Naughty Dogin toimintaa kritisoidaan verkossa: syytöksiä eriarvoisesta bonuksen maksamisesta The Last Of Us Part II -pelin tekijöille Kommentit pois päältä artikkelissa Naughty Dogin toimintaa kritisoidaan verkossa: syytöksiä eriarvoisesta bonuksen maksamisesta The Last Of Us Part II -pelin tekijöille

The Last of Us Part II

Naughty Dogin ja osan sen työntekijöiden välille on noussut rahaan liittyviä ongelmia, jotka ulkopuolisille ilmenevät hämmentävänä verkkokeskusteluna. Aluksi Part II -pelistä ilmestyi oleellisia juonipaljastuksia, jotka oli selkeästi joku peliyhtiön työntekijä vuotanut laittomasti. Tämän jälkeen Naughty Dog vetosi pelifaneihin, että nämä jättäisivät vuodetut materiaalit huomioimatta ja malttaisivat odottaa virallisia julkistuksia. Virallisena tietona  ilmestyy Play Station 4 -konsolille kesäkuun 19. päivä. Ajankohtaa siirrettiin alkuperäisestä helmikuisesta päivästä kertaalleen toukokuulle. Koronavirus vaikeuttaa tämänkin pelin julkaisua, eikä peliyhtiön sisäiset ongelmat helpota tilannetta.

Nyt verkossa kerrotaan epäsuorasti miksi peliyhtiön työntekijä vuoti pelimateriaalia. Työntekijän kertomus on tullut tuntemattoman lähteen kautta julki Redditiin ja Twitteriin.

Sadat lomautetut työntekijät olivat lähteen mukaan pyytäneet Naughty Dogilta ennakkoon bonusta, joka heille on luvattu antaa aina pelin julkaisuista. Tavallisesti alalla maksetaan palkkaa tuotannon aikana, jonka lisäksi työntekijät saavat bonuksen kuuden kuukauden jälkeen, kun peli on ilmestynyt. Mitä paremmin peli menestyy, sen korkeampi on bonus. Tämän tiedostaen, osa Naughty Dogin työntekijöistä oli tehnyt suunnitelmia bonuksen käytöstä, kuten päättänyt sijoittaa sen häihin, talon ostoon tai lasten koulutukseen. Kun Part II -pelin ilmestyminen lykkääntyi, heidän omat suunnitelmansa viivästyivät siinä samassa.

Naught Dog ei suostunut antamaan bonuksia eikä osaa siitä ennakkoon. Närkästyneen työntekijän mukaan heille sanottiin, että bonus maksetaan kuuden kuukauden kuluttua pelin ilmestymisestä tai ei ollenkaan.  Lähteen mukaan työntekijää olisi uhattu irtisanomisella, kun hän teki bonukseen liittyvän pyynnön. Peliyhtiö huolestui, että muut työntekijät ottaisivat pyynnöstä esimerkkiä, mikäli se maksaisi bonuksen etukäteen. Suurempi pettymys kuitenkin syntyi, kun korkeamman aseman työntekijät pyysivät bonusta ja saivat sen etukäteen. Tämä oli se oleellinen syy, joka suututti Naughty Dogin työntekijät.

Pelivuodon tehnyt työntekijä halusi pakottaa Naughty Dogin julkaisemaan pelin aikomustaan aiemmin. Hän tietoisesti otti uraansa ja talouteensa liittyvän riskin. Hän halusi antaa työkavereillensa mahdollisuuden saada bonuksensa aiemmin, sillä ennen vuotoja Naughty Dogin sanotaan suunnitelleen pelin julkaisua vasta loppuvuodelle. Se olisi tarkoittanut, että työntekijät olisivat saaneet bonuksensa vasta toukokuussa 2021 .

Mitään näistä syytöksistä ei ole varmistettu virallisesta lähteestä, vaan asiaa puidaan epävirallisten kanavien kautta. Selvää kuitenkin on, että Naughty Dogin sisällä velloaa epäselvyyksiä ja käsittelemättömiä asioita, jotka ovat vaikuttaneet Part II -pelin ilmestymiseen ja yhtiön imagoon.

Reason Revealed Why Disgruntled Employee Leaked TLOU2 from r/TheLastOfUs2

Kommentoi

The Last of Us Part 1 saa uusinnon PS5:lle ja PC:lle – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa The Last of Us Part 1 saa uusinnon PS5:lle ja PC:lle – katso traileri

The Last of Us Part 1

on paljastanut osana Summer Game Fest -tapahtumaa paljon huhutun Part 1 -uusinnon, joka on tulossa PlayStation 5 -konsolille syyskuussa ja parhaillaan kehitteillä myös :lle.

Pelissä tullaan näkemään alkuperäiset liikkeet näyttelijöiltä, mutta animaatioita on paranneltu. Samalla pelin vihollisten tekoäly on muutettu vastaamaan Part II -peliä.

Peli tukee myös 60 fps:n ruudunpäivitysnopeutta ja mukana on myös uusia tapoja taistella.

Part 1 -uusinto saapuu PlayStation 5 -konsolille syyskuun 2. päivä ja on parhaillaan kehitteillä myös :lle.

Kommentoi

The Last of Us -sarja ilmestyy vasta vuonna 2023 Kommentit pois päältä artikkelissa The Last of Us -sarja ilmestyy vasta vuonna 2023

The Last of Us

on parhaillaan kuvaamassa The Last of Us -aiheista tv-sarjaaa ja sitä päästään katsomaan vasta ensi vuoden puolella.

Aiheesta kertoi HBO:n sisällöstä vastaava Casey Bloys antamassaan haastattelussa Deadline -sivustolle. Bloys kertoo nähneensä sarjan muutaman ensimmäisen jakson ja kertoo olevan innoissaan sarjan edistymisestä.

Sarjan pääosia näyttelee Game of Thrones -sarjasta tuttu Bella Ramsey (Ellie) ja Mandalorian sekä Narcos -sarjoista tuttu Pedro Pascal (Joel). Muissa rooleissa nähdään mm. Nick Offerman (Bill), Jeffrey Pierce (Perry), Nico Parker (Sarah) sekä Merle Dandridge (Marlene). Ellien parasta ystävää Riley Abelia näyttelee Storm Reid (Euphoria).

Tuotantoon osallistuu myös Naughty Dogin toimitusjohtaja Evan Wells, sekä monia menestyneitä sarjoja kuten The Sopranos, The Wire ja Six Feet Under HBO:lle tuottanut Carolyn Strauss.

Ensimmäisen pelin tarinassa pandemia on ravisuttanut maailmaa ja selviytyjät pakenevat tartunnan saaneita tai tappavat toisiaan saadakseen ruokaa ja aseita. Päähahmo Joel joutuu salakuljettamaan 14-vuotiaan Ellien armeijan karanteenialueelta läpi Yhdysvaltojen.

Pelisarjan ensimmäinen osa The Last of Us ilmestyi vuonna 2013 ja odotettu jatko-osa The Last of Us Part II saapui Playstation 4 -konsolille kesäkuun 19. päivä.

Kommentoi