OnePlus tekee vakuuttavan harppauksen älykellojen maailmassa, mutta riittääkö se vielä? – testissä OnePlus Watch 2 Kommentit pois päältä artikkelissa OnePlus tekee vakuuttavan harppauksen älykellojen maailmassa, mutta riittääkö se vielä? – testissä OnePlus Watch 2

OnePlussan paluu älykellojen maailmaan kolmen vuoden tauon jälkeen, hieman epäonnistuneen ensimmäisen yrityksen jälkeen luo hyvän perustan, jolla se yrittää päästä painimaan samassa sarjassa, kuin markkinoilla jo pidempään dominoineet kilpailijansa. Vertauskuvia viljellen, ja painitermejä lainatakseni: Niskalenkkiote on vahva, mutta lähteekö liike kuitenkaan vielä täysin puhtaasti?

Mitä myyntipakkaus sisältääkään? Mitä teknisiä ominaisuuksia kello kantaa syvällä sisimmissään? Otahan unboxausvideo haltuun alta, niin valotellaan asioita sinulle hieman tältä kantilta ensin:

Heti alkuun mainittakoon, että :n suurimmista valttikorteista on kiistatta sen akunkesto, joka hätäiselle miehelle on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista älykelloissa, ja tämän saman syyn vuoksi on aikoinaan tullut laitettua muuten ihan päteviäkin kelloja rajusti vaihtoon. Akku kesti helpostikin 3-4 päivää kovalla käytöllä, johon kuului melko aktiivistakin kellon kyykytystä pitkistä GPS:sääkin kuluttavista maastopyörälenkeistä aina salilla juoksumatolla tallustamiseen. Ja aplodit ansaitsee myöskin se tosiasia, että kellon lataaminen täyteen tehoonsa vielä vaivattoman tunteroisen verran.

Muotoilultaan Watch 2 noudattaa klassista linjaa. Premium-luokan ruostumattomasta teräksestä valmistettu kello on kieltämättä esteettisesti, ainakin omaan makuuni sellainen, että sitä kehtaa esitellä pitkin kyliä ja vieläpä melko ylpeästi. Lisäksi kellotaulu on valmistettu safiirikristallista, joka lupaa tiukan iskunkestävyyden ja naarmuuntumattomuuden. IP68-kestävyysluokitus sekä 5ATM vesitiiviysluokitus takaavat puolestaan erinomaisen suorituskyvyn myös rannalla tai uimassa.

”Onko tukkani hyvin, entä näkyykö OnePlussan kelloni?”

Kellossa on melko suuri ja tarkka AMOLED-näyttöä. Kello tuntuu laadukkaalta ja sopii monenlaisiin tyyleihin, vaikkakin olen huomannut ympärilläni, että kellon koko on aiheuttanut paljon eriäviä mielipiteitä. Puolustaudutaan tässä nyt kuitenkin sillä vanhalla totuudella, että meitä on moneen junaan, ja minä kuulun siihen, jonka käsivarteen hieman jykevämpi tapaus istuu, kuin nappi silmään.

Luotettavaa dataa

OHealth-sovellus, joka on saatavilla OnePlus Watch 2:lla, tarjoaa yli 100 eri urheilulajin seurantaa, kuten juoksua, pyöräilyä, sulkapalloa, tennistä ja laskettelua. Esimerkiksi sulkapallon pelaajat voivat hyödyntää OHealth-sovellusta saadakseen tarkkoja tietoja lyöntien voimasta ja nopeudesta. Edellä mainittua ominaisuutta testattiin myös ja se tekikin jopa yllättävän tarkkaa analyysia omasta lyöntinopeudesta ja liikehdinnästä kentällä.

Muiden lajien harrastajat voivat puolestaa mitata askeltiheyttä, maksimaalista hapenottokykyä (VO2 max) ja maakosketusaikaa. Lisäksi OnePlus Watch 2:ssa on tarkka kaksoistaajuus GPS, joka voi vastaanottaa sekä yleisesti käytettyjä L1-signaaleja että tarkempia L5-GPS-signaaleja. Kahden erillisen antennin käyttö molemmille GPS-signaaleille parantaa entisestään paikannuksen tarkkuutta ja luotettavuutta.

Alla kevyttä havainnointia OHealth-sovelluksesta, joka näyttää tuloksia ERITTÄIN raskaasta lumihankien siivittämästä maastopyöräilyretkestä ja seuraavan päivän uniseurannasta:

OHealth-sovelluksen avulla OnePlus Watch 2 tarjoaa myös yksityiskohtaista unenseurantaa, joka seuraa syvää-, kevyttä- ja REM-unta, hereilläoloaikoja sekä hengitystiheyttä. Lisäksi kello voi arvioida käyttäjän kuorsausriskiä ja mitata stressitasoa sykevaihtelun (HRV) avulla.

