NZXT julkaisi uudet H9-sarjan PC-kotelot Kommentit pois päältä artikkelissa NZXT julkaisi uudet H9-sarjan PC-kotelot

NZXT H9 Elite & Flow

Oheislaitevalmistaja on julkaissut uuden H9-sarjan ATX-kotelot, johon kuuluvat H9 Flow ja H9 Elite mallit. Samalla yritys on julkaissut myös C1200 virtalähteen ja RGB Duo tuulettimet.

H9-sarjassa on kaksi uutta ATX-yhteensopivaa koteloa, jotka ovat uusimmat ja suurimmat vaihtoehdot :n mid-tower-mallistossa. Niissä on tilaa jopa kymmenelle tuulettimelle ja suora ilmavirtaus jäähdyttää tämän hetken tehokkaimpia näytönohjaimia. H9 Flow ja H9 Elite sopivat joustavasti monenlaisiin tarpeisiin suuren koon, jäähdyttimien määrän ja värimaailman ansiosta.

Niille, jotka haluavat keskittyä lämpösuorituskykyyn, H9 Flow on suunniteltu tarjoamaan optimaalista jäähdytystä verkkopaneelin ansiosta. H9 Elite on puolestaan suunniteltu niille, jotka haluavat panostaa RGB-valaistukseen. Mukana on CAM -tuki ja lasinen yläpaneeli.

H9 Flow

NZXT H9 Flow

Rei’itetty verkkopaneeli antaa H9:lle suuremman keskittymisen jäähdytystehoon. Lisäksi kotelo on varustettu neljällä 120 mm:n F Series Quiet Airflow -tuulettimella, jotka täydentävät ilmavirtaa entisestään. Ylivoimaisen ilmavirtauksen ansiosta H9 Flow on täydellinen kotelo ihmisille, jotka haluavat rakentaa järjestelmän uusimmilla komponenteilla, joilla on suuremmat jäähdytysvaatimukset.

H9 Elite

NZXT H9 Elite

H9 Elite on tyylikäs tapa majoittaa rakentajat, jotka haluavat suuren karkaistun lasikotelon, jossa he voivat esitellä RGB-rakentamistaan, halusivatpa he sitten jakaa kokoonpanonsa sosiaalisessa mediassa tai streamissaan. Karkaistua lasia kolmella sivulla keskeytymättömän ulkoasun takaamiseksi, yläpuolista jäähdytintä/tuuletinta ja kolme mukana toimitettua RGB Duo -tuuletinta RGB and Fan controller V2 -ohjaimella, se on täydellinen kotelo premium-komponenttien esittelyyn.

C1200

C1200 Gold on ATX 3.0 -virtalähde, joka antaa jopa 600 watin tehon 40-sarjan näytönohjaimille yhden kaapelin kautta säilyttäen erittäin tehokkaan ja hiljaisen suorituskyvyn.

Duo RGB-tuulettimet

Duo RGB -tuulettimet tarjoavat jäähdytystä molemminpuolisilla RGB-valaistuksella varustettuna. Valaistusta voi synkronoida CAM -ominaisuuden myötä.

Saatavuus ja hinnat

H9 Flow kotelot ovat saatavilla mustana ja valkoisena hintaan 189,90 €. H9 Elite on samoin saatavilla mustana ja valkoisena 289,90 € hintaan. C12000 Gold virtalähteen ja RGB Duo tuulettimien Euroopan hinnat ovat vielä epäselviä.

Kommentoi

Roccat julkaisi uuden Magma -näppäimistön miniformaatissa Kommentit pois päältä artikkelissa Roccat julkaisi uuden Magma -näppäimistön miniformaatissa

Roccat Magma Mini

PC-oheislaitteiden valmistaja esitteli tänään uusimman lisäyksen PC-pelinäppäimistövalikoimaansa – Magma Mini 60% -pelinäppäimistö. Magma Minin pienen näppäimistön kompakti tilantarve on 60 % täysikokoisen näppäimistön koosta, josta syystä se on täydellinen PC-pelaajille, jotka tarvitsevat enemmän tilaa suurille hiiren liikkeille.

Sen täysin valaistuksessa on viisi ohjelmoitavaa aluetta, jotka käyttävät Roccatin AIMO RGB -tekniikkaa. Magma Minissä on kalvokytkimet, joissa on keskellä oleva aktivaatiopiste, laajennettu näppäintoiminnallisuus Roccatin EasyShift[+] -tekniikalla ja uusin IP33-luokiteltu veden- ja pölynkestävyys.

