Nyt tuli vahvistus? – The X-files ja Twin Peaks sijoittuvat samaan universumiin Kommentit pois päältä artikkelissa Nyt tuli vahvistus? – The X-files ja Twin Peaks sijoittuvat samaan universumiin

X-Files: Year Zero-sarjakuva vahvistaa yhteyden Twin Peaksin ja X-Filesin välillä, vihjaten pitkään odotetun crossoverin mahdollisuudesta. Kulttisarjat ovat täten siis samassa universumissa, kertoo Screen Rant

X-Files ja ovat kaksi 90-luvun TV-kulttiklassikkoa, joissa kummassakin seikkailee, kaksi hyvin persoonalliseksikin kutsuttavaa FBI-agenttia. Yhdessä X-Files -sarjakuvassa esiintynyt heittomerkkikommentti paljastaa, että nämä kaksi sarjaa eivät ainoastaan jaa kuvitteellista maailmaa, vaan Dale Cooper ja Mulder ovat luontevasti ystäviä.

X-Files: Year Zero -teos, joka on luotu Karl Keselin, Greg Scottin ja Vic Malhotran toimesta, sisältää hetken, jossa Mulder tekee viittauksen Twin Peaksiin, vahvistaen näiden kahden sarjan välisen yhteyden. Tämän kauniin hetken voit lukaista pois vaikkapa tästä alta:

Juuri 30 vuotta täyttänyt The X-Files sai myös lukuisia videopeliversiointeja – kaksi oli ylitse muiden Kommentit pois päältä artikkelissa Juuri 30 vuotta täyttänyt The X-Files sai myös lukuisia videopeliversiointeja – kaksi oli ylitse muiden

Kun puhutaan 90-luvun ikonisista televisiosarjoista, nousee ehdottomasti yhdeksi huipuksi, eikä ainoastaan omassa genressään, vaan yleisestikin tv-viihteen saralla. Sarja keskittyi FBI-agenttien Mulderin ja Dana Scullyn paranormaalien tapausten tutkimukseen. Sarja jätti pysyvän jälkensä popkulttuuriin. Eilen sarja juhlisti kolmekymppisiään. Harvempi muistaa, että sarjasta julkaistiin lukuisia pienemmän skaalan peliversiointeja ja kaksi järkälemäisempää pelijulkaisua, jotka jättivät omalla tavallaan jälkensä myös pelihistoriaan.

Tällaisia ne olivat:

The X-Files Game

Vuonna 1998, sarjan huipulla julkaistiin ensimmäinen videopeli otsikolla The X-Files Game. Peli interaktiivinen elokuva-tyylinen point-and-click-seikkailupeli, jonka on kehittänyt HyperBole Studios ja julkaissut Fox Interactive. Peli julkaistiin Microsoft Windowsille, Mac OS:lle ja PlayStationille. Sen sijaan, että pelaaja olisi ohjannut Mulderia tai Scullya, hän ohjasi FBI-agentti Craig Willmorea, joka tutki Mulderin ja Scullyn katoamista.

Peli sijoittuu The X-Files -sarjan kolmannen tuotantokauden aikajanaan. Tarina keskittyy nuoreen FBI-agenttiin, Craig Willmoreen Seattlista. Hänet määrätään etsimään kaksi kadonnutta agenttia, Fox Mulderia ja Dana Scullya, jotka viimeksi nähtiin Everettin alueella, Washingtonissa. Selvitäkseen mysteeristä Willmoren on varustauduttava monenlaisten työkalujen ja varusteiden, kuten yövision, digikameran, henkilökohtaisen digiavustajan (Apple Newton) ja lukkojen avausvälineiden, sekä perinteisen poliisilaitteiston kanssa.

Tutkimuksensa aikana Willmore saa rinnalleen Seattlen poliisilaitoksen etsivän, Mary Astadourianin. Pelissä kukoistaa myös pieni romantiikka näiden kahden välillä.

