Nintendo Switch on nyt kaikkien aikojen kuudenneksi myydyin konsoli Japanissa Kommentit pois päältä artikkelissa Nintendo Switch on nyt kaikkien aikojen kuudenneksi myydyin konsoli Japanissa

Nintendo Switch

-konsolista on tullut Nintendon myydyimpiä konsoleita Japanissa. Switch on ohittanut myyntiluvuissa legendaarisia laitteita, kuten 1 sekä Game Boy Advanced. Switch on ollut Nintendolle todellinen jättimenestys viimeisten vuosien aikana. Edeltäjiinsä verrattuna konsoli on onnistunut kilpailemaan Sonyn ja Microsoftin konsoleiden kanssa, sillä Switch kattoi noin 87 prosenttia Japanin myydyistä konsoleista vuonna 2020. Switch on myynyt Japanissa kokonaisuudessaan 19 miljoonaa konsolia.

Luultavasti konsoli nousee pian listoilla taas yhden sijan ylemmäs, sillä listan sijalla viisi istuva PSP on myynyt noin 300 000 kappaletta enemmän kuin Switch. Nykyisellä tahdilla Nintendon konsoli nousee viidennelle sijalle vielä ennen heinäkuuta. Kärkipaikalle laitteella on vielä pitkä matka tosin listan kaikki kolme myydyintä konsolia kuuluvat Nintendolle. DS -käsikonsoli on myynyt Japanissa huimat 32 miljoonaa kappaletta. Nintendon konsolilla menee tällä hetkellä todella hyvin myös maailmanlaajuisesti. Esimerkiksi Yhdysvaltojen puolella vuosi 2020 oli konsolille menestyksekäs, mutta vuonna 2021 PS5 ja Xbox Series X/S -konsolit kiipeävät luvuissa ohitse viimeistään, kun laitteiden saatavuuteen saadaan parannuksia. Nähtäväksi jääkin milloin Nintendo julkaisee Pro -version suositusta konsolistaan.

Donkey Kong -pelin paljastus sai pelikansan vakuuttumaan: Uusi 3D-Mario on tekeillä Switch 2:lle Kommentit pois päältä artikkelissa Donkey Kong -pelin paljastus sai pelikansan vakuuttumaan: Uusi 3D-Mario on tekeillä Switch 2:lle

Vaikka tuleva -peli on kerännyt valtavasti innostusta, sen kehittäjätietojen julkistus on saanut -fanit spekuloimaan kiivaasti jostain aivan muusta: yhtiön seuraavasta suuresta 3D--pelistä. Fanien salapoliisityö viittaa vahvasti siihen, että Mario on tekemässä paluuta ennemmin kuin arvaammekaan.

Kaikki lähti liikkeelle, kun IGN pisti taannoin paljastaen, että Donkey Kong Bananza -pelin tuottaa Nintendo-veteraani Kenta Motokura, joka toimi aiemmin ohjaajana ylistetyssä -pelissä. Idea pelistä taas tuli Odyssey-pelin tuottajalta ja Nintendo-legenda Yoshiaki Koizumilta.

Tässä piilee kuitenkin se koukku, joka saa hälytyskellot soimaan. Vaikka Donkey Kong -peli on Koizumin idea ja sen tekee sama tiimi kuin Odyssey-pelin, Koizumi itse ei ole mukana projektissa tutussa roolissaan tuottajana tai ohjaajana.

Tämä on sikäli merkittävää, koska Yoshiaki Koizumi on ollut avainroolissa jokaisessa suuressa 3D-Mario-pelissä aina Super Mario 64:stä Super Mario Odysseyhin. Fanien johtopäätös on selvä: jos ”Herra 3D-Mario” itse ei ole kiireinen Donkey Kongin parissa, hänen on pakko olla johtamassa seuraavan suuren 3D-Mario-pelin kehitystä 2:lle.”

PlayStation hidastaa tahtia – pelien määrä romahtanut 70 % PS3-ajoista Kommentit pois päältä artikkelissa PlayStation hidastaa tahtia – pelien määrä romahtanut 70 % PS3-ajoista

Sony

Muistatko ajan, jolloin tuntui puskevan uutta peliä joka kuukausi? No, ne ajat ovat rakkaat kansalaiset nyt takanapäin. Uusi analyysi paljastaa, että Sonyn omien studioiden tekemien ensimmäisen osapuolen (first-party) pelien määrä on laskenut yli 70 % :n kulta-ajoista.

:n aikana (2006–2013) julkaisi peräti 91 omaa peliä, mukana oli jättihittejä kuten , ja , mutta myös kokeellisia pieniä helmiä, joita harva enää muistaa. Verrattuna siihen :llä julkaistiin enää 34 ensipeliä, ja PS5:llä tähän mennessä vain 18. Tahti on kuin hidastetusta videosta.

Mutta mistä oikein on kyse? Ei huonosta menestyksestä tai laiskuudesta, päinvastoin. Jokainen uusi peli on nykyisin jättihanke, jonka tekemiseen saattaa kulua jopa seitsemän vuotta ja yli 270 miljoonaa euroa, kuten :n tapauksessa. Sony on siirtynyt vähemmän, isompia, parempia -strategiaan, panostetaan jättipeleihin, jotka viedään myös :lle ja ehkä valkokankaalle.

Tämä muutos ei ole pelkästään numeroita, se vaikuttaa siihen, miltä PlayStation tuntuu. Ennen tarjolla oli yllätyksiä, outouksia ja pientä hulluutta. Nyt painopiste on elokuvamaisissa jättiseikkailuissa. Laatu on yhä huipussaan, mutta vaihtelu, luovuus ja yllättävyys ovat kutistuneet.