Nitro Concepts -pelipöydät ja tuolit tarjoavat ergonomista pelaamista Kommentit pois päältä artikkelissa Nitro Concepts -pelipöydät ja tuolit tarjoavat ergonomista pelaamista

Nitro Concepts D16E -pöytä

Nitro Concepts D16E -pöytä

Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja ja tietotekniikan verkkokaupan pioneeri, Jimm’s PC-Store on julkaissut uusia Nitro Concepts -pelipöytiä.

”Aktiivinen pelaaminen on palkitseva harrastus, mutta aivan liian usein sen ergonomia unohdetaan tyystin”, kommentoi Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen. ”Työpöydät ovat usein vääränlaisia, väärällä korkeudella tai tuolin istuma-asento on huono ja pöydän kanssa huonosti yhteensopiva. Olemme havainneet omissa kokeiluissammekin miten hyvin pelipöydät ja -tuolit parantavat ergonomiaa. Siksi harkitsemmekin esimerkiksi oman asiakaspalvelumme työpöytien päivittämistä Nitro Conceptsin pelipöytiin.”

Nitro Concepts -pelipöytiä on tarjolla sekä sähköisesti että käsin säädettävinä malleina. Kumpaakin on saatavana kahtena eri värivaihtoehtona: kokomustana tai mustan ja punaisen yhdistelmänä. Suurikokoinen 160 x 80 senttimetrin kokoinen pelipöytä lepää tukevilla teräsvalmisteisilla jaloilla.

Sähköisesti säädettävän pöydän korkeus on säädettävissä alimmillaan 71 senttimetriin ja korkeimmillaan peräti 121 senttimetriin. Tämän ansiosta pöytä sopii monenlaiselle pelaajalle sekä istuma- että seisomakäyttöön. Käsin säädettävässä mallissa korkeussäätövaraa on 72,5 senttimetristä 82,5 senttimetriin.

Pöytä on laadukasta ja kestävää muovipintaista MDF-levyä. Lisäksi pöytä on pinnoitettu korkeatasoisella kangashiirimatolla, jonka ansiosta koko käyttöpinta-ala sopii erinomaisesti hiiren alustaksi. Pöydässä on kolme johtoaukkoa, joilla erilaiset johdotukset on helposti piilotettavissa. Erillinen kuulokepidike tarjoaa kätevän säilytyspaikan pelikuulokkeille. Sähköisesti säädettävän pöytämallin nostovoima on peräti 26 kilogrammaa. Sähköpöydän enimmäiskuormitus saa olla enimmillään 70 kilogrammaa. Käsin säädettävässä mallissa enimmäiskuormituksen raja on 80 kilogrammaa.

Ergonomisten pelipöytien lisäksi Nitro Conceptsin valikoimaan kuuluvat isokokoiset hiirialustamatot ja laadukkaat pelituolit. Mustat ja mustapunaiset hiirimatot ovat oivallinen valinta monenlaisille työpöydille. Hiirimatot takaavat hiiren hyvän hallittavuuden ja luovat kokonaisvaltaisen pelitunnelman. Hiirimattoa on kahta eri kokoa: 1200 x 600 millimetrin kokoinen jättimatto ja 900 x 400 millimetrin kokoinen keskikokoinen hiirimatto.

Nitro Concepts -pelituolit on valmistettu ergonomia etusijalla. Niiden miellyttävä selkänoja on iso ja tukeva. Keinonahkainen pinnoite tuntuu ja näyttää hyvältä. Viisipyöräinen jalusta on tyylikäs ja tukeva. Säädettävän istuinasennon ja käsinojien ansiosta oma istuinasento löytyy vaivatta. Pelituolin enimmäiskantavuus on peräti 120 kilogrammaa. Nitro Concepts -pelituoleja on saatavana neljällä eri värillä ja niitä voi mukauttaa erikseen hankittavilla lisätyynyillä.

Jimm’s PC-Storesta pelituolinsa hankkiva voi nyt lisätä tilaukseensa sekä pelituolin kokoamisen että kotiinkuljetuksen omina palveluinaan. Nämä 46 ja 12,50 euron lisäpalvelut mahdollistavat valmiiksi kootun pelituolin saapumisen kotiovelle sovittuna ajankohtana. Toimituksen yhteydessä vastaanottajalle ei jää hoidettavakseen edes turhia pakkausmateriaaleja, vaan nekin viedään pois asiakkaan puolesta.

Saatavuus ja hinnoittelu

Nitro Concepts D16M- ja Noble Concepts D16E -pelipöydät ovat saatavana 289 ja 389 euron kuluttajahinnoin. Nitro Concepts -pelituolit ovat saatavana 159 – 289 euron kuluttajahinnoin. Nitro Concepts -hiirimatot ovat saatavana 21,90 – 59,90 euron kuluttajahinnoin. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

WrestleMania-viikonloppuna mitataan miehet ja mikromaksut – arvostelussa WWE 2K25 Kommentit pois päältä artikkelissa WrestleMania-viikonloppuna mitataan miehet ja mikromaksut – arvostelussa WWE 2K25

On WrestleMania-viikonloppu – vuoden suurin juhla showpainin ystäville. Kun maailma valmistautuu seuraamaan massiivista spektaakkelia, myös digikehässä tapahtuu. tuo ruudulle enemmän painisisältöä kuin koskaan aiemmin, samaan aikaan kun todellinen WrestleMania niputtaa tarinoita, yllätyksiä ja mestaruustaisteluita oikeassa maailmassa.