Monet TV-sarjasta tutut näyttelijät palaavat rooleihinsa pelissä, mukaan lukien David Duchovny (Mulder) ja Gillian Anderson (Scully). Pelin tapahtumat ja kuvaukset on ankkuroitu Seattleen, ja moni sarjan näyttelijöistä teki cameo-roolinsa pelissä juuri ennen elokuvaprojektin aloittamista.

Tarina sisältää lukuisia viittauksia sarjan pääjuonen mytologiaan.

The X-Files Game saavutti kaupallista menestystä. Pelin myynti Yhdysvalloissa nousi viidenneksi heti julkaisunsa jälkeen ja säilytti paikkansa useita viikkoja. Kesäkuussa 1998 se oli yhdeksänneksi myydyin PC-peli Yhdysvalloissa, ja peli pysyi myyntilistoilla elokuuhun asti. Pelin tietokoneversio myi Yhdysvalloissa 64,680 kappaletta ja tuotti yli 2,7 miljoonaa dollaria. Isossa-Britanniassa se debytoi sijalla #1 ja pysyi top 10:ssä yhdeksän viikon ajan. HyperBole'n Jason VandenBerghe'n mukaan peli saavutti kärkisijat useimmissa maissa, joissa se julkaistiin, erityisesti Euroopassa ja Japanissa, joissa ”The X-Files” oli erityisen suosittu. Pelin kokonaismyynti oli noin miljoona kappaletta.

The X-Files: Resist Or Serve

The X-Files: Resist or Serve on vuonna 2004 julkaistu selviytymiskauhupeli, jonka kehitti Black Ops Entertainment ja julkaisi Vivendi Universal Games PlayStation 2 -konsolille. Pelin tarina sijoittuu sarjan seitsemännelle tuotantokaudelle ja tarjoaa kolme uutta jaksoa, joissa FBI-agentit Fox Mulder ja Dana Scully tutkivat outoja kuolemia Coloradossa. Tutkimukset vievät heidät lopulta Tunguskaan, Venäjälle, missä he löytävät yli sata vuotta sitten sinne syöksyneen avaruusaluksen.

Peli julkistettiin joulukuussa 2002 ja sen julkaisu oli alun perin suunniteltu vuodelle 2003. Thomas Schnauz, joka kirjoitti sarjan kahta jaksoa, kirjoitti myös pelin käsikirjoituksen. Sarjan alkuperäiset näyttelijät antoivat äänensä pelin hahmoille ja Mark Snow'n säveltämä sarjan musiikki soi pelissä. Peli julkaistiin Pohjois-Amerikassa maaliskuussa 2004 ja Euroopassa kaksi kuukautta myöhemmin. Xbox-versio oli suunnitteilla, mutta se peruttiin.

Peli mainostettiin The X-Files -sarjan seitsemännen kauden kadonneina jaksoina. Se sai sekavia arvosteluja ja vertauksia Resident Evil -pelisarjaan. Pelin tarina, ääninäyttely ja musiikki saivat kiitosta, mutta sen grafiikkaa, ohjauksia ja kamera-asetuksia kritisoitiin.

Tältäkö Twin Peaks näyttäisi Pixar-elokuvana? – sarjan ikoninen intro sai komean tekoälykäsittelyn Kommentit pois päältä artikkelissa Tältäkö Twin Peaks näyttäisi Pixar-elokuvana? – sarjan ikoninen intro sai komean tekoälykäsittelyn

Twitter-käyttäjä ”Oakland Chronic” on uudelleenluonut kulttisuosikki -sarjan intron käyttäen Pika Labsin ja Midjourneyn tarjoamaa -teknologiaa, antaen sille -henkisen ilmeen. Tämä innovatiivinen projekti osoittaa, kuinka tekoäly voi mullistaa elokuva- ja TV-alan.

Aluksi kuva luotiin Midjourneyn avulla ja sen jälkeen Pika Labsilla animoitiin kuva lyhyeksi videoksi. Lopullinen editointi tehtiin videonmuokkausohjelmistolla. Huikealta näyttävät tulokset voit ottaa tarkistukseen tästä alta: