OnePlus Pad tabletin hinta on selvillä Kommentit pois päältä artikkelissa OnePlus Pad tabletin hinta on selvillä

julkisti tänään ensimmäisen tablettinsa suositushinnan, joka lanseerattiin helmikuussa globaalisti. OnePlus Pad -tabletin suositushinta on 499 euroa. Tabletille on saatavilla myös lisätarvikkeita: OnePlus Stylo -kynän suositushinta on 99 euroa, OnePlus Magnetic -näppäimistön hinta 149 euroa ja OnePlus Folio -tablettikotelon hinta 59 euroa. Tablettiin voi ostaa myös tehokkaamman OnePlus 80W SUPERVOOC -laturin 39 eurolla. OnePlus Pad on saatavilla tummanvihreänä (Halo Green) 8+128Gt muistiversiona.

OnePlus Pad ja lisätarvikkeet ovat ennakkotilattavissa perjantaista 28.4. klo 12.00 alkaen
oneplus.com -verkkokaupasta sekä OnePlussan virallisista jälleenmyyntikanavista Suomessa. OnePlus.com -verkkokaupan kautta ennakkotilaavat saavat kaupan päälle joko OnePlus Folio -kotelon tai OnePlus SUPERVOOC 80W -pikalaturin.

Kommentoi

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:llä kuvaat upeita somekuvia ja pelaat tuntikausia Kommentit pois päältä artikkelissa OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:llä kuvaat upeita somekuvia ja pelaat tuntikausia

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G

7.5 / 10
Hyvää Valokuvien laatu on hyvä. Erinomainen yökuvaus (vaatii vakaan käden). Etukameran kuvanlaatu. Pelit-sovellus tarjoaa monia vaihtoehtoja erilaiseen pelaamiseen. Sovelluksen avulla voi analysoida omaa pelaamista. Omaa pelaamista voi nauhoittaa ja pelatessa voi jutella muiden pelaajien kanssa. Huonoa Makrokuvaus hieman suttuinen. Tarkentaminen ei aina osu kohdalleen. Korkean resoluutio-ominaisuutta ei saa päälle PRO-tilaan. Peli-tilan pikaswaippaus vetää herkästi myös alasvetovalikon alas, jos sitä ei erikseen estä. Yhteenveto Somettajalle oiva valinta. OnePlus Nord CE 3 Litellä otat laadukkaat somekuvat ja -videot. Soveltuu hyvin myös luontokuvaukseen. Pelit-sovellus tarjoaa mukavuutta monenlaiseen pelaamiseen. Pyörittää sujuvasti pelejä.

Errorilla oli ilo saada testiin uutukainen OnePlus Nord CE 3 Lite 5G älypuhelin. Tässä postauksessa arvostelemme laitteen kameraominaisuuksia sekä perehdymme, millaisen pelikokemuksen tämä laite tarjoaa. Allekirjoittaneella on enimmäkseen kokemusta luonto- ja somekuvaamisesta, mutta laitoimme toimituksessa useamman ihmisen kuvaustaidot käyttöön ja arvioimme kameraominaisuuksia yhdessä.

Yleiskuva PRO-tilassa ilman korkean resoluution asetusta

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G monipuoliseen valokuvaukseen

Valokuvaukseen on miellyttävä ja helppokäyttöinen. Olimme kaikki yhtä mieltä siitä, että kuvanlaatu on riittävä. Joitakin asetuksia joutui hakemaan, esimerkiksi kuvatakseen korkealla resoluutiolla käyttäjän täytyy laittaa ominaisuus erikseen päälle. Käydään seuraavaksi tarkemmin läpi valokuvausta OnePlus Nord CE 3 Litellä.

