OnePlus tekee vakuuttavan harppauksen älykellojen maailmassa, mutta riittääkö se vielä? – testissä OnePlus Watch 2 Kommentit pois päältä artikkelissa OnePlus tekee vakuuttavan harppauksen älykellojen maailmassa, mutta riittääkö se vielä? – testissä OnePlus Watch 2

OnePlussan paluu älykellojen maailmaan kolmen vuoden tauon jälkeen, hieman epäonnistuneen ensimmäisen yrityksen jälkeen luo hyvän perustan, jolla se yrittää päästä painimaan samassa sarjassa, kuin markkinoilla jo pidempään dominoineet kilpailijansa. Vertauskuvia viljellen, ja painitermejä lainatakseni: Niskalenkkiote on vahva, mutta lähteekö liike kuitenkaan vielä täysin puhtaasti?

Mitä myyntipakkaus sisältääkään? Mitä teknisiä ominaisuuksia kello kantaa syvällä sisimmissään? Otahan unboxausvideo haltuun alta, niin valotellaan asioita sinulle hieman tältä kantilta ensin:

Heti alkuun mainittakoon, että :n suurimmista valttikorteista on kiistatta sen akunkesto, joka hätäiselle miehelle on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista älykelloissa, ja tämän saman syyn vuoksi on aikoinaan tullut laitettua muuten ihan päteviäkin kelloja rajusti vaihtoon. Akku kesti helpostikin 3-4 päivää kovalla käytöllä, johon kuului melko aktiivistakin kellon kyykytystä pitkistä GPS:sääkin kuluttavista maastopyörälenkeistä aina salilla juoksumatolla tallustamiseen. Ja aplodit ansaitsee myöskin se tosiasia, että kellon lataaminen täyteen tehoonsa vielä vaivattoman tunteroisen verran.

Muotoilultaan Watch 2 noudattaa klassista linjaa. Premium-luokan ruostumattomasta teräksestä valmistettu kello on kieltämättä esteettisesti, ainakin omaan makuuni sellainen, että sitä kehtaa esitellä pitkin kyliä ja vieläpä melko ylpeästi. Lisäksi kellotaulu on valmistettu safiirikristallista, joka lupaa tiukan iskunkestävyyden ja naarmuuntumattomuuden. IP68-kestävyysluokitus sekä 5ATM vesitiiviysluokitus takaavat puolestaan erinomaisen suorituskyvyn myös rannalla tai uimassa.

”Onko tukkani hyvin, entä näkyykö OnePlussan kelloni?”

Kellossa on melko suuri ja tarkka AMOLED-näyttöä. Kello tuntuu laadukkaalta ja sopii monenlaisiin tyyleihin, vaikkakin olen huomannut ympärilläni, että kellon koko on aiheuttanut paljon eriäviä mielipiteitä. Puolustaudutaan tässä nyt kuitenkin sillä vanhalla totuudella, että meitä on moneen junaan, ja minä kuulun siihen, jonka käsivarteen hieman jykevämpi tapaus istuu, kuin nappi silmään.

Luotettavaa dataa

OHealth-sovellus, joka on saatavilla OnePlus Watch 2:lla, tarjoaa yli 100 eri urheilulajin seurantaa, kuten juoksua, pyöräilyä, sulkapalloa, tennistä ja laskettelua. Esimerkiksi sulkapallon pelaajat voivat hyödyntää OHealth-sovellusta saadakseen tarkkoja tietoja lyöntien voimasta ja nopeudesta. Edellä mainittua ominaisuutta testattiin myös ja se tekikin jopa yllättävän tarkkaa analyysia omasta lyöntinopeudesta ja liikehdinnästä kentällä.

Muiden lajien harrastajat voivat puolestaa mitata askeltiheyttä, maksimaalista hapenottokykyä (VO2 max) ja maakosketusaikaa. Lisäksi OnePlus Watch 2:ssa on tarkka kaksoistaajuus GPS, joka voi vastaanottaa sekä yleisesti käytettyjä L1-signaaleja että tarkempia L5-GPS-signaaleja. Kahden erillisen antennin käyttö molemmille GPS-signaaleille parantaa entisestään paikannuksen tarkkuutta ja luotettavuutta.

