”Pelaaminen on edelleen rakas ja kaveripiiriäni yhdistävä harrastus” – Ohjaimen takana kotimainen metalliyhtye IKINÄ Kommentit pois päältä artikkelissa ”Pelaaminen on edelleen rakas ja kaveripiiriäni yhdistävä harrastus” – Ohjaimen takana kotimainen metalliyhtye IKINÄ

Ohjaimen takana on Errori.netin uusin artikkelisarja, jossa julkisuudesta tunnetut peliharrastajat kertovat meille sielun syvimpiään omasta peliharrastamisestaan. Ensimmäisessä artikkeliosiossamme haastateltavaksemme saapui kotimainen metalliyhtye IKINÄ, joka on juuri kovaa vauhtia ponnistamassa kotimaisen metalliscenen kärkeen. IKINÄ on tunnettu valloittavista ja korkeaenergisistä live-esiintymisistään. Yhtyeen muodostaa kouvolalaissyntyiset sisarukset Tuuli Paju, Santeri Paju ja saman kaupungin kasvatit Katariina Sorsa ja Samuli Suokas. Oululainen Aake Lämsä liittyi joukkoon 2020.

Yhtyeen kitaristi Samuli Suokas – sekä basisti Aake Lämsä ovat yhtyeen intohimoisimpia pelaajia, täten heidät asetettiin tällä kertaa haastattelupenkkiin.

Moi, mitenkäs teidän peliharrastuksenne on saanut alkunsa? Mikä oli teidän ensimmäinen pelikone tahi konsoli?

Samuli: Meidän perheeseen tuli mulle ja isoveljelle jaettavaksi ensimmäinen Playstation 1, kun olin 6-vuotias. Siitä sitten alkoi palava ihastus pleikkareihin. Kyseinen konsoli on mulla yhä toimintakuntoisena tallessa kaikkine peleineen ja ohjaimineen.

Aake: Oma pelaamisinnostus on todennäköisesti saanut alkunsa serkkujeni luona, missä valittavissa oli sekä PC että PS1. Myös naapurin poikien Amiga ja NES oli kovalla käytöllä.

Mitenkäs ensimmäinen peli, muistuukos se mieleen?

Samuli: Muistelen että saatiin muutama peli konsolin mukana. Siinä läjässä oli ainakin Crash Bandicoot ja Spyro 2.

Aake: Kun lopulta PC löysi tiensä myös meidän kotiin, ensimmäinen omistamani peli on luultavasti ollut Worms 2. Lapsuuden ehdottomia suosikkeja olivat kaikki Tony Hawk’s Pro Skater -sarjan pelit, jotka tuli tahkottua systemaattisesti 100-prosenttisesti läpi.

Mitä pelikonsoleita olette omistaneet siitä lähtien? Notkuuko hyllyillä pölyttymässä vielä ”ns. antiikin aarteita”?

Samuli: Mulla on kaikki pleikkarit lukuun ottamatta uusinta vitosta. Vasta hommattiin kotiin ensimmäinen 4k telkkari, niin nyt vasta se vitonen on alkanut kuumottamaan. Nuorena tuli myös pelailtua usein tietokoneella, mutta kyllä se pleikkari on aina tuntunut itselle olevan se juttu. Kavereilla tuli kokeiltua ja Nintendo- konsoleita, mutta niiden ohjaimet oli aina tuntunu olevan jotain kummallista alien-teknologiaa mun käsissä.

Aake: PC:n lisäksi omistamiani pelikonsoleita on ollut ainoastaan PS1 sekä Nintendo DS. Kaikki mahdolliset konsolipelit on tullut siitä huolimatta kaverien luona koluttua. Ensimmäisen oman tehokkaamman peli-PC:n kasasin yläasteikäisenä.

Harrastatteko pelailua aktiivisesti myös nykypäivänä? Paljonko uhraatte pelailulle aikaa kellostanne?

Samuli: Nykyään pelailu on jäänyt paljon vähemmälle. Normaalisti noin 5h viikossa. Mutta esimerkiksi kun julkaistiin niin sitä tuli pelattua 140 tuntia hyvin lyhyellä aikavälillä. Eli mun pelaamisen määrä saattaa muuttua nollasta sataan aina, kun julkaistaan joku upea uusi peli. Tällä hetkellä mulla on työn alla Far Cry 6.