WWE 2K25 on monella tapaa sarjan kulminaatio – teknisesti vakuuttava, sisällöltään laaja ja sisäisesti yhtenäinen kokonaisuus, joka onnistuu tekemään lähes kaiken vähintään hyvin, joitain asioita erinomaisesti. Samalla se on kuitenkin myös esimerkki nykypäivän urheilupelien suurimmasta ongelmasta: mikromaksujen roolista, joka syö pelattavuutta ja pelaajakokemuksen eheyttä tavalla, jota ei voi jättää huomiotta.

Pelin ytimessä oleva painimoottori on paras, mitä sarjassa on nähty vuosikymmeneen. Otteluiden tempo, tuntuma ja animaatiot ovat sujuvia, ja uudet lisäykset, tekevät otteluiden dynamiikasta entistä monipuolisemman. Iskut tuntuvat painavilta, torjunnat tarkoilta ja pelissä on aidon kilpailun tuntua, jonka takaa loistaa Visual Conceptsin pitkä kokemus pelisarjan parissa.

Uusittu kamera- ja ohjausjärjestelmä mahdollistaa entistä paremman otteludraaman rakentamisen, ja esimerkiksi sisääntulojen ohjaaminen pelaajan toimesta tuo audiovisuaaliseen esitykseen lisää syvyyttä. Tähänhän me paininörtit olemme pitkään toivoneet. Myös visuaalinen toteutus on ottanut harppauksen eteenpäin: hikeä, ruhjeita ja verenvuotoa kuvaavat yksityiskohdat ovat entistä realistisempia ja ottelijoiden ulkonäkö on aiempaa tarkempi.

Showcase loistaa – ajassa ja tarinassa

Pelin selkeästi paras pelitila on Showcase, joka tänä vuonna keskittyy The Bloodline -dynastiaan. Paul Heymanin isännöimänä koettava tarinallinen aikamatka sisältää sekä historiallisia että fiktiivisiä otteluita, joissa pelaaja pääsee ohjastamaan legendoja, kuten The Wild Samoans tai Peter Maivia, sekä moderneja tähtiä, kuten Roman Reigns ja The Usos.

Videotuotanto ja esitystapa ovat näyttäviä. Heymanin juonnetut välivideot ovat paikoin samaa tasoa kuin viikoittain Netflixissäkin nähtävät viralliset WWE:n promopätkät. Näin vaikuttavaan kokonaisuuteen verrattuna on harmillista, että Showcase-otteluihin on lisätty ajoitettuja tavoitteita, jotka rikkovat immersiota ja muistuttavat pelaajaa turhan voimakkaasti pelillisistä rajoista.

MyRise, Universe ja GM Mode – tuttuja vahvuuksia

MyRise-urapelitila jatkaa vahvaa linjaansa. Tarinat ovat monipuolisempia ja pelaajan valinnoilla on entistä enemmän vaikutusta etenemiseen. Universe-tila tarjoaa jälleen vapauden rakentaa oma WWE-universuminsa, ja GM Mode on saanut uusia syvyyksiä strategisella puolella, vaikka edelleen kaipaisi lisää syvyyttä otteluiden hallintaan.

Näiden tilojen suurin etu on se, että ne eivät pakota pelaajaa lyömään euroja tiskiin, mikä valitettavasti ei päde kaikkiin pelin osioihin.

The Island ja MyFaction – maksullisen sisällön karvas jälkimaku

WWE 2K25:n suurin uusi avaus on The Island – pelitila, jossa pelaaja luo oman painijansa ja valloittaa online-ympäristön otteluiden ja tehtävien kautta. Ajatus vapaasta liikkumisesta eri alueilla, jotka on nimetty painijoiden mukaan, kuten ”Damage CTRL Computer Repair” tai ”The Arcade of Tomorrow”, kuulostaa kiehtovalta. Todellisuudessa The Island on kuitenkin vahvasti sidottu mikromaksuihin.

Pelaajan hahmon varusteet ja kyvyt ovat usein sidoksissa pelin sisäiseen Virtual Currencyyn (VC), jota voi ansaita hitaasti pelaamalla, tai ostaa oikealla rahalla. Esimerkiksi oranssien Nike-lenkkareiden hinta on 18 000 VC, mikä vastaa yli viiden euron hintaa. Tämä trendi heijastuu myös MyFaction-tilaan, joka muistuttaa rakenteeltaan urheilupelien Ultimate Team -konsepteja: pelaajat keräävät kortteja ja muodostavat joukkueita, mutta pelin rakenne kannustaa jatkuvaan grindaamiseen tai rahankäyttöön nopeamman etenemisen saavuttamiseksi.

