Nyt sitä saa! Ei kattilaa täynnä puuroa, vaan Counter-Strike 2, joka on vihdoin täällä Kommentit pois päältä artikkelissa Nyt sitä saa! Ei kattilaa täynnä puuroa, vaan Counter-Strike 2, joka on vihdoin täällä

Counter-Strike 2

Kulttimainetta nauttivan Counter-Strike-räiskintäpelisarjan uusin osa Counter Strike 2 on vihdoin ja viimein julkaistu Steamissa. Kyseessä on pelisarjan viides versio, joka korvaa jo vuosikymmenen vanhan Counter-Strike: Global Offensiven.

on pelattavissa edeltäjiensä tavoin täysin ilmaiseksi, mutta eipäs unohdeta niitä kuuluisia mikromaksuja. Niitä kyllä tulee löytymään jatkossa edelleenkin.

CS2 on toteutettu Valven viimeisimmällä -pelimoottorilla. Päivitetyssä pelissä tulee olemaan parannellut kentät, pelimekaniikkaa mullistavia muutoksia kuten dynaamiset savukranaatit, sekä muita visuaalisia parannuksia sekä päivitetyt äänet.

Mikä parasta, kaikki -pelissä ansaitut tavarat siirtyvät automaattisesti uuteen peliin.

Valve on helpottanut Quest-laitteiden yhdistämistä suoraan SteamVR:ään Kommentit pois päältä artikkelissa Valve on helpottanut Quest-laitteiden yhdistämistä suoraan SteamVR:ään

julkaisi tänään ensimmäisen sovelluksensa Meta VR -alustalle. Link mahdollistaa käyttäjille nopean ja helpon langattoman yhteyden Quest-laitteeseensa SteamVR:ään, jotta he voivat pelata VR -sisältöä tai tietokoneen näytölle suunniteltuja pelejä.

/ Air Link on vuosien ajan mahdollistanut minkä tahansa Quest-laitteen yhdistämisen tietokoneeseen PC VR -sisällön pelaamiseksi, mutta se vaatii käyttäjien asentavan ja käyttävän vanhentunutta Oculus PC -ohjelmistoa. Monissa tapauksissa tämä on vain ärsyttävä ylimääräinen vaihe, jonka lopulta päätyy SteamVR:ään, jolla on paljon aktiivisempi VR-sovellusten ja käyttäjien kirjasto.

Steamin työpöytäversio sai varsin näppäriä päivityksiä Kommentit pois päältä artikkelissa Steamin työpöytäversio sai varsin näppäriä päivityksiä

Steam (Valve)

on beta-testannut -asiakasohjelman päivitystä huhtikuun lopusta lähtien. Ilouutisena mainittakoon, että nyt tuo testattu versio on saatavilla kaikille.

Päivityksen suurimmat muutokset ei näy suoraan käyttäjille. Keskiössä oli koodin optimointi työpöytäasiakasohjelman, televisiotilan ja Steam Deckin välillä. Näiden muutosten ansiosta uusien ominaisuuksien lisääminen ja päivittäminen onnistuu entistä nopeammin. Monet päivityksen toiminnot (kuten yhteisönäkymän muistiinpanot) julkaistaan jaetun koodikannan vuoksi yhtä aikaa myös Steam Deckillä.

Päivitys parantaa myös käyttökokemusta ja visuaalisia elementtejä kaikkialla Steamissä. Valintaikkunat, valikot, fontit ja värit ovat nyt uudessa kuosissa. Esimerkkejä käyttöliittymän muutoksista ovat uudistetut ylä- ja alatunnisteet, asetukset ja kuvakaappausten hallinnointi.

Steamin ilmoitukset ovat päivityksen myötä entistä käytännöllisempiä. Vihreä kellomerkkivalo loistaa vain silloin, jos käyttäjällä on uusi ilmoituksia. Ikkuna näyttää vain uudet ilmoitukset. Vanhempia ilmoituksia voi tarkastella klikkaamalla Näytä kaikki. Tarjolla on nyt myös uusia ilmoitusasetuksia, joten voit hallinnoida mitä ilmoituksia näet ja missä.

Shift+Tab on uudistettu kokonaan. Päivitetty käyttöliittymä tarjoaa uusia ominaisuuksia ja muokkausvaihtoehtoja. Uudesta työkalupalkista pääset kaikkiin pelin aikana tarvittaviin toimintoihin: kaverichattiin, saavutusten edistymiseen, oppaisiin, keskusteluihin, selaimeen ja muuhun. Olemme valinneet muutaman oletusikkunan, mutta voit itse valita yhteisönäkymän sisällön. Asetukset tallennetaan jokaiselle pelille.

Uudella Muistiinpanot-toiminnolla voit tehdä muistiinpanoja pelistä, jota pelaat paraikaa. Muistiinpanot tukevat rikastettua tekstimuotoilua (RTF) ja kuvien liittämistä. Samalle pelille voi kirjoittaa useita muistiinpanoja, ja toimintoa voi käyttää myös offline-tilassa. Muistiinpanot tallennetaan pelikohtaisesti ja synkronoidaan muille tietokoneille (tai Steam Deckeille), joilla kirjaudut sisään. Muistiinpanot löytyvät myös yhteisönäkymän ulkopuolella pelin tietosivulta.

Nyt voit kiinnittää yhteisönäkymän ikkunoita, jotta ne näkyvät peli-ikkunan päällä pelin aikana. Ikkunoiden läpinäkyvyyttä voi säätää, ja vain ikkunan sisältö kiinnitetään, otsikkoa ja muita käyttöliittymän tarpeettomia osia lukuun ottamatta. Tätä uutta toimintoa voidaan käyttää verkkoselaimen, oppaiden, keskustelujen ja muistiinpanojen kiinnittämiseen. Ominaisuus on oiva keino seurata edistymistä tai oppaita pelin aikana. Se sopii monta asiaa yhtä aikaa tekeville höyrypäille, jotka katsovat pelatessaan mielellään taustalla elokuvaa.

Eikä siinä vielä kaikki! Yhteisönäkymässä on nyt pelin yleiskatsauspaneeli, josta näet kerralla, mitä pelissä on tapahtunut sitten edellisen pelikertasi. Näet esimerkiksi saavutusten edistymisen, peliä pelaavat kaverit, parhaat oppaat, uutiset ja muuta. Lisäksi päivitettiin selain, saavutukset ja kuvakaappausten hallintaikkunat (sekä yhteisönäkymässä että pöytäkoneen asiakasohjelmassa).