Tositarina: Näitä ominaisuuksia kokeilin samoihin aikoihin, kun oma kelloni antoi aihetta jälleen kerran epäillä lievää uniapneaa. Eikä OnePlus Watch 2 myöskään valehdellut, että allekirjoittaneella sellainen todella lievänä onkin, kun jo kuukausia venyneet lääkärin testitulokset vihdoin saapuivat ja varmistivat tämän epämiellyttävän tosiasian.

OnePlus Watch 2:sta puuttuu kuitenkin valitettavasti sellaisia ominaisuuksia, jotka ovat nykyään standardi alkuun mainittujen kilpailijoiden keskuudessa ja mihin itse olen tottunut. Esimerkiksi päivittäisen ”Body batteryn”, eli paljonko esimerkiksi kello arvioi sinun energiatasojesi olevan juuri kyseisenä päivänä, on sellainen, mitä itse jo kaipailee automaattisesti niin urheilu- kuin tavan premium-luokan älykelloissa tänä päivänä.

EKG-seuranta ja muut terveyttä seuraavat hienoudet puuttuvat myöskin, mikä takuulla aiheuttaa monissa käyttäjissä kyseiseen hintalappuun nähden närää (joka on tällä hetkellä 329€), sillä nämäkin ominaisuudet alkavat olemaan jo ihan vakiokamaa ainakin näissä ”kärkikastin” kelloissa.

Lisäksi OnePlus Watchin toimimattomuus esimerkiksi Applen IOS:n kanssa on yksi merkittävä miinus, miksi se osalla tulemaan jäämään kauppojen hyllyille. Puhumattakaan vain kahden vuoden ohjelmistotuesta, joka varmastikin tulee vielä kuitenkin myöhemmässä vaiheessa kasvamaan. Ainakin toivottavasti näin!

Väkevää kehitystyötä todella kovalla nousujohteella, mutta riittääkö se vielä?

OnePlus Watch 2 tarjoaa houkuttelevan paketin pitkän akunkeston, erittäin päheän muotoilun ja kohtalaisen hintalapun ansiosta. Kuitenkin sen puuttuvat ominaisuudet ja rajoitettu ohjelmistotuki saattavat jättää jotkut käyttäjät kaipaamaan enemmän. Jos arvostat pitkäkestoisia älykelloja klassisella ilmeellä, OnePlus Watch 2 on loistava valinta. Mutta jos haluat viimeisimmät terveyden seurantaominaisuudet ja vankemman ohjelmistoekosysteemin, saatat tarvita sellaista tuotetta, jota valmistavat muut tahot.

Yhteenvetona voidaan todeta, että OnePlus Watch 2 on erittäin väkevä nousu heikosta ensimmäisestä OnePlus-kellosta. Jos nousu on näin väkevää yhtiön mahdolliseen seuraavaan kelloon, siitä tulee takuulla täydellinen ”monsteri!”.

Se alussa esitetty kysymys siitä niskalenkistä voidaankin kiteyttää näin: Ote on vahva, mutta kun sitä treenataan vielä vähä aikaa lisää, tullaan takuulla painimaan finaaleita kohti!

OnePlus Watch 2

8 / 10
Hyvää Ulkonäkö on sellainen, että tätä kelloa todellakin kehtaa esitellä. Akunkesto. Nopea lataus. Ohjelmisto. Tarjoaa monipuolista- ja luotettavaa dataa urheilun- ja unenseurannan saralla. Huonoa Ei toimi IOS:n kanssa. Monia kilpailijoilla jo pitkään olleita ominaisuuksia kuten "body battery" puuttuu. Käyttöjärjestelmän tuki rajoittuu vain kahteen vuoteen.

OnePlus julkisti uuden lifestyle-version OnePlus Watch 2 -älykellosta sekä OnePlus Pad Go -tabletin Kommentit pois päältä artikkelissa OnePlus julkisti uuden lifestyle-version OnePlus Watch 2 -älykellosta sekä OnePlus Pad Go -tabletin

Johtava teknologiabrändi kertoi tänään -älykellon uuden lifestyle-version sekä -tabletin lanseeraamisesta Euroopassa. Molemmat tuotteet esitellään Euroopan lanseeraustilaisuudessa 23.4.2024 klo16 Helsingissä. 

