Netflixin tuleva The Witcher -sarja sai ensimmäisen trailerinsa Kommentit pois päältä artikkelissa Netflixin tuleva The Witcher -sarja sai ensimmäisen trailerinsa

Vuoden lopulla ilmestyvä Netflixin -sarja on saanut ensimmäisen trailerinsa. Sarja perustuu puolalaisen Andrzej Sapkowskin kirjoittamaan fantasiaan, jonka pohjalle perustuu myös samaa nimeä kantava suosittu Redin kehittämä pelisarja.

The Witcher -sarjan pääroolissa Geralt of Riviana nähdään Henry Cavill (, ). Anya Chalotra (Wanderlust) näyttelee Yenneferin roolia ja Freya Allan Cirin roolia. Sarja koostuu kahdeksasta tunnin jaksosta ja sen tuottajana toimii Lauren Schmidt Hissrich (, ).

Kommentoi

Mielipiteitä jakava Space Force pääsee ehdottomasti voiton puolelle Kommentit pois päältä artikkelissa Mielipiteitä jakava Space Force pääsee ehdottomasti voiton puolelle

Space Force (Netflix)

7 / 10
Hyvää Steve Carell, John Malkovic ja Ben Schwartz ovat loistavia. Hahmojen ongelmat ja murheet ovat hämmästyttävän samaistuttavia ja sarja on kevyttä komediaa jota enempää ei ole syytä edes odottaa. Huonoa Juoneltaan kevyt eikä lunasta välttämättä niitä valtavia odotuksia mitä sarjan kaartille on asetettu. Yleisesti Space Force on kepeä mutta miellyttävä matka pöljään todellisuuteen, joka ei ikävä kyllä ole fiktiona ihan niin pöljä kuin tosielämä.

Space Force on paperilla erittäin lupaava. Steve Carellin esittämä kenraali Naird päätyy twiittaavan presidentin mielijohteesta johtamaan uutta armeijan osastoa, joka keskittyy avaruuteen. Apuna hänellä on veteraaninäyttelijä John Malkovichin esittämä johtava tutkija Adrian Mallory. Komediaduona Steve Carell ja John Malkovic ovat juurikin niin hyviä kuin saattaa kuvitella. Sarjaa on moitittu ohuesta juonesta ja melko mitäänsanomattomista käänteistä muutamaa merkittävämpää lukuunottamatta ja moitteet ovat paikallaan. Juoni tuntuu etenevän pitkin kautta hyvin hitaasti, kunnes viimeisen kolmen jakson aikana huomaa kaiken loksahtavan vähän hätäisestikin paikoilleen.

Sarjan luoja Greg Danielsin tunnetuimmassa projektissa, The Officessa juoni eteni verkkaisesti, mutta sarjan viehätys oli sen erikoisissa hahmoissa. Space Forcessa on hahmojen kanssa himmattu vähän ja Carellin Nairdissa on melko vähän yhteistä Carellin Michael Scottin kanssa kohellusta lukuunottamatta. Sävyjen laskeminen ei ole huono asia, mutta pieni ongelma siinä on. Vaikka hahmot ja heidän ongelmansa ovat vahvasti samaistuttavia ja jollain tasolla myös viehättäviä, on sarjan tapahtumia välillä hankala erottaa todellisuudesta. Samaan aikaan kun Amerikka palaa ja presidentin twiitteihin puututaan jo itse alustan toimesta, tuntuvat sarjan parodiat omituisella tavalla lievemmiltä.

Ymmärrän kritiikin varsin hyvin, koska kevyt hupailu tämmöisenä aikana voi tuntua siltä että nauretaan ihan liian aikaisin. Toisaalta, odotuksia ei tarvitse laittaa kattoon ja voi keskittyä seuraamaan alansa huippujen, kuten Carellin, Malkovicin ja yllättävän etevän Ben Schwartzin työtä ja olla hetken miettimättä sitä, että saatamme hyvinkin elää, ellemme kamalimmalla, niin ainakin mänteimmällä aikajanalla.

Kommentoi

The Witcher -pelisarja on myynyt lähes kaksinkertaisen määrän pelejä Dark Soulsiin verrattuna Kommentit pois päältä artikkelissa The Witcher -pelisarja on myynyt lähes kaksinkertaisen määrän pelejä Dark Soulsiin verrattuna

Redin synkkä fantasiaroolipelisarja on ylittänyt 50 miljoonan myydyn kappalemäärän lukeman. Asiasta ilmoitettiin eilen noituripelien virallisella Twitter-tilillä. Geralt Rivialaisen seikkailut ovat kiehtoneet pelaajia lähes kaksinkertaisesti enemmän kuin From Softwaren armoton Dark Souls: Errori uutisoi viime viikolla Dark Souls -sarjan ylittäneen 27 miljoonan myydyn kappaleen lukeman.

Luku ei tosin kerro täyttä totuutta From Softwaren ja CD Projekt Redin tuotosten välillä. Dark Souls -sarjan myyntilukemiin ei laskettu mukaan Bloodbornea tai uutukaista Sekiro: Shadows Die Twice -peliä. The Witcher -videopelit kokivat jyrkän myyntipiikin Netflixin Noituri-sarjan onnistuneen julkaisun jälkeen.

Kommentoi