Alla kevyttä havainnointia OHealth-sovelluksesta, joka näyttää tuloksia ERITTÄIN raskaasta lumihankien siivittämästä maastopyöräilyretkestä ja seuraavan päivän uniseurannasta:

OHealth-sovelluksen avulla OnePlus Watch 2 tarjoaa myös yksityiskohtaista unenseurantaa, joka seuraa syvää-, kevyttä- ja REM-unta, hereilläoloaikoja sekä hengitystiheyttä. Lisäksi kello voi arvioida käyttäjän kuorsausriskiä ja mitata stressitasoa sykevaihtelun (HRV) avulla.

Tositarina: Näitä ominaisuuksia kokeilin samoihin aikoihin, kun oma kelloni antoi aihetta jälleen kerran epäillä lievää uniapneaa. Eikä OnePlus Watch 2 myöskään valehdellut, että allekirjoittaneella sellainen todella lievänä onkin, kun jo kuukausia venyneet lääkärin testitulokset vihdoin saapuivat ja varmistivat tämän epämiellyttävän tosiasian.

OnePlus Watch 2:sta puuttuu kuitenkin valitettavasti sellaisia ominaisuuksia, jotka ovat nykyään standardi alkuun mainittujen kilpailijoiden keskuudessa ja mihin itse olen tottunut. Esimerkiksi päivittäisen ”Body batteryn”, eli paljonko esimerkiksi kello arvioi sinun energiatasojesi olevan juuri kyseisenä päivänä, on sellainen, mitä itse jo kaipailee automaattisesti niin urheilu- kuin tavan premium-luokan älykelloissa tänä päivänä.

EKG-seuranta ja muut terveyttä seuraavat hienoudet puuttuvat myöskin, mikä takuulla aiheuttaa monissa käyttäjissä kyseiseen hintalappuun nähden närää (joka on tällä hetkellä 329€), sillä nämäkin ominaisuudet alkavat olemaan jo ihan vakiokamaa ainakin näissä ”kärkikastin” kelloissa.

Lisäksi OnePlus Watchin toimimattomuus esimerkiksi Applen IOS:n kanssa on yksi merkittävä miinus, miksi se osalla tulemaan jäämään kauppojen hyllyille. Puhumattakaan vain kahden vuoden ohjelmistotuesta, joka varmastikin tulee vielä kuitenkin myöhemmässä vaiheessa kasvamaan. Ainakin toivottavasti näin!

Väkevää kehitystyötä todella kovalla nousujohteella, mutta riittääkö se vielä?

OnePlus Watch 2 tarjoaa houkuttelevan paketin pitkän akunkeston, erittäin päheän muotoilun ja kohtalaisen hintalapun ansiosta. Kuitenkin sen puuttuvat ominaisuudet ja rajoitettu ohjelmistotuki saattavat jättää jotkut käyttäjät kaipaamaan enemmän. Jos arvostat pitkäkestoisia älykelloja klassisella ilmeellä, OnePlus Watch 2 on loistava valinta. Mutta jos haluat viimeisimmät terveyden seurantaominaisuudet ja vankemman ohjelmistoekosysteemin, saatat tarvita sellaista tuotetta, jota valmistavat muut tahot.

Yhteenvetona voidaan todeta, että OnePlus Watch 2 on erittäin väkevä nousu heikosta ensimmäisestä OnePlus-kellosta. Jos nousu on näin väkevää yhtiön mahdolliseen seuraavaan kelloon, siitä tulee takuulla täydellinen ”monsteri!”.

Se alussa esitetty kysymys siitä niskalenkistä voidaankin kiteyttää näin: Ote on vahva, mutta kun sitä treenataan vielä vähä aikaa lisää, tullaan takuulla painimaan finaaleita kohti!

