Nvidia julkaisi tehokkaat uudet RTX-sarjan näytönohjaimet Kommentit pois päältä artikkelissa Nvidia julkaisi tehokkaat uudet RTX-sarjan näytönohjaimet

on julkaissut uuden huippunäytönohjaimien sarjan RTX:n. Sarjaan kuuluu GeForce RTX 2070, 2080, sekä 2080 Ti.

RTX-sarjan kortit perustuvat täysin uuteen Turing -arkkitehtuuriin ja niiden odotetaan olevan kuusi kertaa nykynäytönohjaimia nopeampia. Korttien erikoisuus piilee kuitenkin niiden raytracing-ominaisuuksissa, joihin sarjan nimikin perustuu.

Korttien valojen, varjojen ja heijastuksien mallintaminen on omaa luokkaansa. Pelinkehittäjät voivat laskea varjot ja heijastukset yksittäiselle valonsäteelle, mikä mahdollistaa erittäin realistisen lopputuloksen.

Tässä hieman esimerkkiä miltä RTX-korteilla pelaaminen näyttää:

Kortit tulevat markkinoille syyskuun lopulla. GeForce RTX 2070 hinta on alustavasti 500 dollaria, RTX 2080 700 dollaria ja RTX 2080 Ti -mallista joutuu pulittamaan 1 000 dollaria. Kortteja valmistavat mm. , , , , sekä . Myös Nvidian omavalmisteiset Founder's Edition -kortit ovat ennakkotilattavissa täältä hieman tyyriimpään hintaan.

MSI Clawin julkaisupäivä vihdoin selvillä Kommentit pois päältä artikkelissa MSI Clawin julkaisupäivä vihdoin selvillä

MSI:n oma kädessä pidettävä pelitietokone, , on vihdoin saamassa virallisen julkaisupäivän, ja fanit eivät joudu odottamaan enää kauaa.

Clawin julkaisupäivämäärä paljastui ensimmäisen kerran, kun jälleenmyyjä mainitsi tuotteen listauksessa, että se tulee saataville 8. maaliskuuta. MSI:n edustaja vahvisti virallisesti julkaisupäivän yhdessä suunnitelmien kanssa laitteen julkaisulle.

MSI:n mukaan 8. maaliskuuta julkaistava erä on ”ensimmäinen aalto” Claw-laitteita. Maaliskuun 12. päivä MSI-kauppa alkaa toimittaa Claw-laitteita, kun taas kolmannen osapuolen jälleenmyyjät, kuten Best Buy ja , aloittavat käsikonsolin myynnin 15. maaliskuuta. MSI ei antanut yksityiskohtaista selitystä sille, miksi Clawilla on porrastetut julkaisupäivät.

Claw paljastettiin ensimmäisen kerran CES:ssä viime tammikuussa yhtenä MSI:n suurimmista ilmoituksista näyttelyssä. Kuten kilpailijansa Steam Deck ja Asus ROG Ally, MSI Claw on kädessä pidettävä pelitietokone. Sen erottaa kilpailijoista se, että se käyttää Intelin CPU:ta ja GPU:ta.

MSI Clawissa on 7-tuumainen FHD IPS-näyttö, jossa on 120 hertsin virkistystaajuus – sama kuin ROG Allyn näytössä. Mielenkiintoisemmin MSI Claw sisältää hieman tekoälyä; IGN:n haastattelussa MSI:n System Product Management Director Clifford Chun selitti, että MSI Clawilla on tekoälymoottori, joka säätää suorituskykyä sen perusteella, mitä teet, ilman että käyttäjien tarvitsee vaihtaa eri profiilien välillä.

Kyseessä on Clawin ensimmäinen sukupolvi, ja MSI on vahvistanut aiemmin IGN:lle, että sillä on tulevia käsikonsolin versioita ”jo putkessa”.

Lähteet: MSI, IGN

Nvidia tavoitti juuri historiallisen suuren markkina-arvon Kommentit pois päältä artikkelissa Nvidia tavoitti juuri historiallisen suuren markkina-arvon

, yhtiö, joka on tunnettu tehokkaista näytönohjaimistaan, on saavuttanut historiallisen virstanpylvään: 2 triljoonan dollarin markkina-arvon. Tämä on ensimmäinen kerta, kun piirisiruvalmistaja on saavuttanut tämän saavutuksen, vahvistaen Nvidian aseman vallitsevana voimana teknologia-alalla.

Tämä saavutus tulee vain vuosi sen jälkeen, kun Nvidia ylitti toivomansa 1 biljoonan dollarin rajan ja viikko sen jälkeen, kun se ohitti Amazonin ja Alphabettin maailman neljänneksi arvokkaimpana yrityksenä. Uutiset seuraavat Nvidian vaikuttavaa Q4-tulosraporttia, joka paljasti huiman 265 prosentin nousun neljännesvuosittaisissa tuloissa ja ennätykselliset 60,9 miljardin dollarin vuositulot, mikä on 126 prosentin vuosittainen kasvu.

Nvidian menestys ulottuu perinteisten peli- ja näytönohjainmarkkinoiden ulkopuolelle. Yritys on noussut johtavaksi toimijaksi tekoälyssä (AI), ja se on suosittu sirutoimittaja yrityksille, jotka käyttävät AI-ratkaisuja. Vahvistaakseen asemaansa Nvidia valmistautuu lanseeraamaan seuraavan sukupolven AI-sirunsa, HGX H200, joka tarjoaa lisää muistikapasiteettia ja kaistanleveyttä käsitellä ”massiivisia määriä” dataa generatiivisille AI-sovelluksille.

Tämä saavutus asettaa Nvidian eliittiin – se liittyy Microsoftiin ja Appleen ainoana Yhdysvalloissa toimivana yrityksenä, joka on saavuttanut 2 biljoonan dollarin rajan. Vaikka kilpailijat, kuten Microsoft, tutkivat omien AI-sirujen kehittämistä vähentääkseen riippuvuuttaan Nvidiasta, viimeaikaiset raportit viittaavat siihen, että Nvidia perustaa uuden 30 miljardin dollarin liiketoimintayksikön, joka keskittyy luomaan räätälöityjä AI-siruja eri yrityksille.

Kun AI-maailma jatkaa kehittymistään, on selvää, että Nvidia on hyvin asemoidussa asemassa säilyttääkseen hallintonsa ja vahvistaakseen markkinajohtajuuttaan.

Lähde: Bloomberg