Nintendo Switch -pelit ”korvattu” Googly Eyes -silmillä Kommentit pois päältä artikkelissa Nintendo Switch -pelit ”korvattu” Googly Eyes -silmillä

Nintendo Switch

Switch -pelaajat raportoivat oudosta ilmiöstä: pelien sijaan joidenkin ostajien pelikoteloista on löytynyt googly eyes -silmät ja musta muovinpalanen. Tapaus, joka on levinnyt Redditiin ja Twitteriin, on herättänyt paljon hämmennystä – ja mahdollisesti myös naurua.

Miksi googly eyes?

Teorian mukaan silmät ja muovipala jäljittelevät pelikasetin painoa ja ääntä, kun koteloa ravistetaan. Näin väärennöksiä ei huomata ennen pakkauksen avaamista. Vaikutuksen kohteena olevia pelejä ovat olleet mm. Luigi's Mansion 2 HD, ja Mario Party Jamboree.

Onko tämä vitsi vai todellisuus?

Vaikka useat käyttäjät ovat raportoineet tapauksista, mitään virallista vahvistusta ei ole saatu. Nintendo ja muut suuret jälleenmyyjät eivät ole antaneet lausuntoja julkaisun aikaan.

Mitä tehdä, jos kohtaat ongelman?

Jos huomaat ostaneesi googly eyes -pelin:

  • Säilytä kuitti ja yritä vaihtaa peliä siinä liikkeessä, mistä ostit sen.
  • Raportoi ongelma suoraan Nintendoon tai jälleenmyyjälle.

Vaikka tämän takana saattaa olla vain viraalinen pila, asia herättää huolta pelaajien ja kuluttajien keskuudessa – ja toivottavasti ”Googly Eyes -rosvo” saadaan pian kiinni!

Switch 2:n näyttö on hidas kuin etana ja se ärsyttää pelaajia Kommentit pois päältä artikkelissa Switch 2:n näyttö on hidas kuin etana ja se ärsyttää pelaajia

Switch 2 on myynyt hurjasti, mutta yksi asia siinä tökkii pahemman kerran: näyttö. Uuden laitteen 7,9-tuumainen LCD-näyttö on itsenäisten testien mukaan kerrassaan surkea reagoimaan liikkeeseen. Pikselit vaihtavat väriä niin hitaasti, että kuva näyttää helposti suttuiselta ja haamukuvia täynnä olevalta.

Testien mukaan Switch 2:n näyttö reagoi keskimäärin 33 millisekunnin viiveellä, kun taas peruspelinäytöt liikkuvat 5–6 millisekunnin haarukassa. OLED-paneelit? Ne hoitavat saman alle puolessa millisekunnissa, eli sata kertaa nopeammin. Vielä nolommaksi tilanne muuttuu, kun käy ilmi, että alkuperäisen Switchin vuodelta 2017 näyttö oli nopeampi.

Syy hitaan kuvan taustalla saattaa olla yksinkertainen: Nintendo ei näytä käyttävän lainkaan ns. overdrive-tekniikkaa, jolla LCD-pikseleitä saadaan liikkumaan nopeammin ilman näkyviä virheitä. Overdrive vie enemmän virtaa, ja Switch 2:n pieni, alle 20 Wh:n akku ei anna siihen juuri varaa.

Hyvä uutinen on, että kyseessä voi olla ohjelmistopohjainen puute ja ehkä tulevassa päivityksessä nähdään parannuksia. Tai sitten Nintendo tekee kuten edellisellä kierroksella: julkaisee myöhemmin OLED-version, jossa näyttö on vihdoin tilanteen tasalla.

Siihen asti herkemmät pelaajat voivat kokea, että nopeat pelit Switch 2:lla näyttävät enemmän vesivärimaalaukselta kuin sujuvalta toiminnalta.

Älä tee tätä Switch 2 -konsolillasi – Nintendo voi laittaa konsolisi solmuun Kommentit pois päältä artikkelissa Älä tee tätä Switch 2 -konsolillasi – Nintendo voi laittaa konsolisi solmuun

on alkanut toteuttaa uhkauksensa: jos yrität käyttää Switch 2 -konsolissasi kolmannen osapuolen flash-kasettia, saatat päätyä pelaamaan tyhjyyttä. Useat käyttäjät kertovat, että Nintendo on estänyt heidän laitteensa käytön kokonaan -kasetin vuoksi, joka mahdollistaa Switch 1 -pelien ajamisen uudella konsolilla.

Kyseessä on noin 60 euron hintainen venäläinen kasetti, jonka kehittäjät väittävät tehneensä varmuuskopiointia ja pelien säilyttämistä varten. Mutta koska samainen laite sopii myös piraattipelien pyörittämiseen, Nintendo ei selvästikään katso käyttöä hyvällä.

Tuloksena: Error Code: 2124 4508 ja käyttö estetty. Virheilmoitus tarkoittaa, että konsoli on pysyvästi estetty yhdistymästä verkkoon, ja sen toiminnallisuutta on rajattu voimakkaasti. Tehtaanpalautuskaan ei auta. Käyttäjät ovat jakaneet kokemuksiaan :ssä ja YouTubessa, ja osa on huomannut eston astuneen voimaan heti kasetin käyttöönoton jälkeen.

Nintendo päivitti hiljattain käyttöehtojaan, jotka nyt antavat yhtiölle oikeuden tehdä Nintendo tilistä tai laitteesta pysyvästi osittain tai kokonaan käyttökelvoton luvattoman toiminnan vuoksi. Kielletystä toiminnasta on tehty laajempi lista, mukaan lukien yritykset kiertää konsolin suojaustoimintoja.

Vaikka osa pelaajista puolustaa flash-kasettien käyttöä omien pelien säilyttämisen välineenä, Nintendo pitää linjansa tiukkana. Toistaiseksi vaikuttaa siltä, että tämä brikkauspolitiikka on voimassa lähinnä Yhdysvalloissa. Euroopassa tilanne on vielä auki.