OnePlus Watch 2

8 / 10
Hyvää Ulkonäkö on sellainen, että tätä kelloa todellakin kehtaa esitellä. Akunkesto. Nopea lataus. Ohjelmisto. Tarjoaa monipuolista- ja luotettavaa dataa urheilun- ja unenseurannan saralla. Huonoa Ei toimi IOS:n kanssa. Monia kilpailijoilla jo pitkään olleita ominaisuuksia kuten "body battery" puuttuu. Käyttöjärjestelmän tuki rajoittuu vain kahteen vuoteen.

OnePlus Nord CE5 -puhelimen tekniset tiedot lipsahtivat verkkoon Kommentit pois päältä artikkelissa OnePlus Nord CE5 -puhelimen tekniset tiedot lipsahtivat verkkoon

OnePlusin tuleva Nord CE5 on jälleen vuotanut verkkoon – tällä kertaa koko tekninen paketti on paljastettu. Laitteen odotetaan saapuvan virallisesti markkinoille toukokuussa, ja sen hinta asettunee lähelle edeltäjämallien tasoa.

Tässä tärkeimmät ominaisuudet:

  • Akun kapasiteetti: 7 100 mAh – huomattavasti suurempi kuin useimmissa kilpailijoissa
  • Lataus: 80 W pikalataus
  • Näyttö: 6,7″ tasainen OLED, 120 Hz virkistystaajuus
  • Suoritin: MediaTek Dimensity 8350
  • Muisti: 8 GB RAM + 256 GB tallennustilaa
  • Pääkamera: 50 MP (Sony Lytia LYT-600, f/1.8)
  • Ultralaajakulma: 8 MP (Sony IMX355, f/2.2)
  • Etukamera: 16 MP (f/2.4)
  • Ääni: Yksittäinen kaiutin
  • Korttipaikka: Hybrid SIM

vaikuttaa paperilla erittäin kilpailukykyiseltä keskihintaluokan vaihtoehdolta erityisesti niille, jotka arvostavat suurta akkua, laadukasta näyttöä ja nopeaa latausta.

Testi: OnePlus Watch 3 on lukenut läksynsä hyvin Kommentit pois päältä artikkelissa Testi: OnePlus Watch 3 on lukenut läksynsä hyvin

ei tunnetusti hypi kello kaulassa uusille markkinoille ilman pientä venyttelyä, ja kolmannen kellonsa kohdalla valmistaja tuntuu vihdoin saaneen oikean rytmin. Vuoden 2024 oli jo käytettävä ja lupaava urheilukello erinomaisella akkukestolla, mutta vuosi lisäkehitystä on vienyt kokonaisuutta juuri oikeaan suuntaan. Nyt niskalenkki ei pelkästään osu kohdilleen, vaan lukittuu ja sehän on silloin menoa!

on edelleen jykevä tapaus, joten pieniin ranteisiin se ei välttämättä ole kaikista istuvin tapaus. Safiirilasi ja ruostumaton teräs huokuvat laatua, ja IP68 + 5ATM -kestävyys tarkoittaa sitä, että kellon kanssa voi turvallisesti pulahtaa vaikka avantoon tai kaatua vaikkapa keväisen loskan keskelle. 1,43-tuumainen AMOLED-näyttö on edelleen kirkas ja reagoiva, ja kellon yleinen laatuvaikutelma on edelleenkin premium tasoa. 2200 nitin kirkkaustasolla näyttö erottuu edukseen keväisessä auringonpaisteessakin. Mukana tulleessa silikonirannekkeessa ei ole valittamista, ja koko tuntuu istuvan omaan ranteeseeni yhtä hyvin, kuin edellisvuodenkin malli tuppasi tekemään.