Aake: Pelaaminen on edelleen rakas ja kaveripiiriäni yhdistävä harrastus. Vaikka aikaa ei iän myötä ihan samalla tavalla voi peleihin investoida, on edelleen tapanani miltei joka ilta rupatella -ryhmässä kavereideni kanssa ja pelailla jotain samalla. Arvioin pelaamiseen kuluvan n. 6-12 tuntia viikosta, riippuen vähän muiden kiireiden määrästä. Todennäköisimmin pelivalinta nykyään on CS:GO, Rocket League tai muu joukkueella pelattava peli. Bonuksena mainittakoon, että viime joululoman aikana toteutin projektiluonteisesti yhden lapsuudenhaaveistani ja grindasin nostalgiapärinöissä vanhalla Old School -hahmollani kaikki questit läpi. 10v. minä on nyky-minusta ylpeä!

Mikä olisi teidän TOP 5-listauksenne peleistä?

Samuli: Tää on aika vaikea, mutta mennäänpäs näillä.

1. Assassins Creed-sarja

2. V: Skyrim

3. Last Of Us-sarja

4.

5. Bioshock-trilogia

Aake: Top vitoseen ei mahdu millään kaikkia suosikkeja mutta juuri nyt ne näyttää tältä:

1) Mass Effect (koko trilogia)

2) The 3

3)

4) Hollow Knight

5) Origins

IKINÄn tulevat keikat:
10.3. Kouvola, House of Rock
6.4. Turku, Apollo
7.4. Seinäjoki, Bar 15
8.4. Tampere, Klubi

Instagram: https://www.instagram.com/ikinagram/ 
TikTok: https://www.tiktok.com/@ikinatok 
Facebook: https://www.facebook.com/Ikinaface/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC7jlrIKsrCTpq5fotUX1-xA 

Kommentoi

Taru sormusten herrasta -tarinoiden Klonkku aloittaa uudet seikkailunsa toukokuussa Kommentit pois päältä artikkelissa Taru sormusten herrasta -tarinoiden Klonkku aloittaa uudet seikkailunsa toukokuussa

The Lord of the Rings: Gollum

PAN Visionin jakelemaa ja NACONin toukokuussa julkaisemaa The Lord of the Rings: Gollum -toimintaseikkailua esitellään tuoreella videolla pelimekaniikoiden kautta.

Maailman tunnetuin ja merkittävin fantasiakirja Taru sormusten herrasta on viihdyttänyt lukemattomia lukijoita vuosikymmenestä toiseen. Aivan uuteen suosioon sen nosti siitä tehty elokuvasarja, joka toi tutulle tarinalle uusiakin faneja. Sittemmin persoonallisista ja värikkäistä keskushahmoistaan tuttu fantasiaeepos on laajentunut myös useiden pelien sekä televisiosarjan muotoon.

Yksi tunnetuimmista ja eittämättä erikoisimmista hahmoista on tietenkin Klonkku, tuo luolissa asuva ja itsekseen puhuva erakko. Hän ansaitseekin kokonaan oman pelinsä, sillä hahmona Klonkku on vailla vertaa. Tänä keväänä pitkään kehityksessä ollut toimintapeli vihdoin myös julkaistaan.

Gollum eli Klonkku tunnetaan yksinäisenä ja monessakin mielessä ainutlaatuisena hahmona. Se kaihtaa auringonpaisetta ja ylipäätään päivänvaloa, ja suosiikin näiden sijaan hämäriä paikkoja ja pimeitä luolia. Yhtäältä tämä taitava kiipeilijä ja varjoissa lymyilevä tapaus välttelee ihmisiä, hobitteja, kääpiöitä, haltioita ja örkkejä. Klonkku ei ole sen enempää hyvisten kuin pahistenkaan joukossa.

Klonkun persoonallisuus yhdessä hänen taustatarinansa kanssa tekevät hänestä sekä sympaattisen että tietyllä tapaa myös samaistuttavan hahmon. Klonkku ei ole niinkään sankari, vaan enemmänkin yksin luoviva oman tien kulkija. Osin tästä syystä Klonkku on mitä erinomaisin pelihahmo.

