NHL 21 – Be a Pro -pelimuodon uusi tuleminen Kommentit pois päältä artikkelissa NHL 21 – Be a Pro -pelimuodon uusi tuleminen

Kuten on aiemmin kertonut, saa kokonaan uudistetun Be a Pro -pelimuodon. Errori.net pääsi katsastamaan uudistukset ennakkoon.

Aiempina vuosina peli alkoi ilman sen suurempia fanfaareja. Pelaaja loi itselleen hahmon ja hyppäsi kaukaloon joko junioriliiga CHL:ssä tai suoraan NHL:ssä. Tänä vuonna valikoima laajenee molemmissa asioissa. Pelaajan luomisessa menee hetki jos toinenkin, sikäli kun haluaa luoda hahmosta todella itsensä oloisen. Vanhojen ja tuttujen säätimien lisäksi pelaajan luistelu- ja laukaus-animaatioihin saa vaikuttaa varsin reippaasti. Pelin alku taas on saanut mausteeksi jo ennalta mainostetun vaihtoehdon aloittaa uransa Euroopasta. Valitettavasti tämä odotettu ominaisuus jäi hieman torsoksi, sillä käytännössä tämä tarkoittaa Champions Hockey Leaguen pudotuspelejä. Odotin pääseväni rullaamaan Liigassa kauden-pari ennen hyppyä valtameren taakse, mutta nyt on tyytyminen muutamaan peliin liigassa, joka ei tahdo kiinnostaa edes siinä pelaavia joukkueita. Asiasta kysyttäessä pelin kehittäjä kertoi, että kokonaisten kausien pelaaminen Euroopassa voi kuitenkin tulla kysymykseen tulevaisuudessa, jos sille on riittävästi kysyntää.

Tarina tulee, oletko valmis

Odotettu uudistus on myös tarinan lisääminen pelaajan hahmon ympärille. Osittain tästä johtuen myös lyhyeksi jäävä junnu-ura on ymmärrettävä. Tarinan keskeinen teema on se, että pelaaja on seuraava jääkiekon superstara ja näistä lähtökohdista lähdetään rakentamaan tämän vuoden Be a Pro-kokemusta. Otteluiden välissä pelaajaa hehkutetaan mediassa, agentti käy kertoilemassa uusia kuulumisia tulevan draftin suhteen ja joukkuekaveritkin heittäytyvät jutulle aina välillä. Koska kaikki vaikuttaa kaikkeen, pelaajan valinnat dialogin suhteen johtavat kolmen suosio-käppyrän heittelyyn. Puheissaan pitää ottaa huomioon niin joukkueen johto kuin joukkuekaveritkin, mutta samalla pitäisi koittaa olla kuitenkin sen verran röyhkeä että oma brändi nousee kansan huulille.

Dialogia itsessään käydään useinkin, ainakin pelin alkupuolella. Pelin kehittäjän mukaan suurin osa kaikesta tarinaan liittyvästä keskittyy pelaajan tulokaskauteen, vaikka myös tämän jälkeiselle ajalle jää riittävästi sisältöä. Ilmeisesti tarinan sisältö tulee jossain määrin myös vaihtelemaan sen mukaan, miten pelaajan ura etenee. Draftin suhteen ei kuitenkaan joudu liiemmälti selittelemään, sillä ilman varausta ei voi jäädä, vaikka siellä voikin valua melko pitkälle jos pelit eivät ole kulkeneet.

Aiempaa tekoälykkäämpi

Mitä itse pelaamiseen tulee, EA:in aiemmin mainostamat pienet muutokset pelin tekoälyyn tekevät Be a Pro:sta huomattavasti aiempaa mieluisamman pelata. Testiversiossa kiekkoa tuli ketjukavereilta lapaan jos vain sai kammettua itsensä vapaaseen tilaan. Sama toimi toiseenkin suuntaan. Tekoäly ei enää vain känitä paikallaan ennalta määrätyllä paikalla, vaan ajaa tyhjiin tiloihin ja luo tilanteita. Ensimmäistä kertaa ikinä tunsin edes häivähdyksiä järkevästi käyttäytyvistä ketjukavereista.