”Magma Mini on ylivoimainen lähtötason mini-PC-pelinäppäimistö, koska siinä yhdistyvät suosittu 60 %:n muoto sekä Roccatin suorituskyky ja RGB-valaistus. Magma Mini tarjoaa myös kestävän IP33-luokituksen mukaisen suojan pölyä, hiukkasia ja roiskeita vastaan, ja sen 50 euron OVH tekee siitä helpon valinnan PC-pelaajille, jotka haluavat lisätä RGB-valaistuksen työpöytäänsä.”

sanoo Jürgen Stark, Turtle Beach Corporationin puheenjohtaja ja toimitusjohtaja

Roccatin Magma Mini 60 % -pelinäppäimistö on varustettu läpikuultavalla ylälevyllä, jossa on viisi ohjelmoitavaa RGB-vyöhykettä ja 10 LED-taustavaloa. Roccatin AIMO-valaistuksen ansiosta pelaajat voivat nauttia elävästä ja mukaansatempaavasta kokemuksesta 16,8 miljoonan RGB-värivaihtoehdon avulla. Pelaajat voivat myös synkronoida Magma Minin muiden Roccatin kehutun PC-oheislaitevalikoiman AIMO-ominaisuuksilla varustettujen tuotteiden, kuten Burst Pro -hiiren ja Elo 7.1 Air- tai USB-kuulokkeiden, kanssa luodakseen elinvoimaisen PC-pelaamisen taisteluaseman, jota ei voi ohittaa.

Magma Mini sisältää viisi ohjelmoitavaa RGB-valovyöhykettä, pehmeät kalvokytkimet, EasyShift[+]-ohjelmoitavuuden sekä IP33-luokituksen mukaisen veden- ja pölynkestävyyden

Magma Minissä on myös hiljaiset ja herkästi reagoivat kalvonäppäimet, joissa on nopea, keskellä oleva painalluspiste, joka takaa erittäin miellyttävän näppäilyn. Edistyksellinen anti-ghosting-tekniikka takaa, että pelaajat voivat painaa jopa 20 näppäintä samanaikaisesti, kun he reagoivat taistelun tuoksinassa, ja kaikki näppäimet rekisteröityvät tarkoitetulla tavalla, pitäen PC-pelaajat hallinnassa. Magma Mini on myös varustettu Roccatin kehutulla Easy-Shift[+]-tekniikalla, jonka avulla pelaajat voivat määrittää yleisimmin käytetyille näppäimille toissijaisen toiminnon, mikä laajentaa jokaisen näppäinpainalluksen mahdollisuuksia. Magma Minin virtajohto kytkeytyy näppäimistön vasemmalle puolelle, mikä sopii erinomaisesti pelaajille, jotka pelaavat näppäimistö kallistettuna, eikä se ole tiellä isommille hiiriliikkeille.

Magma Mini on parhaillaan ennakkotilattavissa 49,99 euron hintaan.

Kommentoi

Jimm’s PC-Store avaa mekaanisten näppäimistöjen salat Kommentit pois päältä artikkelissa Jimm’s PC-Store avaa mekaanisten näppäimistöjen salat

Jimm's PC Store

Tietotekniikan verkkokaupan pioneeri Jimm’s -Store kertoo miksi mekaanisten näppäimistöjen kytkimiin kannattaa kiinnittää huomiota.

Kuka tahansa itseään videopelaajaksi kutsuva tietää, että pelaaminen on välineharrastus. Harrastajat haluavat panostaa paitsi ominaisuuksiin, jotka ovat omiaan parantamaan suoritusta, myös siihen, miltä välineet näyttävät. Laitteista halutaan rakentaa yhtenäisiä ja näyttäviä kokonaisuuksia. Meidän kaikkien onneksi valintaa ei tarvitse tehdä laadun ja estetiikan välillä, sillä jo pitkään johtavat laitevalmistajat ovat tarjonneet näyttävää laatua yhdessä paketissa.

Jokainen, joka on joskus selannut erilaisia näppäimistövaihtoehtoja tietää, kuinka paljon niistä löytyy vaihtelua. Niitä löytyy useita eri kokoja, monilla erilaisilla kytkimillä, erilaisilla ominaisuuksilla, monilla väreillä ja RBG-valoilla. Vaihtoehtoja on loputtomiin ja jokainen on varmasti joskus tuskaillut kyseisen vaihtoehtojen valtameren kanssa joko entisen näppäimistön tultua tiensä päähän tai laitekokoonpanon kaivattua muuten pientä piristystä.