Watch 3 toimii samaan tapaan kuin edeltäjänsä kahden järjestelmän yhdistelmällä: virtaa säästävä RTOS hoitaa peruskäytön ja Google Wear vastaa raskaammista ominaisuuksista, kuten sovelluksista ja monipuolisemmasta kellotaulujen hallinnasta. Käytössä tämä tarkoittaa sulavaa siirtymää kahden tilan välillä, sekä edelleen erittäin kovaa akkukestoa.

Akku kestää kovallakin menemisellä helposti 3–4 päivää, ja jos jaksat vähänkään rauhoittaa käyttöä RTOS:n puolelle, voi laturin unohtua viikonlopuksi toimiston pöydälle ja vetää virransäästön puolelta vielä useita vuorokausia itsellesi. Kellon lataaminen hoituu edelleen ripeästi noin tunnissa, joten kiireiseen tarpeeseen kellon saa kyllä kymmenessäkin minuutissa palvelemaan pitemmäksi aikaa.

OnePlus Watch 3:n käyttöliittymä jatkaa edeltäjänsä jalanjäljissä: se on selkeä, looginen ja toimii saumattomasti niin kellossa kuin puhelimen OHealth-sovelluksessakin. Toiminnot löytyvät nopeasti ja animaatiot liikkuvat sulavasti. Ja nyt vihdoin viime vuonna käyttöönotetulle pyörivälle nupille (digital crown) on löytynyt ihan oikeaa käyttöäkin. Sillä voi esimerkiksi selata kellon näkymiä ja valikoita sujuvasti, mikä tekee käyttöfiiliksestä entistä sulavamman. Tämä ei ehkä kuulosta mullistavalta, mutta arjessa se tuo juuri sen verran lisää ergonomiaa, että sitä alkaa oikeasti arvostamaan.

Terveysominaisuuksissa on tällä kertaa oikeasti lihaa luiden ympärillä. Unen seuranta, syke, stressitaso (HRV), hengitystiheys ja veren happisaturaatio hoituvat vakaalla tarkkuudella. Mutta nyt mukana on myös EKG, joka tuo Watch 3:n tähän hintaluokkaan rehdisti terveysseurannan älylaitteiden väkevään ykkösdivariin. Se mahdollistaa sydämen rytmin tarkemman seurannan ja epäsäännöllisyyksien havaitsemisen. Tämä on erityisen tervetullut lisä, sillä edellisessä OnePlus Watch 2 -mallissa ominaisuus loisti vielä poissaolollaan.

Olen vertaillut OnePlus Watch 3:a aktiivisesti käytössä olevaan Garminin Venu -sarjan älykelloon, joka tunnetaan hyvinkin tarkasta mittausteknologiastaan ja on ollut uskollinen palvelijani jo pitkään. Yllättävää kyllä – tai ehkä ei, ottaen huomioon OnePlussan kehitysvauhdin – mittaustulokset esimerkiksi EKG:n, sykkeen ja unenseurannan osalta ovat olleet erittäin lähellä toisiaan. Tämä on vaikuttavaa, etenkin kun huomioidaan, että OnePlus on vielä suhteellisen tuore nimi älykellojen terveysseurannan kentässä. Myös valtimoiden jäykkyyttä mittaava ominaisuus on erikoinen mutta kiinnostava lisä, joka tuo lisäarvoa niille, jotka haluavat sukeltaa terveystietoihinsa normaalia syvemmältä.

Tosielämän esimerkkinä: vaikka yökohtaiset ranteen lämpötilalukemat tuntuvat ensiajatuksena vähän mehuttomilta, huomasin itse oman käden alkavan yöllä hiljalleen lämmetä tasaiseen tahtiin juuri ennen flunssan iskemistä. Vaikka ranteen lämpötila ei olekkaan luotettava sairauden diagnosointiväline, osasi se ainakin vihjailla etukäteen jotain olevan pielessä kuten esimerkiksi Ouran sormuksetkin toisinaan ovat osanneet tehdä.