Kyseinen kaupallinen rakenne on ristiriidassa muun pelin laadukkaan sisällön kanssa. Erityisesti se on harmillista, koska muu peli olisi lähestulkoon viiden tähden arvoinen. Tällaiset ratkaisut tuntuvat erityisen ikäviltä tilanteessa, jossa perustilat ovat aidosti hyviä ja pelimekaniikka toimii poikkeuksellisen hyvin.

Loppuarvio: Laadukas ydin, rahastava reunus

WWE 2K25 on teknisesti ja sisällöllisesti sarjan paras peli vuosiin. Otteluiden laatu, rosterin laajuus ja erityisesti Showcase-tilan tuotantoarvot tekevät siitä painipelien kirkkaan kärkituotteen. Samalla The Islandin ja MyFactionin kaltaiset rahastuslähtöiset elementit jättävät jälkeensä karvaan maun, erityisesti, kun pelin ydin on niin vahva, että se ei tarvitsisi moisia lisäansaintamekanismeja tuekseen.

Jos pystyt jättämään VC-vetoiset tilat sivuun, WWE 2K25 tarjoaa massiivisen ja laadukkaan paketin painiviihdettä. Mutta jos olet täydellisyyteen pyrkivä pelaaja tai koko sisällön metsästäjä, joudut valitettavasti kohtaamaan nykypäivän urheilupelien karun realiteetin – lompakko ratkaisee paljon.

On WrestleMania-viikonloppu, eikä parempaa hetkeä painipelien juhlistamiselle voisi olla. John Cena saattaa tehdä historiaa ja napata 17. maailmanmestaruutensa, ylittäen Ric Flairin legendaarisen lukeman – samalla kun Jey Uso saattaa viimein murtautua yksilötähdistön huipulle ja pokata ensimmäisen raskaan sarjan mestaruutensa.

WWE 2K25 antaa meille mahdollisuuden elää nuo hetket uudelleen – tai kirjoittaa ne uusiksi omalla haluamallamme tavalla, mikäli buukkauset eivät mieltämme mielytä.

WWE 2K25 (Xbox Series X)

8 / 10
Hyvää +Erittäin hiottu ja viihdyttävä painimoottori +Showcase-mode on eläväinen ja laadukkaasti toteutettu +Runsaasti pelattavaa +Uudet animaatiot, visuaalinen viimeistely ja iso rosteri tekevät vaikutuksen +MyRise ja Universe tarjoavat pitkäikäistä sisältöä fanille kuin fanille Huonoa -MyFaction ja The Island -tilat painottuvat liikaa VC-valuutan käyttöön -Mikromaksujen aggressiivinen läsnäolo latistaa kokonaisuutta -Showcase-tilan ajoitetut tehtävät rikkovat tunnelmaa -GM-tila ja Universe kaipaisivat lisää kehitystä verrattuna panostukseen The Islandiin Yhteenveto WWE 2K25 on teknisesti ja sisällöllisesti sarjan paras peli vuosiin. Otteluiden laatu, rosterin laajuus ja erityisesti Showcase-tilan tuotantoarvot tekevät siitä painipelien kirkkaan kärkituotteen. Samalla The Islandin ja MyFactionin kaltaiset rahastuslähtöiset elementit jättävät jälkeensä karvaan maun, erityisesti, kun pelin ydin on niin vahva, että se ei tarvitsisi moisia lisäansaintamekanismeja tuekseen.

Ameriikan meininkiä? – Minecraft-elokuvan näytökset riehaannuttavat teinejä Kommentit pois päältä artikkelissa Ameriikan meininkiä? – Minecraft-elokuvan näytökset riehaannuttavat teinejä

-elokuvan ensi-illat ovat muuttuneet odottamattomiksi spektaakkeleiksi, kun teinit ympäri Yhdysvaltoja ovat alkaneet sekoilla näytöksissä – popcornit lentävät, penkkeihin ruiskitaan voidetta ja yhdessä tapauksessa elokuvateatteriin päästettiin elävää siipikarjaa.

SPOILERIVAROITUSTA TISKIIN!

Kaiken sai alkunsa kohtauksesta, jossa vauva-zombi hyppää kanan selkään ja näyttelijä Jack Black huutaa ikonisen fraasin: ”chicken jockey”. Monille teini-ikäisille tämä tuo mieleen pandemia-ajan, jolloin Minecraft oli päivien pelastus.

Se vain muistuttaa heitä hauskasta ajasta, ja sitten meno vähän karkaa käsistä.- Selittää 15-vuotias elokuvan ensi-illassa ollut nuori.

on myös osaltaan ruokkinut ilmiötä, aivan kuten aiemmin nähty -villitys. Teatterit ovat alkaneet reagoida – yhdessä New Jerseyn salissa teinit on kielletty ilman aikuisseuraa, ja Alaskassa poliisi joutui puuttumaan tilanteeseen.

Vaikka meno on villiä, on ollut valtava menestys: avausviikonloppunaan elokuva keräsi peräti 163 miljoonaa dollaria. Vaikka kananpojat lentelevät, lippuluukulla hymyillään.