Neuralinkin ensimmäinen ihmiskokeeseen osallistunut potilas pelasi videopelejä ”ajatuksen voimalla” Kommentit pois päältä artikkelissa Neuralinkin ensimmäinen ihmiskokeeseen osallistunut potilas pelasi videopelejä ”ajatuksen voimalla”

Elon Muskin neuroteknologiayritys paljasti uudessa päivityksessään, että heidän ensimmäinen ihmiskokeeseen osallistunut potilas pelaa videopelejä aivoimplantin avulla, joka tulkitsee hänen hermosähköisiä signaaleja. Näihin kuuluvat esimerkiksi Slay the Spire, Old School RuneScape ja useita muita suosittuja pelejä.

Yritys kertoi myös, että aivo-tietokoneliitännän () suorituskyky oli heikentynyt väliaikaisesti. Syynä tähän oli osa implantin elektrodeja sisältävien säikeiden vetäytyminen pois potilaan aivoista.

Tammikuussa Neuralinkin perustaja ilmoitti Twitterissä, että yritys oli asentanut ensimmäisen ”N1” -aivopiirin ihmispotilaan päähän. Tämä on osana Precise Robotically Implanted Brain-Computer Interface (PRIME) -tutkimusta. Potilaan myöhemmin paljastettiin olevan 29-vuotias amerikkalainen neliraajahalvaantunut . Hän oli halvaantunut kahdeksisen vuotta sitten sukellusonnettomuudessa.

Leikkauksessa potilaan pääkallosta poistettiin pyöreä osa, jotta erikoisrobotti pääsisi käsiksi hänen aivojensa alueeseen. Robotti käytti hiusta ohuempaa neulaa asettaakseen 64 erittäin ohutta elektrodia sisältävää säiettä aivojen harmaaseen aineeseen. Nämä uudet sensorit on suunniteltu havaitsemaan potilaan hermosähköisiä signaaleja ja lähettämään saadun tiedon säikeitä pitkin N1-implantin pääosaan. Tämä on asennettu leikkauksen aikana kalloon luotuun aukkoon. Implantista tulevat signaalit lähetetään sitten Neuralink-sovellukseen, jota opetetaan tulkitsemaan tiedon takana oleva tarkoitus ja muuttamaan se suoritettavaksi toiminnaksi, kuten tietokoneen hiiren liikuttamiseksi.

”Voitin ystäviäni peleissä, joissa neliraajahalvaantuneena ei pitäisi pystyä voittamaan.”

Ennen leikkausta Arbaughin piti luottaa suutikkuun pelatakseen pelejä ja ollakseen vuorovaikutuksessa digitaalisen maailman kanssa. Suutikku on apuväline, jonka avulla käyttäjä voi painaa kosketusnäyttöä, kun se on ensin asetettu suuhun. Vaikka tämä mahdollisti Arbaughin käyttävän iPadia, siihen liittyi useita haittoja. Esimerkiksi suutikun käyttämiseksi hänen piti istua pystyssä ja hoitajan täytyi pitää iPadia. Lisäksi hän ei voinut puhua kunnolla käyttäessään sitä, ja pitkäaikainen käyttö saattoi aiheuttaa lihaskouristuksia ja painehaavoja.

Neuralink, Noland Arbaugh

”Ajattelin, että suutikku oli paljon parempi kuin BCI kuukausi sitten. Mutta kun verrattiin niitä keskenään, näin että BCI oli yhtä hyvä, ellei jopa parempi, ja se kehittyy entisestään; pelit joita voin nyt pelata, ovat paljon parempia kuin aiemmat”, Arbaugh kertoi Neuralinkin blogipäivityksessä, jossa juhlistettiin hänen leikkauksensa 100 päivää. ”Voitin ystäviäni peleissä, joissa neliraajahalvaantuneena ei pitäisi pystyä voittamaan.”