Uuden näppäimistön metsästysprojekti kannattaa aloittaa aina pohtimalla millaiseen käyttöön näppäimistö tulee. Toisin sanoen valintaprosessi kannattaa aloittaa kytkimistä. Kytkimet jakautuvat kolmeen eri kategoriaan, jotka ovat tactile, clicky ja linear.

Clickyt ja tactilet ovat ominaisuuksiltaan keskenään hyvin samankaltaisia. Molemmat vaihtoehdot ovat suosittuja kilpa- ja FPS-pelaajien keskuudessa. Suurin ero kytkinten välillä on niiden painalluksista koituva ääni, joka on tactileissa huomattavasti clickyä vaimeampi. Molempien kytkinten suosio perustuu siihen, että niissä olevan kynnyksen voi tuntea näppäintä painaessa ja juuri tämä sormituntuma on omiaan vähentämään virhepainallusten määrää. Tactilet ovat yleensä väreiltään ruskeita tai kirkkaita ja clickyt sinisiä tai vihreitä, mutta värit voivat vaihdella eri valmistajien välillä.

Lineaariset kytkimet puolestaan soveltuvat parhaiten käyttöön, jossa samaa näppäintä painetaan useita kertoja peräjälkeen, kuten esimerkiksi -pelit. Lineaariset kytkimet ovat väriltään yleensä punaisia, mustia tai keltaisia ja ovat käytettäessä näistä kolmesta vaihtoehdosta kaikista vaimeaäänisin vaihtoehto. Myös niiden sormituntuma on kolmesta vaihtoehdosta kaikista pehmein. Jos näppäimistöä käytetään paljon myös kirjoittamiseen, jäävät lineaariset kytkimet yleensä toisiksi clickyille ja tactileille, jotka ovat runsaaseen kirjoittamiseen lineaarisia mieluisampi vaihtoehto.

Useimmat laitevalmistajat myyvät saman mallin näppäimistöjä useammilla eri kytkimillä. Esimerkiksi suurta suosiota nauttiva tarjoaa näppäimistöjään punaisilla, ruskeilla ja sinisillä kytkimillä eli lineaarisilla, tactileilla ja clickyillä. Ducky on jo alkutaipaleestaan alkaen ollut tunnettu myös panostuksestaan näppäimistöjen ulkoasuun ja vaihtoehtoja löytyy varsin persoonallisista väreistä aina perinteiseen mustaan.

Jimm’sin valikoimasta löytyy One 2- ja Ducky One 3 -tuoteperheet, joista Ducky One 3 julkaistiin viime vuonna. Kivojen eri värien ja monipuolisten kytkinvaihtoehtojen lisäksi Ducky-näppäimistöjä löytyy neljässä eri koossa (60/65/80/100 %). Suurempi prosentti merkitsee suurempaa kokoa. Esimerkiksi 80 prosentin näppäimistö on sellainen, josta puuttuu numeronäppäimistö, mutta muuten siitä löytyvät kaikki perinteiset näppäimet omilta tutuilta paikoiltaan.

Joskus kuitenkin käy niin, ettei mieluisaa näppäimistöä löydä, vaikka vaihtoehtoja olisi kuinka runsaasti. Paatuneimmat harrastajat ja tuunaajat tietävätkin varmasti jo custom-näppäimistöistä eli kokonaisuudessaan itse rakennetuista tai pienemmässä mittakaavassa tuunatuista vaihtoehdoista.

Tällaisia mahdollisuuksia tarjoaa esimerkiksi Glorious, joka valmistaa paitsi valmiita näppäimistöjä, myös komponentteja, joilla näppäimistön voi rakentaa itse. Jimm’sin monipuolisesta -valikoimasta löytyy erilaisia näppäimistöjen runkoja, kytkinalustoja, kytkimiä, näppäinhattuja ja kaapeleita. Oman näppäimistön rakentamisessa kannattaa lähteä liikkeelle barebone-rungosta ja siitä, minkä kokoisen näppäimistön haluaa. Tästä on helppo jatkaa kytkimiin ja itse näppäinhattuihin, jotka ovat esteettiseltä kannalta näppäimistön ehkä näyttävin osa.

Tärkeintä on, että näppäimistösi – kuten muutkin oheislaitteesi – miellyttää juuri sinua. Olipa valintasi sitten valmiin tuotteen raahaaminen ostoskoriin tai yksittäisten komponenttien kerääminen ja omin käsin kasaaminen, se on varmasti juuri oikea valinta sinulle.

Hinta ja saatavuus

Ducky- ja -näppäimistöt ja niiden osat ovat saatavana välittömästi. Valmiiden näppäimistöjen hinnat alkavat 89,90 euron kuluttajahinnasta.

Kommentoi