Pelin tarina sijoittuu aikaan ennen Taru sormusten herran tapahtumia. Koska Klonkku ei olisi kaltaisensa olento ilman sormuksen pitkäaikaisia vaikutuksia, pelin tarina sijoittuu kirjoissa tai elokuvissa kuvaamattomaan aikakauteen. Useat pelin tapahtumapaikoista ovat kuitenkin teemallisesti ja ympäristöllisesti tuttuja tai ainakin tutunoloisia muodostaessaan yhtenäisen osan maailmaa tulevan ajanjakson kanssa. Tässä mielessä Gollum onkin kiehtova yhdistelmä uutta ja vanhaa.

Pelimaailman osin avoin luonne mahdollistaa tavan, jolla Klonkku voi tutkia ja vaeltaa ympäristöissä. Tämän lisäksi mukana on hahmolle ominaista hiippailua sekä jännittäviä taisteluita. Pelissä hyödynnetään runsaasti Klonkun hiiviskely- ja piileskelytaitoja, sillä varsinkin suuremmat vihollisryhmät ovat liian haastavia Klonkun rajallisille kyvyille. Tämän ohella Klonkun oma käytös vaikuttaa pelin luonteeseen. Moraaliset valinnat ohjaavat Klonkun kehittymistä, mikä tekee seikkailusta mieleenpainuvan ja jännittävän pelikokemuksen.

Peli ei kuitenkaan tarjoa pelkkiä viholliskohtaamisia, sillä matkan varrella nähdään myös ystävällismielisiä hahmoja. Ennen kaikkea The Lord of the Rings: Gollum pyrkii tarjoamaan syvällisen ja yksityiskohtaisen toimintaseikkailun kirjailija J.R.R. Tolkienin luomaan fantasiamaailmaan, mutta ennennäkemättömästä kuvakulmasta.

The Lord of the Rings: Gollum julkaistaan 25. toukokuuta 2023 PlayStation 5 sekä Series X ja S -pelikonsoleille että :lle. Peli julkaistaan myöhemmin myös Nintendo Switch -pelikonsolille. Pelin ikäraja on PEGI 16.

Kommentoi

Avoimen maailman LEGO ajopeli ilmestyy toukokuussa – katso traileri Kommentit pois päältä artikkelissa Avoimen maailman LEGO ajopeli ilmestyy toukokuussa – katso traileri

LEGO 2K Drive

Pelijulkaisija 2K ja suosituista leluista tuttu LEGO Group tuovat yhteistyössä LEGO-palikoilla leikkimisen ja luovuuden ilon osaksi hauskaa ajamista ja rakentelua. Katso pelin alta.

LEGO 2K Drive on suuren mittaluokan korkeatasoinen ajopeli, jossa yhdistyvät suositut LEGO-palikat ja avoimen pelimaailman ajokisat osaksi tutkimista, rakentamista ja luovaa hauskanpitoa. 2K:n ja LEGO Groupin yhteistyössä julkaisema ja Visual Concepts -pelistudion toteuttama ajopeli tarjoaa pelaajalle mahdollisuuden suunnitella ja rakentaa oma autonsa sekä tavoitella ajokisojen mestaruutta tullakseen legendaariseksi LEGO-kuljettajaksi.

LEGO 2K Drive on ensimmäinen peli 2K:n ja LEGO Groupin välisessä yhteistyössä, jonka tarkoituksena on kehittää ja julkaista useita korkeatasoisia huippuluokan pelejä. 2K tunnetaan ammattitaidostaan ja kyvystään luoda valloittavia viihdekokemuksia, kun taas LEGO Groupin asema kulttuurissa leluineen on kiistattoman ikoninen. Kahden alansa huippuluokan yrityksen välinen yhteistyö onkin vertaansa vailla tämän ja tulevien pelien osalta.

Lisäksi ajopelissä nähdään merkittävä yhteistyö super- ja hyperautoistaan tutun Automotiven kanssa. Tämän ansiosta pelissä mukana ovat McLaren Solus GT- ja McLaren F1 LM -urheiluautot, joilla juhlistetaan Bruce McLarenin perustaman yhtiön 60-vuotista uraa huippuluokan ajokkien parissa. Nämä erikoisautot tuodaan osaksi Bricklandia-palikkamaan korkeaoktaanista tunnelmaa tarjoamaan upeita hetkiä vauhdinjanoisille kuljettajille.