Neuralink kertoi, että Arbaugh oli äskettäin käyttänyt aivo-tietokoneliitäntää 69 tuntia yhdellä viikolla, joista 34 tuntia oli viihteellisiin tarkoituksiin. Tänä aikana Arbaugh käytti aputekniikkaa internetin selaamiseen, uusien kielten oppimiseen ja erilaisten videopelien pelaamiseen, mukaan lukien rogue-like-korttipeli Slay the Spireen, Old School RuneScapeen, Mario Kart 8 Deluxeen ja Sid Meier's Civilization 6:een, ohjaamalla vain kursoria mielessään. Tiedemiehet työskentelevät myös räätälöidyn peliominaisuuden parissa Neuralink-sovelluksessa, jonka tarkoituksena on antaa Arbaughille enemmän vapautta siihen, kuinka ja milloin hän voi pelata pelejä.

Lähde: IGN

Entiset Twitter-pomot haastavat Muskin oikeuteen 128 miljoonan dollarin riidasta Kommentit pois päältä artikkelissa Entiset Twitter-pomot haastavat Muskin oikeuteen 128 miljoonan dollarin riidasta

Potkut saaneet Twitterin johtajat iskevät takaisin ja paineella! Parag Agrawal, entinen toimitusjohtaja, ja muut ylimmät johtajat haastavat Elon Muskin ja /Twitterin jättimäisestä 128 miljoonan dollarin maksamattomasta irtisanomiskorvauksesta.

Oikeusjutussa väitetään, että Musk erotti heidät nimenomaan välttääkseen irtisanomiskorvaukset sen jälkeen kun he pakottivat hänet suorittamaan 44 miljardin dollarin -oston. Väitetään, että Musk kantaa kaunaa näitä johtajia kohtaan heidän roolistaan oikeustaistelussa.

Oikeusjuttu heittää varjoa Muskin luonteelle, todeten hänen ”uskovan, että säännöt eivät koske häntä”. Lisäksi väitetään, että Musk sepitti syitä heidän erottamiseensa välttääkseen irtisanomiskorvauksia.

”Kun Elon Musk käskee painua v*ttuun” – mainostajien kaikkoamien X-palvelusta on alkanut rytinällä Kommentit pois päältä artikkelissa ”Kun Elon Musk käskee painua v*ttuun” – mainostajien kaikkoamien X-palvelusta on alkanut rytinällä

Elon Muskin juutalaisvastaiseksi katsottu viestintä on aiheuttanut suurten mainostajien, kuten Applen ja Disneyn, päätöksen keskeyttää mainostaminen -palvelussa.

Viime aikoina viestipalvelu X:ään liittyvät ongelmat ovat lisääntyneet, kun miljardööri ilmaisi tukea viestille, joka levitti juutalaisvastaista salaliittoteoriaa. Viestissä väitettiin, että juutalaiset tuovat maahanmuuttajia länsimaihin heikentääkseen valkoista valtaväestöä. Tämä toiminta sai laajaa kritiikkiä, mukaan lukien Valkoisen talon taholta.

Tämä juutalaisvastaiseksi katsottu viestintä sai aikaan sen, että useat merkittävät mainostajat, kuten , , ja , päättivät keskeyttää mainostamisen viestipalvelussa. Boikotti voi asettaa yrityksen taloudellisesti hankalaan tilanteeseen, ja Musk on pahoitellut kyseistä viestiä, kuvaillen sitä pahimmaksi ja tyhmimmäksi julkaisukseen, jonka hän on ikinä tehnyt.

Musk pahoitteli tapahtunutta keskiviikkona New York Timesin Dealbook-konferenssissa ja totesi, että hänen viestinsä oli tulkittu väärin. Hän myös mainitsi pyrkineensä selventämään päivitystään myöhemmissä viesteissään samaisessa viestiketjussa.

Vaikka Musk myönsi mainostajien toiminnan vaikuttavan viestipalvelun toimintaan, hän vakuutti, ettei aikojen saatossa ole aikomusta taipua mainostajien painostuksen alla.

”Jos joku yrittää kiristää minua mainoksilla, kiristää minua rahalla: painu vittuun, Musk lisäsi, saaden aikaan järkyttyneen hiljaisuuden.”

Karkeista sanoistaan huolimatta Musk myönsi, että mainostajien toimet voivat vaikuttaa X-palvelun toimintaan. Tilanne jatkuu, kun X/ käsittelee seurauksia ja Muskin anteeksipyyntöä.