Kokonaisuutena sekä uudistettu Be a Pro pelimuotona, että NHL21 jääkiekkopelinä jätti hyvän maun, vaikka kuulunkin siihen ryhmään joka vuosittain jossain vaiheessa kokee jonkinlaisen hermoromahduksen NHL-pelisarjan parissa. Epäilemättä tänäkin vuonna ne nurisemisen aiheet löytyvät kun tarpeeksi pelaa, mutta tällä hetkellä jäin odottamaan julkaisua positiivisella mielellä.

NHL 21 ilmestyy ja  -konsoleille lokakuun 16. päivä.

Kommentoi

The Sims 4 -pelin seuraava Snowy Escape -lisäosa sai uuden pelivideon Kommentit pois päältä artikkelissa The Sims 4 -pelin seuraava Snowy Escape -lisäosa sai uuden pelivideon

The Sims 4: Snowy Escape

Suositun The Sims 4 -pelin seuraava Snowy Escape -laajennus on saanut uuden pelivideon. Laajennuksen myötä pelaajat pääsevät Japanin lumisiin maisemiin.

Lisäosa tuo peliin uuden sijainnin Komorebi -vuoren muodossa. Uusi sijainti tarjoaa mm. kylpylän, kävelyreittejä meditoimiseen sekä toiminnantäyteistä laskettelua tai vuorikiipeilyä.

Sijainti tarjoaa paikat niin omille uusille taloille sekä myös vuokrakohteita, mikäli haluaa vain vierailla. Uusia somisteita lisäosa tuo yhteensä 130 kappaletta. Saatavilla on perinteisiä ja moderneja huonekaluja. Näihin kuuluvat mm. shoji-ovet, tatamimatot sekä paperilyhdyt.

Lisäosa tuo peliin myös elämäntyylit ja näkemykset, joilla voi syventää Simien suhteita ja persoonallisuutta.

The Sims 4: Snowy Escape -lisäosa ilmestyy marraskuun 13. päivä PC:lle Steamin ja Origin kautta, sekä ja -konsoleille.

Kommentoi

No Man’s Sky saa 4K-laadun ja nopeammat latausajat seuraavan sukupolven konsoleille Kommentit pois päältä artikkelissa No Man’s Sky saa 4K-laadun ja nopeammat latausajat seuraavan sukupolven konsoleille

No Man's Sky

Hiljattain Origins päivityksen saanut avaruussimulaatio No Man’s Sky on saamassa uudistuksen seuraavan sukupolven Playstation 5 ja Xbox Series X sekä S -konsoleiden ilmestyessä.

Marraskuun 10. ja 12. päivä ilmestyvät uudet versiot mahdollistavat 4K-laadun, 60 fps:n ruudunpäivitysnopeuden sekä 5-10 kertaa nopeammat latausajat. Pelin nykyisille konsoliversioille omistavat saavat sen ilmaiseksi uusille konsoleille.

Playstation 5 -konsolilla peli tukee DualSense -ohjaimen haptista ohjausta sekä Pulse 3D teknologiaa. Pelistä tulee löytymään myös ristiinpelaamismahdollisuus.

Luonnollisesti myös pelin grafiikoita tullaan parantamaan uusien konsoleiden myötä. Nämä päivitykset saapuvat myös PC:lle. Uusilla konsoleilla peli tulee tukemaan myös 32 pelaajan moninpeliä.

No Man’s Sky on parhaillaan saatavilla ja -konsoleille sekä PC:lle. Peli ilmestyy Xbox Series X ja S -konsoleille marraskuun 10. päivä ja Playstation 5 -konsolille marraskuun 12. päivä.

Kommentoi