Nintendo kehittelee huhujen mukaan uusia VR-laseja Kommentit pois päältä artikkelissa Nintendo kehittelee huhujen mukaan uusia VR-laseja

Nintendo ja VR-teknologia – kuulostaako tulevaisuuden unelmayhdistelmältä? Viimeisimmät huhut ja vuodot pelialalta tuovat pöydälle kiehtovan mahdollisuuden, jota jo kerran tosin on aikaisemmin viriteltykin, mutta hitusen keskeneräisessä muodossa.

on ilmeisesti kehittämässä omaa, uutta VR-headsettiaan, ja mikä mielenkiintoisinta, Google saattaa olla osallisena tässä projektissa. Nash Weedle, pelialan ennakkotietoihin perehtynyt vuotaja, joka on aikaisemmin osunut oikeaan ennusteissaan, paljastaa että Nintendo VR on ehkä enemmän kuin vain kaukainen haave.

Uudessa VR-headsetissä saatetaan nähdä micro-LED-näyttöjä, ja sen on huhuttu olevan täysin itsenäinen laite, joka ei tarvitse konsolia toimiakseen. Raxium, Googlelle kuuluva yritys, saattaa olla näyttöjen toimittaja, tuoden mukanaan Googlen osaamisen ja mahdollisesti uusia innovaatioita Nintendon VR-laitteeseen. Vaikka yksityiskohdat ovatkin vielä hämärän peitossa, voimme nähdä edessämme uuden aikakauden, jossa Nintendo ei ainoastaan astu virtuaalitodellisuuspelaamisen kentälle, vaan mahdollisesti mullistaa sen.

Mitä voimme odottaa Nintendon VR-peleiltä? Kuvittele hyppelehtiväsi Pokémonien seassa tai tutkivasi Animal Crossingin maailmaa 360 asteen näkökulmasta. Tai mitäpä sanoisit sukeltamisesta The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomin syvyyksiin virtuaalisesti? Kyllä muuten kelpaisi!

Nintendon historia VR-teknologian parissa on ollut kiinnostavaa seurattavaa, aina 90-luvun Virtual Boy 3D -konsolista nykypäivän Nintendo Labo VR Kit -sarjaan, joka toi alkeellista VR-kokemusta Switch-konsolille.

Uusien huhujen valossa Nintendo voisi olla matkalla kohti uutta, jännittävää aikakautta virtuaalitodellisuuden parissa. Ja kuten tiedämme, kun Nintendo ja Google yhdistävät voimansa, tuloksena voi olla jotain, mitä emme ole vielä uskaltaneet edes uneksia.

Famicomille myönnettiin arvostettu tunnustus – ”Asetti perustan maailman peliteollisuudelle” Kommentit pois päältä artikkelissa Famicomille myönnettiin arvostettu tunnustus – ”Asetti perustan maailman peliteollisuudelle”

Tänä vuonna Tokion vuotuisissa pelipalkinnoissa, jotka pidetään Tokion pelinäytöksessä, eli voitti Ministeriön talous-, kauppa- ja teollisuuspalkinnon. Kyseessä on palkinto, joka tunnustaa henkilön tai asian, joka on merkittävästi edistänyt Japanin peliteollisuuden kasvua. Virallisen verkkosivuston mukaan Famicom ”asetti perustan maailman peliteollisuudelle, joka on kehittynyt 40 vuotta tähän päivään saakka”. Ilman Famicomia, peliteollisuus ei olisi siellä, missä se on tänään.

Takashi Tezuka, pelisuunnittelija ja alkuperäisen Super Mario Brosin avustava ohjaaja, joka on pitkäaikainen Nintendon työntekijä ,ja joka myös tuottaa tämän vuoden Super Mario Bros. Wonderia, otti palkinnon vastaan Nintendon puolesta. VGC:n mukaan pelisuunnittelija sanoi, että tämä palkinto tulisi jakaa kaikkien kehittäjien kanssa, jotka loivat pelejä Famicomille.

Nintendon ensimmäinen pelikonsoli ei ollut ainoa palkinnonsaaja. Monster Hunter Rise: Sunbreak voitti Vuoden Pelin Pääpalkinnon, joka kattaa pelit, jotka julkaistiin huhtikuussa 2022 – maaliskuussa 2023 Japanissa. Monster Hunter Risen suosittu laajennus julkaistiin kesäkuussa 2022 Switchille ja PC:lle, PlayStationin ja Xboxin versiot seurasivat vuonna 2023.

Uudet raportit vahvistavat huhut: Nintendo on esitellyt seuraavan sukupolven konsoliaan Gamescom 2023 -messuilla Kommentit pois päältä artikkelissa Uudet raportit vahvistavat huhut: Nintendo on esitellyt seuraavan sukupolven konsoliaan Gamescom 2023 -messuilla

Nintendo Switch

Uusimmat tiedot tukevat aiempia huhuja siitä, että on esitellyt seuraavan sukupolven konsoliaan, jota fanit kutsuvat nimellä ””, suljettujen ovien takana äskettäisillä peliteollisuuden messuilla. Raporttien mukaan konsoli sisälsi teknisiä demoja, jotka korostivat ominaisuuksia kuten Nvidia DLSS -tukea ja säteenseurantaa.

Gamescom 2023 järjestettiin Kölnissä, Saksassa, 23.–27. elokuuta. Nintendo osallistui eurooppalaiseen peliteollisuuden tapahtumaan, ja pian sen jälkeen alkoivat huhut, että yhtiö olisi esitellyt uutta konsoliaan tietyille taholle suljettujen ovien takana. Nyt Eurogamerin ja VGC:n uudet raportit vahvistavat näitä väitteitä.

Molemmat lähteet kertovat, että Nintendo esitteli teknisiä demoja seuraavasta pelikonsolistaan yksityisissä tapaamisissa Gamescomissa. Molemmat lähteet vahvistivat, että paranneltu versio pelistä The Legend of Zelda: Breath of the Wild näytettiin tällä Switch 2 -laitteistolla.

VGC:llä oli myös lähde, joka väitti, että vaikuttava The Matrix Awakens Unreal Engine 5 -tekninen demo – jota käytettiin aiemmin markkinoimaan Epic Gamesin uutta moottoria sekä PS5:n ja Xbox Series X:n tehoa vuonna 2021 – näytettiin kehittäjille. Demosta kävi ilmeisesti ilmi, että Nintendon uusi järjestelmä tukee Nvidia DLSS -teknologiaa sekä säteenseurantaa.

Nintendo ei ole kommentoinut näitä huhuja, eikä todennäköisesti tee niin ennen virallista konsolin julkistusta. Uuden Nintendon konsolin lähestyvä julkaisu on kuitenkin jännittävä uutinen yhtiön pitkäaikaisten pelaajien keskuudessa.