OnePlus Watch 3 tarjoaa myös uudenlaisen pikaterveystarkastuksen, joka kuulostaa melkein scifi-elokuvan ominaisuudelta, mutta toimii yllättävän hyvin arjessa. 60s Health Check -toiminto tekee nimensä mukaisesti minuutin kestävän analyysin, jossa mitataan sydämen syke, EKG, veren happisaturaatio, stressitaso sekä hengitystiheys – kaikki yhdellä napinpainalluksella. Kyseinen ominaisuus ei toimi kellossa suoraan, vaan käyttäjän täytyy laittaa sovelluksen kautta ensin esitiedot kuntoon. Vaikka kyseessä ei tietenkään ole mikään lääkärin virallinen arvio, toimii tämä pikaskannaus ihan kätevänä päivittäisen tilannekuvan työkaluna.

Entä urheilu ja sen seuranta?

Yli 100 urheilulajin tuki ja kaksoistaajuus-GPS tekevät paluun. GPS on tarkka, paikannus on nopeaa, ja erityisesti maastopyöräilyn ja juoksun kaltaiset lajit toimivat loistavasti. Seuranta on pikkutarkkaa, ja OHealth-sovellus esittelee tulokset selkeästi. Myös automaattinen treenin tunnistus toimii nyt paremmin kuin edellisvuonna, vaikkei vielä ihan Garminen tai Polarin tasolla olekaan.

Kenelle kelloa suosittelen?

OnePlus Watch 3 on kaikkea sitä, mikä Watch 2:n olisi pitänyt olla. Se ei yritä olla vuosia piireissä mukana ollut hirmu, vaan oma itsensä: pitkää akkukestoa arvostavan aktiivisen ihmisen premium-työkalu. Uudet terveysominaisuudet, hiottu ulkoasu ja järkevä hinta tekevät siitä harkinnan arvoisen vaihtoehdon kaikille, jotka haluavat älykellon, joka palvelee käyttäjänsä tarpeita näin monipuolisesti.

Ja se alkuperäinen kysymys? Se niskalenkki, siitähän me puhuttiin. Nyt se ei pelkästään lukitu, vaan vastustaja on jo tiukasti kiinni, ja tuomari aloittaa laskennan. Voiko OnePlus Watch 3 olla vuoden 2025 loppupäässä vuoden kuluttajaystävällisten älykellojen raskaansarjan mestari?

Se selviää tuolloin!

OnePlus Watch 3

8.5 / 10
Hyvää +Järjettömän hyvä akunkesto +Nopea lataus +Dual-Engine-arkkitehtuuri +Kirkas ja tarkka AMOLED-näyttö +Terveysseuranta mukana + Fyysinen pyörivä kruunu +Premium-tuntuma ja hillitty muotoilu +Käyttöliittymä kellossa ja puhelimessa + IP68 + 5ATM -kestävyys (lenkille, salille, suihkuun ja takaisin) Huonoa -Ei virallisesti yhteensopiva iOS:n kanssa -Osa terveysmittauksista jää silti suppeaksi (energiamittaukset) -lyhyehkö ohjelmistotuki Yhteenveto OnePlus Watch 3 on kaikkea sitä, mikä Watch 2:n olisi pitänyt olla. Se ei yritä olla vuosia piireissä mukana ollut hirmu, vaan oma itsensä: pitkää akkukestoa arvostavan aktiivisen ihmisen premium-työkalu. Uudet terveysominaisuudet, hiottu ulkoasu ja järkevä hinta tekevät siitä harkinnan arvoisen vaihtoehdon kaikille, jotka haluavat älykellon, joka palvelee käyttäjänsä tarpeita näin monipuolisesti. Ja se alkuperäinen kysymys? Se niskalenkki, siitähän me puhuttiin. Nyt se ei pelkästään lukitu, vaan vastustaja on jo tiukasti kiinni, ja tuomari aloittaa laskennan. Voiko OnePlus Watch 3 olla vuoden 2025 loppupäässä vuoden kuluttajaystävällisten älykellojen raskaansarjan mestari? Se selviää tuolloin.