LEGO 2K Driven keskeisiin ominaisuuksiin kuuluu tarinavetoinen kokemus avarassa ja avoimessa pelimaailmassa. Pelaaja matkaa halki monimuotoisen Bricklandian haastamalla taipaleen varrelta kilpailevia, mutta yhtäältä karismaattisia kisakuljettajia. Tavoitteena pelaajan ohjaamalla päähahmolla on voittaa arvostetun Sky Cup -kilpailun haluttu palkintopokaali.

Pelaaja voi kuitenkin itse valita, miten hän haluaa pelissä edetä. Edessä on valtava maailma täynnä ajokisoja, minipelejä, erikoishaasteita ja kerättäviä esineitä. Palikoista koottu maailma on myös tehty rikottavaksi ja toisaalta uudestaan koottavaksi. Niinpä pelaaja pääsee halutessaan kokoamaan erilaisista LEGO-teemoista tuttuja kulkuneuvoja. Mukana ovat tutut LEGO-teemat, kuten kaupunkiaiheinen City, luovuutta ruokkiva Creator ja vauhdikas Speed Champions sekä monia muita tuttuja rakennelmia.

Pelissä ajaminen on vauhdikas kokemus rajoja rikkovalla tavalla. Lukemattomat erilaiset radat tarjoavat runsaasti vaihtelua ja lisäksi pelaajalla on käytössään ainutlaatuisia erikoiskykyjä, joilla voidaan vaikuttaa kilpailuihin ja ajamisen kulkuun.

LEGO-palikoille ominaiselle tavalle pelaaja pääsee myös räätälöimään omia ajoneuvojaan oman maun mukaan. Mukana on yli tuhat erilaista LEGO-palikkaa, joilla omaa ajokkiaan pääsee tuunaamaan ja säätämään mitä erikoisimmilla tavoilla. Eri palikoiden ohella kulkuneuvoa pääsee hienosäätämään monin eri värein, tarroin ja hehkuin.

Kiehtovan yksinpelin lisäksi mukana on sekä yhteistyömuotoinen että kilpailullinen mahdollisuus moninpeliin. Tämä on tarjolla sekä jaetulla ruudulla vaikkapa perheen ja kaverien kesken että verkossa muiden samantasoisten pelaajien parissa.

”Videopelit ovat olleet jo kauan tärkeä osa ja tapa kokea LEGO-lelujen valloittavuus. 2K on meille täydellinen yhteistyökumppani ikonisten ja korkeatasoisten LEGO-pelien parissa heidän vahvan kokemuksensa korkeatasoisen laadun parissa ja innovatiivisten pelien julkaisijana. Aloittamalla yhteistyömme LEGO 2K Drive -ajopelillä voimme tuoda faneillemme ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea LEGOn huumori ja ilo tavalla, josta meidät tunnetaan.”

kommentoi LEGO GAME -tuotteiden johtaja Remi Marcelli

”LEGO Group on ikoninen brändi, jonka tunnettuus ja innovatiivinen tyyli on kestänyt vuosikymmeniä. Olemme innoissamme yhteistyöstämme heidän kanssaan ja voidessamme laajentaa 2K:n tuotevalikoimaa täysin uudelle yleisölle maailmanlaajuisesti. LEGO 2K Drive on uskomaton ensimmäinen askel yhteistyömme parissa ja taatusti mullistava kokemus LEGO-pelien sarjassa.”

kommentoi 2K:n toimitusjohtaja David Ismailer

Pelin perusversion ohella julkaistavat Awesome Edition ja Awesome Rivals Edition sisältävät peruspelin lisäksi eri määrän uusia ajoneuvoja, lisävärejä ja pelin sisäisiä LEGO-hahmoja. Lisäksi paketteihin sisältyy pelin ensimmäisen vuoden kausikortti, joka kattaa uuden pelialueen sekä neljä uutta julkaisun jälkeistä päivityspakettia uusine autoineen ja peliteemoineen.

LEGO 2K Drive julkaistaan sekä PlayStation 5, Xbox Series X ja S, PlayStation 4, ja Nintendo Switch -konsoleille että PC:lle 19. toukokuuta 2023. Pelin ikäraja on PEGI 7.

Kommentoi