Muotokuva-tila

Korkean resoluution (108 pikseliä) ominaisuus löytyy asetuksista nimellä: Hi-res. Tämä aiheutti toimituksessa hieman hämmennystä. Meille kävi nimittäin niin, että painike jäi ensimmäisellä testikuvauskerralla huomaamatta. Kyseinen ominaisuus toimii Valokuva-tilassa, mutta ei PRO-tilassa. Olimme kuitenkin tyytyväisiä molemmilla kuvaustiloilla otettuihin kuviin.

PRO-ominaisuudet toimivat kuvatessa hyvin. PRO-tilassa saa säädettyä valkotasapainoa, valotusaikaa, tarkennusta, ISO-arvoa ja valotusta. Aukko-arvon säätö löytyy Muotokuva-tilasta, vaikka oman kokemukseni mukaan sen tulisi löytyä PRO-kuvaustilasta. Toisaalta on loogista, että aukkoa säädetään mieluiten juuri muotokuvia otettaessa, kun halutaan säätää kohteen taustan sumennusta. PRO-tilassa kamera säätää aukkotuntumaa automaattisesti tarkennuksen mukaan.

Pääosin :llä otetut valokuvat olivat hyvänlaatuisia, mutta makrokuvauksessa ilmeni melkoista pikselimössöä. Allekirjoittaneen mielestä Valokuva-tilasta löytyvä kolminkertainen häviötön zoomi toimii paremmin läheltä otetuissa kuvissa kuin makrokuvaus.

Kirkkauden säädössä tuntui myös olevan ongelmaa Valokuva-tilassa. Tarkennuskohteen pystyy valitsemaan näpäyttämällä ja valitsimen viereen tulee aurinkoa muistuttava kuvio, jota vetämällä ylös ja alas saa tavallisesti pikasäädettyä kuvan valotusta jo kuvanottovaiheessa. Tällä laitteella kyseinen ominaisuus toimii jähmeästi, mikä ei käyttökokemuksena ollut kovin miellyttävä.

Yökuvauksen apurina OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:llä toimii tekoäly, jonka avulla kamerasovellus luo erottuvampia ja värikkäämpiä kuvia. Tämä ominaisuus yllätti positiivisesti! Valokuvaa otettaessa näyttö oli lähes pimeä, mutta lopputuloksessa kuvattava kohde ja värit näkyivät hyvin. Jonkin verran tarkkuudessa oli tässäkin vajavaisuutta, mutta siihen pystyy vaikuttamaan jonkin verran vakauttamalla laitetta.

Yökuva-tilalla otettu kuva sälekaihtimin pimennetyssä huoneessa, laite tuettuna pöydän varaan

Muita laitteesta löytyviä kuvaustiloja ovat: panoraama, intervallikuvaus, video, kaksoisnäkymävideo, extra HD, tekstiskanneri ja hidastettu videokuva. Erityisesti hidastusta päädyimme kokeilemaan toimituksessa. Hidastetussa videossa kuvanlaatu ei ole mitä parhain, mutta onhan tuo ominaisuus hauska leikkikalu!

Myös kaksoisnäkymävideo vaikutti hauskalta ominaisuudelta, siinä sekä kuvaaja että kuvattava kohde näkyvät samanaikaisesti. Etukameran kuvan kokoa pystyy halutessaan säätämään itseä miellyttävän kokoiseksi. Tällaista yhdistelmää voisi hyödyntää esimerkiksi lasketellessa: maisema näkyy terävänä ja samanaikaisesti yleisö näkee laskettelijan reaktiot.

Kaikin puolin voi sanoa, että OnePlus Nord CE 3 Litellä kuvaat monipuolisesti erilaisia kuvia. Mitä värikkäämpi kohde sen parempi kuva. Allekirjoittanut kokeili myös somea ajatellen etukameraa ja videotoimintoja, jotka molemmat toimivat erinomaisesti. Onneksi tästä ei ole enää olemassa kuvatodisteita.

Pitkäkestoisempaa pelaamista OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:llä

Paneudutaanpa seuraavaksi OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:llä pelaamiseen ja pelaamista tukeviin ominaisuuksiin. Testattavina peleinä olivat mm. Roblox-pelit, PUBG: Battlegrounds ja Hogwarts Mystery.

