Nintendo Switch on nyt kaikkien aikojen kuudenneksi myydyin konsoli Japanissa Kommentit pois päältä artikkelissa Nintendo Switch on nyt kaikkien aikojen kuudenneksi myydyin konsoli Japanissa

Nintendo Switch

-konsolista on tullut Nintendon myydyimpiä konsoleita Japanissa. Switch on ohittanut myyntiluvuissa legendaarisia laitteita, kuten 1 sekä Game Boy Advanced. Switch on ollut Nintendolle todellinen jättimenestys viimeisten vuosien aikana. Edeltäjiinsä verrattuna konsoli on onnistunut kilpailemaan Sonyn ja Microsoftin konsoleiden kanssa, sillä Switch kattoi noin 87 prosenttia Japanin myydyistä konsoleista vuonna 2020. Switch on myynyt Japanissa kokonaisuudessaan 19 miljoonaa konsolia.

Luultavasti konsoli nousee pian listoilla taas yhden sijan ylemmäs, sillä listan sijalla viisi istuva PSP on myynyt noin 300 000 kappaletta enemmän kuin Switch. Nykyisellä tahdilla Nintendon konsoli nousee viidennelle sijalle vielä ennen heinäkuuta. Kärkipaikalle laitteella on vielä pitkä matka tosin listan kaikki kolme myydyintä konsolia kuuluvat Nintendolle. DS -käsikonsoli on myynyt Japanissa huimat 32 miljoonaa kappaletta. Nintendon konsolilla menee tällä hetkellä todella hyvin myös maailmanlaajuisesti. Esimerkiksi Yhdysvaltojen puolella vuosi 2020 oli konsolille menestyksekäs, mutta vuonna 2021 PS5 ja Xbox Series X/S -konsolit kiipeävät luvuissa ohitse viimeistään, kun laitteiden saatavuuteen saadaan parannuksia. Nähtäväksi jääkin milloin Nintendo julkaisee Pro -version suositusta konsolistaan.

Blood Bowl 3 -fantasiaurheilupeli laajenee uudella kaoottisella tiimillä Kommentit pois päältä artikkelissa Blood Bowl 3 -fantasiaurheilupeli laajenee uudella kaoottisella tiimillä

Alkuvuodesta julkaistu -fantasiaurheilupeli on päivittynyt ja laajenee julkaisunsa jälkeen sekä uusilla ominaisuuksilla että uudenlaisilla joukkueilla. Nyt joukkuetäydennystä on tarjolla maanalaisista maailmoista, kun pahamaineinen Underworld Denizens valtaa kentät.

Kaaosta, hulluutta ja silkkaa ennakoimattomuutta on luvassa, kun kahdesta eri maanalaisrodusta koostuva tiimi syöksyy pelikentille kuljettamaan palloa ja taklaamaan kilpajoukkueen pelaajia. Tiimin muodostavat sekä vikkelät ja ketterät rottamaiset skavenit että sääntöjä usein kiertävät goblinit.

Kun kaksi näinkin epämääräistä ja hämäräperäistä pelaajaryhmittymää lyövät hynttyyt yhteen yhdessä tiimissä, on luvassa hauskoja ja arvaamattomia hetkiä fantasiapalloilun parissa!

Blood Bowl 3 on vauhdikas, raju ja väkivaltainen pallopeli, jossa yhdistyvät monet eri fantasiarodut kääpiöistä ja haltioista örkkeihin ja peikkoihin. Lajina se yhdistelee amerikkalaisen jalkapallon tyylistä pallonkuljetusta, heittämistä ja rajuja taklauksia toisiinsa.

Blood Bowl 3 on saatavilla , 4, ja S, -konsoleille että :lle.

Famicomille myönnettiin arvostettu tunnustus – ”Asetti perustan maailman peliteollisuudelle” Kommentit pois päältä artikkelissa Famicomille myönnettiin arvostettu tunnustus – ”Asetti perustan maailman peliteollisuudelle”

Tänä vuonna Tokion vuotuisissa pelipalkinnoissa, jotka pidetään Tokion pelinäytöksessä, eli voitti Ministeriön talous-, kauppa- ja teollisuuspalkinnon. Kyseessä on palkinto, joka tunnustaa henkilön tai asian, joka on merkittävästi edistänyt Japanin peliteollisuuden kasvua. Virallisen verkkosivuston mukaan Famicom ”asetti perustan maailman peliteollisuudelle, joka on kehittynyt 40 vuotta tähän päivään saakka”. Ilman Famicomia, peliteollisuus ei olisi siellä, missä se on tänään.

Takashi Tezuka, pelisuunnittelija ja alkuperäisen Super Mario Brosin avustava ohjaaja, joka on pitkäaikainen Nintendon työntekijä ,ja joka myös tuottaa tämän vuoden Super Mario Bros. Wonderia, otti palkinnon vastaan Nintendon puolesta. VGC:n mukaan pelisuunnittelija sanoi, että tämä palkinto tulisi jakaa kaikkien kehittäjien kanssa, jotka loivat pelejä Famicomille.

Nintendon ensimmäinen pelikonsoli ei ollut ainoa palkinnonsaaja. Monster Hunter Rise: Sunbreak voitti Vuoden Pelin Pääpalkinnon, joka kattaa pelit, jotka julkaistiin huhtikuussa 2022 – maaliskuussa 2023 Japanissa. Monster Hunter Risen suosittu laajennus julkaistiin kesäkuussa 2022 Switchille ja :lle, PlayStationin ja Xboxin versiot seurasivat vuonna 2023.