OnePlus Watch 2:n uusi lifestyle -versio tulee saataville vain Eurooppaan, mikä kertoo OnePlussan sitoutumisesta alueeseen sekä halusta tarjota eurooppalaisille kuluttajille suunnattuja erityisiä laitteita. Molempiin tuotteisiin liittyy vahvasti OnePlussan ekosysteemistrategia saumattomasti keskenään toimivista laitteista. 

 “Viime vuonna julkistimme uuden tuotestrategian, jonka keskiössä oli tehokas ja ensiluokkainen OnePlus-laitteiden ekosysteemi. Tämä sisälsi myös sitoumuksen laajentaa valikoimaamme älypuhelimien lisäksi kuulokkeisiin, tabletteihin ja puetettaviin älylaitteisiin” sanoi OnePlussan Euroopan toimitusjohtaja Bingo Liu. Eurooppa edustaa meille avainaluetta tässä pitkän aikavälin strategiassamme, joten meillä on ilo julkistaa nyt ensimmäinen OnePlus-tuote, joka lanseerataan vain Euroopan markkinoille: OnePlus Watch 2:n lifestyle-versio. Lisäksi tuomme suositun, edullisemman OnePlus Pad Go:n myös Eurooppaan. ”

OnePlus Watch 2 lanseerattiin tämän vuoden helmikuussa. Kahden piirisarjan, alan johtavan 100 tunnin akunkeston ja tarkan kaksoistaajuus-GPS:n ansiosta OnePlus Watch 2 saavutti nopeasti maineen yhtenä alan parhaista -älykelloista ja oli Suomessa sekä Elisan että DNA:n myydyin älykello maaliskuussa. Nyt OnePlus julkaisee tyylikkyyden ja toiminnallisuuden yhdistävän lifestyle-version tästä suositusta OnePlus Watch 2 – älykellosta. 

OnePlussan ensimmäinen tabletti, OnePlus Pad, saavutti laajaa suosiota julkaisunsa jälkeen viime vuonna. Edullisempi OnePlus Pad Go sai myönteisen vastaanoton Intiassa viime vuonna, ja nyt OnePlus iloitsee voidessaan laajentaa tablettitarjontaansa Euroopassa ja tarjota eurooppalaisille kuluttajille hintaystävällisen tabletin OnePlusekosysteemissä.

OnePlus ja Blockfest aloittavat laajan yhteistyön Kommentit pois päältä artikkelissa OnePlus ja Blockfest aloittavat laajan yhteistyön

Tampereen Ratinassa 16.-17. elokuuta festivaalikesän huipentava Blockfest ja kansainvälinen teknologiayritys ovat aloittaneet laajan yhteistyön, tuoden mukanaan uusia ulottuvuuksia festivaalikokemukseen.

Yhteistyön myötä festivaali uudistuu nimellä Blockfest Presented by OnePlus.

”Yhteisöllisyys on OnePlussalle tärkeää, ja Blockfest on yksi Suomen suurimpia festareita, jossa hyvä yhteishenki näkyy vahvasti. Festari kehittyy myös joka vuosi, ilmentäen OnePlussalle tyypillistä Never Settle -henkeä. Pääyhteistyökumppanina voimme olla mukana tekemässä tapahtumasta entistä ikimuistoisemman ja tarjota festarikävijöille sekä meidän yhteisöllemme unohtumattomia kokemuksia”, kertoo Elias Salmi, OnePlus Suomen maajohtaja.

Kumppanuus tuo festivaaliyhteisölle ennennäkemättömän mahdollisuuden vaikuttaa tapahtuma-alueeseen. Festivaalikävijät pääsevät ennakkoon äänestämään OnePlus loungen aktiviteeteista ja näin ollen vaikuttamaan festivaalialueen sisältöön.

Blockfest on vuonna 2008 syntynyt festivaali, joka on vuosien varrella vakiinnuttanut asemansa Pohjoismaiden suurimpana hiphop-tapahtumana. OnePlus puolestaan on kansainvälinen mobiiliteknologiayhtiö, joka haastaa teknologian perinteisiä käsitteitä yhteisönsä kanssa. Never Settle -mantran ympärille perustetun OnePlussan tuotteille ominaista on ensiluokkainen laatutuntuma ja korkea suorituskyky. Syksyllä 2016 Suomen markkinoille saapunut yhtiö kasvoi nopeasti yhdeksi maan suosituimmista älypuhelinbrändeistä.

Blockfest Presented by OnePlus -tapahtuman odotetaan olevan täynnä ainutlaatuisia kokemuksia ja innovatiivisia ratkaisuja, jotka ylittävät festivaalivieraiden odotukset. Yhteistyöstä tiedotetaan lisää festivaalin lähestyessä.