En varmaan ole yksin, jos sanon, että onnistuneelle pelikokemukselle on olennaista se, että peli toimii sujuvasti. Epämiellyttävää sen sijaan on, jos puhelin kuumuu liikaa tai, jos näyttö on liian pieni ja sitä joutuu tihrustamaan. PUBG: Battlegroundsia pelatessa puhelin lämpeni, mutta ei häiritsevästi. Sen sijaan Hogwarts Mysteryä pelatessa puhelin pysyi mukavan viileänä.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:llä pelaaja voi valita itselleen sopivan pelitilan, joka kuluttaa vaihtelevan määrän virtaa. Virran kulutus vaikuttaa luontaisesti myös laitteen lämpenemiseen.

Valmistaja lupaa OnePlussalle ”nopeaa ja sujuvaa” lataamista. Tähän vaikuttaa se, että laite muuntaa latauksen aikana osan tallennustilasta hetkellisesti virtuaaliseksi 8.0 Gt:n RAM-muistiksi. OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:ssä on energiatehokas akku, jonka ansiosta saat nopeasti lisäaikaa pelaamiseen pikalaturilla. Kokeilin latausta ja laturi tosiaan latasi 30 minuutissa akun kahdeksaankymmeneen prosenttiin. Positiivinen havainto oli, että akku tosiaan ei kulunut kovin nopeasti, vaikka päivän aikana tuli pelattua, kuvattua ja selattua.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G laturinsa kanssa. Peli: Hogwarts Mystery

Pelit toimivat tällä laitteella sujuvasti ja ilman ärsyttävää tökkimistä. Valmistajan mukaan siitä saa kiittää OxygenOS 13.1 -ohjelmistoa ja GPA Frame Stabilizeria. Oli miellyttävää jatkaa peliä siitä, mihin siinä viimeksi jäin, kiitos Quick Startupin, jonka ansiosta pystyin ohittamaan ainakin joidenkin pelien alussa ilmestyvät ylimääräiset ilmoitukset ja mainokset.

On varmasti käyttäjäkohtaista, kuinka pitkää odotusta pystyy sietämään, mutta PUBG: Battlegroundsissa joutui hetken odottamaan pelaamaan pääsyä. Sen sijaan Hogwarts Mysteryn lataamiseen ja pelaamisen aloittamiseen meni muutama sekunti.

Suurehkon 6,72” LCD-näytön ja 120Hz mukautuvan virkistystaajuuden ansiosta OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:llä pitäisi nähdä paremmin, mitä pelaa. PUBG: Battlegroundsia pelatessa teksti oli pientä ja sitä joutui tihrustamaan. Sen sijaan pelit, joissa ruudulla ei ole yhtä paljon näpäytysvaihtoehtoja tuntuivat toimivilta ja katseella oli hyvin tilaa liikkua pelissä. Näytön riittävyys on siis kiinni pelistä, jota pelaa.

Erittäin olennaista pelimaailmaan uppoutumisen kannalta ovat pelimusiikki ja -äänet. Vaatimukseni tulivat tämän laitteen kohdalla ehdottomasti täyteen! OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:ssä on 200 % Ultra Volume stereokaiutin. Koko toimituksen väki käännähti tuoleillaan PUBG: Battlegroundsin tunnusmusiikin helähtäessä soimaan. Taisimme jopa ihailla ääneen laitteen äänenlaatua. Laitteessa on mahdollisuus myös kuulokeliitännälle.

Hyödynnä Pelit-sovellusta parantaaksesi pelimukavuutta

OnePlussan Pelit-sovellus jakaa mielipiteitä. Pelaajat, jotka tykkäävät siitä, tykkäävät todella! Monen mielestä Pelit on turha sovellus, mutta omasta mielestäni sen avulla voin optimoida virrankäyttöäni ja keskittyä pelaamiseen, kun ylimääräiset näytön pyyhkäisyt eivät keskeytä peliä. Pelit-sovelluksen ominaisuuksia pääsee säätämään swaippaamalla pelin aikana alas jommastakummasta ylänurkasta tai valitsemalla Pelit-sovelluksen puhelimen valikosta.

