Neljäs Star Trek -elokuva sai uuden ohjaajan – mies Fargo ja Legion -sarjojen taustalla Kommentit pois päältä artikkelissa Neljäs Star Trek -elokuva sai uuden ohjaajan – mies Fargo ja Legion -sarjojen taustalla

Star Trek Beyond

Viimeisimmän -elokuvasarjan neljäs osa on palaamassa takaisin tuotantoon, kun Paramount neuvottelee parhaillaan Noah Hawleytä elokuvan ohjaajaksi. Mies on aiemmin työskennellyt mm. ja -sarjojen sekä ohjannut Natalie Portmanin tähdittämän -elokuvan parissa.

Neljännen Star Trek -elokuvan tuottajana toimii J.J. Abrams ja pääosissa nähdään tutut hahmot Chris Pine (Kirk), Zachary Quinto (Spock) sekä Zoe Saldana (Uhura).

Abrams kertoi neljännen leffan suunnitelmista jo vuonna 2016, mutta projekti hyllytettiin alkuvuodesta 2019. Myös Quentin Tarantino on tuottamassa omaa Star Trek spin-off leffaa.

Viimeisin Star Trek -leffa Justin Linin ohjaama Star Trek Beyond ilmestyi vuonna 2016.

Live long and prosper: Bostonin kaupunki julkisti maaliskuun 26. päivän Leonard Nimoyn päiväksi Kommentit pois päältä artikkelissa Live long and prosper: Bostonin kaupunki julkisti maaliskuun 26. päivän Leonard Nimoyn päiväksi

Massachusettsin Bostonissa syntynyt tunnetaan parhaiten varmasti hänen roolistaan Spockina -televisiosarjassa ja elokuvissa. Nimoyn suoritus Spockina on noussut yhdeksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista tieteisfiktion saralla, ja hänen ansiostaan Spock on ikuistettu osaksi populaarikulttuuriamme.

Niinpä ei ole ihme, että nyt Bostonin kaupunki haluaa kunnioittaa Nimoyta. Bostonin kaupunki julkisti, että maaliskuun 26. päivä tulee jatkossa olemaan kaupungissa Leonard Nimoyn päivä ”kunnioittaakseen hänen rooliaan Spockina ja panostaan yhteisölle”.

Leonard Nimoy menehtyi vuonna 2015. Hänen viimeiseksi esiintymisekseen jäi Spockin rooli vuoden 2013 ”Star Trek: Into Darkness” -elokuvassa.

Alien tv-sarja tuloillaan – Fargo ja Legion -sarjojen luojalta Kommentit pois päältä artikkelissa Alien tv-sarja tuloillaan – Fargo ja Legion -sarjojen luojalta

Alien

Disney on kertonut tuovansa valkokankailta tutun Alienin pienemmille ruuduille uuden tv-sarjan myötä. Sarjan on määrä ilmestyä Disneyn omistaman FX maksukanavan kautta.

Sarjan luojaksi on värvätty Noah Hawley, joka on aiemmin ollut luomassa mm. Fargo ja Legion -sarjoja. Lisäksi sarjan tuottajaksi on kaavailtu elokuvien ohjaajaa ja luojaa Ridley Scottia.

Tarinaltaan sarja sijoittuu ensimmäistä kertaa virallisessa Alien -sarjassa avaruuden sijaan Maahan. Sarjan pääosien näyttelijät ovat vielä toistaiseksi pimennossa.

Edellisen kerran Alien -universumiin perehdyttiin esiosien ja -elokuvien muodossa vuonna 2012 ja 2017.