetta.

Kommentoi