Oliko The Dial of Destiny todellakin näin huono? – uusin Indiana Jones saa omasta piiskastaan Kommentit pois päältä artikkelissa Oliko The Dial of Destiny todellakin näin huono? – uusin Indiana Jones saa omasta piiskastaan

Uusin -seikkailu on ollut keskustelun keskiössä sen julkaisusta lähtien. Elokuva ei miellyttänyt läheskään kaikkia sarjan faneja, mutta kaiken tämän lisäksi elokuva oli myös massiivinen taloudellinen floppi Disneylle. Tuliko kaikki tämä kuitenkin ihan aiheesta? Uusin arvostelu Honest Trailers -kanavalta YouTube-palvelussa ainakin vihjailee vahvasti näin. Honest Trailers, joka on tunnettu humoristisista ja rehellisistä elokuva-arvosteluistaan, ei säästellyt sanojaan tuodessaan esiin elokuvan heikkouksia.

Sanoja säästelemättömän arvostelun voit ottaa haltuun vaikkapa tästä alta.

Indiana Jones-trilogian paras jatko-osa ei ollut elokuva – ja on sääli, että tarinan potentiaalia ei käytetty hyväksi elokuvasarjan uudemmissa osissa Kommentit pois päältä artikkelissa Indiana Jones-trilogian paras jatko-osa ei ollut elokuva – ja on sääli, että tarinan potentiaalia ei käytetty hyväksi elokuvasarjan uudemmissa osissa

Indiana Jones and the Dial of Destinya näytetään edelleen monissa elokuvateattereissa, mutta tästä viikosta lähtien sen voi katsoa omalta kotisohvaltasi myös täällä meillä Suomessa. Kotimainen SF Anytime on lisännyt elokuvan kirjastoonsa, ja sen mukaan se on katseltavissa 29.elokuuta 2023 lähtien.

On kulunut yli vuosikymmen siitä, kun Harrison Ford viimeksi laittoi hattunsa päähän ja tarttui ruoskaan, näytelläkseen Indyä paljon parjatussa ja kristallikallon valtakunnassa. Vuoden 1989 Viimeisen Ristiretken ja edellä mainitun teoksen välissä oli suunnitteilla useita jatko-osia, jotka eivät koskaan lopulta päivänvaloa nähneet. Kuitenkin yksi parhaista toteutuneista Indiana Jones -jatko-osista ei ollut elokuva laisinkaan. Ja tätä usein pidetäänkin menetettynä mahdollisuutena siinä, mitä tulee fanien mielestä onnistuneeseen Indiana Jones-tarinointiin elokuvien maailmassa.

Vuoden 1992 videopeli Indiana Jones and the tarjosi yhtä toiminnantäyteisen tarinan, oivaltavan huumorin ja kiehtovan mysteerin kuin Indiana Jones -sarjan parhaat elokuvat. Kyseessä on point-and-click -seikkailupeli, mikä tarkoittaa pelaajan ohjaavan hahmoja ja interaktiota pelimaailman kanssa hiiren avulla.

Indiana Jones and the Fate of Atlantis kertoo tarinan, jossa Indiana Jones saa selville, että natsit etsivät tarunomaista Atlantiksen kaupunkia. Platonin dialogeihin viitaten tiedetään, että Atlantis oli huomattavasti aikaansa edistyneempi teknologisesti ja se vajosi lopulta meren syvyyksiin. Natsit haluavat saada haltuunsa tämän kadonneen teknologisen tiedon keinolla millä hyvänsä. Indiana Jones liittoutuu vanhan tuttunsa Sophia Hapgoodin kanssa, joka on Atlantiksen ihmeistä luennoiva asiantuntija.

Pelin tapahtumat sijoittuvat pääasiassa Välimeren ympäristöön. Pelin viimeinen osa, joka sijoittuu merenalaiseen Atlantis-kaupunkiin, pysyy samana kaikissa pelin eri vaihtoehdoissa.

Erittäinkin potentiaalinen aihio elokuvalle

Indiana Jones -faneille Fate of Atlantis on edelleenkin se ainoa oikea Indiana Jones jatko, joka jatkaa samalla laadukkaalla, mutta myöskin tunnistettavalla linjalla, kuin alkuperäistrilogiakin. Hal Barwoodin käsikirjoittama alkuperäistarina vei Indyn Islantiin, Azoreille ja ympäri Välimerta etsimään kadonnutta Atlantiksen mantereetta. Kyseessä on yksi LucasArtsin kultaisen aikakauden ehdottomasti hienoimmista point-and-click -seikkailupeleistä, joka sovitettiin myös Dark Horse -sarjakuvaksi.

Jos yksi Indy-tarina pitäisi vielä filmatisoida, olisi se ehdottomasti tämä. Valitettavasti aika on kuitenkin ajanut ohi, mutta miksei animaatio kuitenkin voisi olla mahdollinen? Ainakin toivoa sopisi, sillä tarina on täynnä ikimuistoisia hahmoja, erityisesti tulisieluinen punapää Sophia Hapgood, joka esiintyy myös kahdessa muussa laajennetun universumin seikkailussa. Tarjolla on monenlaisia tilanteita, mukaan lukien kuumailmapallomatka ja sukellusvenematka Atlantikseen. Hengästyttävä Fate Of Atlantis henkii persoonallisuutta ja se on edelleenkin tänä päivänä pelaamisen arvoinen teos.

On sääli. että pelistä ei koskaan saatu filmatisointia, eikä edes palasia siitä yritetty ujuttaa Indiana Jonesin kahteen uudempaan osaan.

Jos tämä kiehtova tarina sai sinut kiinnostumaan, on Steam yksi otollinen paikka ostaa peli itsellesi ja lähteä kokemaan täydellistä Indiana Jones-seikkailua.

Alkuperäinen juttu julkaistu 8.6.2023

Uusin Indiana Jones -seikkailu ”Indiana Jones & the Dial of Destiny” saapuu olohuoneisiin ensi viikolla Kommentit pois päältä artikkelissa Uusin Indiana Jones -seikkailu ”Indiana Jones & the Dial of Destiny” saapuu olohuoneisiin ensi viikolla

and the Dial of Destinya näytetään edelleen monissa elokuvateattereissa, mutta ensi viikosta lähtien sen voi katsoa omalta kotisohvaltasi myös täällä meillä Suomessa.

Kotimainen SF Anytime on lisännyt elokuvan kirjastoonsa, ja sen mukaan se on katseltavissa 29.elokuuta 2023 lähtien. Disney+ suoratoistopalvelu ei ole vielä tässä vaiheessa julkistanut elokuvan ilmestymistään palveluunsa, mutta huhujen mukaan tuokin päivä on koittava vielä myöhemmin syksyllä. Oletettavasti marraskuun paikkeilla, jolloin yhtiö on ilmoittanut korottavansa kuukausitilauksen hintojaankin.

Dial Of Destiny ei varsinaisesti ole ollut mikään hitti, mutta elokuva on saanut alleen yllättävänkin hyvää positiivista palautetta. On se ainakin edellisen osan helpostikin voittava tapaus.