Netflixin Into The Night nousee komeasti ja pysyy kurssissa Kommentit pois päältä artikkelissa Netflixin Into The Night nousee komeasti ja pysyy kurssissa

Into The Night (Netflix)

7.5 / 10
Hyvää Jännitys, hyvät hahmot ja näiden inhimillisyys pitävät otteessaan. Huonoa Hieman pöljä tarina. Yleisesti Into The Night on ehdottomasti katsomisen arvoinen belgialaissarja kuumottavasta matkustajakoneen lennosta kohti yötä.

Belgian neitsytlento -tähtitaivaalle, , tuli katsojien saataville toukokuun ensimmäisenä päivänä ja nousi nopeasti katsotuimpien sarjojen joukkoon useassa maassa. Katsojat ovat huomanneet saksalaisesta Darkista, että muualtakin kuin englanninkielisestä maailmasta tulee laatuviihdettä ja Into The Night on hyvä jatkumo tälle. Yhteistä Darkin kanssa on lähinnä se, että sarjat sijoittuvat nykyaikaan eivätkä pidä sisällään avaruusolioita tai muita kommervenkkejä. Samaa on myös isossa osasssa Black Mirrorin jaksoja, joissa vedetään nykytodellisuuden kuumotusasteet tappiin.

Seuraavaksi spoilerivaroitus sarjan ensimmäisestä jaksosta. Laitetaan joku hieno kuva tähän väliin, ettei tarvitse katsoa spoilereita.

Into The Night lentokone
Hieno kuva.


Joukko ihmisiä astuu Brysselistä Moskovan lennolle, kukin eri syistä mutta lämpöasteet nousevat kun koneeseen ryntää nato-natsoissa oleva sotilas Terenzio Gallo, vartijalta nyysitty rynnäkkökivääri kädessä, että nyt lennetään länteen, oli mikä oli. Länteen täytyy lentää, koska auringonnousu aiheuttaa vähän saman ilmiön ihan kaikkialla kuin Jim Jones omaa nimeään kantavassa kyläpahasessa 70-luvun lopulla.

Samalla kun takana olevassa maailmassa aurionko nousee ja muuttaa maailman kirjaimellisesti Othellon lopuksi, yrittävät konetta ohjata ampumahaavaa kädessä kipuileva perämies ja omaa henkilökohtaista tragediaansa selvittelevä nuori helikopteripilotti. Matkalla on mukana erilaisia persoonia, joista parhaimmilta tyypeiltä vaikuttavat epäilyttävä, mutta rohkea Ayaz ja yllättäen ilman cancel-kulttuuria seuraajansa yhtäkkiä menettävä nuori somevaikuttaja Ines.

Jännityksen tuominen lentokoneeseen on klassinen kikka, joka joko onnistuu tai sitten ei onnistu. Sarjan juonen pohja on hieman pöljä ja alkuteoksen jatkumo menee pöljyydessä ihan omiin sfääreihinsä, joita sarja toivon mukaan saatuaan väistämättömän jatkonsa ei seuraa, mutta siitä huolimatta Into the Nightin siipet kantavat läpi turbulenssin. Sarjan katsomista ei kannata aloittaa liian myöhään illalla, koska silloin menee valvomiseksi. Omat silmäpussit ovat kuin #&%#&% ##&%&% kunnon #&% #&%#&% jälkeen, koska ei vain pysty lopettamaan katsomista.

Love, Death + Robots Vol. 4 tuo mukanaan dinosauruksia ja jättivauvoja Kommentit pois päältä artikkelissa Love, Death + Robots Vol. 4 tuo mukanaan dinosauruksia ja jättivauvoja

Netflixin villi ja visuaalisesti upea animaatiosarja Love, Death + Robots palaa neljännen tuotantokautensa voimin 5. toukokuuta – ja luvassa on jälleen kaikkea maan ja avaruuden välillä. Sarjan tunnusomainen sekoitus scifiä, kauhua, huumoria ja outoutta ei ota askeltakaan takaisinpäin. Päinvastoin: uusi kausi lupaa olla entistäkin oudompi ja rohkeampi.

Vasta julkaistu teaser-traileri antaa pienen vilauksen tulevasta: jättivauvoja, dinosaurusten väkivaltaa, kissa, joka tuijottaa ällistyneenä, ja ehkä omituisimpana – savianimaatiolla toteutettu, silmillä varustettu seksilelu, jolla vaikuttaa olevan tunteet.

Mukana nähdään myös alienien ja pappien yhteiskävelyä rannalla, minimaailmassa tapahtuvaa avaruusinvaasiota, nukkebändin rokkaamista, kyberneettisesti kidutettu nainen ja hänen söpö pörrökumppaninsa, sekä epätoivoinen avaruustaistelu.

Sarjan taustavoimina jatkavat Deadpoolin ohjaaja Tim Miller ja - ja -klassikoista tuttu David Fincher. Ohjaustiimiin palaa myös -elokuvan visuaalinen taiteilija Jennifer Yuh Nelson.


Muista merkata kalenteriin: 5. toukokuuta Netflixissä.

Netflix uskoo, että tulevaisuuden pelaajat eivät haaveile enää konsolipelaamisesta Kommentit pois päältä artikkelissa Netflix uskoo, että tulevaisuuden pelaajat eivät haaveile enää konsolipelaamisesta

Netflix x YouTube

Netflixin peliosaston johtaja Alain Tascan on kyseenalaistanut perinteisten pelikonsolien tulevaisuuden. Tascan uskoo, että nuoret pelaajat eivät enää unelmoi uusimmista laitteista, kuten vaikkapa tulevasta PlayStation 6 -konsolista.

on jo laajentanut pelitarjontaansa mobiililaitteille ja aikoo panostaa yhä enemmän helppokäyttöisiin peleihin, jotka eivät vaadi erillisiä pelikonsoleita tai kalliita lisälaitteita. Tascanin mukaan pelien lataaminen, ohjainten hankkiminen ja kallis laitteisto ovat esteitä, joista pelaajat haluaisivat päästä eroon.

Vaikka Netflix investoi vahvasti pelialalle, se on myös kokenut takaiskuja, yhtiö esimerkiksi sulki AAA-pelistudionsa vuonna 2024. Samaan aikaan perinteiset pelijätit kuten Sony, Microsoft ja Nintendo eivät ole hidastamassa tahtiaan. Erityisesti Nintendon odotettu Switch 2 -konsoli on herättänyt paljon kiinnostusta, ja siitä kuullaan lisää jo tällä viikolla

Onko Netflixin visio pelialan tulevaisuudesta oikeassa, vai jatkavatko konsolit hallitsemista? Aika näyttää!