Odotettu Minecraft Dungeons julkaistiin — Katso virallinen julkaisutraileri! Kommentit pois päältä artikkelissa Odotettu Minecraft Dungeons julkaistiin — Katso virallinen julkaisutraileri!

Mojang Studiosin ja Double Elevenin yhteistyössä kehittämä Minecraft Dungeons -peli ilmestyi tiistaina 26. toukokuuta. Dungeon crawl -genreä eli luolastoroolipelejä edustava Minecraft ilmestyi samanaikaisesti sekä konsoleille että :lle.

Nimensä mukaisesti uusi palikkaseikkailu perustuu maailman myydyimmän pelin sijaa hallitsevan Minecraftin ulkoasuun. Pelissä ei kuitenkaan kaiveta taikka rakennella: Minecraft Dungeonsissa pelaajat tutkivat yksin tai neljän hengen yhteistyötilassa satunnaisesti luotuja luolastoja. Seikkailijat etenevät luolastoissa piesten hirviöitä, ratkoen erilaisia pulmatehtäviä ja väistellen ansoja.

Minecraft alkoi jakaa pelaajien mielipiteitä välittömästi julkaisunsa jälkeen. Peliä on kritisoitu esimerkiksi Metacritic-sivustolla lyhyestä juonesta ja suhteellisen kevyestä pelattavuudesta. Toisaalta peliä kehutaan esimerkiksi sen ulkoasusta ja äänisuunnittelusta, ja osa arvostelijoista tuo esiin, kuinka Minecraft sopii nuoremmille pelaajille luolastoroolipeleihin tutustumiseen.

Kommentoi

Maaliskuun PS Plus pelit selvillä – Battlefield 2042, Minecraft Dungeons sekä Code Vein Kommentit pois päältä artikkelissa Maaliskuun PS Plus pelit selvillä – Battlefield 2042, Minecraft Dungeons sekä Code Vein

Code Vein

on paljastanut maaliskuun PS Plus ilmaispelit. Tällä kertaa vuorossa on lähitulevaisuuden moninpeliräiskintä 2042, rento toimintaroolipeli Dungeons sekä toimintaroolipeli Code Vein.

2042 (PS4, PS5)

on jännittävä ensimmäisen persoonan räiskintäpeli, jossa ikoninen täysimittainen sodankäynti tekee paluun. Lähitulevaisuuden maailmaan sijoittuvassa pelissä sinun on sopeuduttava ja voitettava dynaamiset taistelukentät joukkojesi ja huippuluokan aseiden sekä ajoneuvojen avulla. 2042 tukee yhteensä 128:aa pelaajaa 5:llä ja tarjoaa ennennäkemättömän suuren mittakaavan laajoilla taistelukentillä eri puolilla maailmaa. Osallistu massiivisiin taisteluihin päivitetyistä moninpelitiloista, kuten Conquest ja Breakthrough, sekä täysin uudessa Hazard Zonessa.

Dungeons (PS4)

Taistele tiesi läpi upouuden toimintaseikkailupelin, jonka ovat innoittaneet klassiset luolastoroolipelit. Selviydy luolastoista yksin tai yhdessä kavereidesi kanssa. Yhteensä neljä pelaajaa voi taistella yhdessä halki toiminnantäyteisten, aarteita pursuavien ja monimuotoisten tasojen. Eeppisenä tavoitteena on kyläläisten pelastaminen ja Arkkipahalaisen päihittäminen!

Code Vein (PS4)

Ei kovin kaukaisessa tulevaisuudessa mystinen katastrofi on aiheuttanut maailman romahtamisen. Kukoistuksen symboleina olleet pilvenpiirtäjät ovat nyt vain elottomia hautamuistomerkkejä ihmiskunnan menneisyydestä. Tuhojen keskellä sijaitsee kostonhimoinen yhteiskunta nimeltään Vein. Tämä viimeinen linnake on paikka, jossa eloonjääneet taistelevat selviytyäkseen. Taistele yksin tai yhdessä kaverisi kanssa vihollisia vastaan.

Pelit tulevat ladattavaksi maaliskuun 6. päivä. Siihen mennessä ehdit vielä napata talteen helmikuun pelit Evil Dead: The Game, OlliOlliWorld, 2: Beyond Light sekä Mafia: Definitive Edition.

Kommentoi

Avaruussimulaatio RimWorld saapuu konsoleille heinäkuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Avaruussimulaatio RimWorld saapuu konsoleille heinäkuussa

Suosittu avaruuteen sijoittuva siirtomaasimulaatio on saamassa oman version ja Xbox One -konsoleille heinäkuun 29. päivä.

RimWorld: Console Edition -version taustalla on Double Eleven Limited, joka tunnetaan mm. Minecraft Dungeons sekä Rust -pelien konsoliversioiden kehittäjänä.

Peli ilmestyi alunperin Early Access tilassa PC:lle vuonna 2013 Kickstarter joukkorahoituskampanjan siivittämänä. Lopullisen version peli sai vuonna 2018.

RimWorld: Console Edition saapuu PlayStation 4 ja Xbox One -konsoleille heinäkuun 29. päivä.

Kommentoi