Pelitilan asetuksia pääsee muokkaamaan pelaamisen aikana pyyhkäisemällä alas jommasta kummasta nurkasta

Pelit-sovelluksessa kaikki puhelimeeni lataamani pelit ovat kuin aarteet arkussa. Käyttäjä voi tehdä sovelluksen avulla pelaamisestaan kivempaa seuraavilla tavoilla:

  • videokuvaa omaa pelaamistasi
  • keskustele kavereiden kanssa pelatessa ja käytä halutessasi muunnettua ääntä
  • ota kuvakaappauksia tai videota pelaamisestasi ja katsele kuvia myöhemmin
  • vaihda pelitilaa tilanteesi mukaan: Vähävirtainentila, Tasapainotila, Pro Gamer-tila ja Mestaruustila
  • seuraa puhelimen lämpötilaa
  • seuraa, kauanko olet pelannut ja mitä pelejä
  • säädä kosketusherkkyyttä ja monia muita pelaamismukavuuteen vaikuttavia säätöjä
  • Valitse itse, mitkä toiminnot näkyvät pelityylin pikavalikossa (ks. kuva yllä)
Kuvakaappaus Mestaruustilan sisällöstä

Mestaruustila (ks. kuva yllä) sallii pelaamisen ilman ilmoituksia puheluista, viesteistä ja muistutuksista. Se myös estää swaippaukset, joita joskus sattuu vahingossa. Mestaruustilassa suorituskyky on huipussaan, mutta vastaavasti se kuluttaa enemmän virtaa ja puhelin myös lämpenee enemmän.

Pro Gamer -tila kuluttaa eniten akkua ja nostaa puhelimen lämpötilaa, mutta pelikokemus on sujuvampi. Kilpailupeleihin sopiva tila.

Tasapainotila pyrkii tasapainottamaan pelin sujuvuuden ja akunkäytön. Peleihin, joilla on grafiikan osalta tiettyjä vaatimuksia.

Vähävirtainentila on hyvä valinta, kun ei tarvitse miettiä, kestääkö akku vielä muutaman Roblox-pelin jälkeen.

Kaikin puolin voin todeta, että OnePlus Nord CE 3 Lite 5G:llä on miellyttävää pelata. Oma puhelimeni jäi tälle ainakin kakkoseksi.

Vilkaise, miltä OnePlus Nord CE 3 Lite 5G näyttää uunituoreena:

Kirjoittaja: Tiia Mällinen
Kommentoi

Errori unboxailee: OnePlus Nord CE 3 Lite 5G Kommentit pois päältä artikkelissa Errori unboxailee: OnePlus Nord CE 3 Lite 5G

-puhelimen kauneus piilee sen yksinkertaisuudessa. Tyylikäs ja siro muotoilu sekä minimalistinen kamerajärjestelmä takaavat sen, että puhelin tuntuu mukavalta käytössä. Laite tarjoaa myös huippuluokan ominaisuuksia, kuten 108 MP:n kolmoiskamerajärjestelmän, ison 6,7 tuuman näytön ja järeän 5000 mAh:n akun, joka tukee nopeaa 67 W:n SuperVOOC-pikalatausta. Lisäksi OnePlus Nord CE 3 Lite on valmiina tukemaan huippunopeaa 5G-yhteyttä.

Puhelin on suunniteltu tuomaan sulava suorituskyky ja tehokkuus, joka tarjoaa päivän verran suoratoistoa, pyyhkäisyä, pelaamista ja keskustelua.

Errori unboxasi testaukseen saapuneen uutuuspuhelimen. Mitä myyntipakkauksesta löytyikään? Video katsottavissa alta:
Kommentoi