Netflixin Witcher nousee huteran alun jälkeen Kommentit pois päältä artikkelissa Netflixin Witcher nousee huteran alun jälkeen

The Witcher

The Witcher [Netflix]

7.3 / 10
Hyvää Geralt, Yennefer, tunnelma Huonoa Sekavuus, Triss Yleisesti The Witcher tekee heikon alun jälkeen sen mitä on luvannutkin ja on tällä hetkellä parasta sarjafantasiaa mitä Netflixistä löytyy

On olemassa kahta eri syytä, miksi kriitikkojen reaktio johonkin sarjaan on kovin vaihteleva, mutta yleisön taas yksinomaan positiivinen. Yksi on se, että kriitikot saavat aika usein ennakkoon katsottavaksi sarjan kolme ensimmäistä jaksoa ja toinen taas se, että sarjan maailmaa on rakennettu muissa medioissa jo ennalta ja sen tunteminen parantaa kokemusta. Netflixin on molempia. Ensimmäinen jakso ei missään nimessä ole surkea, mutta todella keskinkertainen ja sekava se on.

Toinen jakso parantaa vähän, mutta tuo uuden, mielikuvaa rikkovan, elementin modernin pop-musiikin oloista säveltä laulavasta bardista. Kolmannen jakson parannus ei välttämättä yksin tässä vaiheessa riittäisi, sillä kahdesta ensimmäisestä ei osaisi uskoa, että ne ovat koko ensimmäisen kauden kaksi huonointa jaksoa. Kolmas jakso taas on se normaali, millä Henry Cavillin esittämän noituri Geraltin seikkailut kannetaan ensimmäisen kauden loppuun asti.

Heikkouksia sarjassa toki on ja yksi on peleistä hyvin tuttu naishahmo. Ensimmäinen vaikutelma vaatimattomasta esiintymisestä on se, että tuolta lähtee kohta pää, mutta sarja yllättää suuremman kerran hahmon esitellessä itsensä Triss Merigoldiksi. Hahmoa koskevaa keskustelua kahlatessani törmäsin jälleen täysin yhdentekevien internet-ihmisten hälyyn. Surkimusten uikutus sarjaa koskien tulee tällä kertaa oikealta laidalta, sillä joitain tuntuu häiritsevän se, että sarjan Fringilla Vigo ei ole valkoinen. Fringillaa näyttelevä Mimi Ndiweni on vakuuttava, vaikka shown varastaakin häikäisevä ja jäätävä Yennefer, jota näyttelee Anya Chalotra. Kaiken mitä Geraltin osassa muriseva jättää varastettavaksi.

Kritiikistä huolimatta, The Witcher on enemmän kuin Xena, mutta ei ihan vielä näytä sitä mihin se todella pystyy. Mikäli parista ensimmäisestä jaksosta selviää, on sarja parasta fantasiaa mitä Netflixistä löytyy ja sillä on kaikki mahdollisuudet nousta Netflixin Game of Thronesiksi.

The Witcher -kirjat saavat jatkoa Kommentit pois päältä artikkelissa The Witcher -kirjat saavat jatkoa

The Witcher

Seuraava Andrzej Sapkowskin kirjoittama Witcher-kirja tulee olemaan itsenäinen tarina, joka keskittyy Geraltiin, kuten tekijä on vahvistanut. Kyseessä on samantyylinen teos kuin Season of Storms.

Sapkowski kertoi Beyond Pixels -haastattelussa, että seuraava kirja, jolla ei toistaiseksi ole nimeä, ei tule olemaan osa suurempaa Witcher-maailmaan sijoittuvaa sarjaa.

”Ei, se ei ole suunnitelmani nyt”, Sapkowski vastasi, kun kysyttiin, olisiko teos yhteydessä muihin Witcher-tarinoihin. ”Tämä uusi kirja tulee olemaan itsenäinen, mutta ehkä, kuka voi sanoa. Kirja käsittelee suoraan Geraltia, mutta en kerro enempää. Se on ulkona pentalogiasta.”

Tämä asettaa sen samaan tyyliin kuin Season of Storms, kahdeksas ja viimeisin Witcher-kirja, joka julkaistiin ja ainoana itsenäisenä teoksena. Tämä tarkoittaa, että vaikka se on osa muuta kirjasarjaa ja mainitsee tapahtumia muualta, se ei kerro tarinaa, joka on yhteydessä tai rinnakkainen pää Witcher-saagaan, joka kerrotaan uudelleen -sarjassa.

Netflixin tuleva Terminator-anime sai ensimmäisen teaserin Kommentit pois päältä artikkelissa Netflixin tuleva Terminator-anime sai ensimmäisen teaserin

Terminator


on paljastanut ensimmäisen teaservideon tulevasta -animesarjastaan Geeked Week 2023:n aikana.

Traileri ei itse asiassa sisältänyt mitään kuvamateriaalia Terminator-animesta, mutta Netflixin Terri Schwartz, joka on myös IGN:n entinen työntekijä, jakoi hieman lisää tietoa sarjasta.

”Elokuussa 1997 tietokonetieteilijä nimeltä Malcom Lee työskentelee kiivaasti laboratoriossaan Tokiossa käynnistääkseen tekoälyohjelman, jonka hän uskoo pelastavan maailman”, Schwartz kertoi. ”Kun tulevaisuuden kulku muuttuu menneisyydestä, armoton salamurhaaja lähetetään ajassa taaksepäin tappamaan Malcom ja hänen kolme lastaan varmistaakseen tulevaisuuden hallinnan ihmiskunnan yli. Salamurhaajaa seuraa ajan halki yksinäinen sotilas, joka tekee mitä tahansa pitääkseen Malcomin ja hänen perheensä hengissä osoittaakseen lopullisesti, ettei ole kohtaloa.”

Tuo salamurhaaja on epäilemättä Terminator, mikä ei lupaa hyvää kenellekään muulle kuin meille katsojille. Trailerit voit ottaa haltuun alta: