OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:llä kuvaat upeita somekuvia ja pelaat tuntikausia Kommentit pois päältä artikkelissa OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:llä kuvaat upeita somekuvia ja pelaat tuntikausia

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G

7.5 / 10
Hyvää Valokuvien laatu on hyvä. Erinomainen yökuvaus (vaatii vakaan käden). Etukameran kuvanlaatu. Pelit-sovellus tarjoaa monia vaihtoehtoja erilaiseen pelaamiseen. Sovelluksen avulla voi analysoida omaa pelaamista. Omaa pelaamista voi nauhoittaa ja pelatessa voi jutella muiden pelaajien kanssa. Huonoa Makrokuvaus hieman suttuinen. Tarkentaminen ei aina osu kohdalleen. Korkean resoluutio-ominaisuutta ei saa päälle PRO-tilaan. Peli-tilan pikaswaippaus vetää herkästi myös alasvetovalikon alas, jos sitä ei erikseen estä. Yhteenveto Somettajalle oiva valinta. OnePlus Nord CE 3 Litellä otat laadukkaat somekuvat ja -videot. Soveltuu hyvin myös luontokuvaukseen. Pelit-sovellus tarjoaa mukavuutta monenlaiseen pelaamiseen. Pyörittää sujuvasti pelejä.

Errorilla oli ilo saada testiin uutukainen OnePlus Nord CE 3 Lite 5G älypuhelin. Tässä postauksessa arvostelemme laitteen kameraominaisuuksia sekä perehdymme, millaisen pelikokemuksen tämä laite tarjoaa. Allekirjoittaneella on enimmäkseen kokemusta luonto- ja somekuvaamisesta, mutta laitoimme toimituksessa useamman ihmisen kuvaustaidot käyttöön ja arvioimme kameraominaisuuksia yhdessä.

Yleiskuva PRO-tilassa ilman korkean resoluution asetusta

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G monipuoliseen valokuvaukseen

Valokuvaukseen on miellyttävä ja helppokäyttöinen. Olimme kaikki yhtä mieltä siitä, että kuvanlaatu on riittävä. Joitakin asetuksia joutui hakemaan, esimerkiksi kuvatakseen korkealla resoluutiolla käyttäjän täytyy laittaa ominaisuus erikseen päälle. Käydään seuraavaksi tarkemmin läpi valokuvausta Nord CE 3 Litellä.

Muotokuva-tila

Korkean resoluution (108 pikseliä) ominaisuus löytyy asetuksista nimellä: Hi-res. Tämä aiheutti toimituksessa hieman hämmennystä. Meille kävi nimittäin niin, että painike jäi ensimmäisellä testikuvauskerralla huomaamatta. Kyseinen ominaisuus toimii Valokuva-tilassa, mutta ei PRO-tilassa. Olimme kuitenkin tyytyväisiä molemmilla kuvaustiloilla otettuihin kuviin.

PRO-ominaisuudet toimivat kuvatessa hyvin. PRO-tilassa saa säädettyä valkotasapainoa, valotusaikaa, tarkennusta, ISO-arvoa ja valotusta. Aukko-arvon säätö löytyy Muotokuva-tilasta, vaikka oman kokemukseni mukaan sen tulisi löytyä PRO-kuvaustilasta. Toisaalta on loogista, että aukkoa säädetään mieluiten juuri muotokuvia otettaessa, kun halutaan säätää kohteen taustan sumennusta. PRO-tilassa kamera säätää aukkotuntumaa automaattisesti tarkennuksen mukaan.

Pääosin OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:llä otetut valokuvat olivat hyvänlaatuisia, mutta makrokuvauksessa ilmeni melkoista pikselimössöä. Allekirjoittaneen mielestä Valokuva-tilasta löytyvä kolminkertainen häviötön zoomi toimii paremmin läheltä otetuissa kuvissa kuin makrokuvaus.

Kirkkauden säädössä tuntui myös olevan ongelmaa Valokuva-tilassa. Tarkennuskohteen pystyy valitsemaan näpäyttämällä ja valitsimen viereen tulee aurinkoa muistuttava kuvio, jota vetämällä ylös ja alas saa tavallisesti pikasäädettyä kuvan valotusta jo kuvanottovaiheessa. Tällä laitteella kyseinen ominaisuus toimii jähmeästi, mikä ei käyttökokemuksena ollut kovin miellyttävä.

Yökuvauksen apurina OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:llä toimii tekoäly, jonka avulla kamerasovellus luo erottuvampia ja värikkäämpiä kuvia. Tämä ominaisuus yllätti positiivisesti! Valokuvaa otettaessa näyttö oli lähes pimeä, mutta lopputuloksessa kuvattava kohde ja värit näkyivät hyvin. Jonkin verran tarkkuudessa oli tässäkin vajavaisuutta, mutta siihen pystyy vaikuttamaan jonkin verran vakauttamalla laitetta.

Yökuva-tilalla otettu kuva sälekaihtimin pimennetyssä huoneessa, laite tuettuna pöydän varaan

Muita laitteesta löytyviä kuvaustiloja ovat: panoraama, intervallikuvaus, video, kaksoisnäkymävideo, extra HD, tekstiskanneri ja hidastettu videokuva. Erityisesti hidastusta päädyimme kokeilemaan toimituksessa. Hidastetussa videossa kuvanlaatu ei ole mitä parhain, mutta onhan tuo ominaisuus hauska leikkikalu!

Myös kaksoisnäkymävideo vaikutti hauskalta ominaisuudelta, siinä sekä kuvaaja että kuvattava kohde näkyvät samanaikaisesti. Etukameran kuvan kokoa pystyy halutessaan säätämään itseä miellyttävän kokoiseksi. Tällaista yhdistelmää voisi hyödyntää esimerkiksi lasketellessa: maisema näkyy terävänä ja samanaikaisesti yleisö näkee laskettelijan reaktiot.

Kaikin puolin voi sanoa, että OnePlus Nord CE 3 Litellä kuvaat monipuolisesti erilaisia kuvia. Mitä värikkäämpi kohde sen parempi kuva. Allekirjoittanut kokeili myös somea ajatellen etukameraa ja videotoimintoja, jotka molemmat toimivat erinomaisesti. Onneksi tästä ei ole enää olemassa kuvatodisteita.

Pitkäkestoisempaa pelaamista OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:llä

Paneudutaanpa seuraavaksi OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:llä pelaamiseen ja pelaamista tukeviin ominaisuuksiin. Testattavina peleinä olivat mm. Roblox-pelit, PUBG: Battlegrounds ja Hogwarts Mystery.

En varmaan ole yksin, jos sanon, että onnistuneelle pelikokemukselle on olennaista se, että peli toimii sujuvasti. Epämiellyttävää sen sijaan on, jos puhelin kuumuu liikaa tai, jos näyttö on liian pieni ja sitä joutuu tihrustamaan. PUBG: Battlegroundsia pelatessa puhelin lämpeni, mutta ei häiritsevästi. Sen sijaan Hogwarts Mysteryä pelatessa puhelin pysyi mukavan viileänä.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:llä pelaaja voi valita itselleen sopivan pelitilan, joka kuluttaa vaihtelevan määrän virtaa. Virran kulutus vaikuttaa luontaisesti myös laitteen lämpenemiseen.

Valmistaja lupaa OnePlussalle ”nopeaa ja sujuvaa” lataamista. Tähän vaikuttaa se, että laite muuntaa latauksen aikana osan tallennustilasta hetkellisesti virtuaaliseksi 8.0 Gt:n RAM-muistiksi. OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:ssä on energiatehokas akku, jonka ansiosta saat nopeasti lisäaikaa pelaamiseen pikalaturilla. Kokeilin latausta ja laturi tosiaan latasi 30 minuutissa akun kahdeksaankymmeneen prosenttiin. Positiivinen havainto oli, että akku tosiaan ei kulunut kovin nopeasti, vaikka päivän aikana tuli pelattua, kuvattua ja selattua.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G laturinsa kanssa. Peli: Hogwarts Mystery

Pelit toimivat tällä laitteella sujuvasti ja ilman ärsyttävää tökkimistä. Valmistajan mukaan siitä saa kiittää OxygenOS 13.1 -ohjelmistoa ja GPA Frame Stabilizeria. Oli miellyttävää jatkaa peliä siitä, mihin siinä viimeksi jäin, kiitos Quick Startupin, jonka ansiosta pystyin ohittamaan ainakin joidenkin pelien alussa ilmestyvät ylimääräiset ilmoitukset ja mainokset.

On varmasti käyttäjäkohtaista, kuinka pitkää odotusta pystyy sietämään, mutta PUBG: Battlegroundsissa joutui hetken odottamaan pelaamaan pääsyä. Sen sijaan Hogwarts Mysteryn lataamiseen ja pelaamisen aloittamiseen meni muutama sekunti.

Suurehkon 6,72” LCD-näytön ja 120Hz mukautuvan virkistystaajuuden ansiosta OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:llä pitäisi nähdä paremmin, mitä pelaa. PUBG: Battlegroundsia pelatessa teksti oli pientä ja sitä joutui tihrustamaan. Sen sijaan pelit, joissa ruudulla ei ole yhtä paljon näpäytysvaihtoehtoja tuntuivat toimivilta ja katseella oli hyvin tilaa liikkua pelissä. Näytön riittävyys on siis kiinni pelistä, jota pelaa.

Erittäin olennaista pelimaailmaan uppoutumisen kannalta ovat pelimusiikki ja -äänet. Vaatimukseni tulivat tämän laitteen kohdalla ehdottomasti täyteen! OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:ssä on 200 % Ultra Volume stereokaiutin. Koko toimituksen väki käännähti tuoleillaan PUBG: Battlegroundsin tunnusmusiikin helähtäessä soimaan. Taisimme jopa ihailla ääneen laitteen äänenlaatua. Laitteessa on mahdollisuus myös kuulokeliitännälle.

Hyödynnä Pelit-sovellusta parantaaksesi pelimukavuutta

OnePlussan Pelit-sovellus jakaa mielipiteitä. Pelaajat, jotka tykkäävät siitä, tykkäävät todella! Monen mielestä Pelit on turha sovellus, mutta omasta mielestäni sen avulla voin optimoida virrankäyttöäni ja keskittyä pelaamiseen, kun ylimääräiset näytön pyyhkäisyt eivät keskeytä peliä. Pelit-sovelluksen ominaisuuksia pääsee säätämään swaippaamalla pelin aikana alas jommastakummasta ylänurkasta tai valitsemalla Pelit-sovelluksen puhelimen valikosta.

Pelitilan asetuksia pääsee muokkaamaan pelaamisen aikana pyyhkäisemällä alas jommasta kummasta nurkasta

Pelit-sovelluksessa kaikki puhelimeeni lataamani pelit ovat kuin aarteet arkussa. Käyttäjä voi tehdä sovelluksen avulla pelaamisestaan kivempaa seuraavilla tavoilla:

  • videokuvaa omaa pelaamistasi
  • keskustele kavereiden kanssa pelatessa ja käytä halutessasi muunnettua ääntä
  • ota kuvakaappauksia tai videota pelaamisestasi ja katsele kuvia myöhemmin
  • vaihda pelitilaa tilanteesi mukaan: Vähävirtainentila, Tasapainotila, Pro Gamer-tila ja Mestaruustila
  • seuraa puhelimen lämpötilaa
  • seuraa, kauanko olet pelannut ja mitä pelejä
  • säädä kosketusherkkyyttä ja monia muita pelaamismukavuuteen vaikuttavia säätöjä
  • Valitse itse, mitkä toiminnot näkyvät pelityylin pikavalikossa (ks. kuva yllä)
Kuvakaappaus Mestaruustilan sisällöstä

Mestaruustila (ks. kuva yllä) sallii pelaamisen ilman ilmoituksia puheluista, viesteistä ja muistutuksista. Se myös estää swaippaukset, joita joskus sattuu vahingossa. Mestaruustilassa suorituskyky on huipussaan, mutta vastaavasti se kuluttaa enemmän virtaa ja puhelin myös lämpenee enemmän.

Pro Gamer -tila kuluttaa eniten akkua ja nostaa puhelimen lämpötilaa, mutta pelikokemus on sujuvampi. Kilpailupeleihin sopiva tila.

Tasapainotila pyrkii tasapainottamaan pelin sujuvuuden ja akunkäytön. Peleihin, joilla on grafiikan osalta tiettyjä vaatimuksia.

Vähävirtainentila on hyvä valinta, kun ei tarvitse miettiä, kestääkö akku vielä muutaman Roblox-pelin jälkeen.

Kaikin puolin voin todeta, että OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:llä on miellyttävää pelata. Oma puhelimeni jäi tälle ainakin kakkoseksi.

Vilkaise, miltä OnePlus Nord CE 3 Lite 5G näyttää uunituoreena:

Kirjoittaja: Tiia Mällinen




OnePlus Nord CE5 -puhelimen tekniset tiedot lipsahtivat verkkoon Kommentit pois päältä artikkelissa OnePlus Nord CE5 -puhelimen tekniset tiedot lipsahtivat verkkoon

OnePlusin tuleva Nord CE5 on jälleen vuotanut verkkoon – tällä kertaa koko tekninen paketti on paljastettu. Laitteen odotetaan saapuvan virallisesti markkinoille toukokuussa, ja sen hinta asettunee lähelle edeltäjämallien tasoa.

Tässä tärkeimmät ominaisuudet:

  • Akun kapasiteetti: 7 100 mAh – huomattavasti suurempi kuin useimmissa kilpailijoissa
  • Lataus: 80 W pikalataus
  • Näyttö: 6,7″ tasainen OLED, 120 Hz virkistystaajuus
  • Suoritin: MediaTek Dimensity 8350
  • Muisti: 8 GB RAM + 256 GB tallennustilaa
  • Pääkamera: 50 MP (Sony Lytia LYT-600, f/1.8)
  • Ultralaajakulma: 8 MP (Sony IMX355, f/2.2)
  • Etukamera: 16 MP (f/2.4)
  • Ääni: Yksittäinen kaiutin
  • Korttipaikka: Hybrid SIM

Nord CE5 vaikuttaa paperilla erittäin kilpailukykyiseltä keskihintaluokan vaihtoehdolta erityisesti niille, jotka arvostavat suurta akkua, laadukasta näyttöä ja nopeaa latausta.

Testi: OnePlus Watch 3 on lukenut läksynsä hyvin Kommentit pois päältä artikkelissa Testi: OnePlus Watch 3 on lukenut läksynsä hyvin

ei tunnetusti hypi kello kaulassa uusille markkinoille ilman pientä venyttelyä, ja kolmannen kellonsa kohdalla valmistaja tuntuu vihdoin saaneen oikean rytmin. Vuoden 2024 oli jo käytettävä ja lupaava urheilukello erinomaisella akkukestolla, mutta vuosi lisäkehitystä on vienyt kokonaisuutta juuri oikeaan suuntaan. Nyt niskalenkki ei pelkästään osu kohdilleen, vaan lukittuu ja sehän on silloin menoa!

on edelleen jykevä tapaus, joten pieniin ranteisiin se ei välttämättä ole kaikista istuvin tapaus. Safiirilasi ja ruostumaton teräs huokuvat laatua, ja IP68 + 5ATM -kestävyys tarkoittaa sitä, että kellon kanssa voi turvallisesti pulahtaa vaikka avantoon tai kaatua vaikkapa keväisen loskan keskelle. 1,43-tuumainen AMOLED-näyttö on edelleen kirkas ja reagoiva, ja kellon yleinen laatuvaikutelma on edelleenkin premium tasoa. 2200 nitin kirkkaustasolla näyttö erottuu edukseen keväisessä auringonpaisteessakin. Mukana tulleessa silikonirannekkeessa ei ole valittamista, ja koko tuntuu istuvan omaan ranteeseeni yhtä hyvin, kuin edellisvuodenkin malli tuppasi tekemään.

Watch 3 toimii samaan tapaan kuin edeltäjänsä kahden järjestelmän yhdistelmällä: virtaa säästävä RTOS hoitaa peruskäytön ja Google Wear vastaa raskaammista ominaisuuksista, kuten sovelluksista ja monipuolisemmasta kellotaulujen hallinnasta. Käytössä tämä tarkoittaa sulavaa siirtymää kahden tilan välillä, sekä edelleen erittäin kovaa akkukestoa.

Akku kestää kovallakin menemisellä helposti 3–4 päivää, ja jos jaksat vähänkään rauhoittaa käyttöä RTOS:n puolelle, voi laturin unohtua viikonlopuksi toimiston pöydälle ja vetää virransäästön puolelta vielä useita vuorokausia itsellesi. Kellon lataaminen hoituu edelleen ripeästi noin tunnissa, joten kiireiseen tarpeeseen kellon saa kyllä kymmenessäkin minuutissa palvelemaan pitemmäksi aikaa.

OnePlus Watch 3:n käyttöliittymä jatkaa edeltäjänsä jalanjäljissä: se on selkeä, looginen ja toimii saumattomasti niin kellossa kuin puhelimen OHealth-sovelluksessakin. Toiminnot löytyvät nopeasti ja animaatiot liikkuvat sulavasti. Ja nyt vihdoin viime vuonna käyttöönotetulle pyörivälle nupille (digital crown) on löytynyt ihan oikeaa käyttöäkin. Sillä voi esimerkiksi selata kellon näkymiä ja valikoita sujuvasti, mikä tekee käyttöfiiliksestä entistä sulavamman. Tämä ei ehkä kuulosta mullistavalta, mutta arjessa se tuo juuri sen verran lisää ergonomiaa, että sitä alkaa oikeasti arvostamaan.

Terveysominaisuuksissa on tällä kertaa oikeasti lihaa luiden ympärillä. Unen seuranta, syke, stressitaso (HRV), hengitystiheys ja veren happisaturaatio hoituvat vakaalla tarkkuudella. Mutta nyt mukana on myös EKG, joka tuo Watch 3:n tähän hintaluokkaan rehdisti terveysseurannan älylaitteiden väkevään ykkösdivariin. Se mahdollistaa sydämen rytmin tarkemman seurannan ja epäsäännöllisyyksien havaitsemisen. Tämä on erityisen tervetullut lisä, sillä edellisessä OnePlus Watch 2 -mallissa ominaisuus loisti vielä poissaolollaan.

Olen vertaillut OnePlus Watch 3:a aktiivisesti käytössä olevaan Garminin Venu -sarjan älykelloon, joka tunnetaan hyvinkin tarkasta mittausteknologiastaan ja on ollut uskollinen palvelijani jo pitkään. Yllättävää kyllä – tai ehkä ei, ottaen huomioon OnePlussan kehitysvauhdin – mittaustulokset esimerkiksi EKG:n, sykkeen ja unenseurannan osalta ovat olleet erittäin lähellä toisiaan. Tämä on vaikuttavaa, etenkin kun huomioidaan, että OnePlus on vielä suhteellisen tuore nimi älykellojen terveysseurannan kentässä. Myös valtimoiden jäykkyyttä mittaava ominaisuus on erikoinen mutta kiinnostava lisä, joka tuo lisäarvoa niille, jotka haluavat sukeltaa terveystietoihinsa normaalia syvemmältä.

Tosielämän esimerkkinä: vaikka yökohtaiset ranteen lämpötilalukemat tuntuvat ensiajatuksena vähän mehuttomilta, huomasin itse oman käden alkavan yöllä hiljalleen lämmetä tasaiseen tahtiin juuri ennen flunssan iskemistä. Vaikka ranteen lämpötila ei olekkaan luotettava sairauden diagnosointiväline, osasi se ainakin vihjailla etukäteen jotain olevan pielessä kuten esimerkiksi Ouran sormuksetkin toisinaan ovat osanneet tehdä.


OnePlus Watch 3 tarjoaa myös uudenlaisen pikaterveystarkastuksen, joka kuulostaa melkein scifi-elokuvan ominaisuudelta, mutta toimii yllättävän hyvin arjessa. 60s Health Check -toiminto tekee nimensä mukaisesti minuutin kestävän analyysin, jossa mitataan sydämen syke, EKG, veren happisaturaatio, stressitaso sekä hengitystiheys – kaikki yhdellä napinpainalluksella. Kyseinen ominaisuus ei toimi kellossa suoraan, vaan käyttäjän täytyy laittaa sovelluksen kautta ensin esitiedot kuntoon. Vaikka kyseessä ei tietenkään ole mikään lääkärin virallinen arvio, toimii tämä pikaskannaus ihan kätevänä päivittäisen tilannekuvan työkaluna.

Entä urheilu ja sen seuranta?

Yli 100 urheilulajin tuki ja kaksoistaajuus-GPS tekevät paluun. GPS on tarkka, paikannus on nopeaa, ja erityisesti maastopyöräilyn ja juoksun kaltaiset lajit toimivat loistavasti. Seuranta on pikkutarkkaa, ja OHealth-sovellus esittelee tulokset selkeästi. Myös automaattinen treenin tunnistus toimii nyt paremmin kuin edellisvuonna, vaikkei vielä ihan Garminen tai Polarin tasolla olekaan.

Kenelle kelloa suosittelen?

OnePlus Watch 3 on kaikkea sitä, mikä Watch 2:n olisi pitänyt olla. Se ei yritä olla vuosia piireissä mukana ollut hirmu, vaan oma itsensä: pitkää akkukestoa arvostavan aktiivisen ihmisen premium-työkalu. Uudet terveysominaisuudet, hiottu ulkoasu ja järkevä hinta tekevät siitä harkinnan arvoisen vaihtoehdon kaikille, jotka haluavat älykellon, joka palvelee käyttäjänsä tarpeita näin monipuolisesti.

Ja se alkuperäinen kysymys? Se niskalenkki, siitähän me puhuttiin. Nyt se ei pelkästään lukitu, vaan vastustaja on jo tiukasti kiinni, ja tuomari aloittaa laskennan. Voiko OnePlus Watch 3 olla vuoden 2025 loppupäässä vuoden kuluttajaystävällisten älykellojen raskaansarjan mestari?

Se selviää tuolloin!

OnePlus Watch 3

8.5 / 10
Hyvää +Järjettömän hyvä akunkesto +Nopea lataus +Dual-Engine-arkkitehtuuri +Kirkas ja tarkka AMOLED-näyttö +Terveysseuranta mukana + Fyysinen pyörivä kruunu +Premium-tuntuma ja hillitty muotoilu +Käyttöliittymä kellossa ja puhelimessa + IP68 + 5ATM -kestävyys (lenkille, salille, suihkuun ja takaisin) Huonoa -Ei virallisesti yhteensopiva iOS:n kanssa -Osa terveysmittauksista jää silti suppeaksi (energiamittaukset) -lyhyehkö ohjelmistotuki Yhteenveto OnePlus Watch 3 on kaikkea sitä, mikä Watch 2:n olisi pitänyt olla. Se ei yritä olla vuosia piireissä mukana ollut hirmu, vaan oma itsensä: pitkää akkukestoa arvostavan aktiivisen ihmisen premium-työkalu. Uudet terveysominaisuudet, hiottu ulkoasu ja järkevä hinta tekevät siitä harkinnan arvoisen vaihtoehdon kaikille, jotka haluavat älykellon, joka palvelee käyttäjänsä tarpeita näin monipuolisesti. Ja se alkuperäinen kysymys? Se niskalenkki, siitähän me puhuttiin. Nyt se ei pelkästään lukitu, vaan vastustaja on jo tiukasti kiinni, ja tuomari aloittaa laskennan. Voiko OnePlus Watch 3 olla vuoden 2025 loppupäässä vuoden kuluttajaystävällisten älykellojen raskaansarjan mestari? Se selviää tuolloin.